Organiseer zelf een leuke numerologie avond met je vrienden.

 

Hoofdstuk 5 
De negen getallen en hun betekenis


Door de geboortedag, de geboortemaand en het jaar van geboorte op te tellen krijg je, als je dat weer reduceert tot één cijfer, het geboortegetal. Met dit getal, of beter gezegd deze trilling, ben je geboren. Het zegt iets over je karakter, hoe je met andere mensen omgaat en hoe je op hen reageert. Het onthult iets over je sterke en zwakke kanten, je gezondheid, je hobby en je werk. Voordat je aan de berekening begint is het goed om de drie voorbeelden zorgvuldig door te nemen.

Drie voorbeelden met alleen de geboortedata:
29-2-1951 2 + 9 + 2 + 1 + 9 + 5 +1 = 29 2 + 9 = 11 1 + 1 = 2
10-4-1971 1 + 0 + 4 + 1 + 9 + 7 + 1 = 23 2 + 3 = 5
3-10-1989 3 + 1 + 0 + 1 + 9 + 8 + 9 = 31 3 + 1 = 4

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright.

Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.

 

Het getal 1
Hier hoort het element vuur bij (inspiratie, het intuïtietype).

Positief:
de leider - de vader - impulsief - creatief - gaat op pad - energiek - origineel -
zelfstandig - leidinggevend - ondernemend - waardigheid

Negatief:
te dominerend - trots - een heerser - eigenwijs - bot - egoïstisch - onzeker -
minderwaardigheidscomplex - alleen - zelfzuchtig - ongeduldig

Met zijn explosieve en wilskrachtige manier van optreden schrikt hij regelmatig mensen af. Hij kan daarentegen ook zeer onzeker en besluiteloos overkomen. Het is maar net welke zijde van dit getal (karakter) naar boven komt. Soms noem ik dit type mens het ‘zwaardenmens’, want hij baant zich een weg door het leven met erg veel innerlijk vuur. Andere mensen kunnen zich aan deze krachtpatser branden. Het is zeker niet het gevoeligste karakter van de negen getallen. Maar je hebt een bonk vuur in ‘huis’ als je zo’n karakter in je team hebt. Dit kan soms makkelijk zijn als de meeste personen in de groep een beetje verlegen zijn. Dit karakter gaat overal op af. Hij kan door zijn trotse, egoïstische houding zelden toegevend of tegemoetkomend zijn. Dit moet hij na verloop van tijd toch leren want anders laten mensen hem op den duur links liggen.
Hij volgt zijn eerste gevoelens of impulsen zonder daarbij eerst na te denken (en heeft daar later spijt van). Een 1-persoon kan een sterke intuïtie hebben; zijn eerste indruk is meestal goed. Hij moet natuurlijk wel de rust en de tijd nemen om naar deze signalen te luisteren. Over het algemeen heeft hij een goeiig en gul karakter en er is zelden iets te veel voor hem.
1-Personen kunnen goed met andere vuurgetallen (3 en 9) overweg. Zij zijn aan elkaar gewaagd.

1-Kinderen:
Het kind moet leren samen te spelen en niet al te veel domineren. Vertel dit karakter wat het goed of verkeerd doet. Tijdens de jeugd leg je de basis om het kind een eenling te laten worden of dat het kind op latere leeftijd ook voor andere meningen open kan staan. Kinderen van deze trilling moet je soms een beetje afremmen. Zij kunnen je huis in een korte periode ‘verbouwen’. Zij zijn soms niet tegen te houden en kennen hun eigen grenzen niet. Zij kunnen zonder besef van tijd uren doorgaan. ’s Avonds kunnen ze vanwege de drukke dag niet goed in slaap komen; ze rakelen al hun belevenissen telkens weer op. Neem deze kinderen daarom een beetje in bescherming.


Het getal 2

Hier hoort het element water bij (het gevoelstype).

