'Vraag het aan Ron' - Deel 5

Paranormale groei / spirituele groei / spiritueel bewuster worden


Copyright:

Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Kopiëren en weer openbaar maken van deze pagina of delen ervan op een openbaar medium, website etc. is op welke wijze dan ook niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar.
Copyright (c) 2021 Ron Malestein - www.ronmalestein.nl
Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein van Paranormaal studiecentrum De Aura.

 

Deel 5 – De vragen en antwoorden

Onderdeel 16 – Over ontspannen

Hoe kun je je gedachten het beste tot rust brengen?
– Ik ga er vanuit dat deze vragen gelezen worden door belangstellenden in de spirituele en paranormale wereld. Je kunt wel op 100 manieren je gedachten tot rust brengen. Ik wil je adviseren om eens enkele weken intuïtief te tekenen of te schilderen en op te letten wat je op dat moment voelt. De meeste mensen kunnen hun gedachten en gevoelens niet beheersen. De gedachten gaan maar door. Je kunt er zelfs soms niet van slapen. Door een tijdje creatief bezig te zijn, leid je jezelf af. Het punt van concentratie ligt ergens anders. De afleiding is namelijk het allerbelangrijkste. Door jezelf van je gemaal af te leiden, kan er na verloop van tijd iets meer rust in je gedachten en je aura komen. Probeer dit eens uit. Zorg dat de ruimte waar je bezig bent er goed uit ziet of voelt. Zet een rustig muziekje op. Brand een kaarsje of wierookstokje en drink tussendoor een kopje rustgevende kruidenthee. Er zijn vast wel meer van die kleine dingen waar je op kunt letten.
Je kunt je natuurlijk ook bijvoorbeeld 20 minuten afzonderen in een rustige ruimte. Geef dan je invallende gedachten weinig aandacht. Luister als het ware niet geconcentreerd naar je eigen opwellende gedachten. Luister bijvoorbeeld naar de wind of naar de vogels in de buurt. Het zijn allemaal kleine, simpele en makkelijk uitvoerbare oefeningen om je gedachten af te leiden. Ik begrijp niet waarom zo weinig mensen hier wat meer moeite voor willen doen. Het is zo simpel. Je hoeft alleen maar een begin te maken. Je zult spoedig zien dat je, door ergens creatief mee bezig te zijn, of je voor enige tijd even af te zonderen (mediteren), snel resultaten ziet. Haal anders eens een boek uit de openbare bibliotheek. Of kijk eens in een boekhandel (Internet) onder parapsychologie/esoterie. Er is op dit moment heel erg veel te vinden. Het is eigenlijk heel spannend en interessant om je in deze materie van de menselijke geest te verdiepen.


Hoe kun je het beste je onrustige geest tot rust brengen?
– Het meest simpele is om een uurtje extra te gaan slapen. Jouw aura neemt vanzelf wel weer veel (bio-)energie uit de ruimte op. Ik heb het idee dat mensen te weinig nachtrust nemen. Na verloop van tijd word je steeds vermoeider. De boog kan niet te lang gespannen blijven. De balans van inspanning moet wel gelijk zijn met ontspanning. Dit vergeten veel mensen nog wel eens. In mijn praktijk adviseer ik ‘Passiflora complex’ van A.Vogel. Dit homeopathisch kruidenmiddeltje geeft wat ontspanning. En je gedachten komen er iets van tot rust. Je hebt dit in druppeltjes (tincturen) en in tabletten.


Waarom is sommige muziek helend?
– Dat heeft allemaal met energieën (trillingen) te maken. Veel mensen reageren sterk op allerlei vormen van muziek. Sommige muzieksoorten brengen je gedachten en gevoelens meer tot rust. Je krijgt dan langzaamaan een kalmere aura. Onrustige muziek of films veroorzaken allerlei zware en negatieve trillingen in je aura. Als je regelmatig rustige en kalmerende muziek draait, heeft dat grote invloed op je gemoedsrust. Kalme energieën werken diep op je gestel door. Het is heel belangrijk om in de gaten te houden met welke personen je om gaat, naar wat voor films je kijkt, en wat voor muziek je draait. Het is meer dan de moeite waard om hier wat meer op te letten en er zorgvuldig mee om te gaan. Wat of wie roept iets bij je op? Zoek eens is naar Nieuwetijds Cd’s op het Internet.


