Hoofdstuk 10
Het persoonlijk jaar


De periode van het persoonlijke jaar duurt van je laatste verjaardag tot je eerstvolgende verjaardag. Dit hele jaar leef je onder bepaalde trillingen. Dit komt omdat we allemaal op een andere dag en tijdstip zijn geboren.
Er zijn negen jaren (1 t/m 9) van ontwikkeling in deze gehele cyclus.

Mensen hebben allerlei wensen, maar zijn die wensen wel in overeenstemming met hetgeen er in het huidige persoonlijke jaar kosmisch van jou verlangd wordt? Ik bedoel: je kunt duizend en één plannetjes maken, maar als je in een rustperiode van je leven zit, dan zal daar waarschijnlijk weinig van terechtkomen. Hoe kom je te weten in welke fase van je leven je zit? Dat is moeilijk te zeggen. Je kunt er een keer rustig voor gaan zitten (mediteren) en nagaan waar je de afgelopen vijf of tien jaar mee bezig bent geweest. Er zal heus wel een lijn in de ontwikkeling van je leven te vinden zijn. Misschien is nu, met dit studieboek in handen, de tijd aangebroken om hier eens even bij stil te staan. Boeken en interessante artikeltjes in tijdschriften kom je niet voor niets tegen. Soms heb ik de indruk dat we door een onzichtbare kracht op het juiste moment ergens mee in aanraking worden gebracht. Ben je ergens niet aan toe of sta je er (nog) niet voor open, dan zie je het waarschijnlijk niet eens. Je kent dat wel: je loopt honderd keer ergens langs en ineens zie je iets voor het eerst staan. Occulte wetenschappen zoals getallenleer, astrologie, pendelen, kaartleggen en orakelspellen confronteren je met jezelf. Het kan je helpen met de zoektocht naar jezelf en jouw unieke plaats in het leven. Probeer bij jezelf of anderen te kijken of er een ontwikkelingscyclus te vinden is. Misschien kan de informatie over de persoonlijke jaren een prikkel zijn voor verder onderzoek. De cycli van de persoonlijke jaren herhalen zich tot de stoffelijke dood.

De looptijd van een persoonlijk jaar is van je laatste verjaardag tot je eerstvolgende verjaardag. Een voorbeeld om het persoonlijk jaar uit te rekenen:

a) Je bent geboren op 16 -11 -1975.
b) Je neemt het laatste jaar waarin je jarig was (Het is vandaag 9 - 1 - 2011, deze persoon moet
dus bij dit voorbeeld in dit jaar nog jarig worden. Het laatste jaar waarin deze persoon jarig
was is dus 2010).
c) Dan tel je op de gebruikelijke wijze van dit systeem je geboortedag en geboortemaand en het
laatste jaar van je verjaardag op.
d) Dus in het voorbeeld 16 + 11 + 2010 = 1 + 6 + 1 + 1 + 2 + 0 + 1 + 0 = 12 1 + 2 = 3 e) Je
persoonlijk jaar, tot je eerstvolgende verjaardag in 2011, is dus 3.
Het is dus belangrijk om in deze berekening naar je laatste verjaardag (vooral jaar) te kijken.

Het persoonlijke jaar 1 = ondernemen
Dit is het begin van deze cyclus. Een nieuwe levensperiode met veel activiteit. Buit deze trillingen in dit jaar zoveel mogelijk uit. Mijn advies is: niet te lang denken maar gewoon doen. Eerst uitproberen en aan den lijve voelen en later nadenken of iets wel goed was en de moeite waard is om er mee door te gaan. Het is opvallend dat veel mensen in dit persoonlijk jaar gaan verhuizen, een nieuwe baan of hun eerste kind krijgen. Dit jaar is een ontdekkingsreis met ongekende mogelijkheden.


Het persoonlijke jaar 2 = samen doen
Na het persoonlijke jaar 1 voel je in jaar 2 steeds duidelijker de behoefte om je ervaringen en gevoelens met iemand te delen. Probeer je gevoelens zo goed als je kunt onder woorden te brengen. Door een gesprek met een vertrouwd persoon aan te gaan, kun je door alleen al te praten meer duidelijkheid in de gang van zaken in je leven krijgen. Denk er dan aan dat het niet zoveel uit maakt waar je begint met vertellen, als je maar los komt en je vrij voelt. Sommige personen starten in dit persoonlijk jaar een nieuwe vriendschap. Dit kun je doen, maar pas er een beetje voor op, dat je niet weer dezelfde fouten van een vorige vriendschap of een vorig huwelijk maakt. Je kunt beter een stuk verder groeien in deze cyclus. Maar: komt het, dan komt het toch. Je houdt dit niet tegen als dit voor jou kosmisch bepaald is. Je kunt in ieder geval met deze tip rekening houden. Dit jaar is het jaar om weer voorzichtig dingen samen te doen.

Het persoonlijke jaar 3 = zelfexpressie
Dit is een jaar om creatieve hobby’s te ontwikkelen. Pak weer eens iets nieuws op of zoek een activiteit buitenshuis. De kans is groot dat je mensen met dezelfde interesses als die van jou tegen het lijf loopt. Hier hoef je je niet druk of nerveus over te maken. Als het goed is, gaat dit automatisch. Dit kan een gezellig jaar worden met veel afwisseling. Dit is, in tegenstelling tot het persoonlijke jaar 1, waarin je alleen pioniert, een jaar om samen iets te ondernemen. Sommige mensen beginnen voor het eerst kleine verhaaltjes of gedichtjes te schrijven. Laat al je creatieve, kunstzinnige energieën vrijelijk stromen en geniet van het leven.

