Spiri 4 - Thema - ‘Alleen of weer alleen’

Voor allen die wel een zetje kunnen gebruiken om weer op gang te komen.

Alleen voelen - eenzaamheid -achtergebleven - spiritueel leven

 

Geschreven door helderziende/magnetiseur Ron Malestein
Praktijk website: www.ronmalestein.nl

 

Copyright:
Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2021.
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright.

 

Inhoudsopgave:

Voorwoord 

Bij iedereen is wel iets aan de hand 

Vertrouwen verloren / de verdoving 

Niet overhaasten 

De oudere generaties 

Gewenning 

Je zit in een donkere wolk en denkt: dan maar liever dood. 

Veel praten 

Terugtrekken 

Tv-programma’s 

Depressieve buien 

Ook je humeur oppoetsen 

Uiterlijke verzorging 

Je gezondheid verbeteren 

Enkele mogelijkheden: 

Wees trots op je ervaringen 

Een stukje spiritueel inzicht 

Wel bereid zijn om zelf aan te pakken 

De aura van je huis 

Medicijnen 

Alternatieve medicijnen, voeding, tips 

Enkele tips: 

Contact advertenties via het internet/opnieuw op avontuur 

Seksualiteit 

Boekentip: 

De dood (Verdriet nooit wegdrukken) – uit ‘Van een haastig bestaan naar dieper inzicht’. 

Een stuk tekst uit: ‘Van een haastig bestaan naar dieper inzicht’ – Ron Malestein. 

 

 

Voorwoord

Na lange en moeilijke periodes van alleenzijn, verdriet en onbegrepen zijn vertroebeld je helderheid van denken. Dit is een logisch proces waar we allemaal bij tijd en wijle last van hebben. In dit werkje vind je allerlei tips en (spirituele) inzichten. Hiermee probeer ik je een beetje nieuw inzicht en motivatie te geven om door te gaan.

Door de jaren heen heb ik steeds meer inzicht gekregen doordat mensen om advies kwamen in mijn praktijk (praktijk voor helderziendheid en paranormale geneeswijzen enzovoort). Om eerlijk te zijn, zie ik mezelf soms meer als mensenvriend en maatschappelijk werker dan als paranormaal begaafde. Dat maakt mijn baantje bij ‘Onze Lieve Heer’ (om het maar eens erg vroom te zeggen) alleen maar boeiender. Elke paragnost/spiritueel therapeut komt met veel leed in aanraking. Soms krijg je wel iets te veel verantwoording op je schouders gelegd. Ik denk dan altijd maar: je kunt maar één ding doen en dat is je uiterste best, niet meer en niet minder. Ik word in ieder geval geen Atlas, die de hele wereld droeg.

Korte tijd geleden kreeg ik een paranormaal bericht van mijn gids dat ik zou gaan schrijven over iets anders dan uitsluitend paranormale en spirituele zaken. Ik had niet verwacht dat dit alweer zo spoedig zou zijn. Nu ik weer met schrijven begonnen ben, voel ik sterk de behoefte om mensen een handvat te geven rond dit pittige thema. 

Ik liep al meer dan een jaar rond om dit werkje als een stukje aanmoediging te schrijven. Ik heb zelf ook heel wat rake klappen van het leven te incasseren gehad. Ik weet uit eigen ervaring wat verdriet, innerlijk pijn en eenzaamheid is. Niemand vindt het fijn om alleen te zijn. Of het nou door scheiding, verbreken van een relatie, ziekte of door de dood van iemand is. Toch hoort ook dit bij het leven. Je hebt nu eenmaal korte en langdurige relaties in het leven.

 

Ik wens iedereen veel goeds toe en ik hoop in ieder geval dat je wat kracht (moed) en nieuw inzicht uit de teksten kunt halen. 

Paragnost Ron Malestein

 

Bij iedereen is wel iets aan de hand

Als ik zo om me heen kijk dan zijn er in ieder zijn leven momenten van verdriet en ontzetting. Niemand blijft gespaard. Als paranormaal begaafde moest ik daar op jonge leeftijd al mee om zien te gaan. Ik zag/wist soms (op de lagere school al) dat iemand ernstig ziek zou worden of zelfs dood zou gaan. Zie het autobiografisch gedeelte van mijn boek ‘Paranormaal zeker niet abnormaal’. Deze merkwaardige berichten hebben mij veel inzicht en een bredere kijk op het leven gegeven. Ik besef vandaag de dag beter dat waar een begin wordt gemaakt automatisch vroeg of laat ook een einde zal (moet) komen. Waar geboorte is, word je automatisch ook met zaken als de dood geconfronteerd. Dat hoort nou eenmaal bij het leven. Mensen zijn in bepaalde opzichten waanzinnig optimistisch. Ze denken werkelijk dat ze bij een eerste relatie of huwelijk voor altijd bij elkaar zullen blijven. Dat kan niet altijd zo zijn. Stel je eens voor dat op jouw levenspad/programma staat, dat je van twee verschillende personen kinderen moet krijgen. De wereld zou nog moeilijker te ‘besturen’ zijn als er overal uitzonderingen gemaakt moeten worden. Er is rechtvaardigheid in het heelal of het is er niet. Ik weet uit ervaring dat die er wel is. Helaas kijken mensen vaak alleen naar de zware beproevingen in het leven en oordelen erg eenzijdig.

 

Vertrouwen verloren / de verdoving

Na een erg moeizaam verlopen huwelijk of een paar zware min of meer mislukte relaties valt het niet mee om de draad weer op te pakken. Menigmaal zie ik aan de mensen in mijn praktijk dat ze het helemaal niet meer zien zitten. Als je dag in en dag uit moeten strijd en met weinig verbetering en succes dan is het logisch dat je op het laatst erg moedeloos wordt. Er wordt niet van je verwacht om alles ineens anders te gaan doen, dat is niet terecht en zelfs onredelijk. Na vele teleurstellingen word je een beetje murw geslagen. Je zelfbeeld hangt dan bij wijze van spreken ‘op je enkels’. Neem de tijd om aan jezelf te werken en neem goede beslissingen.