Wat is mediteren?
– Door bepaalde eenvoudige oefeningen leren te ontspannen en meer rust in jezelf vinden. Een meditatie is niet alleen gericht op je lichaam maar ook op je geest (je denken). Je probeert wat meer rust en harmonie (balans) in jezelf te brengen. Op zich is mediteren helemaal niet moeilijk. De eerste stap zetten is het moeilijkste. Mensen zijn over het algemeen erg laks en lui. Sommigen hebben last van drempelvrees. Zij hebben een soort angst voor het onbekende. Na enkele meditaties van een kwartiertje, voel je al wat verbetering. Het is echt de moeite waard om je hier mee bezig te houden. Een simpele oefening is om jezelf te leren ‘leeg’ te maken van gedachten.


Als je in slaap valt tijdens een meditatie, gebruik je dan de verkeerde techniek?
– Nee, je had veel beter naar de moeheid van je lichaam kunnen luisteren. Het heeft weinig zin om te gaan mediteren als je erg moe bent. Je kunt dan veel beter een uurtje gaan slapen. Het is echt geen schande om af toe uurtje te gaan slapen om je batterijen op te laden. Een enorme behoefte aan slaap, heeft niets te maken met je toegepaste techniek.


Moet je alleen mediteren?
– Je kan dat het beste zelf uitproberen. Ik houd er persoonlijk helemaal niet van om gezamenlijk te mediteren. Ik doe dat veel liever alleen in mijn eigen tijd en vertrouwde omgeving (in de eigen aura van mijn huis). Het is een kwestie van experimenteren. De één wil dat graag alleen doen en de ander liever in groepsverband. Hier zijn geen regels voor.


Als ik mijn gedachten niet kan stoppen, kan ik dan niet mediteren?
– Het heeft weinig zin om heel geforceerd je gedachten stil te houden. Het is eigenlijk heel erg onnatuurlijk. Ieder mens denk namelijk altijd een klein beetje na. Je kunt natuurlijk wel je best doen om de vele gedachten die je hebt langzaam te verminderen. Je probeert een tijdje maar over één of twee gedachten na te denken. Door je ergens op te concentreren stopt automatisch een gedeelte van je bijgedachten. Probeer dit maar eens uit. Je kunt ook een tijd naar het uitgekozen voorwerp kijken of alleen naar muziek proberen te luisteren. Wanneer je hier serieus mee bezig bent, zul je zien dat veel bijgedachten langzaam weg zullen trekken. Ik vind dat je dan wel minimaal een maand moet oefenen. Het beste is om een paar maal minimaal een kwartier per week te oefenen.


Kan ik me mediteren zo voorstellen: je vrijmaken van gedachten, zodat je een blanco scherm hebt? Dit lukt toch niemand of zie ik dit verkeerd?
– Nee, niemand ter wereld kan zijn gedachten helemaal stilleggen. Dat is niet de bedoeling van het leven. Je moet juist allerlei gedachten en gevoelens/emoties hebben. Van allerlei ervaringen en gedachten word je wijs, krijg je meer inzicht. Van stilstand groei je niet. Je hebt daar niets aan. Het leven is eigenlijk altijd in beweging. Je moet alleen proberen om kalmer te denken. Veel bijgedachtes zijn storend en niet productief.


Vanaf welke leeftijd mag je een kind leren mediteren?
– Ik denk dat dit niet zoveel uitmaakt. Zolang jouw kind er maar belangstelling voor heeft. Dwing en forceer het ook niet. Zorg dat alles lekker speels blijft. De meditaties mogen nooit te lang duren. Ik vind persoonlijk dat het niet echt nodig is om jonge kinderen te laten mediteren. Willen ze zelf meedoen dan is dat prima. Leer een kind rustig een boekje te lezen, de tuin te vegen, iets af te maken, een tijdje rustig zitten, aan tafel zitten totdat iedereen klaar is, enzovoort (eigenlijk een stuk rust en discipline).


