Hoofdstuk 6 
Getallen en relaties (contacten)

Maar weinig mensen zullen hun droomprins of -prinses ontmoeten. En dan is het nog maar de vraag, als je die persoon al mag tegenkomen, of je door verkeerde karaktereigenschappen de persoon waar je zo gek op bent niet zelf weer verjaagt. We verspelen door verkeerde eigenschappen veel vriendschappen en andere contacten. We zijn te trots, te eigenwijs, te royaal, onverschillig, gierig, hebberig, agressief, enzovoort. Dat is iets dat je op oudere leeftijd pas beter begint door te krijgen. Als puber en twintiger ben je bezig om jezelf te vormen. In je drang (gevecht) naar een aardig plekje op deze wereld verlies je gemakkelijk waardevolle contacten waar je later spijt van kunt krijgen.
Aan de hand van getallen kan ik veel over karakters vertellen. Maar het is niet eenvoudig om voor mensen te bepalen of ze nou wel of niet goed bij elkaar passen. Het leven is vaak een kwestie van aanpassen, leren geven en nemen, en vooral respect voor elkaar hebben. Wanneer je dit begint te beseffen kun je eigenlijk bijna met iedereen, die dat ook zo voelt, overweg.
Wanneer je de geboortedatum in z’n geheel optelt, kun je opzoeken wie het beste bij jou past.

Opmerking:
bij de combinaties van de getallen zoals 1 met 2 is dat hetzelfde als 2 met 1; 2 met 3 is hetzelfde als 3 met 2, enzovoort. Dit moet je dus even anders opzoeken.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright. Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.

 

1 met 1
1-Personen kunnen het samen met dezelfde hoeveelheid levenskracht ver brengen. Laat elkaar wel in je waarde; dit moet bij jullie bovenaan staan. Jullie zijn zeer impulsief. Geef andere personen wel de ruimte om even over jullie voorstellen na te denken. Niet iedereen is even snel in het beslissen. Zijn jullie allebei strijdlustig van karakter dan is het contact snel over. Er kunnen nou eenmaal geen twee kapiteins op een schip staan.

 

1 met 2
Deze twee karakters zijn van nature zeer verschillend. De 1-persoon is zeer dominant en de 2-persoon vaak passief en emotioneel. Uitersten trekken elkaar aan of stoten elkaar af. Als een contact je in de eerste dagen een lekker gevoel geeft, dan zit het wel goed. Als je twijfelt kun je er beter direct mee stoppen, omdat puzzelstukjes van verschillende grootte nooit goed in elkaar zullen passen. Je kunt hooguit iemand op zekere afstand houden en leren waarderen.

 

1 met 3
Jullie kunnen een uitermate levendige en bevredigende vriendschap of relatie opbouwen. Anderen zullen vaak jaloers naar jullie opkijken. Zorg dat je met deze dynamiek anderen niet onder de voet loopt. Probeer er thuis een prettige en rustige thuishaven van te maken. Jullie kunnen niet elke dag een feestje van het leven maken. Zorg voor een leuke baan en een actief uitgaansleven. Probeer samen gedisciplineerd te leven. De avontuurlijke drang is wel erg groot.

1 met 4
Een 1-persoon heeft een thuishaven nodig. Dit kan een 4-persoon goed invullen. Jullie houden allebei van afwisseling en veel vrijheid. Een 1-persoon kan met behulp van een 4-persoon meer inzicht krijgen in zijn denken en gevoelsleven door te praten. 1-Mensen zijn dikwijls zeer onzeker. Ze zijn wel van goede wil maar weten niet goed hoe ze iets moet aanpakken; ze doen veel zonder eerst rustig na te denken.