 

Niet overhaasten

Het heeft geen zin om al die processen waar je nu in zit te overhaasten. Geloof me, iets wat jaren is opgehoopt en naar binnen is geslagen, zet je niet zomaar uit je systeem. Dit vergt veel tijd en natuurlijk later ook een grondige aanpak. Neem de tijd voor je verdriet. Laat alles gewoon maar even gaan. Het heeft echt geen zin om jezelf stoer op te stellen. Niemand verlangt van je om de stoere meid of vent uit te hangen. Mensen die dit uit een soort van valse trots doen komen vaak een beetje belachelijk over op anderen. Als je vraagt hoe gaat het, dan zeggen ze: oh het valt wel mee. Maar ondertussen hebben ze dikke wallen onder hun ogen en rood doorlopen ogen van het vele huilen. Doe gewoon, als je moet lachen vraag je ook niet aan anderen om toestemming. Als je je niet lekker voelt of gewoon huilerig bent, laat het alsjeblieft gewoon stromen. Beide vormen van emoties moet je gewoon laten gaan. We zouden elkaar meer moeten stimuleren om even lekker te kunnen huilen. Huilen is een prachtige vorm van ontladen. Een goed gesprek kan dikwijls niet tegen een huilbui op.

 

De oudere generaties 

Elke generatie heeft zo zijn eigen wijze van opvoeding. Van oudere personen werd verwacht om zich in alles aan te passen en zichzelf op te offeren. Dit kan na jaren zeer vervelende en lastige gevolgen hebben. Want wat moet je doen als iemand overlijdt die je twintig of dertig jaar hebt ‘verzorgd’. Of als je er na een scheiding alleen voor komt te staan. Het is natuurlijk voor je karaktervorming niet slecht om opofferend en erg loyaal naar anderen toe te zijn. Maar we leven inmiddels wel in het jaar 2018. Ik bedoel voor velen is er gelukkig een stuk meer vrijheid in denken en doen ontstaan. Ik wil hier uiteraard niet mee zeggen dat dat nou altijd zo goed is. Want je kunt je ook afvragen waarom pubers van vandaag de dag zo slecht luisteren naar hun ouders en anderen.

Iemand die zichzelf in een relatie of huwelijk weggecijferd heeft, kan moeilijk in een korte tijd zichzelf omturnen. Je zult een flink aantal gesprekken met kennissen of (alternatieve) therapeuten moeten hebben om hier vanaf te komen en een modern mens te worden. In mijn eigen praktijk merk ik dat dit niet eenvoudig verloopt. Het is makkelijker om je een tijd van alles terug te trekken, dan aan jezelf te willen werken. Maar met een eigenwijze houding verander je uiteraard niets. Er zit niet anders op. Je zult hier door heen moeten bijten.

 

Gewenning

Of je je hele leven min of meer alleen bent geweest, of een tijd met iemand samen hebt gewoond, eenieder gaat zo op zijn eigen manier leven. Er treedt na verloop van tijd gewenning in je doen en laten op. Durf voor nieuwe ideeën van anderen open te staan. Neem van anderen ‘over’ wat misschien ook bij jou past. Ging je samen geregeld op woensdagavond naar een theater dan komt dat hard aan als je relatie verbroken is en je nu niet meer kunt gaan. Wat moet je nu doen? Elke woensdagavond denk je aan wat je op een bepaalde tijdstip deed. Dit kan in enkele gevallen jaren duren voordat je daar een beetje vanaf bent. Zoek naar nieuwe mogelijkheden.

 

Je zit in een donkere wolk en denkt: dan maar liever dood. 

Natuurlijk is het geen schande als je na een moeilijke periode met veel aardse beproevingen er geen uitweg meer in ziet. Je mijmert zelfs over de dood. Ik heb hier alle begrip voor. Je zoekt uiteindelijk naar een uitweg en dat is op dat moment even een mogelijkheid. Als helderziende wil ik even kwijt dat zelfmoord geen oplossing is. Iemand die uit het leven stapt, neemt behalve uiteraard zijn aardse lichaam (voertuig of stoffelijke jas), al zijn herinneringen en ervaringen mee. Je schiet hier niets mee op. Je moet bij zelfmoord trouwens wachten tot jouw werkelijke kosmische tijd is gekomen. Je zit als het ware in een ‘mistig’ tussengebied min of meer in je eentje te wachten op wat er gaat komen. Dit is simpel gezegd geen pretje. Ik raad daarom iedereen aan om dit niet te doen. Of je grote moeilijkheden hebt aan deze of die andere zijde van het leven, je schiet er niet veel mee op. Waar ik je ook op wil wijzen: wat denk je van de achterblijvers, die hebben dan het toekijken. Ik wil niet al te zwaar doen, dat is niet mijn bedoeling. Ik wil je even met de spirituele consequenties van zelfmoord confronteren. 

 

Veel praten

Ik denk dat het goed is om over je problemen met andere te praten. Je moet je emoties, die eigenlijk ook krachten zijn, kwijt kunnen. Zoek iemand uit die naar je wil luisteren. Laat je eens gaan, laat maar stromen. Van ingehouden gevoelens word je beroerd. Je kunt er uiteindelijk in stikken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik vind dat je niet bij alle personen met jouw sores moet aankloppen. Doe je dit wel dan vinden sommige mensen je lastig. Ze gaan denken: daar heb je hem/haar weer met het geklets. Dit klinkt hard maar het is wel zo. Wees dus zorgvuldig met het uitkiezen van je vertrouwelingen. 