Positief:
passief - de moeder - vrouwelijk - ontvankelijk - veel gevoelens - zeer emotioneel - huiselijk - afwachtend - jij en ik - alles komt vanzelf op hun pad - goed ontwikkeld inlevingsvermogen

Negatief:
dromer - onzeker - te zacht - te afwachtend - te verlegen - moeite met iets te ondernemen - offert zichzelf op - verbergt zijn gevoelens - pietluttig-
Voor de passieve 2 is het moeilijk om naar buiten toe iets kenbaar te maken. Reageert hij niet dan gaat de boot snel aan hem voorbij. Achteraf voelt hij zich zeer gefrustreerd. Daarnaast is een 2-persoon snel overrompeld en verdrinkt hij in zijn emoties.
Zoals de 1 te wilskrachtig over kan komen, zo onduidelijk en zelfs sloom komt een 2 over. Het 2-individu is erg ontvankelijk en kan misschien juist daarom goed naar iemand luisteren. Hij is erg gesteld op zijn rust, vooral in zijn eigen huis.
Hij kan er niet vanuit gaan dat een ander altijd zijn gevoelsleven begrijpt. Hij zal allereerst zelf moeten vertellen wat er zich allemaal in zijn wereld afspeelt. Niet iedereen heeft een diep gevoelsleven. Veel problemen trekt hij zelf aan omdat hij niet duidelijk is. Hij kan wel in een hoekje gaan zitten piekeren of verdrietig zijn, maar daar schiet hij niet veel mee op.
Het kan goed voor hem zijn om een assertiviteitscursus te volgen. Hij moet leren beter voor zichzelf op te komen en van zich af te bijten. Hij moet zijn stem meer laten gelden en geen conflicten uit de weg gaan die hij als onplezierig ervaart. Een 2-persoon heeft er een hekel aan als hij onder druk wordt gezet; hij zal daar van dicht slaan.

2-Kinderen:
Dit overgevoelige kind laat zich gemakkelijk ‘de kaas van het brood eten’. Houd dit als ouder een beetje in de gaten. Ook al zegt dit kind iets niet zo snel, het voelt des te meer aan. Pas er een beetje voor op dat je als volwassene niet de fout maakt om in de nabijheid van dit kind over moeilijke levenszaken te praten. De kans is groot dat hij het opvangt. 2-Kindjes kunnen erg aanhalig zijn. Ze vinden het fijn om bij je op schoot te zitten. Aandacht en lichamelijk warm contact werken kalmerend.


Het getal 3
Hier hoort het element vuur bij (inspiratie, het intuïtietype).


Positief:
veelzijdig - zelfexpressie - sterke intuïtie - fantasierijk - vrolijk - sociaal ingesteld - creatief - onderhoudend - bewegelijk - rechtvaardig - zeer open

Negatief:
stemmingen - onrustig - overdrijven - eigenwijs - opscheppen - apart - te praterig - te veel fantasie - buitenissig - te open - extremiteiten - jaloers - energie versplintering

Het zijn gezellige mensen die gemakkelijk zelf het vertier opzoeken. Ze hebben veel ideeën en laten door middel van bijvoorbeeld het schrijven van kaartjes of andere presentjes een ander direct weten wat ze van ze vinden en of ze ergens van genoten hebben. Het zijn zeer originele en vindingrijke personen. Zij hebben van nature veel belangstelling voor mensen en genieten dikwijls van het leven. Zij zorgen dat er altijd wel mensen in hun buurt zijn waar ze hun wel en wee mee kunnen delen. Zij houden van een actief seksleven. In hun huis zal zeker het boek ‘Kama Sutra’ liggen; dit zal hun honger naar seksuele expressie plezieren. Met een 3-karakter in je omgeving weet je zeker dat er volop beweging en activiteit is. Hij heeft het vermogen om je zonder enkele moeite aan te spreken. Een 3-persoon kan na veel teleurstellingen en verdriet een beetje depressief raken. Enkelen blijven altijd een beetje zwaar op de hand. Dit komt omdat dit teken te veel hooi op z’n vork neemt. Hij raakt na verloop van tijd een beetje overbelast. Hij moet leren maat te houden. Dit valt voor hem niet mee omdat hij van nature erg enthousiast en gretig is. Hij weet voor zichzelf moeilijk grenzen te stellen. Doordat 3-mensen te enthousiast een relatie aangaan, zullen ze vaak na een periode teleurgesteld raken omdat ze vinden dat datgene wat zij in een ander geïnvesteerd hebben er niet voldoende uitkomt. Enkele 3-personen kunnen dan gemakkelijk van vriendelijke, gezellige personen omslaan in zeurderige, geïrriteerde mensen. Iets doen met creatieve energie, zelfexpressie (jezelf uiten) is vreselijk belangrijk voor hen.