Ik ben in het bezit van je Cd ‘Ontspannen, dat doe je zo’. Ik vind dat trouwens super. Tijdens het beluisteren van die Cd, viel mij op dat onze hond er rustiger van werd. We dachten dat het toeval was. Dus gingen we dat eens uittesten terwijl hij een lastige dag had. Ja hoor, na enige tijd ging hij lekker rustig liggen. Hoe kan een dier daar op reageren?
– Dieren en kleine kinderen reageren heel sterk op allerlei geluiden (en gedachte trillingen/sfeertjes). Ik vind het niet zo vreemd dat je hond op mijn stem reageert. Het is de moeite waard om met hele rustige kalmerende muziek te experimenteren. Het blijkt dat de baby in de buik van de moeder ook op geluiden reageert. Het is allemaal kwestie van uitproberen.


Helpt muziek om te mediteren?
– Ja, je kunt heel goed, voordat je mediteert, een rustige Cd opzetten. Wanneer je langzaam begint te mediteren kun je beter de muziek uitzetten. Dit moet je eigenlijk op je gevoel doen. Hoe diep wil je mediteren? Oppervlakkig? Heel diep? Soms laat ik de muziek aanstaan. Andere keren zet ik de muziek niet eens aan. Op het Internet kun je heel makkelijk allerlei websites (o.a.You tube.nl) vinden met rustige New Age muziek.


Kan het gebeuren dat je tijdens een meditatie plotseling uittreedt? Wat moet je dan doen als leek?
– Dit gebeurt in de praktijk bijna nooit. Je kunt hooguit ineens met je gedachten heel erg ver zijn. Het kan een gedachtenuittreding zijn. Dit is heel iets anders dan een werkelijke uittreding. Je hoeft je hierover niet druk te maken. Een echte uittreding gebeurt bijna altijd met een astrale gids. Vrijwel niemand is werkelijk in staat op eigen kracht uit te treden. Ik weet wel dat je momenteel hier heel vaak iets over hoort. Maar dat zijn over het algemeen mensen met helaas nauwelijks inzicht in en kennis van deze materie. Uittreden op eigen kracht is levensgevaarlijk. Naast ‘licht’ is er ook namelijk ‘duisternis’. Je kunt beter een beetje oppassen.


Kun je door een verkeerde meditatie schade aan je gewone aardse, stoffelijke lichaam veroorzaken?
– Normaal gesproken niet. Maar wel bij mensen die dagelijks een paar uur per dag mediteren. Dat is zeer slecht voor lichaam en geest. Je forceert jezelf (je chakra’s). Je zet als het ware allerlei deksels op bepaalde energieën die eigenlijk gewoon zouden moeten stromen. Maar een meditatie van een kwartier tot een uur kan geen kwaad.


17 – Tweelingzielen

Wat wordt er bedoeld met een tweelingziel?
– Miljoenen jaren geleden was de mens op een vorige planeet anders dan hij er nu uitziet. Hij was namelijk niet groter dan een celletje en leefde in het water (is daarin ook geboren). Tijdens het allereerste leven is de mens – misschien kan ik beter zeggen dat celletje – in tweeën gesplitst. Er is dus in feite min of meer een dubbelganger van jou. In de duizenden levens die daarop volgden kwam je je tweelingziel steeds weer tegen. Tijdens je eerste levens op aarde ben je jouw tweelingziel (tijdelijk) uit het oog verloren. Dit komt door grote ‘fouten’ die we hebben gemaakt. De gevolgen van onze verkeerde, onbewuste keuzes noemen we tegenwoordig ‘karma’. Al die verkeerde daden moeten we eerst weer aan elkaar goedmaken. Vandaar dat je niet elk leven je tweelingziel tegen kunt komen of zult herkennen. Alles moet eerst weer in balans zijn/goedgemaakt.