Ga je bijvoorbeeld solliciteren voor een baantje (misschien vrijwilligerswerk) of wat dan ook, maak dan niet de fout om direct al over je leed te gaan praten. Je krijgt zonder dat je daar om vraagt een grote stempel op ‘je voorhoofd’. Wees dus een beetje voorbereid. Leer dus onderscheid hierin te maken. Niet alle mensen hebben belangstelling voor jouw ellende. Denk hier eens goed over na. Ik zie dit zo vaak fout gaan. Jouw persoonlijke ervaringen/belevenissen moet je naar mijn mening alleen aan lieve mensen in je eigen kring toevertrouwen of je zoekt professioneel hulp, bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Daar kun je zeggen wat je maar kwijt wilt. Deze mensen kunnen dat aan en zijn er speciaal voor opgeleid.

 

Terugtrekken

Voor een bepaalde periode kun je jezelf even van het toneel terugtrekken. Neem deze tijd even om orde op zaken te stellen. Wanneer je batterijen leeg zijn, ga dan rustig een uurtje terug naar bed. Wie ziet het en wie kan zich daarmee bemoeien? Veel pijn en emoties kosten je ongelofelijk veel energie. Je kunt daar na lange tijd werkelijk doodmoe van worden. Verzet je hier niet tegen want het hoort er gewoon bij. Sla niets over. Verdriet moet je in zijn geheel doormaken. Druk je door wilskracht alles weg dan komt dat na verloop van tijd toch weer terug. Je houdt dit toch niet vol. Een periode van terugtrekken moet niet te lang duren, anders loop je het risico dat je helemaal wegglijdt naar depressieve buien. Dit proces kost helemaal veel tijd.

 

Tv-programma’s  

In tijden van eenzaamheid, na scheiding of iemand zijn dood moet je niet naar te zware tv- programma’s kijken. Je geest heeft al zoveel moeite om tot rust te komen. Bij pittige emoties blijft je gedachte-energie (aura) maar door trillen. Soms komt daar geen einde aan en als gevolg daarvan lig je vaak uren wakker en lig je over van alles maar te malen. Ik heb dat zelf af en toe als ik in een zaal heb gestaan waar ik voor de mensen helderziende waarnemingen heb moeten doen. Al die indrukken en reacties van mensen dwarrelen maar door je hoofd. Bij overspannenheid en depressies enzovoort heb je dat ook. Kijk daarom naar rustige programma’s waar je gedachten een beetje door worden afgeleid. Zorg dat je ‘emmertje’ niet nog voller wordt met allerlei pijn en verdriet van andere mensen. Je komt er dan helemaal niet meer uit. Richt je op wat opspannende thema’s. Soms kom ik mensen tegen die er bijna op kicken om ondanks hun grote hoeveelheid zorgen nog even een heftig tv-programma op de koop toe te nemen. Nogmaals: richt je gedachten ook op iets positiefs. Anders gaat je omgeving jou zien als een grote zeurpiet die nergens anders over kan praten dan ellende. Je verliest hierdoor op den duur mensen.

 

Depressieve buien

Het overlijden van een dierbaar persoon en scheidingen doen het meeste zeer. Het zet je hele leven op de kop. Je weet in deze periode niet meer wat je moet doen waardoor je enorm geremd raakt. Grote veranderingen met vervelende afloop zetten je emotioneel op zijn kop. Je lichaam krijgt te lang negatieve signalen en na verloop van tijd gaat je weerstand naar beneden. Is het je wel eens opgevallen dat mensen na een periode met stress en verdriet ineens ziek worden (maagpijn, hoofdpijn hebben of bijvoorbeeld verkouden worden). Het lijkt erop dat onze gedachten gekoppeld aan emoties van grote invloed zijn op onze gezondheidsaura. Eigenlijk ook logische want alles (jij, je geest en je stoffelijk( aards) lichaam en natuurlijk het etherisch energie lichaam die de geest en lichaam moet verbinden) staan op een heel bijzondere wijze met elkaar in verbinding. Denk maar aan de chakra’s in het etherisch lichaam. Je hebt verschillende vormen van depressie. Al die vormen zijn nauwelijks uit te leggen dus daar begin ik niet aan. Ik wil het meer hebben over de tijdelijke, maar wel heel pittige neerslachtigheid: de vorm van depressie die na een zeer vervelende ervaring is ontstaan. Ik heb uit eigen ervaring geleerd, dat je in tijden van depressie hier niet teveel tegenin moet gaan. Nare emoties moet je als het ware eerst helemaal verteren. Je bent in mijn ogen echt niet stoer als je je emoties wegdrukt. Gevoelens van verdriet, onrecht, scheiding, de dood enzovoort kun je niet onder het kleed wegmoffelen. Het is net als een bal die je een tijd lang onder water wilt drukken. De bal en in dit geval je gevoelens komen vroeg of later toch weer naar boven drijven. Wees eerlijk naar jezelf, maar ook naar je omgeving. Wat schiet je ermee op als je alles verstopt en voor de buitenwereld afhoudt. Neem de tijd om eerst zelf wat zaken op orde te brengen. Doe dit stapje voor stapje. Tien kleine stapjes is ook een grote. Maak als je er nog puf voor hebt, een simpel tien-stappen-plan. Kleine opdrachtjes die makkelijk uit te voeren zijn. Dit is goed voor de afleiding en geeft je weer een beetje het gevoel dat je nog leeft.

