Hoofdstuk 11 - De dierenriemtekens
De 12 dierenriemtekens (van Ram tot en met Vissen)


Al eeuwenlang zijn de twaalf dierenriemtekens uit de zodiak een geliefd onderwerp om over te praten. Er moet wel een kern van waarheid in deze beweringen zitten, anders was het allang in de vergetelheid geraakt. In geestelijke/ spirituele kringen werd gretig naar iemands geboortedatum gevraagd om te zien welk dierenriemteken hij had. Het dierenriemteken zegt immers veel over iemands karakter en houding naar anderen toe. Dit is interessant en spannend om te weten. Het kan je verder helpen als je iets over iemands karakter weet; je kunt dan ergens rekening mee houden. We worden allemaal onder een bepaalde kosmische trilling geboren. Die trilling bepaalt, naast een gedeeltelijke vrije keuze, hoe je in dit huidige leven zult reageren op mensen in verschillende situaties. Ik denk dat er ergens in het heelal iets is wat ‘berekent’. We kunnen immers niet allemaal geboren worden om zanger of bakker te zijn. Ik bedoel: er bestaat iets meer, anders zou het één grote warboel zijn. In mijn andere boek ‘Paranormaal, zeker niet abnormaal’ noemde ik dat ‘het denkend beginsel’.
In de Astrologie wordt een dierenriemteken het Zonneteken genoemd. Of beter gezegd: het teken waar de zon gedurende de periode/maand dat jij geboren bent in stond. Een numeroloog/astroloog kent veel meer sterren en planeten dan de zon. Je hebt: Maan, Mars, Jupiter, Venus, Saturnus, Uranus om er maar een paar te noemen. Het dierenriemteken kan veel over iemands gedrag en interesses aangeven, maar om een betere en scherpere karakteranalyse van jou te maken moet je eigenlijk alle andere planeten die op het moment van je geboorte aan de hemel stonden erbij betrekken. Je krijgt dan een veel persoonlijkere en uniekere combinatie van planeten en sterren. Zo ontstaat er een veel scherpere karakteranalyse. Maar niettemin is het leuk om iets over jouw eigen dierenriemteken te horen. Je zult zien waarom sommige mensen tot elkaar worden aangetrokken en anderen elkaar juist afstoten.
In het volgende schema kun je opzoeken onder welk dierenriemteken (periode) je geboren bent. De dierenriemtekens verspringen ongeveer om de maand. Ben je geboren op 1 september 1964, dan ben je van dierenriemteken een Maagd. Want volgens het overzicht valt 1 september 1964 tussen 23 augustus en 23 september. De dierenriemtekens beginnen nooit ’s nachts exact om 00.00 uur, maar altijd een wisselende tijd later. Om dit nauwkeurig te weten kun je, als je die hebt, een astrologieprogramma op je pc zetten. Dit is eenvoudig te installeren. Tegenwoordig heb je voor ongeveer € 75,- een leuk programma waarmee je in een paar minuten een horoscooptekening kunt maken en printen.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright. Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.

 

DE DATA VAN DE DIERENRIEMTEKENS:
van 21 maart tot 22 april Ram

van 22 april tot 22 mei Stier

van 22 mei tot 22 juni Tweelingen

van 22 juni tot 23 juli Kreeft

van 23 Juli tot 23 augustus Leeuw

van 23 augustus tot 23 september Maagd

van 23 september tot 24 oktober Weegschaal

van 24 oktober tot 23 november Schorpioen

van 23 november tot 22 december Boogschutter

van 22 december tot 21 januari Steenbok

van 21 januari tot 19 februari Waterman

van 19 februari tot 21 maart Vissen


De 12 dierenriemtekens :
Ram (Ariës)
Positief: levendig, enthousiast, initiatief, doener, impulsief, oprecht
Negatief: agressief, opstandig, doordrammer, vaak naïef, ruw, onbesuisd, opvliegend

Rammen zijn personen die niet te lang over iets zullen nadenken, maar gewoon doen. Zij zijn zeer direct, moedig en houden van het avontuur. Ze leven op hun impulsen. Deze levendige personen maken het zichzelf vaak moeilijk. Ze zijn zeer ongeduldig, driftig en houden door deze houding weinig rekening met anderen. Niet iedereen is hiervan gediend. Rammen hebben dikwijls vele kortstondige (heftige) relaties. Zij moeten leren om de lessen van het leven uit te werken, anders lopen ze in hun onbezonnen gedrag keer op keer tegen dezelfde problemen aan. Deze heethoofden lopen geregeld letterlijk en figuurlijk met de kop tegen de muur.