Is mijn levenspartner mijn tweelingziel?
– Nee, ik denk in de meeste gevallen van niet. Ik heb een vraag aan de lezer (of luisteraar). Weet jij wie de personen zijn waar je nu mee omgaat? Wie zij in een vorig leven zijn geweest? Ik ga ervan uit dat je dat niet weet. Hoe kun je dan weten wie je tweelingziel is? Ik denk dat nog niet eens één op de duizend mensen dat weet of vermoed. Natuurlijk weet ik wel dat sommige mensen belangrijke personen als hun ‘soulmate’ zijn gaan zien. Maar dat is toch net iets anders. Het kan natuurlijk ook met karma te maken hebben. Maar ik ga er vanuit dat elk bijzonder contact sowieso karmisch is. In de meeste gevallen heeft het meer te maken met sympathie, hetzelfde karakter of hobby’s en bezigheden hebben. Je zit als het ware in dezelfde (gevoels)klas. Normaal gesproken kom je dergelijke dingen tijdens je aardse leven niet te weten. Dit zou de boel alleen maar overhoop halen. Ik denk dat het nu nog niet goed is om te weten wie je tweelingziel is. Je loopt namelijk de grote kans dat je aan andere personen minder aandacht gaat besteden en dat is niet de bedoeling. We moeten ons levensprogramma zo goed mogelijk doen. Ik zie dit, zoals ik dat wel vaker zeg, als onze natuurlijke bescherming. We begrijpen de diepte van deze thema’s nog niet. We zijn geestelijk nog lang niet zover om met dit soort zaken om te gaan. We hebben nog te veel ‘last’ van eigenliefde, in plaats van werkelijke universele broeder- en zusterliefde. We zullen eerst nog enkele eeuwen geestelijk verder moeten groeien om hier goed mee om te kunnen gaan. Dat we hier belangstelling voor beginnen te krijgen is een heel goed teken. Het houdt namelijk in dat we op het pad van geestelijke ontwikkeling zijn aangekomen. We zijn gelukkig de tijd van de middeleeuwen voorbij. In deze tijd zijn mensen bezig om de eerste stappen op het geestelijke pad te zetten. Vandaar dat er overal boeken verschijnen en allerlei cursussen worden aangeboden.


Waarom kom je je tweelingziel niet in elk leven tegen?
– Op de eerste planeten en in de beginperiode van de aarde leefde je nog met je tweelingziel. Eigenlijk tot aan het moment dat de mens enigszins zelfstandig ging denken. Pas daarna, doordat mensen keuzes konden maken, kwam de wet van karma in werking. Doordat de twee personen die samen een tweelingziel vormden, hun eigen keuzes gingen maken, kwam er verschil in bewustzijn en ontwikkelingsniveau (afstemming op de sferen van bewustzijn aan gene zijde). Met andere woorden: deze twee personen konden elkaar niet meer in elk leven tegenkomen vanwege het ontstane karma aan anderen. De personen moesten, of moeten nu nog steeds, aan andere mensen goedmaken. Het kan zelfs zo zijn dat jouw tweelingziel momenteel in een lagere of hogere sfeer leeft. Dit zijn de redenen waarom je op aarde niet altijd je tweelingziel zult ontmoeten. Meestal kom je je tweelingziel weer tegen als jouw kringloop der ziel, voor wat betreft de aarde, is afgerond. Je tweelingziel of jijzelf wacht in de sferen van gene zijde op die hele bijzondere ontmoeting. Iedereen heeft een tweelingziel en komt ooit zijn tweelingziel tegen. Vanaf dat moment ga je voor eeuwig samen verder in de sferen van gene zijde die bij de aarde horen en op de volgende planeten na de aarde. De ontmoeting met jouw tweelingziel is een mooi moment. Vanaf die fase zul je je eigenlijk nooit meer alleen voelen. Je zult heel gelukkig zijn. Het kan dus best zijn dat jouw tweelingziel op dit moment in je nabijheid is. Het kan iedereen zijn. Een van je ouders, je vriend of vriendin, je echtgenote of echtgenoot, je oom of tante, één van je kinderen of zelfs een kennis enz. Alles is mogelijk. Ik denk alleen dat je de persoon niet zult herkennen. Want weet jij bijvoorbeeld wie je ouders in een vorig leven zijn geweest? Er wordt hier ongelofelijk veel onzin over geschreven. Ik denk zelf dat het er op dit moment helemaal niet toe doet wie jouw tweelingziel is. Het is veel belangrijker dat je je richt op de mensen die nu in jouw omgeving zijn. Realiseer je dat ook zij deel uitmaken van jouw verleden (vorige levens). Want anders zou je hen echt niet zijn tegen gekomen. Je komt namelijk alleen mensen tegen waar je karmisch verbinding mee hebt. Er is geen toeval, ook hier in niet.


