Hoofdstuk 7
Getallen en je gezondheid

We kunnen een mooie woning met een grote achtertuin hebben of een gezellige familie met veel verjaardagen, maar toch gaat er niets boven een goede gezondheid. Helaas wordt niet iedereen geboren met een robuuste gezondheid. We krijgen allemaal ongevraagd het een en ander mee van onze voorouders. Aan erfelijke ziekten valt over het algemeen niet veel te doen. Je kunt misschien door een operatie of goede medicijnen een stuk opknappen, maar met veel gezondheidsproblemen zullen we moeten leren leven. Mensen zijn vreemde wezens, de één geeft duizenden euro’s uit aan z’n gezondheid om het terug te krijgen en anderen geven net zoveel geld uit aan ongezonde voeding en drank. Zij eten en drinken zich letterlijk ziek. We zouden iets verantwoordelijker met onze gezondheid om moeten gaan. Niet overdrijven, maar een beetje de middenweg proberen te zoeken. Met overdreven en extreem gedrag kom je niet ver. Ook een zware of bijna niet uitvoerbare gezondheidskuur houd je meestal maar één of twee maanden vol. Het is beter om langzaam wat kleine veranderingen in het voedingspakket aan te brengen. Dat is gemakkelijker uit te voeren en ook socialer voor eventuele andere gezinsleden. Niemand vindt het leuk om ineens totaal anders te gaan eten. Radicale voedingsveranderingen roepen vaak veel weerstand op.
Probeer erachter te komen wat de sterke en zwakke kanten van jouw gezondheid zijn. Heb je van nature een zwakke rug dan is het onverstandig om met een dikke buik (door drank of veel vetgebruik) door het leven te gaan. Je maakt het voor jezelf onnodig moeilijk en het leven kan een kwelling worden. Verdraag je weinig zuivelproducten, bijvoorbeeld bij koemelk- of eiwitallergie, gebruik dan sojabonen en calciumhoudende producten. Dit kan een deel van de zuivelproducten opvangen. Laat het niet zomaar weg want dan krijg je ongemerkt bouwsteen- tekorten (aminozuren en mineralen). Heb je vaak na een zware vetrijke maaltijd last van stemmingen, kijk dan of je een paar dagen lichtverteerbare of vegetarische voeding kunt eten. Voor een aantal gezondheidsproblemen zijn zeker alternatieven te vinden. Kijk eens in een goed boek in de bibliotheek of vraag informatie in een natuurvoedingswinkel in je buurt.
Getallen zeggen niet alleen wat over je karakter maar ook over je gezondheid. Weet je dat je van een bepaalde manier van leven en denken juist bepaalde gezondheidsproblemen kunt krijgen? Een bekend voorbeeld is maagpijn. Door ergernissen of je te snel druk te maken, kan dit, wanneer je daar uiteraard gevoelig voor bent, op je maag slaan. Het lichaam is sterk, maar na jaren van irritaties kun je problemen met je maag krijgen. Is het dan zo verwonderlijk dat personen met de piekergetallen 5 en 2 spijsverteringsklachten krijgen? Bekijk eens waar de oorzaak van je gezondheidsproblemen liggen voor je je voedingspakket verandert. We kunnen wel iets veranderen, maar raak je daarmee de oorzaak niet, dan kan het niet meer voor je betekenen dan een korte tijdelijke oplossing. Het is wat ik noem ‘pleisterwerk’; je eet iets anders maar kijkt er verder niet naar om.
Bij de getallen heb ik enkele geneeskrachtige kruiden geadviseerd. Natuurlijk kunnen mensen met andere getallen deze kruidenmiddeltjes ook gebruiken, dat maakt niet uit. De genoemde middeltjes kun je zonder recept in een drogisterij, apotheek of natuurvoedingswinkel kopen zodat je deze dus goed voor zelfmedicatie kan gebruiken. Het is alleen jammer dat de meeste artsen deze middelen (nog) niet willen voorschrijven. Ik denk dat dit toch eens zal veranderen. Hopelijk kunnen we dan zelf een keuze maken tussen reguliere artsen en alternatief denkende artsen. We kunnen dan kiezen wat het beste bij onze denk-, leef- en eet wijze past. Het is jammer dat nog weinig door de zorgverzekeraars vergoed wordt.