1 met 5
Deze personen zullen het niet eenvoudig hebben om samen lang onder één dak te werken of te wonen. Er kan wel een sterke fysieke aantrekkingskracht aanwezig zijn, maar dan kunnen jullie toch beter een latrelatie hebben. Jullie zijn samen beslist een levendig stel. Er kunnen regelmatig veel harde woorden vallen. Een 5-persoon kan bijzonder kritisch zijn. Een gemiddelde 1-persoon houdt daar niet van; hij moet kunnen doen waar hij zin in heeft (wat in hem opkomt), anders voelt hij zich belemmerd en geblokkeerd.

1 met 6
Als een 1-persoon van gezellige uitjes zoals etentjes, het bezoeken van musea en theater houdt, dan kunnen jullie een leuk contact opbouwen. Een 6-persoon is bijzonder huiselijk van karakter en heeft niet altijd zin om iedere keer weer ergens op af te gaan. Als een 1-persoon, zonder werk of levensdoel, met een 6-persoon samenleeft, dan voorzie ik veel spanningen en onrust.

1 met 7
Dit contact lijkt een beetje op het contact van een 1-persoon met een 2-persoon. Deze karakters kunnen elkaar goed aanvullen. 7-Personen houden niet van onrust in huis of om onder druk te staan. Een 1-persoon zal zijn vertier grotendeels buitenshuis met z’n vrienden moeten zoeken. Een 7-persoon gaat erg graag zijn eigen gang en leeft in zijn eigen (droom) wereld. Jullie moeten samen oppassen niet te veel alcohol te drinken. Het kan zijn dat jullie moeten leren om grenzen aan te geven.

1 met 8
Niet direct een makkelijke combinatie. Een combinatie waarin jullie, door koppigheid en trots, elkaar het leven bijzonder moeilijk kunnen maken. Leer elkaar te waarderen. Probeer vooral naar elkaars beweegredenen te vragen. Door te praten en vragen te stellen leer je elkaar kennen. Een 8-persoon is dikwijls een serieus persoon; de grappen en grollen van een 1-persoon zullen niet altijd gewaardeerd worden. Bij jullie moet de belangstelling wel erg in dezelfde richting gaan, anders is het moeilijk vol te houden. Jullie zouden samen een klein bedrijfje op kunnen zetten.

1 met 9
Dit contact lijkt een beetje op 1 met 3. Het kan een heel gezellige en levendige relatie zijn. Jullie hebben allebei veel behoefte aan ondernemen. Ga samen veel sporten of op vakantie. Jullie natuurlijke energieën moeten jullie gewoon kwijt. Denk er wel aan dat de boog niet altijd gespannen kan zijn; af en toe rust nemen is hard nodig. Ik denk dat het verzorgen van kinderen of huisdieren een goede kalmerende invloed op jullie beiden zal hebben.

2 met 2
Jullie kunnen een goede gevoelsband opbouwen. Jullie houden van rust, van gezelligheid en van natafelen met een lekker glas wijn. Eén blik is vaak al voldoende om elkaar te begrijpen. Toch zullen jullie moeten beseffen dat de buitenwereld meer informatie nodig heeft. Je kunt iemand lief aankijken maar je zult toch onder woorden moeten brengen wat je wilt of vindt. Voor de buitenwereld komen jullie wat plakkerig over. Een beetje inspiratie en vuurwerk kan geen kwaad. Jullie zullen erg gelukkig zijn als er een (schoon-)vader of vriend komt die wat bij jullie komt klussen.

2 met 3
Een 3-persoon zal erg z’n best doen zodat er altijd wel wat te beleven valt. Een 2-persoon met dezelfde belangstelling zal hem met vreugde volgen. Een 3-persoon moet een 2-persoon niet te veel onder druk zetten met allerlei (levens-)vragen. Geef de 2-persoon voldoende tijd om over een vraag of kwestie na te denken.

2 met 4
Deze twee personen zijn zeer geschikt om samen een aantal kinderen te hebben. Ze zullen hier erg veel plezier aan kunnen beleven. Een 2-persoon is bereid om veel voor z’n kinderen te doen. Hij zal met liefde een ledikantje opnieuw willen schuren en schilderen. Neem ook wat ruimte voor jullie eigen vrije tijd en zoek een goede oppas. Je kunt niet altijd alleen achter de kinderen aanlopen. Trek ook eens een avondje of weekend eropuit zonder kinderen.