3-Kinderen:
Kinderen met een 3-karakter zullen zichzelf goed kunnen vermaken. Zij hebben een groot inbeeldingsvermogen. Zij kunnen in een oude versleten schoen of oude schoenendoos een kasteel met ophaalbruggetjes zien. Kinderen met een sterk 3-karakter kunnen met wel tien dingen gelijktijdig bezig zijn. Leer hen om enkel een paar leuke dingen te doen en laat ze vooral iets afmaken. Sommige kinderen zijn erg druk; zij overschreeuwen zichzelf. Voor de omgeving is dat niet leuk, want die zien ze in hun drukdoenerij niet meer staan.


Het getal 4

Hier hoort het element lucht bij (denken, het verstandstype).

Positief:
vooruitstrevend - hervormer - vriendelijk - gul - levendig - excentriek - moderne kunstenaar - opvoeder- progressief - nieuwsgierig - voorzichtig - samen delen - verbroedering

Negatief: onrustig - opgekropte emoties - aansteller - traag - te voorzichtig - buitenissig - lastig - zenuwachtig - onconventioneel - te onverwachts - onzeker - lui

Iemand met het geboortegetal 4 is een hervormer op het sociale vlak (nieuwe moderne opvattingen). Hij wil nog wel eens de greep op de samenleving verliezen (onconventioneel gedrag) en voelt zich niet door iedereen serieus genomen. Dit type wil iedereen het liefst in zijn waarde laten, er is hem niet snel iets te gek of vreemd.
4-Mensen kunnen beslist niet tegen autoritair gedrag. In zekere zin komt dit waarschijnlijk voort uit een grote drang naar vrijheid. Aan dominante en autoritaire mensen hebben ze een hekel. Soms kunnen ze helemaal naar de andere kant doorslaan. Bij alles wat maar even naar ‘moeten’ ruikt, zullen ze dwars gaan liggen. Dit kan natuurlijk niet; als er nergens regels zijn, zou het een rommeltje worden.
Als ze bij elektronische apparatuur in de buurt komen dan kan dat flinke storing veroorzaken. Lampen springen kapot en meters slaan verschrikt uit. Je maakt de gekste dingen mee met deze elektrisch geladen persoonlijkheden.
4-Mensen hebben plotselinge invallen. Zij kunnen de tijd - op het gebied van kunst - een eind vooruit zijn. Doet dit karakter iets aan schilderen dan zal hij zeer buitenissige en levendige kleuren combineren.
Deze personen kunnen soms vreselijk nerveus zijn. Zelfs zo sterk dat dit op de omgeving over kan slaan. Ze willen graag iets met kinderen doen: opvoeder, kinderbescherming, op kinderen passen, etc. Zij zetten zich graag in voor de zwakkere broeders van de samenleving.
Een 4-persoon houdt wel van een degelijke relatie, maar moet wel veel ruimte hebben voor zichzelf of zijn eigen ontwikkeling. Partners die te veel noten op hun zang hebben, zullen het met dit type moeilijk krijgen. Vrijheid, vrijheid en nog eens vrijheid, dat is wat zij soms irritant sterk voelen. Het kan zijn dat, uit verveling of ongenoegen, de ene na de andere persoon wordt uitgedaagd.