 

Zowel de geboortedag (los) als het geboortegetal (je hele geboortedatum opgeteld) kunnen iets over de gezondheid aangeven.

Voor het getal 1
Veel 1-mensen hebben gevoelige ogen. Bij zonlicht is het verstandig om een zonnebril te dragen. Een zonnebril geeft vaak al na een klein kwartiertje meer rust aan de ogen. Dit is hard nodig in een tijd dat we veel met de pc werken, autorijden en tv kijken. Het langdurige turen met de ogen is niet goed. 1-Personen met hartproblemen kunnen meidoorndruppels (Crataegus) of tabletten nemen. Dit middel verbetert de doorbloeding van het hart door verwijding van onder andere de kransslagaderen. Je moet op z’n tijd afstand nemen van bijvoorbeeld het werk, anders vliegt het mogelijk letterlijk naar je hoofd (allerlei hoofdklachten). Je gaat vaak veel te lang door en je moet leren je grenzen te kennen en te waarderen. Er zijn tijden van inspanning en ontspanning.

Voor het getal 2
2-Mensen kunnen zich slecht uiten. Zij zijn geen grote sprekers. Van onuitgesproken zaken kunnen ze spanningen opbouwen. Dit slaat bij hen vooral op hun spijsverteringsorganen. Ze hebben dikwijls last van een opgezette buik met vervelende krampen. Dit zijn, gek gezegd, onverteerde spanningen. Hoe je denkt en leeft slaat automatisch over op het lichaam. Leg bij spanningen een warme kruik op je buik. Zorg er goed voor dat je tijdens periodes van spanningen je voeding goed kauwt. Spanningen en slecht kauwen gaan vaak hand in hand.
Bij lichte spanningen in je buik kun je thee zetten van kamille, zoethout en melisse. In diverse supermarkten kun je tegenwoordig kant en klare theezakjes kopen voor de spijsvertering. Loopt het werkelijk de spuigaten uit, dan kun je ‘Iberogast’ van het merk Steigerwald gebruiken. Veel mensen hebben plezier van dit middel. Of stap eens naar een magnetiseur. Die kan misschien de doorstroming van je energie in je buikstreek verbeteren. Bij veel mensen is hun zonnevlecht (een belangrijk energiepunt vijf centimeter boven de navel) ernstig verzwakt.
Zorg dat je schone dranken neemt. Je klierenstelsel raakt overbelast als je jezelf vergiftigt met onreine voeding en drank zoals koolzuurhoudende limonades, gewone thee en alcoholische dranken. Je krijgt hier onder andere wisselende stemmingen door. Drink een paar glazen water per dag, het liefst al een ‘s morgens op de nuchtere maag.

Voor het getal 3
Langdurige ergernissen en spanningen slaan bij 3-mensen op de gal en de lever. Voelt een 3-persoon zich geblokkeerd, dan slaat dat na verloop van tijd over op z’n lichaam. Je kunt een verstoorde gal- en leverwerking uiterlijk zien aan het oogwit, dat is dan geel geworden. Je kunt je door deze storing erg moe gaan voelen. Wat kun je hieraan doen? Neem dagelijks een kwartiertje na de maaltijd een kopje thee van boldoblad of mariadistel. Deze kruiden maken je gal vloeibaarder. Je kunt ook het middeltje Boldocynara - dat zijn druppeltjes (tinctuur) van het merk Vogel - nemen. Probeer de volgende producten eens uit: grapefruitsap, paardenbloem (blad of wortel) of worteltjes. Gebruik nepkoffie in plaats van gewone koffe (Bambu, Pascha, Yannoh, etc.; als er maar cichorei in zit). Als je toch koffie wilt drinken, kun je beter koffie zonder melk en suiker gebruiken. Koffie en melk samen vormen vergif. Dit is niet goed voor je spijsvertering. Als je vier kopjes zwarte koffie drinkt, krijg je net genoeg vitamine B binnen.
Als, door zorgen of moeheid, je eetlust is verdwenen, kun je een klein beetje artisjokkenbitter (uiteraard zonder alcohol) voor het eten als aperitiefje drinken. De kruiden in dit elixer zetten de spijsverteringsappen weer aan het werk.
Dikke mensen en mensen met stemmingen zijn vaak 3- (Jupiter) mensen. Ze hebben ook vaak last van een slecht werkende lever. Mensen die wat willen afvallen of aankomen kunnen in beide gevallen een aantal maanden tarwekiemen gebruiken. Dit kun je, zowel los in een zak of in capsules, in een supermarkt of drogisterij kopen.
Het is bijzonder slecht om voor het slapen gaan te eten of veel te drinken. Je krijgt daar een vervuilde lever van. Het lichaam werkt ’s nacht op halve kracht. Zit er dan onverteerde voeding in je lichaam dan is dat niet bepaald gezond.

