Thema - ‘De dood of wel de grote overgang van de aarde naar het volgende gebied’. 

Ieder mens heeft twee lichamen. Je vertrouwde stoffelijk lichaam en het geestelijk lichaam. Het geestelijk lichaam is een lichaam van licht (energie). Je kunt daarmee uittreden. Zie de afbeeldingen.

 

Belangrijk woord vooraf

 

Tijdens het lezen van deze tekst zul je wellicht tegen meer vragen aanlopen over dit belangrijke thema.
Misschien ben je met dit onderwerp bezig omdat je gewoon nieuwsgierig bent, maar het zou ook kunnen zijn dat je in een periode van rouw & verdriet terecht gekomen bent omdat iemand om je heen gestorven is of wellicht weldra zal beginnen aan zijn of haar grote overgang.
Het kan ook zijn dat je wilt weten hoe het iemand die overleden is aan 'gene zijde' vergaat. Of je bent erg benieuwd wat jouw verdere levenspad is.

 

Kortom: er is een belangrijke reden waarom je deze informatie zoekt en op deze pagina terecht komt.

 

Ik besef mij dat het onderwerp 'dood' erg verwarrend is, veel vragen oproept en gevoelig ligt.  Als paranormaal begaafd persoon zie ik het mijn taak om jou met dergelijke lastige onderwerpen te helpen en te consulteren. Soms door informatie te geven over geliefden die overgegaan zijn, soms door wat meer info te geven over het verloop van iemands levensproces.

 

Belangrijk om te weten:

 

Voorop staat dat ik NOOIT  iets kan of mag vertellen wat niet mag van gene zijde. Ik krijg deze 'verboden' informatie dan ook simpelweg niet door als ik contact maak met gene zijde.

Ook stel ik vaak een controle vraag of je iets wilt horen over belangrijke levensthema's zoals de dood voordat ik je hier iets persoonlijks over vertel.

Ik vind dit  echt heel belangrijk om te vermelden als je besluit met dergelijke vraagstukken mijn praktijk te bezoeken en hier vragen over te stellen.

 

Worstel je met dit onderwerp, zit je in een periode van rouw of verdriet omdat het thema dood een rol speelt in je leven, dan sta ik voor je klaar. Neem dan even contact met mij op en dan kunnen wij zien wat er benodigd is. Dat geldt ook wanneer je tegen bepaalde vragen aan loopt bij het lezen van onderstaande tekst. 

 

Ron Malestein (paragnost / helderziende)

 

Copyright:
Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2021.
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright.
Ron Malestein website: www.ronmalestein.nl

 

Dit is een gratis tekst in vraag en antwoord stijl.

 

Inhoudsopgave / de vragen:

1 – Introductie thema 

2 – Hoe ik aan de informatie over het thema de dood ben gekomen. 

3 – Is er een dood? 

4 – Het stoffelijk en het geestelijk lichaam. 

5 – Waarom kunnen we ons vorig leven niet meer herinneren. 

6 – Ligt het tijdstip wanneer we komen te overlijden vast? 

7 – Wat gebeurt er rond het sterven? 

8 – Hoe komt het dat mensen soms van tevoren weten wanneer ze gaan overlijden? 

9 – Is het waar dat mensen die spoedig dood gaan bekenden van tevoren zien of is dat ijlen? 

10 – Wat ziet iemand als hij een verschijning aan zijn bed heeft? 

11 – Wie staan je aan gene zijde allemaal op te wachten? 

12 – Hebben engelen echt vleugels? 

13 – Ik heb weleens gehoord van het zilveren koord, wat is dat? 

14 – Wat zijn sferen aan gene zijde? 

15 – Wie brengt je naar een sfeer aan gene zijde? 

16 – Wat is een herstellingsoord? 

17 – Wat is het verschil tussen aardse leeftijd en innerlijke geestelijke leeftijd? 

18 – Bestaat er een hemel en een hel? 

19 – Kun je iets meer vertellen over de ziel die al onze daden ‘registreert’. 

20 – Wat is een levensfilm en wat zie je dan? 

21 – Waarom kan je je veel beter laten begraven dan cremeren? 

22 – Hoe kan je in contact komen met overgegane personen? 

23 – De universele waarheid overal ter wereld. 

24 – Interessante boeken 

 

 

1 – Introductie thema

 

Ik ga een aantal zaken behandelen die te maken hebben met het thema de dood of wel de grote overgang van de aarde naar het volgende gebied. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit thema voor sommigen geen eenvoudig materie is. Het is één van mijn taken om iets over de dood te vertellen. En persoonlijk te getuigen van een leven na dit leven, het hiernamaals. Ik kan mij goed voorstellen dat enkele mensen mij als een godslasteraar zien. Ik ben het uiteraard daar totaal niet mee eens. Ik wil juist de heersende kosmische wetten er van uitleggen. De wetten die ons heelal regeren, dus ook voor jou en mij. Er is maar één Schepping, één natuur en een allesoverheersende Werking. En of je Ron Malestein heet en in Nederland woont, of iemand in Japan, Canada of Polen dat maakt verder niet uit. Dit soort zaken zijn universeel. Het kan goed zijn dat je wat sommige thema’s betreft een totaal andere visie hebt. Dat geeft verder niet. Haal er uit wat jouw persoonlijk aanspreekt en je verder brengt. 