18 – De toekomst


De toekomst al mogen weten
– Denk jij dat het veel zin heeft om voor een belangrijk examen alle vragen van tevoren te lezen en te weten? Denk jij dat het voor jouw persoonlijke ontwikkeling goed is om vooraf je toekomst helemaal te weten? Ik denk dat het leven in negen van de tien gevallen dan als nog ‘zwaarder’ wordt ervaren. Nu heb je nog een zekere ‘onbevangenheid’ en ‘vrije keus’. Natuurlijk zijn er in het leven situaties waar het heel prettig is als je een onderdeeltje van je levensprogramma mag weten. Ieder mens heeft in zijn leven van die momenten dat hij vast zit en er bijna radeloos van wordt. Als je een paranormaal of spiritueel iemand op je pad mag tegenkomen die jou een zetje in de goede richting kan geven, dan is dat prettig. Maar helaas zijn er weinig mensen die dat werkelijk kunnen doen.
Sommige mensen kunnen wel een zekere mate van paranormale gevoeligheid hebben. Maar dan komt dat bijzondere gevoel (ingevingen) meestal onverwachts en ongevraagd naar voren. Terwijl je eigenlijk iemand moet hebben die als het ware iets aan zijn gids mag vragen voor een antwoord. Dit noem ik ‘bewust’ contact hebben met een gids van gene zijde. Dit komt in de praktijk zeer zelden voor. Het is jammer dat deze mensen op de één of andere manier geen (h)erkenning kunnen krijgen. Er worden door sommigen eigenlijk onnodig veel te veel missers gemaakt.


Kun je de toekomst veranderen?
– Nee, een sterk helderziend en heldervoelend persoon ‘mag’ soms alleen flarden van zijn eigen of een andermans levensprogramma zien. Maar het zien van een klein ‘levensfilmpje’ (de toekomst) wilt nog niet zeggen dat je dan nog kunt ingrijpen (er iets aan veranderen). Ons levensprogramma staat al ver voor onze geboorte vast. Dit heeft te maken met al je daden en gedachten in vorige levens (ofwel iemands karma – de wet van oorzaak en gevolg). Dit maakt het voor een paranormaal persoon extra moeilijk. Je ziet, je voelt, je weet en je kunt alleen maar leren aanvaarden wat ‘het grote Plan’ van de Schepper is. Dit is één van de redenen dat (mijn) gevoel van ontzag voor de hele Schepping toeneemt. Het vage ‘geloof’ verandert geleidelijk aan in bewust weten.
Het is helemaal niet zo eenvoudig om de toekomst over iets te weten. Een paar voorbeelden uit mijn leven. Ik ‘zie’ soms al vooraf miskramen, scheidingen of een enkele keer de dood. De toekomst mogen weten, heeft dus wel twee kanten.


19 – Telepathie

Wat gebeurt er bij telepathie?
– Telepathie is het uitzenden en opvangen van voornamelijk gedachten en emoties van anderen. Je gedachten zijn in werkelijkheid energieën (krachten). Een mens of dier kan door te denken zijn energie op iets of iemand richten. Ik denk dat iedereen van nature een beetje telepathisch ontvankelijk is. Dit hoort gewoon bij de mens (en dier). Het is goed dat er opnieuw belangstelling voor dit bijzondere natuurlijke vermogen is. Eigenlijk is het totaal niet nieuw. Want mensen hebben altijd al telepathisch met elkaar in verbinding gestaan. Het is alleen jammer dat vandaag de dag ‘het verstand’ (ratio) soms boven het gevoel of de intuïtie wordt geplaatst. Ik zie dit als verarming van je natuurlijke vermogens. Wanneer mensen aan elkaar denken dan zie ik op helderziende wijze allerlei energieën, eigenlijk energiewolken, door de aura van de ruimte schieten. Dit is met je gewone aardse ogen (nog) niet te zien. Je moet in bepaalde mate het tweede gezicht (helderziendheid) hebben.
Telepathie is dus het uitzenden en ontvangen van energieën. Die energieën zijn eigenlijk gedachten en emoties. Het kan gebeuren dat je deze vorm van energieoverdracht spontaan opvangt. De meeste mensen hebben vast wel eens meegemaakt dat als iemand je belt, dat je dat eigenlijk al uren van tevoren wist. De verklaring hiervoor is dat de energie (gedachten) al in de aura aanwezig is. Het is wel belangrijk dat je innerlijk rustig bent. Want door onrust stoot je als het ware zelf de gedachten/ deze energieën een beetje af. Je staat er dan eigenlijk niet voldoende voor open. Telepathische gevoeligheid kan je iets verder ontwikkelen door te oefenen.