2 met 5
Een 2-persoon voelt goed aan wat een 5-persoon nodig heeft. Een 5-persoon is dikwijls onzeker en ligt vaak met zichzelf in de clinch. Een 2-persoon kan dat niet oplossen; hij is daar te zacht voor. Ik denk dat deze combinatie in veel gevallen niet echt gunstig uitpakt omdat er veel onopgelost blijft liggen. Jullie moeten bereid zijn om hard aan de relatie te werken.

2 met 6
Lijkt een beetje op 2 met 2. Dit zijn ook mensen die van een beetje gezelligheid houden. Als deze personen zich in het begin aanleren om te praten, kunnen ze ver komen. Een 6-persoon kan erg koppig zijn en een beetje lui overkomen. Zij zouden samen kunnen dansen of in een koor gaan zingen. Een van de twee moet leren aangeven wat er gaat gebeuren, anders zal er veel verwateren.

2 met 7
Gevoelsgetallen kunnen in vrijwel alles goed met elkaar overweg. Jullie hebben een sterk ontwikkeld gevoelsleven. Je moet daar wel naar willen en durven luisteren. Het is onverstandig om samen het zakenleven in te gaan. Dit kan veel problemen en misverstanden veroorzaken, wat ten koste van jullie contact zal gaan. Jullie zouden samen in een New Age centrum (spiritueel centrum) een cursus over intuïtie en het paranormale kunnen volgen. Dit zou veel kunnen verduidelijken over jullie eigen gevoeligheid. Pas samen een beetje op dat je niet te veel alcohol drinkt in de avonduren. Jullie zijn een stel dat gemakkelijk kan doorzakken.

2 met 8
Een combinatie waarin jullie gemakkelijk - door op een andere golflengte te zitten - langs elkaar heen kunnen leven. Hier is niemand schuldig aan; jullie karakters zijn nogal verschillend. God kan jullie vanwege je gedrag/daden uit een vorige leven weer bij elkaar hebben gebracht. Dit om een aantal levenslessen te leren die jullie toen hebben nagelaten (of niet hebben kunnen voltooien). Is een 8-persoon te hard, kortaf en zakelijk in z’n houding, dan wordt het niets.

2 met 9
Dit gaat erg goed of zeer slecht. Het is een kwestie van elkaar aanvullen of volledig afbreken. Jullie hebben hoogstwaarschijnlijk een sterke fysieke aantrekkingskracht op elkaar. Deze twee personen kunnen het beste naast hun relatie buitenshuis een baan hebben. Een 2-persoon wil graag in z’n eigen huis leven en zonder bemoeienissen z’n eigen gang gaan. Een 9-persoon heeft veel beweging en avontuur nodig.

3 met 3
Een combinatie met veel mogelijkheden. 3-Mensen trekken elkaar als magneten aan. Ze hebben iets uitdagends en frivools over zich. Ze moeten aan al hun opwellingen en inspiratie uitdrukking kunnen geven. 3-Mensen moeten rustig een contact of relatie proberen op te bouwen. Ze lopen veel te hard van stapel. Ze doen niet moeilijk en staan open voor allerlei avontuurtjes. Ze trekken er vaak samen op uit en stellen zich dikwijls wat te aanhankelijk op. Probeer ruimte te houden voor je eigen individuele ontwikkeling.

3 met 4
Een hele goede combinatie omdat een 4-persoon open staat voor de gedachten en de vele plannetjes van een 3-persoon. Een 4-persoon is veel rustiger en stabieler dan een 3-persoon. Een 3-persoon weet vaak geen maat te houden en gaat daarom maar door. Een 4-persoon kan een 3-persoon de nodige positieve feedback geven. 4-Personen hebben de mogelijkheid om rustig te zeggen wat ze vinden. Deze combinatie is goed omdat jullie beide van ondernemen en onderzoeken houden. Er kunnen veel interessante gesprekken over onder andere de zin van het leven ontstaan.