 

Ook je humeur oppoetsen

Je kunt het beste jezelf blijven, want als je jezelf bent, dan ben je op zijn sterkst. Jij kent jezelf het beste. Toch merk ik dat mensen met grote problemen een beetje stil zijn geworden. Dit is begrijpelijk maar niet gezellig. Er is altijd een beetje actie nodig om een gesprek te laten vlotten. Werk een beetje aan je humeur. Het is niet gezellig om de hele tijd naar een strak gezicht te kijken. Kijk af en toe eens in de spiegel. Doe desnoods wat oefeningen met je gezichtsspieren. Oefeningen houden je huid goed doorbloed, soepel en ‘jong’. Een grapje op zijn tijd doet bij veel mensen wonderen. Het smelt het ijs even. Ik doe dat ook altijd in mijn praktijk. Mensen die je niet kennen, kijken eerst de kat uit de boom, dat is logisch, maar een leuk verhaaltje of een grapje ontspant en ontkrampt. Wees natuurlijk niet te gemaakt. Dat komt in feite nog veel beroerder over, maar kijk ook niet of de wereld elk moment kan vergaan. Dit klinkt misschien een beetje pittig, maar wil jij door een winkelbediende met een vreselijk slecht humeur geholpen worden, nee toch. Daarom vind ik dat belangrijk. Werk een klein beetje aan je humeur, dat geeft anderen vaak meer de ruimte om een gesprek met je aan te knopen.

 

Uiterlijke verzorging

Mensen reageren sterk op elkaar. Dat is logisch want in zekere zin zijn we van elkaar afhankelijk en trekken we naar elkaar toe. Goed beschouwd zijn mensen kuddedieren. We zoeken aandacht, begrip en warmte bij elkaar. 

Na een moeilijke periode treedt er bij velen een beetje verwaarlozing op. Je gaat minder vaak naar de kapper, je laat je nagels iets langer groeien, en kleren worden vaak ongemerkt te oud. Wanneer je weer tussen de mensen wilt komen, is het belangrijk dat je weer aan je uiterlijk gaat werken. Natuurlijk zijn er altijd mensen die zich, hoe depressief ze ook zijn, zichzelf goed verzorgen, maar over deze groep heb ik het niet. Wees er goed bewust van dat je uiterlijke verschijning iets zegt over jezelf. Koop eens een nieuwe trui of een leuke broek en zorg dat je er weer fris op komt te staan. Over het algemeen houden mensen niet van onverzorgde personen. Gun jezelf een verzetje en koop iets wat je uitstraling bevordert. Je kijkt zelf toch ook liever naar een verse bos bloemen. Zo is het toch ook onder de mensen. Vrouwen hebben misschien andere wensen over hun uiterlijk dan mannen, maar dat maakt niet uit. Pas je een beetje aan de huidige tijd en schuif het niet af op je leeftijd. Alle leeftijden willen er toch redelijk goed uit zien. Misschien is een beautyfarm wat voor je of ga eens naar een sauna daar krijg je een schone en goed doorbloede huid van.

 

Je gezondheid verbeteren

In moeilijke periodes van je leven heb je minder aandacht voor je uiterlijk en gezondheid. Dat is logisch het kost je immers al meer dan genoeg energie om staande te blijven. Zeker als je nog werkt of misschien een gezin met kinderen hebt. Na zo’n periode is het belangrijk om aan je energie te werken. Door eenzaamheid, stress, verdriet en pijnen neemt je conditiepeil heel snel af. Probeer door een beetje te sporten, je basisenergie te verbeteren. Kijk of er een (kleine) klus is om te schilderen, je kunt iets doen in de tuin van jezelf, familie of een kennis. Het maakt niet zoveel uit wat je doet. Het gaat er meer om dat je iets doet. Je gezondheidsaura moet weer aansterken. Ik zie deze energieën op helderziende wijze bij mensen. Probeer iets aan je gezondheid te doen. Er is vast wel iets wat bij jou persoonlijk past. Na inspanning komt ontspanning. Dat is mooi meegenomen. Natuurlijk zijn er mensen die heel weinig in hun leven hebben gesport. Maar als je iets wilt veranderen moet je er ook iets voor over hebben. Er zijn zoveel mogelijkheden, je hoeft echt niet naar een sportschool of een sportveld. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan (volks)dansen om maar iets te noemen. Kijk in je omgeving of je met iemand samen iets kunt gaan doen. Je kunt na afloop ergens iets drinken of eten. Bedenk iets waardoor je samen wat meer afleiding krijgt. Ga in ieder geval niet zomaar als een bezetene sporten. Dat is heel erg slecht voor je hart, spieren en gewrichten enzovoort. Neem even rustig de tijd om wat warm te worden (warming-up). Je voorkomt door het opwarmen vervelende blessures. De motor van een auto laat je in de winter toch ook even warm worden voordat je gaat rijden. Kijk eens in de bibliotheek of je een leuk boek over rekken, strekken en warming-up kunt vinden.

 

Enkele mogelijkheden: 

Door touwtje te springen kun je heel simpel in een vrij korte periode jezelf weer opknappen. Zorg wel voor stevige (sport)schoenen. Ik leg altijd een mat op de stenen dan is de ondergrond niet zo hard. Begin heel rustig en bouw het op.

Zwemmen is een uitstekende sport om rustig je conditie op te bouwen. Je gebruikt veel verschillende spieren van het lichaam. Deze sport is goed voor je hart- en bloedvaten (bloedcirculatie) en voor je zenuwstelsel. Je gaat er ook veel beter en dieper van slapen.

Joggen tegen depressies. Wetenschappers zijn erachter gekomen dat mensen met (zware) depressieve buien er aanzienlijk op vooruit gaan door te gaan joggen. Ik denk dat er op het hormonale vlak door de inzet een bepaalde stof vrijkomt. Wat dat precies is weet ik ook niet. Ik zou zeggen: probeer het eens een maand uit. Je kunt geheel in eigen tijd je sportkleren aantrekken en zo vanuit je voordeur weglopen. In het donker of in het licht, het is maar net wat jouw voorkeur is. Wees niet te zuinig voor jezelf, koop of leen een paar goede sportschoenen. Mijn advies: koop niet beneden de € 75,00. Kijk of er ergens een schoen flink in prijs is gedaald door een aanbieding. Met goedkope sportschoenen verpest je je rug en je gewrichten. Er moet een goed vering in zitten en een goed pasvorm want ander krijg je mogelijk blaren. 