Is iedereen telepathisch ontvankelijk?
– Ja, ik denk dat iedereen telepathisch ontvankelijk is. Je kunt alleen helaas niet altijd controleren wanneer er sprake is van gedachtebeïnvloeding (telepathie). Veel telepathische gedachten worden namelijk aangezien voor gewone gedachten van onszelf.


Is het zo dat vroegere natuurvolkeren beter in staat waren elkaar telepathisch te bereiken (ondanks de soms grote afstand)?
– Men zegt van wel. In deze tijd leven we veel te druk, te gehaast. Ons hoofd is bijna altijd vol met diverse gedachten. Door die vele gedachten wordt het helemaal moeilijk telepathische gedachten van ‘gewone’ gedachten te leren onderscheiden. Ik denk dat natuurvolkeren normaal gesproken minder nerveus zijn. Ze staan ook dichter bij de natuur. Ze kunnen zich beter openstellen. Dat is bijvoorbeeld ook nodig wanneer je op jacht moet gaan. Je moet je leren ontspannen, concentreren, leegmaken, enzovoort.


Moet je paranormale gaven hebben om telepathie te kunnen uitoefenen?
– Nee, iedereen is in staat zelf gedachten uit te zenden of van anderen op te vangen. Na een paar kleine oefeningetjes leer je dit al. 

Kan het voorkomen dat iemand wel een goede ontvanger is, maar een slechte uitzender van telepathische informatie?
– Ja, emotioneel gevoelige mensen zijn over het algemeen goede ontvangers. Drukke en levendige mensen zijn vaak goed uitzenders. Toch kan iedereen dit wel een klein beetje leren.


Op jouw website las ik: aan gene zijde ‘praat’ je met elkaar door middel van ‘gedachtekracht’. Valt dat ook onder telepathie?
– Ja, de geest van een persoon brengt eigenlijk zijn energie over in de aura van een ander. Het is eigenlijk niet meer dan energie overbrengen tussen twee personen. Hier op aarde heb je te maken met hele zware grofstoffelijk ‘verdichte’ energie. Daar is andere energie. Zeg maar verfijnde energie. Het is voor hen makkelijk om allerlei geestelijke zintuigen te gebruiken. Het overbrengen van gedachten aan gene zijde verloopt meer op gevoel. Men is in staat ‘meer’ over te brengen, dan wij in ‘stoffelijke woorden’ dat kunnen.


Kun je tijdens je zwangerschap je ongeboren kindje telepathisch negatief beïnvloeden?
– Natuurlijk hebben alle gedachten invloed. Maar gelukkig hebben we allemaal een krachtige aura die ons beschermt. Het is maar goed dat de meeste moeders zeer positief over hun baby denken. Mijn advies is: pas op met ‘zware’ gedachten naar ongeborenen, baby’s en kleine kinderen. Zij zijn zeer gevoelig voor allerlei gedachte-energieën. Meer dan wij als volwassenen beseffen. Gedachten zijn trillingen (energieën) die door een baby of kind kunnen worden ‘opgevangen’. Elk kind bezit zijn ‘gevoeligheid’. Toch even iets om bij stil te staan.