3 met 5
Zal gewoonlijk wel een boeiende maar zeer onrustige en onstabiele vriendschap of relatie kunnen betekenen. Als beide krachtige persoonlijkheden niet bereid zijn om water bij de wijn te doen, zal dat vaak op pittige ruzies kunnen uitdraaien. Beide karakters hebben te sterke eigen denkbeelden. Zij moeten leren om te beseffen dat er ook andere meningen dan die van hen zijn. Zij zullen in hun liefdesleven en in het uitgaansleven veel kwijt kunnen.

3 met 6
Een mooie combinatie die jaren kan duren. Een goed huwelijk zit er dik in. De persoonlijkheden vullen elkaar op een ongedwongen manier aan. Het is wel belangrijk dat de 3-persoon ruimte maakt om aan zijn eigen ideeën uitdrukking te geven. Hij kan (mag) niet altijd de 6-persoon betrekken bij alles wat hij doet of wil gaan doen.
Jullie zullen je huis met smaak aankleden. Misschien kiezen jullie ervoor om op oudere leeftijd in een huis te gaan wonen aan de rand van de stad of zelfs nog verder daar vandaan. Jullie zouden samen iets met dieren kunnen gaan doen.

3 met 7
Een combinatie die voor een 7-persoon te onrustig is. 7-Personen hebben ontzettend veel ruimte nodig om alleen te kunnen denken. 3-Personen zijn voor een tijdje wel leuk maar te druk. Een 7-persoon zal na verloop van tijd kunnen opbranden. Deze combinatie zal wel redelijk goed kunnen gaan wanneer een 3-persoon, door het type werk, vaak wat langer van huis is; bijvoorbeeld als schipper, muzikant of vertegenwoordiger.

3 met 8
Een redelijke combinatie als de 8-persoon voor de vele ideeën van het 3-karakter open wil en durft te staan. 8-Personen zijn ernstig van karakter en houden niet altijd van de grappen en grollen van een 3-persoon. 8-Mensen betrekken de grappen vaak op zichzelf. Een 3-persoon voelt zich bij een 8-persoon op den duur wat opgelaten; dit komt omdat hij z’n ei kwijt moet. Ik denk dat je beter kennissen van elkaar kunt zijn, dan samen een relatie hebben.

3 met 9
Een zeer levendige combinatie met erg veel mogelijkheden. 9-Personen voelen intuïtief aan wat een 3-persoon wil. Het zijn echte avonturiers die regelmatig wat tijd moeten inlassen om weer tot rust te komen. Deze mensen kunnen zeer luidruchtig zijn; dat zullen de buren niet altijd waarderen. Probeer wat respect voor buren en anderen te hebben.

4 en 4
Een rustige combinatie. Deze personen zullen in de regel iets meer wilskracht moeten hebben om hun plannetjes echt te laten uitkomen. Sommige 4-personen zijn een beetje excentriek. Ze kunnen, als ze daar niet voor oppassen, binnen de kortste tijd randfiguren in huis te logeren hebben. Ze hebben vaak andere, meer progressieve denkbeelden, die weerstand bij traditioneel ingestelde mensen kunnen oproepen. Sommige 4-mensen zijn slordig van karakter; zij nemen het niet altijd even nauw met de huishouding.

4 en 5
Niet direct een ongunstige combinatie. Ze hebben een brede belangstelling voor veel onderwerpen en kunnen goed samen praten. Een moeilijke combinatie voor een liefdesleven. 5-Personen moeten hun lichamelijke en seksuele energieën kwijt. Veel 4-personen houden niet van frequente geslachtsgemeenschap; zij houden meer van knuffelen en zacht masseren. De onverschillige houding van een 4 in onder andere de huishouding kan een 5-persoon op den duur gaan opbreken.