4-Kinderen:
Een 4-kind moet wel een beetje regelmaat en opvoedingsregeltjes worden bijgebracht. Ook al is dit alleen maar om het kind te laten zien dat de wereld niet is zoals hij van karakter is. Het kind zal dikwijls zijn hoofd stoten aan het feit dat andere leeftijdgenootjes minder sociaal zijn ingesteld dan hij. Van hem mag iedereen met speelgoed of andere spulletjes spelen. Maar hij zal er zelf meerdere keren naar moeten vragen.


Het getal 5
Hier hoort het element lucht bij (denken, het verstandstype).

Positief:
de denker - zeer levendig - kritisch - analyserend (diagnosticerend) -vrijheidslievend - origineel - avontuurlijk - creatief - extravert

Negatief:
te verstandelijk - ongevoelig - onzeker - onstabiel - zenuwachtig - onrustig - te impulsief - onverantwoordelijk - snel verveeld - kil - onverschillig - lichamelijk begerig

Dit getal heeft veel last van nerveuze spanningen. Zij maken het zichzelf ook niet gemakkelijk omdat ze zo graag van alles ondernemen. Een persoon met een sterke 5-trilling is vaak onderweg en vindt zelden rust. Sommige 5-mensen leven bijna net zo losbandig als een zwerver. Dit gaat ze na verloop van tijd opbreken. Verder zien ze veel kleine dingetjes die voor de ander ongezien blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij door de vele prikkels in het leven problemen aan het zenuwstelsel kunnen krijgen.
Zij gunnen zichzelf weinig tot geen tijd om de vele indrukken te verwerken. Ze moeten niet te veel hooi op hun vork nemen. Het is goed om elke dag een uurtje te slapen of te mediteren. Het is geen prettig gevoel als de zenuwen aan de kook raken.
Deze karakters blijven te lang in hun eigen gedachtewereld zitten, vandaar die spanningen. Zij blijven soms veel te lang over moeilijkheden piekeren. Ze moeten niet al te kritisch zijn; enkelen onder hen kunnen vreselijk muggenziften. Vergeet niet dat aan ieder mens twee kanten zitten: een goede en een minder goede. Dit moeten ze leren accepteren want de omgeving houdt er niet van om altijd maar hun kritiek aan te horen.
Ze moeten het gevoel meer kans geven, durven te luisteren naar de eerste indruk/intuïtie en proberen niet alles weg te redeneren. Waar een 2- of 7-karakter te veel met z’n gevoelens en emoties bezig is, is de persoon met het 5-getal veel te veel aan het denken.
Het is het beste als een 5-persoon zijn energie transformeert door creatief bezig te zijn. Je ziet hen vaak iets doen op het gebied van kunst, toneel, korte verhaaltjes of gedichten schrijven. Deze personen zijn graag met iets bezig.
Een 5-persoon heeft net als een 4-persoon veel behoefte aan vrijheid; dit kan hem opbreken in een relatie. Hij moet leren de middenweg te kiezen. Hij heeft de mogelijkheid om veel van het leven te begrijpen door naar binnen te kijken (het leven of zichzelf te overdenken). Personen met deze trilling hebben veel behoefte aan een opwindend erotisch leven. Zij zouden eerst meer tijd moeten nemen of een toekomstige partner wel echt bij hen past. Mensen met een negatieve 5-trilling zoeken de ene na de andere partner. Zij zullen door innerlijke onrust moeilijk een stabiele relatie weten vast te houden.