Kunnen dieren onderling telepathisch communiceren?
– Ja, dat weet ik wel zeker. Ik ‘ving’ vroeger telepathisch veel op van wat onze hond wilde. Ik kon aan hem merken dat hij ook wist dat ik dat kon. Dieren zijn voornamelijk gevoelswezens. Zij voelen en vangen paranormaal heel veel op. Wij mensen zijn veel te veel druktemakers.


Als iemand zijn spoedige overlijden voelt aankomen, is deze informatie dan telepathisch gestuurd door gene zijde?
– Ja, dat kan. Je kunt informatie van een astrale gids krijgen. Maar je kunt het ook vanuit je eigen ziel voelen. Iets zegt in je binnenste dat er iets gaat gebeuren. Het kan een overlijden zijn, een aankondiging van een nieuwe relatie, een scheiding, een verhuizing, enzovoort. Eigenlijk is van alles mogelijk.


Is elk telepathisch ontvangen bericht altijd juist? Zo niet, waarom is er dan af en toe verkeerde informatie?
– Nee, je weet bijna nooit zeker uit welke bron een bepaalde gedachte met de boodschap komt. Je kunt bijvoorbeeld een gedachte krijgen van iemand die niet eens weet dat hij krachtig aan jou heeft gedacht. Er treedt dan storing of ruis op. Je moet altijd voorzichtig zijn met telepathisch opgevangen berichten. Je kunt zelden ergens helemaal zeker van zijn. Bijna niemand heeft 100 procent zuiver contact met gene zijde. Ten slotte zijn we allemaal maar gewone mensen.


Als je een maaltijd met veel liefde bereidt, stop je daar iets van energie in. Kun je dit ook beschouwen als telepathie, of is dit te vergezocht?
– Waar je ook bent, dag en nacht, je straalt altijd energie uit via de aura en de chakra ‘s. Dit is een continu werkend proces. Of je aan deze zijde of gene zijde bent, dat maakt helemaal niet uit. Al het leven is namelijk altijd in beweging, aan het evolueren. Ik zie dit als het kloppend hart van onze Schepper. Wanneer je met positieve gedachten en gevoelens een maaltijd klaarmaakt, dan gaat op dezelfde manier (vergeleken met telepathie) jouw energie naar de voeding stromen. Ieder mens beïnvloedt sterk zijn omgeving. Jouw aura-energie stroomt overal in. Je kunt dit soms voelen. Bij de één voelt een huiskamer bijvoorbeeld vredig aan, bij de ander zeer onrustig.


Als je als paranormaal gevoelig persoon ontzettend veel telepathische gedachten ontvangt, haal je daar je ‘eigen’ gedachten dan nog uit?
– Ja, maar dit leer je ook niet van de ene op de andere dag. Het is eerlijk naar je ingevingen proberen te luisteren. Soms zijn paranormale gedachten zeer confronterend. Je moet dan wel het lef hebben om hier iets mee te willen/durven doen. Het is heel belangrijk dat je in je hoofd, zeg maar van binnen, redelijke rustig bent. Dit is al een voorwaarde om je telepathische gedachten van je eigen gedachten te scheiden. Je moet dit zien als een groeiproces. Toch ben ik er geen voorstander van dat iedereen zich gaat ontwikkelen in telepathie. Dit soort zaken moet gewoon spontaan op je afkomen. Je moet er niet veel voor doen. Ik heb er helemaal nooit iets voor hoeven te doen. Dit ligt altijd in handen van je astrale gids. Zo niet dan ben je op eigen kracht aan het klooien. Ik vind dat zeer onverstandig en soms gevaarlijk. Maar soms is het heel leuk om de kracht van de menselijke geest te bestuderen en eens te oefenen.


Zijn kinderen meer telepathisch dan volwassenen?
– Ik denk dat het niet veel uitmaakt. Er zijn sowieso niet zoveel mensen bewust van telepathische invloeden. Voor kinderen kan het heel vervelend zijn om gedachten van anderen af en toe op te pakken.


Kun en mag je telepathisch contact maken met je overgegane familieleden?
– Je kunt het proberen, maar in de meeste gevallen zal dat toch niet lukken. Het vergt een enorme concentratie. Ik denk dat het beter is dat zijzelf met ons contact leggen. Zij of hun astrale leiders kunnen beter inschatten of de tijd voor ‘even contact’ werkelijk rijp is. Ik vind dat je iemand aan gene zijde niet zomaar moet storen. Ook zij zijn met allerlei dingen bezig om te groeien.