 

Ontladen door tegen een groot kussen te knallen. 

Je kunt ook in een sportzaak een speciale boksbal/zak kopen. Op de tv zie je boksers hier wel eens tegenaan slaan. Veel mensen lopen met ongelofelijk veel opgekropte woede en irritaties rond. Dit is niet goed voor je gestel. Gooi het er uit. Door eens flink tegen zo’n bokszak (of slaapkussen) te knallen kun je een hoop energie kwijt.

 

Wees trots op je ervaringen

Wees trots op je ervaringen en probeer de vruchten ervan te plukken. Kijk niet alleen naar de donkere en negatieve ervaringen van je leven. Probeer al je ervaringen in de praktijk te brengen. Je mag best een beetje trots zijn op je ervaringen. Besef dat naarmate je ouder bent geworden je veel veranderd bent en enorm gerijpt. Toets je nieuwe ervaringen aan het leven van heden. Geef jezelf vooral een nieuwe kans. Mensen zien over het algemeen toch niet dat je enkele deuken van het leven hebt opgelopen. Ga dan ook niet direct uit jezelf hierover praten. Je hoeft jezelf toch niet direct van je zwakke kant te laten zien. Dat doen anderen ook niet. 

In mijn praktijk kom ik mensen tegen die nog steeds hetzelfde plaatje opzetten over wat ze tien of twintig jaar geleden hebben meegemaakt. Ik begrijp hun verdriet en problemen wel, maar zo sla je het heden volledig over. Dat vind ik jammer. Maar nogmaals: wees ook eens trots op jouw persoonlijke ervaringen.

 

Een stukje spiritueel inzicht

Je hebt in vorig levens je huidige problemen dikwijls zelf en vaak natuurlijk eigenlijk samen met anderen veroorzaakt. Denk hierbij eens aan een groepsziel en groepskarma. Met een groepsziel wordt bedoeld een grote groep mensen die je tijdens je leven op aarde (weer) zal ontmoeten. Sommige mensen kom je steeds opnieuw in een aantal levens tegen. Als clubje mensen probeer je gezamenlijk alle aardse problemen die op je af kunnen komen zo goed mogelijk aan te pakken. Niet iedereen heeft hier veel trek in, dat is logisch. Voor grote moeilijkheden loop je liever weg. Het is makkelijker om ze te ontkennen dan met volle kracht de confrontatie aan te gaan. Verbreken van een relaties of huwelijk, de dood van een levenspartner en eenzaamheid overkomt jou niet zomaar. Dat is geen toeval. In het leven bestaat er naar mijn persoonlijke ondervinding als helderziende helemaal geen toeval. In ons heelal verloopt alles precies op tijd volgens een aantal kosmische wetten. Ik geloof in oorzaak en gevolg. Doe je goed dan ontmoet je vroeg of laat goed. Veroorzaak je ellende dan zal je hier eens in een volgend leven weer mee geconfronteerd worden. Dit is niet omdat De Schepper (God of wat voor naam je aan dit begrip wilt geven) iemand voortrekt of benadeeld. Alle wezens zijn in de kern gelijk. Het ligt er meer aan wat mensen zelf hebben veroorzaakt. Wat je veroorzaakt hebt, moet je ook weer zelf rechtzetten. Als je deze wetten ook op jouw persoonlijk leven betrekt, dan zal dat ook slaan op de grote problemen zoals scheiding, een korte relatie, je partner wordt verliefd op een ander. Het ene kan niet los staan van het ander. Je kunt natuurlijk denken: kan waar zijn maar wat heb ik er nu aan, dat lost mijn verdriet niet op. Dat is waar, het leven is in veel situaties verschrikkelijk moeilijk. Vertel me niets, ik heb mijn porties ook gehad. En toch ben ik van mening wanneer je een aantal zaken wat spiritueler kan en durft te bekijken, dat je daar toch wat kracht en inzicht uit kan halen. Nu ik weet dat er na dit leven een voortbestaan is, kan ik beter accepteren dat ik dadelijk bepaalde familieleden en vrienden weer tegen zal komen. Mij sterkt dit in ieder geval. Met andere woorden moet je een partner aan iemand anders ‘weggegeven’ dan kan dit wel eens te maken hebben dat jij eens op een oneerlijk wijze aan je levenspartner bent gekomen. Nogmaals, alles verloopt volgens bepaalde kosmische wetten. Aan de uitwerking van deze wetten kan je nagenoeg niets doen. Je kunt jezelf suf bidden of berouw tonen, maar wat heeft het voor zin. Veel moeilijkheden moet je accepteren, je moet proberen om met een opgeheven hoofd er doorheen zien te komen. Laat je niet kennen. Heb je een rotdag, maar maak dan van de volgende dag weer een aardige dag. Laat je niet kennen. Eens, vroeg of (helaas veel) later lost het karma op. Je bent dan weer vrij. Ik hoop dat je hier een beetje kracht uit kan halen.

 

Wel bereid zijn om zelf aan te pakken

Zoals alles moet je wel zelf bereid zijn om aan te willen pakken. Er is maar weinig in het leven wat je zo maar toe komt vallen, maar forceer jezelf niet. Wil je een weekje aanmodderen, doe het dan. Laat je niet door anderen gek maken. Tijd is in veel gevallen de echte heler van wonden, neem daarom de tijd. Komen er van binnenuit weer nieuwe impulsen dan wordt het tijd om weer kleine, makkelijke uitvoerbare klussen te doen. Ook al is dat het zemen van een ruit, post ordenen of een toilet extra soppen. Het maakt niet uit wat je doet als je maar weer een klein beetje in beweging komt. Door bezig te zijn doe je ook even afstand van je problemen. Soms kijk je, na het uitvoeren van een kleine klus, weer net even anders naar je problemen.