Voor het getal 4
Mensen met het getal 4 hebben dikwijls last van allerlei ondefinieerbare krampen. Meestal wordt dit veroorzaakt door nervositeit. Een warme kruik of een warme douche kunnen zeer heilzaam werken.
Bij krampen kun je thee van kamille of groot hoefblad drinken, bij nervositeit passieflora- of valeriaandruppeltjes of -tabletten innemen. Tegenwoordig kun je samenstellingen van kalmerende druppels van tientallen merken in drogisterij, apotheek en natuurvoedingswinkel kopen.

Voor het getal 5
Het is raadzaam dat deze nerveuze denker een lichamelijke tegenhanger zoekt. Doe iets aan sport of ontspanningsoefeningen (yoga). Zoek het bos of het water op. Van al dat gedenk en gepieker worden veel 5-mensen op den duur ziek. Als je in een nerveuze tijd zit, is het aan te bevelen om passieflora tabletten of -druppeltje te gebruiken. Van dit kruid word je een stuk rustiger. Zorg dat je veel ‘zenuwvoeding’ eet zoals granen, bruine rijst, donker brood en muesli. Tips om de zenuwen te sterken: Avena sativa (haversap), passieflora, noten en vitamine-B-complex. Bij een gevoelige maag met maagpijn kun je een aantal dagen een paar kopjes kamillethee drinken.
Probeer rustig en diep te ademen; pas op voor hyperventilatie. Eet niet te vaak buitenshuis omdat je dan, vanwege verschillende bacteriën, snel buikklachten of diarree kunt krijgen.
Veel 5-mensen lopen met seksuele spanningen rond. Maak je gevoelens en wensen aan je partner kenbaar. Het is onverstandig om hier lang mee te blijven lopen.

 

Voor het getal 6
Deze liefhebbers van rust moeten oppassen voor bloedvatvernauwing door verkalking. Je kunt daardoor koude handen of voeten krijgen. Doe daarom iets aan beweging, bijvoorbeeld zwemmen of aerobics. Het bespaart je op latere leeftijd allerlei vervelende operaties vanwege bloedvatvernauwing.
De keel is voor jou een gevoelige streek. Gorgel wat saliethee bij keelinfectie. Dit kruid werkt desinfecterend. Zogende moeders moeten dit middel niet gebruiken, het stopt namelijk de borstvoeding.
Je hebt aanleg om aan te zetten. Neem daarom niet te veel tussendoortjes (vet of suikers). Sommige 6-mensen (vaak mensen met Weegschaal in hun horoscoop) hebben problemen om in slaap te komen; blijf dan niet te lang tv kijken. Van onrustige tv-programma’s veranderen je bloeddruk en adrenalinegehalte. Eet en drink niet te veel voor het slapen gaan. Je kunt van één van de vele merken een slaapmiddeltje op kruidenbasis kopen. Het merk Vogel brengt Dormeasan in de handel. Deze samenstelling van slaapbevorderende kruiden werkt goed. Mensen die snel wakker worden kunnen Avena sativa (grotendeels uit haversap gemaakt) eens uitproberen. Dit middel heeft wel een langere inwerkperiode nodig voordat het goed gaat werken.
Mensen met slaapstoornissen kunnen hun problemen op een kladblok van zich afschrijven. Door malende gedachten kom je niet in slaap. Zorg voor voldoende frisse lucht in je slaapkamer.