Hoe kun je telepathisch iets ontvangen? Wat gebeurt er dan met je?
– Het is niet meer dan een uitwisseling van bepaalde fijnstoffelijke energieën. Gedachten zijn in werkelijkheid energieën. Ik zie dagelijks allerlei gekleurde wolken in de aura van mijn huis schieten. Al die gekleurde energieën zijn gedachten en emoties van de personen die ze naar mij hebben uitgezonden. Dit proces zie ik dag en nacht. Dat is niet altijd even makkelijk. Dit is soms erg onrustig voor mij.


Is hulp van je astrale gids van gene zijde ook telepathie?
– Ja, een astrale gids van gene zijde brengt telepathisch (door middel van gedachtekracht) zijn gedachten en gevoelens over in jouw aura. Hoe verder een persoon geestelijk is ontwikkeld, des te sterker zijn geestkracht is. Dat geldt zowel voor personen aan deze zijde (op de aarde) als aan gene zijde. Je bent natuurlijk maar één en dezelfde mens. Hier of daar maakt natuurlijk helemaal niets uit. Een astrale gids kan jou op diverse manieren iets laten weten. Iets in beelden laten zien noem je ‘helderzien’, paranormale gevoelens noem je ‘heldervoelen’, iets innerlijk zachtig (in gedachten) horen noem je ‘helderhoren’.

 

Is de telepathische band tussen moeder en kind sterker dan met een ander familielid?
– Dat hoeft niet per se. Het gaat om een band tussen mensen met werkelijke, emotionele liefdesbanden. Je kunt bijvoorbeeld ook kennissen of buren zijn. Je kunt eigenlijk met iedereen een telepathisch contact (band) hebben.


Is telepathie hetzelfde als telekinese?
– Nee, telepathie is gedachten overbrengen. Je hebt daarbij een uitzender en een ontvanger nodig. Telekinese is door middel van geestkracht ‘iets in beweging brengen’.


Is het ook een vorm van telepathie als ik van iemand een brief krijg, waaruit ik eigenlijk geheel iets anders kan opmaken dan er geschreven staat?
– Ergens wel en ergens niet. Aan een brief of een ander voorwerp zit altijd de energie (de aura-energie) van de persoon die iets heeft aangeraakt of heeft nagekeken. Uit alles wat we in de kosmos doen, volgt automatisch energie. En in je energie zit ‘informatie’ over de eigenaar, of degene die ergens mee te maken heeft. Onze energie is dus altijd met allerlei informatie ‘besmet’. Het is heel makkelijk voor wat verder gevorderde astrale gidsen om deze informatie te lezen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het leven zelf tegen je begint ‘te praten’. Op aarde zijn we hier normaal grotendeels voor afgesloten. Tenzij een astrale leermeester jou bewust hiervoor heeft ‘geopend'(en opgeleid).


Zijn tweelingen sterker in telepathie?
– Waarschijnlijk wel. Je hoort dit wel vaak zeggen maar ik heb dat verder nooit onderzocht. Ik denk dat dit voor iedereen opgaat die een hele krachtige, diepe emotionele (karmische) band met iemand heeft. Meestal hebben tweelingen dat. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.


Kun je gewassen en planten telepathisch beïnvloeden?
– Ja, je kunt jouw energie zowel met je handen (magnetiseren) als met je geest direct beïnvloeden. Ieder mens heeft deze energieën van nature. Het is leuk om er eens mee te experimenteren. Probeer bijvoorbeeld eens twee zakjes met zaadjes van tuinkers te kopen. Laat ze even twee dagen staan, want je hebt ze immers met je handen al aangeraakt. Probeer dan na die twee dagen de zaadjes te magnetiseren of met geestkracht te beïnvloeden. In veel gevallen zul je duidelijk verschil zien. Het is leuk om dat etherische groeiproces van zaadjes één of twee weken uit te proberen. Dit kan je ook een vorm van magnetiseren noemen.