 

De aura van je huis

Je hebt als het ware twee ‘tempels’ die je goed moet verzorgen. De eerste is het lichaam waar jouw geest gedurende je korte of lange aardse bestaan in huist en de woning waar je in woont (en werk zoals ik bijvoorbeeld met mijn praktijk). Ik vind het erg belangrijk dat ook je huis goed wordt ‘verzorgd’. In mijn praktijk zag ik onlangs van een cliënt een helderziend beeld dat bij deze persoon zijn woning door veel verdriet en gepieker achterstand had opgelopen. Dit is dan heel netjes uitgedrukt. Je kunt als je wilt hier toch iets aan doen. Het is tenslotte wel je eigen huis waar je veel bent.

Even een stukje inzicht. Al het leven bestaat uit energie: je denken, je voelen, je stoffelijk en geestelijk lichaam, je voeding en drank, je huis enzovoort. Omdat alles leven is, is het niet zo vreemd dat aan alles ook een aura zit. Misschien heb je zelf wel eens een witte (aura)mist rond een persoon, dier of plant gezien. Hiermee wil ik zeggen dat je energie soms ook zelf kunt zien. Een woning moet bijgehouden worden, dat is bekend. Maar hoe en in wat voor stemming houd je je woning bij? Geërgerd of balend van je huishouding. Als je je niet lekker voelt dan is het niet eenvoudig om je huis bij te houden. Je kunt dan naar mijn mening beter een moment kiezen dat je je redelijk voelt. Wat kan je doen om de aura van je huis te reinigen. Het gaat als eerste om je eigen gedachten: wat denk je of wat voel je. Probeer heel rustig en ontspannen langs de muren van je woning te lopen. Zelf neem ik altijd een lekker geurend wierookstokje mee. Je verandert nu zelf heel bewust de sfeer van je huis. Met andere woorden: mensen maken zelf hun eigen positieve of negatieve sfeer in huis. Vandaar dat ik altijd zeg: werk ook aan je ‘tempel’. Als je bijvoorbeeld één of twee weken bewust hiermee bezig bent, dan kom je een moment tegen dat je na een drukke dag thuis komt en je eigen energie als prettig begint te ervaringen. Dit kan iedereen doen. Ik zou zeggen probeer het eens een tijdje uit. Vertel niet aan iedereen wat je aan het doen bent. Mensen die alles afwijzen kun je beter maar negeren.

 

Medicijnen

Er zijn momenten in het leven dat je geest zo onrustig is van bijvoorbeeld (liefdes)verdriet of eenzaamheid dat je geen vijf minuten rustig meer kunt denken of stilzitten. Je doet de dingen opgejaagd, gestrest, klakkeloos en soms zelfs geheel ongeïnteresseerd. Op dergelijke momenten moet je naar je huisarts of specialist gaan om kalmeringstabletten of antidepressiva te vragen. Ik weet uit ervaring dat veel mensen dit niet graag doen. Natuurlijk kun je voor een natuurlijke oplossing kiezen zoals homeopathische middelen. Maar als je het echt helemaal niet meer ziet zitten en als het ware door de bocht vliegt van ellende en onrust, dan is het beter om sterke, maar wel drastische medicijnen, (een tijdje) te gebruiken. 

 

Alternatieve medicijnen, voeding, tips 

In de natuurgeneeswijzen worden diverse middeltjes voorgeschreven om wat rustiger te worden. Wanneer je (knetter) depressief bent dan kan je beter aan je huisarts vragen om medicijnen. Waarschijnlijk zal hij een antidepressiva voorschrijven. Dit beschermt jou voor (woede) uitbarstingen, zeer vreemd gedrag enzovoort. Sommige mensen doen onder grote druk zichzelf iets aan. Dat is niet de bedoeling. Je maakt het dan alleen maar erger voor jezelf. Bij tijdelijke stemmingen of neerslachtigheid, raad ik je aan om op een paar zaken extra te letten.

Wat mij erg opvalt, is dat mensen met verdriet, stress of nervositeit heel onrustig eten en slecht kauwen. Net alsof het allemaal er niet toe doet. Let hier een beetje op. Spijs (en drank) is de brandstof waar je het mee moet doen. De spijsvertering begint al in je mond (speekselklieren).

 

Enkele tips:

Eet allereerst niet zwaar of vetrijk. Je lever houdt hier niet van.

Je kunt beter steeds een klein beetje eten, dan helemaal niets of ineens ongelofelijk veel.

Je kunt ook een dag vegetarisch eten.

Gebruik zo min mogelijk alcohol. Zeker als je van je huisarts medicijnen moet slikken. Medicijnen, alcohol of druggebruik combineert niet goed. Het staat niet voor niets op een bijsluiter. 

Gebruik eventueel plantaardige geneesmiddelen. Om rustiger en minder last van angsten te hebben kan je Passiflora complex tabletten of druppeltjes (tinctuur) gebruiken. Dit is van het merk A.Vogel. (Tincturen zijn meestal op basis van alcohol. Als je moet werken dan is een alcoholgeur niet zo prettig.) Koop dan de tabletjes.

Leer jezelf aan om rustgevende kruidentheeën te drinken. In diverse speciaalzaken heb je ontspannende theesoorten. Ik gebruik zelf altijd een mengsel van Melissethee met een heel klein beetje zoethoutstukjes. Dit kan je in een natuurvoedingswinkel kopen. Koop geen grote hoeveelheid, dat is niet nodig. Ik zou zeggen probeer het eerst eens uit. 

