Onderdeel 4 - De inzichten behandelen in groepsverband

Deze cursus is ook goed te gebruiken om spirituele belangstellenden samen te brengen. Bespreek de stof en geef iedereen voldoende ruimte om zijn gedachten of ervaringen uit te spreken. De inzichten roepen veel op. Ik heb op meerdere bijeenkomsten thema- avonden geleid waar we de hele avond bij zo’n vijf of zes inzichten (doordenkers) bleven ‘hangen’; zoveel kwam er los.
Ik heb gemerkt dat veel mensen moeite hebben om zelf iets te organiseren. Ik bied je daarom een leuke en leerzame vorm aan. Zoek in je eigen kring een ‘leider(ster)’ voor het begeleiden van deze bijeenkomst. Je kunt dat per keer onderling ook laten rouleren.

 

Mijn advies: zoek minimaal 3 tot maximaal 8 deelnemers, anders wordt het al snel te rommelig/te druk. Het valt dan niet meer te leiden.
Wil je deze aandachtspunten aan alle deelnemers vooraf laten lezen (of voorlezen). De kans dat de middag/avond zal slagen, zal aanzienlijk groter worden.

 

Enkele aandachtspunten:
Respecteer elkaars mening; iedere persoon heeft zo zijn eigen achtergrond, bewustzijnsniveau, misschien eigen paranormale ervaringen etc.
Geef elkaar de gelegenheid om rustig uit te praten. Maak hier goede afspraken over. Er zijn personen die zo vol zitten waardoor ze, eenmaal op gang, niet meer te stuiten zijn. Dit is nadelig voor de groep. Gaat iedereen door elkaar praten dan gaat er veel informatie verloren; dat is zonde. Er kunnen juist zoveel mooie gedachten loskomen. Extra tip: een gesprekssessie kan je ook opnemen.
Werk met zijn allen aan een goede sfeer. Dit kan je doen door een paar waxinelichtjes te plaatsen, wierook te branden, etherische olie te gebruiken of gewoon een leuk bloemetje of plantje neer te zetten. Iemand uit de groep kan ook bijvoorbeeld vooraf zelf een stukje muziek spelen.
Als iedereen aanwezig is, neem dan minimaal vijf minuten de tijd om goed op elkaars aura af te stemmen. Werk met zijn allen aan een ‘positieve groepsaura’. Je kunt dit doen door een kleine meditatie te houden, het draaien van rustige muziek etc.
Vraag bewust om inspiratie, licht en bescherming. Waar ‘licht’ is, is helaas ook ‘duisternis’. Dit hoort bij de planeet aarde. Onze planeet is een ‘overgangsplaneet’ in ons zonnestelsel. De mens groeit (evolueert door reïncarnatie) van volledige onbewustheid (zeer primitief mens) naar meer geestelijk bewustzijn. (van donker naar licht – van onbewust naar bewust).
Neem minimaal een kwartier pauze. Anders loop je het risico om aan het eind van de avond je hoofd vol te hebben van allerlei (nieuwe) denkbeelden. Van te lange sessies kom je erg moeilijk in slaap. Spreek vooraf met elkaar een tijd af (starten en afsluiten).
Bouw de avond bewust af door een paar minuten te ontspannen (weer even aarden). Sommige mensen moeten nog een eind door het drukke verkeer naar huis fietsen of autorijden.
Houdt er rekening mee dat wat er op zo’n bijeenkomst los komt nog enkele dagen door kan werken.
Wees voorzichtig met wie je later over deze onderwerpen praat, niet iedereen staat hier voor open. Je kunt vervelende reacties krijgen.

Ik wens iedereen heel veel inspiratie en inzicht toe.
Ron Malestein


‘Verander onze wereld maar begin vooral bij jezelf’.


Copyright © 1999-2021 Ron Malestein
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Kopiëren en weer openbaar maken van deze pagina of delen ervan op een openbaar medium, website, enz. is op welke wijze dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar.
Contact/info zie de websites van Ron Malestein: www.malestein.info en www.paranormaalbewust.nl