 

Voor wie is dit thema bedoeld? 

Allereerst voor personen die nieuwsgierig zijn en op het punt staan om hier iets meer over te willen weten. Het is ook een boeiend thema om met elkaar van gedachten te wisselen. De tekst kan je alleen, maar ook goed in groepsverband gebruiken. Uiteraard kunnen omstanders waar iemand stervende is hier ook veel kracht uit putten. En misschien kun je het ook wel gebruiken als je werkzaam bent op een een of ander vlak in de medische wereld. 

De inzichten rond het thema de dood kan je leven enorm verdiepen. Iedereen zal zo zijn eigen reden hebben om hier een tijd mee bezig te houden. 

 

Een kleine waarschuwing. 

Leg alsjeblieft niet jouw gedachtes een ander op. Wees heel voorzichtig met deze materie. Ik vind dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening. Spirituele thema’s zijn dikwijls gevoelige onderwerpen. Voor dat je het weet krijg je wrijving met iemand. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Tip: gezien de diepte van de onderwerpen, raad ik je aan om de hele tekst een paar maal te lezen.

 

Spiritueel schrijver / helderziende Ron Malestein

 

 

2 – Hoe ik aan de informatie over het thema de dood ben gekomen. 

 

Eigenlijk door mijn eigen paranormale ervaringen en het trekken van logische conclusies. Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens de nacht een keer uittrad. Ik was ineens ongeveer een meter boven mijn stoffelijk lichaam. Dat was een hele rare ervaring. Achteraf was ik hier eigenlijk ook een beetje van geschrokken. Weer een andere keer maar wel in dezelfde periode, trad ik wederom met mijn geestelijk lichaam uit. En zag al zwevende één á twee meter boven mijn lichaam, een man in de ruimte staan. Ik keek als het ware in mijn eigen slaapkamer maar dan op een andere golflengte de ruimte in. Ik zag de stoffelijke slaapkamer van de aarde en dan eigenlijk nog in een ander gebied. 

Ik heb in mijn hele leven diverse gesprekken gehad met astrale personen die voor een korte of een langere tijd al aan gene zijde zijn. Zij komen als het ware even naar mij toe en staan in mijn aura. Het gebeurt ook wel eens dat er iemand naar mij toe komt tijdens mijn slaap. Iemand geeft mij een beeld of vertelt iets wat ik meestal wel als ik wakker word kan onthouden. Soms word ik hier direct van wakker. Een van de vreemdste ervaringen vond ik dat ik met mijn geestelijk lichaam door een muur heen vloog. Ik kon zo door de muur heengaan. Al deze vreemde ervaringen tezamen, heeft mij gevormd tot het punt waar ik nu ben gekomen. 

Je gaat er over nadenken. Andere paranormale mensen opzoeken. En verschillende boeken hierover lezen. Je komt dan tot bepaalde conclusies. Dit is natuurlijk geen proces van een op de andere dag. Daar gaan in feite jaren aan vooraf. Aan sommige dingen moet je ook heel erg wennen. 

 

3 – Is er een dood? 

 

Nee, alleen maar een grote overgang van het ene naar het volgende gebied op een andere golflengte (trillingsgebied). Eigenlijk zijn er twee gebieden in één ruimte. De aarde, dus het stoffelijk bekende gebied waar we nu leven, en het astrale gebied het volgende gebied na ons overlijden. 

Wat betreft de indeling de aarde die is grofstoffelijk van structuur en dat noem ik 1a en gene zijde het volgende gebied na ons overlijden fijnstoffelijker van structuur en dat noem ik 1b. De gebieden staan altijd met elkaar in verbinding en horen bij elkaar.

De geboorte en de dood horen bij het aards stoffelijke leven. Dat kan ook niet anders. Dit maakt ook reïncarnatie mogelijk. Ik bedoel als we maar één leven zouden hebben en je komt te overlijden dan kunnen we niet verder evolueren. Dan is alles eenmalig. Voor mensen die weinig kansen in hun leven hebben gekregen zou dit erg onredelijk zijn. Maar juist doordat je een bepaalde tijd op aarde kunt leven (en leren) en dood kunt gaan is er een kringloop voor onze ziel mogelijk. 

De kringloop van elke keer weer opnieuw op aarde worden geboren noemen we reïncarnatie. Dit is tevens ook onze kans om te groeien. Dit is het pad van evolutie voor mens en dier.

 

4 – Het stoffelijk en het geestelijk lichaam.