 

Stier (Taurus)
Positief: praktisch, kunstzinnig, natuurliefhebber, geduldig, gezellig
Negatief: koppig, eigenwijs, gierig, vasthoudend, gewoontedier, bezitterig, materialist

Stieren zijn over het algemeen rustige, gemoedelijke personen die erg op hun natje en droogje gesteld zijn. Het zijn mensen die van gezelligheid en visite houden. Zij tonen weinig initiatief en zijn zeker geen avonturiers zoals een Ram. Toch trekt een Stier een Ram vaak aan. Dit komt omdat beide dierenriemtekens erg zinnelijk ingesteld zijn. Echte Stieren zijn gelijkmatige personen; zij kunnen niet goed tegen snelle veranderingen en hebben veel tijd nodig om aan nieuwe omstandigheden te wennen en te acclimatiseren. Aan wispelturige en nerveuze mensen hebben zij een hekel. Stieren zijn doorgaans goed gekleed. Ze trekken door hun goede humeur en gezellige sfeertje gemakkelijk mensen aan.

Tweelingen (Gemini)
Positief: vlug van begrip, prater, reislustig, reiziger/vertegenwoordiger, eeuwige student
Negatief: rusteloos, roddelaar, onbetrouwbaar, druktemaker, twee of meer meningen, flirten

Echte Tweelingen houden van ondernemen en zijn echte reizigers van geboorte. Zij zijn vertegenwoordigers van iets. Daarom zie je ze vaak in het bedrijfsleven, als leraar voor de klas, als journalist, postbode of koerier. Tweelingen kunnen ongelofelijk babbelen. Zijn ze eenmaal op dreef dan kun je er geen speld meer tussen krijgen. Tweelingen vinden het moeilijk om bij één vriend of partner te blijven. Ze zijn altijd uit op avontuur en houden vaak van flirten. Tweelingen haal je er zo tussenuit. Zij staan altijd met hun handen en armen te zwaaien als ze praten. Veel Tweelingen zijn nerveuze personen; misschien komt dit wel omdat ze slecht naar hun eigen gevoel kunnen of durven luisteren. Zij praten honderduit, maar het zou beter zijn wanneer ze eens rustig op een stoel gingen zitten om in te voelen (overdenken) waar die innerlijke onrust of het verdriet vandaan komt.

Kreeft (Cancer)
Positief: moederlijk, huiselijk, verzorgend, gezellig, koesterend, beschermend
Negatief: te veel emoties, stemmingen, opgeblazen, hebzuchtig, vasthoudend, passief

De Kreeft heeft overeenkomsten met de Stier. Zij houden allebei van hun huis en zijn zeer gesteld op het gezin. Kreeften offeren zich vaak voor hun kinderen op. Ze doen alles om het een kind naar de zin te maken. Het is fijn om een Kreeftvader of -moeder te hebben, maar ze moeten de kinderen wel de ruimte geven om zelf ervaring op te doen. Kreeften zijn veel te beschermend en verzorgend. Ze hebben moeite om zich te uiten; dit kan op den duur voor allerlei buikproblemen zorgen. Ze moeten voor zichzelf op durven komen. Het is goed voor een Kreeft om een assertiviteitscursus te volgen, want anders lopen ze een aanzienlijk groot risico om door anderen (partner, kind, collega, kennis) onder de voet te worden gelopen.

 

Leeuw (Leo)
Positief: gul, warm hart, waardig, moedig, verantwoordelijk
Negatief: trots, heerser, onbereikbaar, autoritair, te veel op luxe gesteld

Leeuwen zijn, wat je al van de naam van dit dierenriemteken kunt verwachten, de krachtpatsers van de gehele zodiak. Ze zijn statige, trotse persoonlijkheden en denken (vinden) dat de wereld aan hun voeten ligt. Ze zijn geboren leiders; je vindt ze dus vooral in leidinggevende posities. Leeuwen hebben veel kracht en lef, maar overdrijven regelmatig. Het karakter en gedrag van de Leeuw zijn overheersend en mensen ervaren hen als te aanwezig. Het gedrag roept dikwijls weerstand bij anderen op. Sommige mensen verzetten zich tegen deze persoonlijkheden. Een Leeuw moet vaker van zijn troon afkomen en kijken wat er in de hoofden van anderen leeft. Ze zijn veel te veel gericht op zichzelf. Deze persoonlijkheden zullen zelden - door trots - naar je toe komen om te zeggen dat ze fout zijn geweest. Hier doen ze zichzelf enorm veel verdriet mee, omdat ze door hun trotse houding een mogelijke uitweg zelf blokkeren.