5-Kinderen:
Allereerst moet je rekening houden met een druk kind dat altijd maar doorgaat. Het is altijd op onderzoek uit en vindt daardoor weinig rust in zichzelf. In uitzonderlijke gevallen raad ik je aan om het kind in bescherming te nemen. Laat hem een uurtje in z’n kamertje alleen. Dit kind kan onverwachts met zeer scherpe en rake opmerkingen uit de hoek komen. Je vraagt je af waar die kennis vandaan komt. Jonge kinderen hebben nog dikwijls herinneringen van hun vorige levens. Dit komt omdat ze nog met één been in het verleden staan en op aarde door hun jonge leeftijd nog niet volledig geestelijk bewust zijn. Lach een kind met vreemde onverklaarbare opmerkingen nooit uit. Of je nou wel of niet in reïncarnatie gelooft; laat hen rustig uitspreken. Een 5-kind is in het algemeen vrij kwetsbaar en verdraagt niet veel opmerkingen van z’n vriendjes. Dit zal hij langzaam moeten leren. Oudere kinderen halen van alles in hun hoofd en maken zich overal druk om. Waak ervoor dat dit kind zich niet langzaam terugtrekt in z’n kamertje, want hoe ouder hij wordt, des te moeilijker het voor hem is om weer tussen leeftijdgenootjes te komen. Sommige 5-kinderen zijn erg kritisch en niet snel tevreden.

 

Het getal 6
Hier hoort het element aarde bij (het gewaarwordingstype).

Positief:
rustig - hartelijk - gevoel voor schoonheid - ontvankelijk - kunstzinnig - muziekliefhebber - kan zich aanpassen - gezelligheid - harmoniserend - houdt van de natuur

Negatief:
te passief - eigen wereldje - afstandelijk - bemoeial (het tussen beide komen) vrij conservatief - uitingsmoeilijkheden - erg zinnelijk - hebzuchtig

Mensen met het getal 6 behoren tot de rustigere karakters van de negen karakters in de getallenleer. Het zijn vriendelijke personen die zeer gesteld zijn op hun eigen huis en tuin. Zij houden erg van kunst. Je zult er allerlei kleurige schilderijen en mooie beeldjes aantreffen. 6-Mensen hebben een mooie stem. Zij kunnen dikwijls goed zingen en houden van rustige mooie muziek: van Duitse en Oostenrijkse (Strauss) muziek tot Anita Meyer of Marco Borsato. Ze moeten iets doen met hun aangeboren kunstzinnigheid (vooral schilderen, boetseren, musiceren).
Mensen met deze trilling zijn erg passief; ze komen zeer moeilijk op gang. Zij vinden het plezierig als mensen in hun omgeving met duidelijke ideeën of voorstellen komen. Dit karakter houdt van de liefde en is erg trouw. Zij moeten in hun relatie oppassen dat ze zich niet te aanhankelijk gaan opstellen. Die vanzelfsprekende liefde voor iemand kan voor hun partner op den duur saai worden. Zorg voor enige afwisseling en avontuur in de relatie. Een beetje meer spanning of uitdaging komt dit karakter ten goede.
Ze kunnen goed naar een ander luisteren. Dit maakt hen onder andere geschikt voor iets in de hulpverlening. Ze moeten leren om zichzelf te uiten; ze stellen zich veel te passief en afwachtend op.
Ze kunnen het allemaal zo goed voor een ander weten maar moeten proberen om zelf naar buiten toe ook een beetje duidelijk te zijn. Dit rustige karakter slikt veel van mensen, maar hij kan, als hij het echt zat wordt, ineens behoorlijk ontplo?en. Dit karakter kan bijzonder koppig zijn. Het is niet verstandig om hier doorheen te prikken. Je kunt beter een tijdje later met hem in gesprek gaan en dan vragen waarom hij zich zo vasthoudend opstelde.

6-Kinderen:
Een 6-kindje kan zich goed vermaken. Men zal hem vaak lekker spelend in de tuin aantre?en. 6-Kinderen houden van verzorgen. Het is misschien goed om een huisdier of een grote speelgoedbeer voor hem te kopen. Probeer het kind op wat oudere leeftijd iets assertiever te maken. Begeleid hem hierin. Dit karakter laat snel ‘de kaas van z’n brood eten’. Andere kinderen zouden hem door z’n aangeboren rustige en zachtaardige gedrag onder de voet kunnen lopen. Oudere kinderen moet men een beetje steunen met het maken van huiswerk. Zij behoren zelden tot de snel denkende leerlingen. Zij zijn wel intelligent maar doen alles in hun eigen tempo. Sommige 6-kinderen zijn een beetje lui en gemakzuchtig.