4 en 6
Een mooie combinatie van mensen die niet van dikdoenerij houden. Zij zullen openstaan voor elkaars ideeën en wensen. Door hun vriendelijke houding naar anderen toe zullen zij ook gemakkelijk mensen voor zich weten te winnen. Als de 6-persoon zich niet al te aanhankelijk opstelt en de 4-persoon de ruimte geeft voor eigen bezigheden, kunnen ze een langdurige relatie opbouwen.

4 en 7
Geen sprankelende maar ook geen ongunstige combinatie. Jullie houden allebei van veel rust en ruimte om aan jezelf te werken. De inzichten van een 4-persoon over de opvoeding van kinderen en de grote liefde voor kinderen van een 7-persoon, maken jullie geschikte ouders. 7-Mensen hebben behoefte om over het spirituele en paranormale te praten. 4-Mensen zijn zelden afwijzend tegen anderen en tegen minder gangbare gedachten.

4 en 8
Een combinatie die elkaar volledig aanvult of helaas helemaal afbreekt. 4-Personen zijn grensverleggers en houden absoluut niet van vaste regels en vormen. Ze staan altijd open voor nieuwe avontuurtjes. 8-Personen zijn zeer praktische, nuchtere mensen die van duidelijkheid en juist van vaste regels houden. Zij willen altijd weten waar ze aan toe zijn. Deze karakters tezamen kunnen serieuze problemen veroorzaken als ze geen compromissen sluiten.

4 en 9
Een goede combinatie omdat er veel stof is om over te praten. 9-Mensen hebben doorgaans een brede belangstelling; dit is prettig voor een 4-persoon. 4-Personen hebben vaak onconventionele gedachten; ze zijn een beetje excentriek van aard. Dit vinden 9-personen geen punt want zij horen graag nieuwe ideeën. Een 9-persoon moet alleen niet te dominant zijn want daar heeft een 4-karakter een gruwelijke hekel aan.

5 en 5
Een combinatie die ik zelf nog niet eerder ben tegengekomen. Het kunnen twee mensen zijn die samen graag iets met de Nederlandse taal willen doen of met veel plezier de ontwikkelingen van de pc en Internet volgen. Ze houden van onderzoeken en uitzoeken. Als ze allebei veel ideeën hebben, die ze ook willen uitvoeren, dan lijkt het me moeilijk om dat zonder wrijving te doen. Zorg voor wat afstand en ruimte. Jullie kunnen zowel heel serieus zijn als een losbandig leven leiden. 5-Mensen kunnen erg kritisch zijn en het daarom voor zichzelf onnodig moeilijk maken. Zij hebben weinig rust in zichzelf; zorg voor voldoende nachtrust.

5 en 6
6-Mensen houden van rust en degelijkheid. Dit kan gaan botsen met een 5-karakter. Het hangt er vanaf welke kant van de 5-persoon naar boven komt. Is het de nerveuze eeuwige zwerver die zich nergens op z’n gemak voelt of een degelijke 5-persoon. 6-Mensen kunnen zich na verloop van tijd behoorlijk gaan ergeren aan dit dikwijls losbandige karakter. Maar een 6-persoon zal dit zeker niet zo snel laten merken. Dit komt omdat ze niet van strijd in huis houden. 5-Mensen kunnen 6-mensen, die doorgaans een beetje passief zijn, inspireren en daardoor wat leven in de brouwerij brengen. Het kan een redelijk goede combinatie zijn als er duidelijke afspraken worden gemaakt, waar men zich ook aan houdt.

5 en 7
Personen die elkaar niet zo snel zullen aantrekken. Ze hebben allebei hun eigen stijl van leven. 5-Mensen zijn altijd in de weer en 7-mensen houden ervan om in hun eigen veilige droomwereldje te zitten. 5-Mensen zoeken altijd de drukke, snelle wereld op. Een avontuurtje op wat voor gebied dan ook is hen nooit te veel. Misschien kunnen ze een latrelatie hebben, maar die zal zo oppervlakkig zijn dat dit niet lang zal stand houden.