Maagd (Virgo)
Positief: zeer nauwkeurig, analytisch, medisch inzicht, houdt van koken, dienstbaar, scherpzinnig
Negatief: te kritisch, kleinzielig, pietluttig, zeurderig, zwaarmoedig

Maagden zijn van nature zelden zeker van zichzelf. Dit maakt hen een beetje nerveus. Ze maken een koele, gereserveerde indruk. Ze zijn huiselijk aangelegd en houden van koken. Maagden hebben oog voor details. Hen vallen dingen op waar een ander totaal overheen kijkt. Deze mensen zijn onder andere bijzonder geschikt voor het opstellen van allerlei belangrijke formulieren. Het is dan ook geen wonder dat je ze vaak op een kantoor of bibliotheek aantreft. Door het sterke gevoel van perfectie kunnen ze het zichzelf moeilijk maken. Ze zijn dan alleen nog maar bezig met de problemen en oneffenheden. De Maagd moet leren iets minder serieus te zijn en zich meer te laten gaan. Ze stellen zich dienstbaar en verzorgend op. Je vindt hen dan ook in diverse verzorgende beroepen.

Weegschaal (Libra)
Positief: diplomatisch, aanpassen, harmonie, wikken en wegen, evenwicht, kunstzinnig, gezellig
Negatief: bang voor conflicten, te ingehouden, besluiteloos, genot, onzeker, twijfelen, onduidelijk

Weegschalen zijn, zoals de naam al aangeeft, personen die eindeloos kunnen wikken en wegen voordat ze in actie komen. Zo snel als het dierenriemteken Ram handelt, zoveel tijd heeft de Weegschaal nodig om een keuze te maken. Deze personen hebben een hekel aan conflicten en ruzies. Zij zullen die, als het maar even kan, mijden. Het nadeel van deze houding is dat sommige onuitgesproken zaken wel jaren sudderend kunnen voortduren. Het is niet leuk om te zeggen, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ik bedoel: je kunt beter na verloop van tijd de koe bij de horens pakken, dan dat je uiteindelijk ergens moe en opgeblazen van wordt. De Weegschaal houdt van het leven. Ze genieten intens van etentjes met zachte muziek en zijn graag in de natuur (tuin, park, bos en water).

Schorpioen (Scorpio)
Positief: emotioneel, mysterieus, spiritueel, paranormaal, magnetisch, gereserveerd, vasthoudend, trouw
Negatief: te seksueel, jaloers, achterdochtig, wellustig, onzeker, onduidelijk

Schorpioenen houden niet van een grote groep mensen; daar voelen ze zich niet op hun gemak. Ze zullen er voor zorgen dat ze een paar betrouwbare vrienden hebben. Dit teken van de dierenriem heeft een heel diep gevoelsleven, waar je als buitenstaander niet gemakkelijk naar binnen kan dringen. Schorpioenen moeten beter aangeven wat er zich allemaal in hen afspeelt. Ze moeten er niet vanuit gaan dat andere karakters zo maar weten wat er hen bezighoudt. Dit geeft vaak onnodige misverstanden. Schorpioenen moeten, net als het dierenriemteken Vissen, oppassen dat ze niet vereenzamen. Zorg voor leuke hobby’s. De belangstelling van dit teken gaat sterk uit naar spiritualiteit, de dood en erotiek.

Boogschutter (Sagittarius)
Positief: veelzijdig, prater, spiritueel, godsdienstig, vrolijk, humorist, geestdriftig, sportief, de filosoof
Negatief: losbandig, asociaal, rusteloos, egocentrisch, grootspraak, overdrijven, zwaar op de hand, vaak depressief

Boogschutters zijn personen die niet van tegenwerking houden. Ze willen graag hun eenmaal gemaakte plannen op hun eigen wijze kunnen uitvoeren. Hierin ligt direct een dubbel probleem. Als zij dat om de een of andere reden niet kunnen, worden ze op de lange duur gefrustreerd of zelfs ziek. Maar andere personen hebben ook zo hun eigen mening. Zij hebben ook recht op hun inbreng. Hier kunnen dikwijls problemen en irritaties ontstaan. Boogschutters hebben belangstelling voor filosofie, godsdienst en mystiek. Zij hebben vaak een goede kijk op de werking (natuurwetten) in de kosmos. Veel Boogschutters zijn onrustig en roekeloos. Zij zouden beter eerst een paar dagen goed moeten nadenken voordat ze ergens aan beginnen of een keuze maken. Weten ze eenmaal wat ze willen dan zullen ze hun pijlen bijna blindelings op het doel afschieten.