Het getal 7
Hier hoort het element water bij (het gevoelstype).

Positief:
medelevend - dromer - mediamiek/intuïtief - sfeergevoelig - opo?erend - bescheiden - occult - de kluizenaar - mysterieus - filosofisch

Negatief:
medelijdend - onduidelijk - wanen - beïnvloedbaar - introvert - stemmingen - piekeraar - lui - onpraktisch - verward - angstig - passief

Te lang over het leven filosoferen maakt hen depressief en eenzaam. Ze moeten met beide benen op de grond blijven staan. Het is daarom goed voor 7-personen om te sporten en het lichaam te versterken (meer weerstand). Doordat hun geest veel sterker is dan het lichaam zijn ze vaak ziekelijk).
Ze zijn gevoelig voor sfeertjes en moeten zorgen dat hier, bijvoorbeeld in het uitgaansleven, geen misbruik van wordt gemaakt. Voorzichtigheid met medicijngebruik, drugs en drank is ook aan te raden. Dit heeft op een onverklaarbare manier grote invloed op hen; ze trekken het als het ware zelf aan.
Het 7-type is van nature enigszins gereserveerd en komt zelden voor zichzelf op. Je zou mensen met dit getal dromers kunnen noemen. Misschien komt het wel door deze gemoedstoestand/houding dat zij regelmatig intuïtieve of paranormale indrukken van mensen of situaties hebben. Veel 7-mensen hebben een sterke hunkering naar het mystieke. Ze voelen zich onder andere aangetrokken tot kaartleggen en pendelen. Ze hebben gemakkelijk een eerste indruk van mensen maar ze moeten er wel naar durven luisteren. Dit karakter wil door grote honger naar spirituele kennis wel eens doorslaan naar de andere kant. Pas op voor godsdienstwaanzin of ander extreem gedrag.
Het zijn gevoelsmensen die wat meer voor zichzelf op moeten komen en een ander moeten laten weten hoe ze over iets denken. Een ander kan nou eenmaal niet ruiken of weten hoe zij iets zien of hoe zij over iets denken. Niet alle 7-mensen zijn geboren om kinderen te krijgen. Als ze de pech hebben om te gaan scheiden of iemand door ziekte of een ongeluk verliezen, dan blijven ze mogelijk helemaal alleen achter. Ze moeten zorgen dat ze te allen tijde contact houden met familie en kennissen. Sommige mensen met deze trilling vereenzamen op oudere leeftijd. Ze moeten leren om wat meer structuur in hun doen en laten aan te brengen.

7-Kinderen:
Een 7-kindje voelt intuïtief aan met wie hij vriendjes kan worden. Hij zal wel snel (maar vaag) door hebben dat niet iedereen het even goed met elkaar voor heeft. Wanneer hij wat ouder wordt heeft hij moeite te begrijpen waarom sommige kinderen zo agressief of gierig kunnen zijn. Hij geeft het liefste met plezier alles wat hij heeft aan een ander weg. Ouders kunnen dit kind later uitleggen dat de wereld absoluut niet is zoals hij vanuit zijn grote droom- en fantasiewereld verwacht. Leer dit karakter aan dat hij zuinig met geld om moet gaan. Deze jonge mensen zijn in staat om al het geld wat ze hebben (zakgeld of bijbaantje) in de eerste week van de maand zonder verder na te denken uit te geven. Zij hebben vaak een gat in hun hand. Uitgeleend geld of spulletjes komen niet altijd terug.


Het getal 8
Hier hoort het element aarde bij (het gewaarwordingstype).