 

Dormeasan is een middel dat door natuurgenezer Alfred Vogel speciaal voor mensen met slaapproblemen is samengesteld. Er zitten een aantal werkzame slaapbevorderende kruiden in. Dit middel heeft geen bijwerkingen. Je kunt zelfs de druppeltjes opvoeren naar de voor jou beste hoeveelheid. 

 

Avena Sativa (van A.Vogel) of tabletten van het merkBonusan kun je gebruiken als je steeds erg vroeg wakker wordt. 

Ontlaad voor het slapen gaan iets van je energie. Een avondwandeling voor het slapen is zeer effectief. Zorg dat je slaapkamer van frisse lucht is voorzien.

Sommige mensen met stemmingen/depressies hebben zonder dat te weten problemen met hun gal en lever (streek). Je voelt je op de één of andere manier een beetje geremd. Je zou in dit geval Boldothee kunnen zetten. Boldothee maakt het gal wat vloeibaarder. (Je vindt deze thee bij een kruidenspeciaalzaak). Je voelt je soms na een uur al opknappen. Ik kan niet zeggen bij wie het wel of bij wie het niet zal werken. Je kunt het gewoon zonder problemen uitproberen. Koop een klein beetje losse thee. 25 of 50 gram is al erg veel. Laat je niet iets anders aanbevelen (aansmeren). Het is de bedoeling dat je van deze thee een kopje na iedere maaltijd neemt. Het maakt niet uit of je het koud of warm drinkt. Het makkelijkste is om direct voor twee dagen te zetten. De thee kleurt een beetje vreemd donker oranje.

 

Een geneesmiddel opzoeken (voor zelfmedicatie) – Zie de website www.avogel.nl

Onlangs kwam ik op een Belgische website de link tegen van de natuurgenezer Alfred Vogel van A.Vogel’s homeopathie en andere alternatieve geneesmiddelen. Dit is een duidelijk en eenvoudig opgestelde website om zelf een middel voor een bepaalde klacht op te zoeken. Deze site is dus speciaal voor zelfmedicatie opgezet. Je kunt je eigen kwaal opzoeken. Er worden eenvoudige en goed werkzame tincturen (druppels), tabletten, zalven, (aansterk)elixers enzovoort vermeld. De meeste A.Vogel producten kun je bij een drogist, apotheker of bij grotere Albert Heijn winkels kopen. Helaas worden deze geneesmiddelen meestal niet vergoed. Ze zijn zonder recept te koop. Een enkele keer moet je iets bestellen, maar meestal heb je het binnen een dag of twee. Tegenwoordig zit er bij een homeopathische (vaak plantaardige) middel een bijsluiter. Dat is makkelijk. 

 

In mijn praktijk schrijf ik regelmatig enkele middelen voor. Het kan ondersteunend werken bij magnetiseerbehandelingen. Bij de meeste middelen kun je na twee of drie dagen al merken of het aanslaat. Bij andere tincturen moet je soms enkele weken wachten. Dit heeft ook met het type kwaal te maken. Probeer ook eens kruidenthee te drinken. Er is op dit gebied enorm veel te krijgen. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt.


Meer informatie? Bel A.Vogel gezondheidslijn www.vogel.nl. 0900- 2 46 46 46

Neem contact op met één van de deskundigen (9:00-17:00u). Of stel je vraag per mail. 

Maar je kunt natuurlijk mij even mailen met je vraag of ik jou verder kan helpen.

 

Contact advertenties via het internet/opnieuw op avontuur 

De laatste tijd krijg ik steeds meer positieve reacties over datingsites via het internet. Ik ken zelfs mensen die na verloop van tijd zijn gaan samenwonen. Dat is toch geweldig. Je moet je alleen aan een aantal ‘spelregeltjes’ houden. Naar mijn mening is de belangrijkste dit: hoe groter de verwachting hoe groter de teleurstelling. Probeer het eens uit. Wil niet te graag iemand. Dat komt een beetje onrelaxt over. Begin eerst eens met een leuk praat contact. Telefonisch, chatten of ergens buitenshuis koffie drinken enzovoort. Stap niet te snel in een relatie. Vraag je af of je wel werkelijk over je vorige ervaring (relatie) heen bent. Sta je nog met één been in je vorige relatie, dan is het niet verstandig om al aan een nieuwe te beginnen. Ik vind dit ook niet eerlijk voor je nieuwe partner. Het is namelijk heel vervelend om steeds maar weer dat gezeur over iemands ex-partner aan te horen. Via het internet (E-mail) kun je makkelijk allerlei foto’s, muziek bestanden, brieven enzovoort uitwisselen. Je hebt veel meer mogelijkheden om het één en ander over elkaar te weten te komen. Vind je iemand sympathiek, maar mag je je mogelijke toekomstige schoonouders of stiefkinderen niet dan kun je vooraf handelen. Dit bespaart je enorm veel ellende aan beide kanten. Geef jezelf eens een nieuwe kans. Laat het me weten als het je is gelukt?

 

Seksualiteit

Een beetje aandacht doet wonderen. Mensen die alleen achter zijn gebleven kunnen dit stukje maar beter overslaan. Het kan je alleen maar zeer doen, maar misschien zijn er toch mogelijkheden. Verdriet en eenzaamheid verkrampt. Kijk of iemand bij jouw thuis (of vriendenkring) bijvoorbeeld je schouders, rug of voeten kan masseren. Een beetje lichamelijke aandacht ontkrampt. 

