Hoofdstuk 9
Getallen en beroepen


Scholieren worden op jonge leeftijd voor belangrijke keuzen gesteld. Wat moet je al op die leeftijd voor een beroep kiezen? Voor de ouders van kinderen, die al van jongs af aan weten wat ze willen worden, is het betrekkelijk eenvoudig om ze alle mogelijke aandacht en gerichte begeleiding te geven. Ook volwassenen hebben twijfels of ze wel op de juiste plaats zitten. Zij ‘switchen’ soms geregeld van baan omdat ze niet goed weten (voelen) wat ze werkelijk willen en waar ze geschikt voor zijn. Dit kan veel spanningen en ergernissen voor het gezin veroorzaken. Er is niets vervelender dan een persoon in huis te hebben die zeer ontevreden over z’n werk (of relatie) is.
Het is niet mogelijk om voor iedereen aan te geven wat goed voor hem of haar is. De mens is zo’n gecompliceerd wezen, je krijgt daar moeilijk hoogte van. Toch kun je met behulp van getallenleer iets zinnigs over de keuze van een beroep zeggen. Een van de basisregels van getallenleer is dat we allemaal met een bepaalde levensopdracht geboren worden. De een gaat zich toeleggen op het opvoeden van kinderen, een ander voelt zich aangetrokken tot het beschermen van de burgers en werkt voor justitie of natuur- en milieubeheer, enzovoort. Je sleept in elk leven opnieuw een dot aan ervaringen mee. Dit gevoel (inzicht) blijft in de diepte van de ziel aanwezig. Dat is ook de reden waarom sommige mensen al op zo’n jonge leeftijd technisch inzicht, gevoel voor richting of muziek kunnen hebben. Zoals gezegd, al die talenten liggen diep in ons zelf. Het is alleen niet altijd eenvoudig om dat naar boven te laten komen.
Met het zoeken van een baan moet je nooit te snel handelen en zomaar in het diepe springen. Bekijk de zaak van verschillende kanten. Soms is het goed om via een uitzendbureau een periode een baan te hebben, waar je de mogelijkheid hebt om te ervaren of deze keus wel overeenkomt met jouw verwachtingen ervan.
Een getallendeskundige, een astroloog of een goede helderziende kan jou best over een keuze van een beroep voorlichten. Het is zeker de moeite waard om iemand hierover eens te consulteren. Het kan je later veel verdriet of zelfs onkosten besparen, als je weet wat het beste is voor jouw kind of jezelf.
Bij elk getal wordt een kleine omschrijving gegeven van het type baan: is het bijvoorbeeld een drukke baan, moet je precies zijn, zelfstandig kunnen werken, avontuurlijk, creatief of verzorgend ingesteld zijn? Daarbij zijn een aantal beroepen genoemd . Neem de genoemde functies en de daarbij behorende verdiensten (schaalindeling) wel ruim. Als bijvoorbeeld wordt gesproken over boekhouder, dan zijn er in de praktijk wel tien verschillende functies die hier betrekking op kunnen hebben; bijvoorbeeld van het vrijwillig bijhouden van een kas bij een sportclub tot een hoge administratieve functie. Dit geldt uiteraard ook voor een kunstenaar, een ondernemer, een verkoper, een verpleger, een verzorger, enzovoort. Het zou een te lange waslijst worden met beroepen. Zie het als een aantal waardevolle richtlijnen. Herken je iets of spreekt iets je aan, dan is dat mooi meegenomen. Mensen zijn vaak, wat ik noem, ‘mengtypes’. Er kunnen meerdere mogelijkheden in iemand aanwezig zijn. Met andere woorden: het valt niet mee om iemands beroep aan te geven. Tot slot: bij een keuze van een nieuwe baan of studie: ‘bezint eer gij begint’.
Hoe zoek je het getal op? Gewoon op de gebruikelijke wijze, zoals in de vorige hoofdstukken omschreven.
Wanneer je de geboortedatum in z’n geheel optelt en dat weer terugbrengt tot één getal kun je in de lijst zien waar de persoon in kwestie in de kern aanleg of gevoel voor heeft. Maar ook de geboortedag op zichzelf zegt iets over de mogelijkheden van een persoon. Een 1-persoon zoekt beslist een ander baantje dan een 6-persoon. Probeer een combinatie tussen je geboortedag en het geboortegetal te maken. Dit tezamen geeft een aardig beeld van hetgeen waarvoor de persoon voor wie dit is berekend geschikt is.

De beroepen:
Bij het 1-karakter passen het beste leidinggevende en zelfstandig uitvoerbare beroepen. Ze vallen onder de categorie aanpakkers/doeners. Dat wil niet zeggen dat ze direct baas of directeur zullen of willen zijn; zo is het niet bedoeld. Als er maar een belangrijke mate van zelfstandigheid en eigen initiatief in de functie aanwezig is. Is dit niet aanwezig dan zitten ze niet op de goede plek en zullen ze, na verloop van tijd, geïrriteerd, nukkig of agressief naar buiten kunnen overkomen. Dit komt omdat ze hun natuurlijke energie niet voldoende kwijt kunnen. Opgekropte energieën komen vroeg of laat altijd weer naar buiten.