Positief:
structurerend - vasthoudend - eigen wijsheid - regelaar - financiën - bezittingen - trouw - organisator

Negatief:
zwaartillend - neerslachtig - dominerend - koppig - materialistisch - verzamelwoede - autoritair - saai - leeft in het verleden - slaafs

Het getal 8 is het meest nuchtere karakter van de negen getallen. Mensen met dit getal staan over het algemeen niet open voor spirituele zaken zoals kaartleggen, astrologie, numerologie en het paranormale. Waar een
7-karakter soms veel te ver in het spirituele door kan slaan, is het 8-karakter veel te nuchter. Zij bekijken alles zeer aards; je moet volgens hen iets kunnen voelen, zien, proeven of berekenen. Dat is natuurlijk helemaal niet slecht want aan een wereld van zwevers heb je ook niks. In de samenleving moet een gezonde balans zijn tussen alle individuen, alleen al om bepaald extreem gedrag en excessen in een bepaalde richting tegen te gaan.
Een sterk 8-karakter bekijkt alles erg praktisch. Ze hebben dikwijls een behoorlijke hang naar materie. Het is ook niet voor niets dat onder de 8-karakters veel mensen in het zakenleven te vinden zijn. Zij kunnen door hun groot doorzettingsvermogen, nuchtere houding en natuurlijk gezag ver komen. Mensen met de lagere trilling van de 8 kunnen erg ambitieus zijn. Zij gaan net als mensen met de lagere trilling van een 1-karakter niets en niemand uit de weg. Waar het 8-karakter zeer berekenend is, gaat het 1-karakter met volle kracht ergens tegenaan. Dit is voor mensen in de omgeving niet prettig want je kunt hen niet bereiken.
Een 8-karakter moet leren iets voor zichzelf over te hebben. Zij kunnen zo vreselijk berekenend zijn, dat zij uit een soort gierigheid niets voor zichzelf over hebben. Dat is zonde, want als geld alles bepaalt in hun leven kunnen ze nooit meer van de kleine spontane dingen van het leven genieten. Ze moeten niet op hun geld gaan zitten maar het laten rollen en anderen erin laten delen. Denk maar aan het gezegde: ‘wie goed doet, goed ontmoet’. In het huwelijk kunnen mensen met een 8-getal zeer extreem zijn. Zij kunnen veel voor hun partner en kinderen over hebben. Maar er zijn er ook die alleen zichzelf zien staan. Dit is jammer want ook de kinderen moeten kansen krijgen om verder te komen. Een 8-karakter kan zeer vasthoudend zijn. Zij leven dikwijls in het verleden. Zij kunnen niet loskomen van de gebeurtenissen.
Ik heb mensen gekend die nog met verbroken relaties van tien jaar geleden bezig waren. Zij leefden niet meer in het heden. Het leven ging grotendeels aan hen voorbij. Dit is niet leuk, want als je niets los kunt laten verzuur je en dat is voor de omgeving geen prettig gevoel.
Hun drang om overal orde en structuur aan te brengen zal hen vaak opbreken. Ze moeten wat soepeler en meegaander zijn en meer openstaan voor nieuwe ideeën. Ook moeten ze oppassen dat hun trouwheid geen slaafsheid wordt en proberen hun gevoelens meer te tonen en spontaner te zijn.
Ze zijn erg geschikt om samen met iemand iets op te zetten: een winkel, een club, een beweging, enzovoort.

8-Kinderen:
kinderen onder deze trilling kunnen vreselijk koppig zijn; er is geen land met hen te bezeilen. Een gezond portie gevoel voor eigenwaarde is niet gek, maar als ouders of vriendjes hier onder lijden is dat niet goed. Leer het kind met een 8-karakter dat het leven geven en nemen is. We moeten op z’n tijd allemaal water bij de wijn doen. Leg het kind uit dat hij, door de middenweg te bewandelen, veel meer van andere kinderen gedaan krijgt. Niemand houdt ervan om gedomineerd te worden. Iedereen heeft behoefte aan een beetje eigen inbreng. Vertel dit kind in alle rust wat jij van een bepaalde situatie vindt. Zoek een geschikt moment van de dag op om in rust te kunnen vertellen hoe jij als volwassene/ouder iets ziet. Het heeft geen zin om de koppigheid te breken. Daar word je zelf op den duur niet goed van. Je krijgt dan thuis een wedstrijd touwtrekken. Dat is niet fijn en zonde van de energie.