Een vrijpartij kan twee kanten op gaan. Mensen met zwakke/slechte energie voelen zich later op de dag moe en krijgen vaak hoofdpijn. Dit zijn signalen van te weinig zenuwkracht. De zonnevlecht (buikchakra) is door langdurige emoties en slecht slapen enigszins verstoord. Dit kan later uiteraard weer herstellen. Andere mensen knappen na een vrijpartij helemaal op. Hun stress en vervelende buien verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik denk dat door de afwisseling van het eerst inspannen en later door de ontlading enkele blokkades in het lichaam worden ‘weggespoeld’. Je energie stroomt beter door. Veel mensen met grote emotionele problemen hebben de neiging om zich (lichamelijk) af te sluiten. Ergens wel te begrijpen want je probeert jezelf af te schermen, maar wijs niet te snel toenadering af. Het is voor die ander toch al niet eenvoudig om contact met je te maken

 

 

Boekentip: 

Mijn boek ‘Van een haastig bestaan naar dieper inzicht’. 

Dit boek is geschreven voor mensen die zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Als je iets leest wat betrekking heeft op jouw eigen leven, dan kan dat een bijzonder goed gevoel geven. Je ziet dat je niet alleen een flinke strijd in jouw leven moet leveren, maar dat we allemaal zo nu en dan aan het aanmodderen zijn. Enkele thema’s gaan over conflicten met anderen, intuïtie en ingevingen, de eerste stap zetten om te gaan mediteren, vragen over de dood, op zoek naar het alternatieve (New-Age tijdperk), paranormale geneeswijzen, andere spirituele zaken en allerlei zingevingvraagstukken. 

De hoofdstukken zijn aangevuld met enkele praktijkgevallen. Eenvoudig en prettig te lezen. Dit door mijzelf geschreven boek kun je vinden op mijn website. 

 

 

De dood (Verdriet nooit wegdrukken) – uit ‘Van een haastig bestaan naar dieper inzicht’ - Ron Malestein.

In een mensenleven gebeuren veel nare dingen waar we doorheen moeten zien te komen. Niemand zit hierop te wachten. Maar je weet dat niemand zonder kleerscheuren door het leven zal wandelen. We krijgen allemaal het één en ander voor onze kiezen. 

Iemand moeten missen doet het meeste pijn. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd overlijden, maar ook volwassenen kunnen zonder duidelijke signalen, van het ene op het andere moment van ons weg vallen. Denk maar aan een zwaar auto ongeluk of een hartinfarct. Als een ziek familielid of kennis waar je van houdt in de terminale fase is, en je een beetje voorbereid bent op de dood, dan nog zul je je er machteloos onder voelen. Een lang ziekbed is niet alleen voor de getroffene een pijnlijk gebeuren, maar ook voor de mensen er omheen. 

Hoe moet je je in dergelijke situaties opstellen? Durf je je gevoelens te uiten of druk je liever alles weg? Wanneer je in het leven te veel emoties wegdrukt, dan kan je er op rekenen, dat vroeg of laat, dit als een boemerang terug zal komen. Dit is natuurlijk niet leuk om te horen. Je kunt opgekropte emoties of verdriet niet laten wegvliegen. Je doet er beter aan om er iets zinvols mee te doen. Probeer er een beetje over te praten. Door gesprekken krijg je alles beter op een rij. Gesprekken luchten vaak op. 

 

De dood is iets onafwendbaars. We zullen er allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen.

De dood komt toch nog vaak onverwachts. Je kunt je er nooit echt op voorbereiden. De dood heeft iets lugubers, maar kan ook als heel natuurlijk en bevrijdend worden ervaren. Het is te begrijpen dat veel mensen er bang voor zijn. Sommige mensen willen en kunnen we niet missen. Van het gemis van iemand word je week en ziek. Het leven heeft dan op dat moment voor jou geen betekenis meer. Het lijkt erop alsof je leven stil staat, terwijl er natuurlijk nog van alles om je heen gebeurt. De dood van een geliefd persoon kan jou gemakkelijk in tweeën breken. Je weet niet meer waar je het moet zoeken. Het verlies van iemand is bijzonder slecht voor je gezondheid. Mensen gaan vaak een lange tijd door een diep dal. Iemands dood verwerk je niet zomaar. Je kunt jezelf een tijd groot houden maar er komt toch een moment dat je met het verwerkingsproces zult moeten beginnen.

De dood heeft toch ook iets schoons in zich. Het is niet alleen maar negatief. Alles wat je om je heen ziet en een bepaalde mate van stoffelijkheid bezit, kan niet voor eeuwig in die vorm blijven bestaan. Het leven op aarde moet kunnen evolueren. Zonder deze mogelijkheid zou alles in één fase stil blijven staan. Dat zou zonde zijn. Al het leven op aarde – en ook in de rest van het onbekende heelal – heeft een tijdelijk omhulsel ofwel voertuig nodig om zich aan het leven aan te passen. Zou het leven niet op elkaar afgestemd zijn, dan zou je zonder het te weten misschien wel door elkaar heen kunnen lopen. Omdat we een bepaalde stoffelijke ‘dichtheid’ hebben kunnen we elkaar zien, horen en aanraken. De werkelijke mens of geest (wat voor naam je daar ook aan wilt geven) heeft dus een aards lichaam nodig om zich te kunnen manifesteren en handhaven. Sommigen beweren (waaronder ikzelf) dat de ‘geest’ van de mens voor de geboorte, al tijdens de conceptie, ‘indaalt’. De mens komt tijdens dit proces in een stoffelijk lichaam terecht. Ik denk zelf dat de verbindingen (energiedraden) tussen het ‘kind’ en de toekomstige ouders al eerder bestaan. 

Bij elke geboorte hoort ook automatisch de dood. Wie wil er met een ziek en versleten lichaam nog langer zijn dagen slijten? Er zijn mensen die koste wat het kost in leven willen blijven. Zij hebben er zelfs een fortuin voor over. Het is beter om hier anders naar gaan te kijken. Spirituele inzichten kunnen je een beetje helpen (steunen).

Een stuk tekst uit: ‘Van een haastig bestaan naar dieper inzicht’ – Ron Malestein.

 

Spiritueel schrijver /paragnost Ron Malestein © copyright 2021.
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright - www.ronmalestein.nl