1-Beroepen zijn:
ontwerper, autocoureur, uitvinder, ondernemer, transporteur, sportman, fietsenmaker, militair, verkoper, bosbouwmedewerker, beveiligingsbeambte.


Bij het 2-karakter passen het beste beroepen waar zij gevoelsmatig bij betrokken kunnen zijn.
Zij vinden het prettig om samen te werken met mensen die duidelijke richtlijnen (leiding) kunnen geven. Het zijn mensen die graag in rust en met een beetje gezelligheid willen werken. Ze slaan van autoritaire en dominante mensen snel dicht. Dit karakter heeft op z’n tijd behoefte aan een compliment (wie niet!). Uit waardering putten ze veel kracht. Worden ze te veel aan hun lot overgelaten, dan kwijnen ze langzaam weg en worden vreselijk onzeker.
Verzorgende/verplegende beroepen komen hiervoor in aanmerking, maar ook andere functies in het bedrijfsleven.

2-Beroepen zijn:
secretaresse, interieurverzorgster, allerlei verzorgers, verplegers.


Bij het 3-karakter passen het beste beroepen met veel beweging en avontuur. Het kan wat op het 1-karakter lijken, maar deze personen zoeken voortdurend afwisseling en nieuwe projecten. Een nadeel is dat ze het vrij snel zat zijn en op zoek gaan naar iets anders. Ze moeten beseffen dat er overal wel een keerzijde aan zit. Ze moeten proberen dit gevoel van rusteloosheid te beheersen, door te gaan sporten of iets aan kunst te doen in hun vrije tijd.

Interessante 3-beroepen kunnen zijn:
vertegenwoordiger, reisleider, chauffeur, artiest, schrijver/dichter, receptionist/telefonist, uitgever, rechter, advocaat, maatschappelijk werker, leraar, glazenwasser, dierenhandelaar, pompbediende.


Bij het 4-karakter passen het beste rustige, ondersteunende beroepen met doorgaans veel vrijheid. Een sterke 4-persoon heeft een gruwelijke hekel aan dwang en autoritair gedrag. Zij worden hiervan erg nerveus en afstandelijk.

Enkele specifieke 4-beroepen zijn:
kinderbescherming, kleuter- of crècheleidster, elektricien, pc-specialist, kunstenaar, en eigenlijk allerlei humaan beroeps- en vrijwilligerswerk.


Bij het 5-karakter passen het beste beroepen met veel afwisseling en avontuur. Zij hebben vaak gevoel voor het precisiewerk en kunnen zeer punctueel zijn.

Enkele 5-beroepen kunnen zijn:
journalist, (boek-)handelaar, kunstenaar/toneel, clown, arts, bibliothecaris, leraar, analist, astroloog, brood- of banketbakker, hotel- of café-eigenaar, horlogemaker, criticus.


Bij het 6-karakter passen het beste ondersteunende, huishoudelijke of verzorgende en vooral kunstzinnige beroepen. Een 6-karakter waardeert het zeer als hij in alle rust zijn werk kan doen, het liefst omgeven door bloemen, planten en muziek

6-Beroepen zijn:
boer, tuinman, verpleger, zanger/musicus, bioloog, kunstenaar, dierenarts, homeopaat, alternatief therapeut, kledingverkoper, dansschool- of fitnessmedewerker, kok, zilver- en goudsmid, fotograaf.


Bij het 7-karakter passen het beste ondersteunende, onderzoekende en soms verzorgende beroepen.


Enkele 7-beroepen zijn:
laborant, apothekersassistent, arts, drankhandelaar, medicijnontwikkelaar, scheikundige, verpleger, astroloog, magnetiseur en diverse beroepen in de alternatieve gezondheidszorg.


Bij het 8-karakter passen het beste beroepen met leidinggevend en organiserend inzicht.


8-Beroepen zijn:
tandarts, orthopeed, fysiotherapeut, kapper, manager/organisator, effectenhandelaar, boekhouder, administrateur, politicus, econoom, politieagent, drukker, ondernemer, verkoper, bankassistent, penningmeester, militair, beveiligingsbeambte, antiquair, douanier.


Bij het 9-karakter passen het beste creatieve en zelfstandige beroepen met veel inzicht.


9-Beroepen zijn: (beeldend) kunstenaar, psycholoog, alternatief therapeut, masseur, fysiotherapeut, uitvinder, werktuigbouwkundige, kledingverkoper, maatschappelijk werker, scheidsrechter, heftruckchauffeur , verfhandelaar, lasser, bokser, skileraar.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright. Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.