5 en 8
Een redelijk goede combinatie omdat jullie allebei naar aardse genoegens op zoek zijn. Jullie kunnen genieten van etentjes of een interessante film en vinden het heerlijk om naar politieke debatten te luisteren om samen een beetje strijd te voeren. Een 8-persoon vindt zeker niet alle grappen en grollen leuk van een 5-persoon, maar heeft zo’n sterk karakter dat hij een 5-persoon wel aan kan. Een 8-persoon kan een vaderlijk of moederlijk type zijn. Dit vindt een onzekere 5-persoon fijn omdat die de wereld als bedreigend ervaart.

5 en 9
Een zeer goede combinatie met erg veel mogelijkheden. Jullie houden allebei van veel afwisseling en avontuur en zijn altijd in beweging. Jullie zijn intellectueel aan elkaar gewaagd en kunnen een enorme lichamelijke aantrekkingskracht op elkaar hebben. De buren kunnen veel last hebben van deze luidruchtige persoonlijkheden.

6 en 6
Een goede combinatie waar veel liefde en genegenheid aanwezig zal zijn. 6-mensen zullen elkaar goed aanvullen want ik ga ervan uit dat ze toch niet helemaal hetzelfde zijn. De een zou bijvoorbeeld huisdieren en een tuin willen bijhouden en de ander zou met veel plezier boodschappen doen en graag willen koken. Deze mensen houden van het leven en trekken automatisch mensen aan die graag vanwege de gezelligheid in hun nabijheid willen zijn. 6-Mensen kunnen te huiselijk en passief zijn. Jullie zouden er af en toe op uit moeten trekken. Ontwikkel je spiritueel bewustzijn en uit ook je dankbaarheid.

6 en 7
Een aardige combinatie als de 6-persoon ook belangstelling heeft voor het paranormale, het spirituele en andere bewustzijnszaken. Onder 6-mensen kunnen koppige en eigenwijze personen zitten die nergens voor openstaan. In dit geval zal dat met een 7-persoon totaal op niets uitdraaien. Jullie zijn vrij rustig en huiselijk en zullen het goed met elkaar kunnen vinden. Veel 6-personen houden van koken maar zullen er rekening mee moeten houden dat een gemiddelde 7-persoon geen zware, vette kost kan verdragen.

6 en 8
Een redelijk goede combinatie zolang er maar naar elkaars mening wordt geluisterd.
De 8-persoon zal moeten leren om z’n werkelijke gevoelens onder woorden te brengen. Dit komt de 6-persoon ten goede want hij houdt niet van onduidelijkheid en onzekerheid. In het begin van een relatie zullen jullie elkaar moeten aftasten omdat jullie allebei een eigen denkwijze hebben. Komen jullie hier doorheen dan is de kans groot, dat het een langdurige vriendschap of huwelijk zal worden. Jullie zouden samen iets aan muziek of toneel kunnen doen. Jullie zijn dikwijls onder de mensen te vinden.

6 en 9
Een zeer mooie combinatie waarbij erg veel mogelijk is. Je zou kunnen zeggen dat de 6-persoon de vrouwelijk kant (aanpassend, verzorgend) sterk vertegenwoordigt en de 9-persoon de mannelijke kant (ondernemen, duidelijk zijn). Voor de duidelijkheid, ik heb het hier niet over het geslacht, want iedereen kan onder een bepaald geboortegetal worden geboren. 6-Mensen worden graag door 9-personen geïnspireerd. Beide personen houden van uitstapjes en gezelligheid. Ze zullen er samen voor zorgen dat er altijd wat te doen is.