Het persoonlijke jaar 4 = stabiliseren
Dit is een belangrijk jaar om weer wat op adem te komen van de ervaringen van de eerste periodes van deze cyclus. Het is een periode om goed op je gezondheid te letten. Slaap eens een paar keer extra uit en kijk of er geen vitaminetekorten zijn ontstaan. Onderneem in dit jaar liever geen grote zaken. Misschien is het verstandig om een aantal zaken, die nog zijn blijven liggen, aan te pakken. Je krijgt voldoende kans om er tijdens jaar 5 en 6 weer volop tegenaan te gaan. Denk maar aan het gezegde: ‘de boog kan niet altijd gespannen zijn’.

Het persoonlijke jaar 5 = veranderingen
Dit jaar staat in het teken van veranderingen. Je bent wat meer uitgerust en je kunt er weer op uit trekken. In dit jaar is het mogelijk dat je ineens op totaal andere plaatsen terecht komt dan je gewend bent. Laat je een beetje gaan en kijk wat het beste bij jou past. Laat je niet te veel verleiden door het uitgaansleven en vooral het nachtleven. Leef niet te veel met extremen. Je kunt hierdoor problemen met je zenuwstelsel krijgen. Heb vertrouwen in de toekomst; het is niet nodig om hier onzeker over te zijn. Uiteindelijk krijgen we toch datgene wat ons volgens het grote kosmische plan toebedeeld is. Met andere woorden: er zullen geen dingen gebeuren die niet in jouw levensprogramma staan.

Het persoonlijke jaar 6 = innerlijke rust en vriendschap
In dit jaar kun je de goede contacten die overgebleven zijn van het 5de jaar omzetten in vaste vriendschappen. Waar je in jaar 1 vaak mensen ziet verhuizen, krijgen mensen in dit jaar vaak een nieuwe relatie. Dit kan voor jou een romantisch en mooi jaar worden. Misschien zit er zelfs een huwelijk voor je in. Vooral voor personen die 3, 6 en 9 als geboortedag of geboortegetal hebben. Het is een jaar om een muziekinstrument of de penselen weer eens uit de kast te halen. Vertel je levensverhaal aan het papier. Geniet van gezellige etentjes en tuinfeestjes.

Het persoonlijke jaar 7 = spiritueel ontwaken
In het verloop van deze cyclus zie je dat mensen naast de materialistische en amoureuze kant van het leven, het spirituele/godsdienstige willen gaan opzoeken. We hebben geestelijke voeding nodig om verder te komen. Dit is een jaar om je af te vragen wat je doet, waar je mee bezig bent en wat werkelijk bij jou hoort. Het kan een goed jaar zijn om eens een horoscoop van je te laten maken. Een goede astroloog of helderziende kan je helpen met de grote ontdekkingsreis naar jezelf. Tijdens dit spirituele jaar kom je dichter tot jezelf; velen krijgen nieuw inzicht. Misschien is het leuk om eens samen met iemand een spirituele of paranormale lezing of avond te bezoeken. Het kan geen kwaad om thuis bij een huisaltaartje of in een mooi kapelletje in de buurt in rust te mediteren of te bidden voor meer inzicht in jezelf en het leven.

Het persoonlijke jaar 8 = ordenen (de grote schoonmaak)
In dit jaar ga je langzamerhand opmaken wat je allemaal in deze cyclus gedaan en geleerd hebt. Probeer wat onbruikbare ballast op te ruimen. Er kan bij jou zoveel papier en rommel op de zolder of de werkkamer liggen, dat het nu werkelijk wel eens tijd wordt om te gaan ordenen en weggooien. Misschien kun je wat tweedehands spulletjes voor een aardig prijsje aanbieden. Sommige mensen voelen dat veranderingen op komst zijn, maar weten nog niet goed waar dat vandaan komt. Waarschijnlijk krijg je in jaar 9 of 1 weer nieuwe kansen en impulsen om je positie te verbeteren. Maak waar je nu mee bezig bent af. Je zult dan later met veel meer voldoening op deze tijd terugkijken.

Het persoonlijke jaar 9 = de voltooiing (de volheid)
Met dit getal is de cyclus bijna rond. Dit is een jaar waarbij je je, als je het goed gedaan hebt, ‘voller’ moet zijn gaan voelen. Je kunt nu de vruchten plukken van al je inzet. Numerologisch gezien moet je meer inzicht hebben gekregen. Probeer, wanneer mensen er zelf om vragen, jouw levenservaring te vertellen. Anderen kunnen hier meer aan hebben dan jij misschien zelf denkt. Geniet van je nieuwe kennis en inzichten. Het schrijven van kleine gedichtjes of verhaaltjes kan je nog wat verder brengen. Door een tijdje kunstzinnig bezig te zijn, vallen andere zaken, doordat je even afstand hebt genomen, beter op z’n plaats. Mensen lopen in dit persoonlijke jaar vaak rond met veel plannetjes. Overdenk ze goed en ga ze dan vervolgens uitvoeren, maar neem geen overhaaste beslissingen.

 

Copyright:
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright. Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2020.