Voor het getal 7
Mensen met dit getal hebben een zeer gevoelige en kwetsbare spijsvertering. Om de een of andere reden verdragen zij geen zware voeding met veel vetten.
Tips: eet licht verteerbare voeding; drink zo min mogelijk gewone koffie en thee; probeer eens cichorei (nep-)koffie uit. Alcohol (wijntjes of bier), medicijnen en drugs vallen bij jou verkeerd. Het is goed om een paar keer per week vegetarisch te eten. Leef en eet een beetje als een monnik of topsporter, want dan voel je je het beste.
Gewoonlijk zijn deze personen meer met de geest bezig dan dat ze als timmerman of boer zwaar werk verrichten. Zij zijn van geboorte fysiek niet supersterk. Het is dan voor hen ook niet nodig om zware kost te eten. Het is sowieso onverstandig om calorierijk te eten als je geen zware lichamelijke baan hebt. Te veel dierlijke eiwitten zetten makkelijk aan. Veel 7-mensen hebben last van lichamelijke kwalen waardoor ze nog maar weinig (langdurig) kunnen doen. Experimenteer een beetje met alternatieve voeding. Het is toch mooi meegenomen als je door al die moeite een stukje opknapt en wat meer energie hebt.
Je bent extra gevoelig voor ontstekingen. Let erop dat je kalkspiegel goed is. Gebruik voldoende groenten en fruit. Zorg voor goed verwarmde voeten. Sommige kosmische etherische energieën komen via je voeten uit de aarde. Deze energieën moeten goed kunnen doorstromen naar je onderlichaam. Zwakke energie in deze streek kan blaas- of vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken.

Voor het getal 8
Zorg voor een goede balans tussen ernstige zaken en plezier. Je hebt de neiging om veel met problemen bezig te zijn.
8-Personen zijn vaak zwaar op de hand. Ieder mens heeft een flinke portie lol en avontuur nodig om vitaal te blijven. Wees niet te zuinig en geef meer uit aan je gezondheid en ontspanning. Mensen met een 8-trilling hebben vaak problemen met gewrichten, tanden en haren; gebruik dan Urticalcin (onder andere brandnetelkalk) van bijvoorbeeld het merk Vogel. Bij pijn in gewrichten en botten kun je Alchemilla-complex (vrouwenmantel) of Harpagopfytum (duivelskruid) gebruiken. Alchemilla bevordert de bewegelijkheid in de gewrichten, en Harpago is tegen pijn en ontstekingen; vraag er eens naar.
Heb je te veel oorsmeer dan raad ik je aan om per dag een paar druppeltjes Johannesolie in beide oren te druppelen. Jonge meisjes en vrouwen moeten voor hun 25ste naast veel beweging voldoende zuivelproducten (calcium) nemen. Anders lopen ze verhoogde kans om op oudere leeftijd hun botten te breken (osteoporose). Het beendergestel wordt dan broos en kwetsbaar.

Voor het getal 9
9-Mensen hebben van nature een gevoelige blaas en spieren. Zorg dat je niet op de tocht zit. Droog je goed af na het sporten of een andere inspanning. Verzorg je spieren goed door voorafgaand aan het sporten een degelijke warming-up te doen. Heb je kleine spierblessures dan heb je tal van alternatieve zalfjes op kruidenbasis. Het maakt niet zoveel uit welk merk je gebruikt. Je zult zien dat je blessures veel sneller zullen wegtrekken dan bij ‘gewone’ middeltjes.
Je hebt veel behoefte aan frisse lucht. Je bloed moet stromen anders word je ‘down’ en agressief. Door beweging en transpiratie kun je je afvalstoffen beter kwijt. Van te veel afvalstoffen in het lichaam, word je moe en lusteloos. Gebruik, indien nodig, bloedreinigende middelen zoals bieten, biergist, enzovoort. Zorg altijd voor voldoende vitamines en meer nachtrust.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright. Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.