Het getal 9
Hier hoort het element vuur bij (inspiratie, het intuïtietype).

Positief:
aangeboren wijsheid - spiritueel - vriendelijk - veelzijdig - impulsief - doelbewust - bescheiden - bewegelijk/energiek - reiziger - kracht - dienstbaar - kan goed inspireren - kunstzinnig/creatief - onzelfzuchtig - ondernemend

Negatief:
te driftig - eigenwijsheid - egocentrisch - doordrammer - binnenvetter - tactloos - overdrijven - (woede-)uitbarstingen - zelfdestructief - conflicten - scherpe opmerkingen - bot

9-Mensen moeten proberen om goed met hun energie om te gaan; ze hebben vaak veel energie over. Ze zijn dikwijls een beetje strijdlustig van karakter. Niet iedereen heeft zoveel inzicht en strijdlust. Ze moeten hun talenten niet misbruiken en in het leven leren om wat diplomatischer te handelen; ze zijn vaak te direct.
9-Mensen zijn erg driftig en wilskrachtig van karakter. Ze moeten voor hun bezigheden wat meer tijd nemen, want aan ongeduld en opvliegendheid hebben ze niets. Ook moeten ze leren om de middenweg te zoeken en die te waarderen. Het is goed voor ze om wat aan sport te doen. Ze moeten kunnen ontladen, anders worden ze mogelijk een beetje depressief.
9-Mensen hebben gevoel voor kunst en hebben zeer creatieve invallen. Ze lopen geregeld met veel ideeën en plannetjes rond, maar moeten proberen deze zoveel mogelijk ook uit te voeren en af te maken. Ze kunnen beter aan twee of drie projecten werken dan tien tegelijk. Het getal 9 is net als het getal 1 een getal van ondernemen. Mensen met dit geboortegetal moeten alleen niet ergens te lang bij stilstaan en zich niet laten blokkeren; dat maakt hen op den duur agressief en het maakt hen ziek. Het bloed moet blijven stromen. Het is goed voor ze om vlotte, sportieve mensen in hun omgeving te zoeken. Mensen moeten gelijkwaardig aan hen zijn en hun tempo aankunnen. Ik raad ze dan ook aan om contact te leggen met andere vuurgetallen, zoals de 1 en de 3.

9-Kinderen:
kinderen met dit getal kunnen vreselijk recht voor z’n raap zijn. Ze zeggen wat ze voelen en vinden. Deze al te eerlijke benadering wordt niet door iedereen gewaardeerd. Het is moeilijk om dit aan een kind, van bijvoorbeeld zeven of acht jaar, uit te leggen. Maak hier toch voldoende tijd voor. Als je een kind zijn in z’n onschuld gemaakte opmerkingen corrigeert voelt hij zich gekwetst. Dit komt omdat hij de scherpte van z’n opmerking niet altijd voelt en begrijpt. Gevoelsgetallen zoals de 2 en de 7 kunnen behoorlijk schrikken van hun directheid.
Kinderen met het getal 1 of 9 zijn samen in staat om de hele zolder in een mum van tijd gratis voor je te verbouwen. Geef dit karakter een hok of schuur waar hij naar hartenlust kan slopen. Ze kunnen de oren van je hoofd praten. Je kunt daar weinig aan doen want ze moeten deze overtollige energie kwijt. Zorg altijd voor frisse lucht in huis en in hun slaapkamer. Toekomstige ouders zijn gewaarschuwd met dit levendige karakter.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright.

Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2021.