Steenbok (Capricornus)
Positief: ambitieus, volhardend, degelijk, organisator, trouw
Negatief: koppig, koel, berekenend, eigenwijs, stijf, krenterig, hebzuchtig

Steenbokken zijn plichtbewuste mensen. Ze zijn soms wat te serieus en voelen een te grote verantwoordelijkheid jegens anderen. Zij houden niet van opgeven. Ze drammen, tot groot verdriet van hun omgeving, vaak door. Ze houden van gezelligheid, maar zijn in de diepte wel een beetje onzeker. Steenbokken zijn personen die uitermate geschikt zijn voor openbare functies (politiek, beveiliging, justitie, enzovoort) waar betrouwbaarheid en correctheid hoog in het vaandel staan. Ze zijn bijzonder trouw en gedisciplineerd. Sommige Steenbokken zijn grote kunstenaars; zij kunnen van hout, aarde of metaal mooie werkstukken maken. In een relatie moeten zij leren over gevoelens te praten. Anderen kunnen nou eenmaal niet raden wat zij denken of voelen.

Waterman (Aquarius)
Positief: mensvriendelijk (humaan), avontuurlijk, vrijheidsdrang, idealist (vrijheid en broederschap), intuïtief
Negatief: onrustig, snel verveeld, slordig, bemoeial, nerveus/verkrampt, anarchistisch

Watermannen lopen al geruime tijd met een been in de nieuwe tijd (Waterman- of Aquarius- tijdperk). Zij voelen vaak aan waar de toekomst naartoe zal gaan. Zij zijn vrijgevochten en vooruitstrevend van karakter. Ze hebben een hekel aan beperkingen en onderdrukking. Zij begrijpen waarom de onderdrukte volkeren in de wereld de laatste jaren zo in opstand komen. Dit hoort niet meer thuis in het nu opkomende Waterman-tijdperk. De Waterman staat voor veel mensen open en geeft soms raad. Het is grappig om te zien dat ze het vaak voor zichzelf helemaal niet zo goed weten. Ze zijn niet zo zelfverzekerd van zichzelf. Watermannen zijn erg gesteld op vrijheid. Ze hebben grote moeite met een partner die hen te veel claimt. Ze moeten zorgen dat ze in huis een eigen ruimte/kamertje hebben waarin ze zich kunnen terugtrekken.

Vissen (Pisces)
Positief: medelevend, zeer gevoelig, spiritueel/paranormaal, opofferaar, mystiek.
Negatief: niet praktisch, dromer, vaagheid, onduidelijk, godsdienstwaan, verslaving (drank/drugs/medicijnen).

Personen die onder het dierenriemteken Vissen zijn geboren zijn net als Kreeften zeer gevoelige mensen. Ze zijn van nature spiritueel. Dit gevoel kan doorslaan. Sommige Vissen zijn angstig, bijgelovig en labiel. Ze hebben door een zesde zintuig snel door wie ze kunnen vertrouwen en wie niet. Het zijn personen die iemand al zijn appeltjes uit zijn boom geeft en veel te laat beseft dat hij niets meer over heeft voor zichzelf. Ze offeren zich veel te vaak op. Drank en drugs hebben een ongelofelijke aantrekkingskracht op deze personen. Dit komt omdat ze het liefst de harde werkelijkheid willen ontvluchten en op zoek gaan naar de transcendente wereld (droomwereld). Vissen leven soms in een schijnwereld. Zij zijn zeer geschikt om te werken in de traditionele en alternatieve (paranormale) wereld. Zij hebben een sterk ontwikkeld gevoel (intuïtie) dat ze goed in hun leven kunnen gebruiken.

De volgende dierenriemtekens hebben wat met elkaar gemeen. Zij kunnen het doorgaans goed met elkaar vinden.
Ram
Leeuw - Krachtige, impulsieve ‘vuurmensen’ die van avontuur houden.
Boogschutter

 

Stier
Maagd - Nuchtere, praktische ‘aardemensen’ die van comfort houden.
Steenbok

 

Tweelingen
Weegschaal - Verstandelijke ‘luchtmensen’ die graag communiceren met anderen.
Waterman

 

Vissen
Kreeft - Emotionele, irrationele ‘gevoelsmensen’ die graag bij iemand thuishoren.
Schorpioen


Mensen met de volgende dierenriemtekens worden in het algemeen gezien als extraverte personen. Zij trekken er graag op uit.

Ram
Tweelingen
Leeuw
Weegschaal
Boogschutter
Waterman

Mensen met de laatste zes dierenriemtekens worden in het algemeen gezien als introverte personen. Zij ontvangen mensen liever in hun eigen vertrouwde huis/omgeving.
Stier
Kreeft
Maagd
Schorpioen
Steenbok
Vissen

 

 

De zodiak met de 12 dierenriemtekens.
Spirituele schilderijen Ron Malestein.
Website: www.kleurrijkeschilderijen.com