7 met 7
Deze twee karakters voelen elkaar intuïtief goed aan. Het is belangrijk dat personen met deze combinatie zich moeten realiseren dat ze ook verbaal moeten zeggen wat ze vinden. De omgeving volgt hen niet altijd goed. Dit kan misverstanden veroorzaken. Ze kunnen door de omgeving als enigszins dromerig en naar binnen gericht worden bekeken. Het is erg belangrijk dat deze personen initiatieven nemen. Ze zijn dikwijls tegenpolen van de vuurgetallen (1, 3 en 9). Ze ervaren hen vaak als erg druk. 7-Personen moeten extra moeite blijven doen om naar buiten te komen. Alleen zijn of eenzaamheid kan altijd op de loer liggen. Deze personen zouden samen iets verzorgends, godsdienstig of spiritueels moeten doen. Wees niet te opofferend en zak niet weg in het leed van de wereld. Iedereen heeft zo zijn eigen lessen te leren.

7 en 8
Een combinatie die goed mogelijk is als de 8-persoon belangstelling heeft voor het paranormale en de dromenwereld van de 7-persoon. Sommige 8-personen zijn zeer nuchter; ze moeten hier niets van hebben. Jullie houden allebei van veel ruimte voor persoonlijke bezigheden en ontwikkelingen. 7-Mensen voelen intuïtief goed aan wat een 8-persoon wil of denkt. 8-Personen moeten 7-personen geregeld laten blijken wat ze voor hen voelen, door bijvoorbeeld kleine presentjes te geven. Dat heeft een 7-persoon hard nodig voor het zelfvertrouwen. 7-Personen worden snel onzeker.

7 en 9
Een goede combinatie waarbij veel mogelijk is. Ze voelen elkaar goed aan. Het is voor beide partijen nodig dat er af en toe wordt bijgepraat, omdat er heel veel door de hoofden van deze personen gaat. Dit koppel kan van nature belangstelling hebben voor godsdienst en spiritualiteit. Zij zouden samen, als ze daar uiteraard zin in hebben, iets op het gebied van het alternatieve kunnen gaan doen. 9-Personen moeten het rustige 7-karakter wel de tijd geven om uit te spreken; zij vergeten dat vaak in hun vuur.

8 en 8
Een combinatie waarin mensen vaak met elkaar zullen strijden over wie er gelijk heeft. Er moeten beslist andere invloeden bij zijn om dit koppel goed te laten functioneren. Is één van de twee op de 1ste of op de 12de geboren, dan komt er automatisch meer duidelijkheid. Ik denk dat deze twee 8-personen beter met elkaar in het zakenleven (of op kantoor) kunnen gaan werken, dan dat ze een relatie beginnen. Twee gelijke polen stoten elkaar dikwijls af, maar je ziet wel vaker dat mensen in het begin aanvangsproblemen in hun relatie hebben en later, wanneer ze aan elkaar gewend zijn, alsnog goed met elkaar overweg kunnen.

8 en 9
Een goede combinatie met veel mogelijkheden. Het zijn beide karakters, die niet direct van praten houden, maar meer van aanpakken. Ze zijn in staat om hun hele woning van het dak tot de kelder te verbouwen. Kinderen zullen met deze krachtige ouders goed weten waar ze aan toe zijn, maar het kan ze soms iets te duidelijk verteld worden. Denk dan aan je eigen jeugd hoe ver je kunt gaan. Dit koppel is goed aan elkaar gewaagd. Ze zullen er bij conflicten niet lang omheen draaien. Deze persoonlijkheden hebben zoveel in huis dat ze best samen een klein bedrijfje (eventueel aan huis) kunnen opzetten.

9 en 9
Een goed combinatie met zeer veel mogelijkheden. Het zijn mensen die van avontuur houden. Ze moeten er alleen voor waken dat ze niet te veel in hun eigen wereld opgaan en de ander daardoor niet meer zien staan. Aan dit levendige duo zal de buitenwereld regelmatig z’n neus stoten. Probeer anderen wel om hun mening te respecteren, hoe kortzichtig deze misschien ook mag zijn. Het is goed om veel van de wereld te gaan zien en er dan op latere leeftijd over te denken of alles naar wens is verlopen. Dit is geen combinatie voor piekeren en depressie, maar een sterke trilling van ondernemen.