 

Op dit moment tijdens je aardse leven heb je twee lichamen. Het gewone grofstoffelijk lichaam en het geestelijk lichaam. Soms kan het gebeuren dat je met het geestelijk lichaam uittreedt. Ik had het al over mijn jeugdervaringen. Maar hoe kan je bewijzen dat er twee lichamen zijn. Ik denk op zich niet zo moeilijk. Er zijn mensen die bijvoorbeeld na een zwaar auto ongeluk met het geestelijk lichaam uit het stoffelijk lichaam zijn ‘gegooid’. Dit werd veroorzaakt door de grote klap. De personen keken enkele meters van boven neer op hun auto of op hun lichaam of op de omstanders. 

Dit hoor je ook weleens bij mensen die een hartstilstand hebben gehad. Of in het ziekenhuis een zware narcose hebben gehad. Mensen kijken op hun stoffelijk lichaam neer. Dat kan op grote afstand of heel dicht bij zijn. Het kan ook heel dichtbij zijn dus van heel nabij dat doet er niet toe. Ik wil er alleen maar mee zeggen er moet dus wel meer zijn. Al deze ervaringen zijn universeel, en zijn dus hetzelfde in de hele wereld. Je hoort ze overal. Het blijkt dus duidelijk dat je ervaringen kunt hebben buiten je stoffelijke lichaam. Je hoeft dus niet per se in je lichaam te zitten. Het gebeurt ook wel eens een keer dat iemand zijn eigen geestelijk lichaam kan zien. Maar dat hoor je niet zo vaak in de praktijk. Maar ik wil je hiermee alleen maar aan het denken zetten. Dat er wel twee lichamen moeten zijn en als je dit kunt accepteren dan zul je misschien het voortbestaan, het land van de dood of gene zijde ook ineens heel anders gaan bekijken. En dat is ook een beetje de reden waarom ik dit zo uitleg. Ik hoop dat je vooral de logica achter alles een beetje gaat inzien. Want dat is eigenlijk de bedoeling van dit thema. Het geestelijk lichaam moet je eigenlijk zien als gewoon een kopie van het stoffelijk lichaam. In het gewone grofstoffelijk aardse lichaam hebben we de bekende vijf zintuigen. Maar in het geestelijk lichaam is dat precies hetzelfde. Hier zit eigenlijk geen verschil in. Maar zoals je zelf wel weet, je stoffelijk lichaam kun je niet naar het volgende gebied meenemen. Het stoffelijk lichaam hoort bij de trillingsnelheid en de dichtheid van de aarde. En is hier op een bijzondere wijze op afgestemd. Het stoffelijke lichaam hoort bij de aarde en ons geestelijk lichaam bij dat andere volgende gebied ook wel gene zijde. Het is daar dus ook speciaal voor gemaakt. Nog even voor de duidelijkheid. Ieder mens en dier heeft een geestelijk lichaam. Dus in die zin zijn we tweevoudig. Namelijk het grofstoffelijke gedeelte en het fijnstoffelijk gedeelte wat dan een geestelijk lichaam is in dit geval.

 

5 – Waarom kunnen we ons vorig leven niet meer herinneren. 

 

Hier valt eigenlijk heel veel over te zeggen. Maar als eerste zou ik eigenlijk willen zeggen dat is maar goed ook, dat we dat niet meer kunnen herinneren. Ik zie dit als een stukje natuurlijke bescherming. Het zou absoluut onverstandig zijn om te weten wie je in een vorig leven bent geweest of de mensen waar je nu mee omgaat wie zij zijn geweest. Mensen zouden het helemaal niet kunnen verdragen als ze meer informatie hierover zouden hebben. Want namelijk sommige huidige contacten waren in vorige levens helemaal niet zulke leuke contacten. Het zou je flink in de problemen kunnen brengen als je daar meer over zou weten. Het zou je gedrag naar mensen toe enorm beïnvloeden. De Schepper heeft ons allen hier heel bewust voor afgesloten. Ik noem dat altijd er een ‘deksel’ op gezet. Na je dood mag je hier wel meer over weten. Daar word je ook goed opgevangen en met veel liefde en begrip allerlei zaken uitgelegd.

 

6 – Ligt het tijdstip wanneer we komen te overlijden vast? 

 

Ja, ik heb wel het idee dat dat zo is. Het is in ieder geval wel mijn ervaring. Ik denk dat geboorte en overlijden van iemand allemaal heeft te maken met het volbrengen van een bepaalde taak. Iedereen heeft een bepaald levensprogramma. Iedereen komt met een vaststaand programma op de aarde terug. Ieder leven weer opnieuw. Iedereen krijgt bij elk leven een bepaalde hoeveelheid energie in z’n aura mee. Of misschien nog beter gezegd in het etherisch lichaam. Sommige mensen van gene zijde kunnen aan jouw aura voelen hoe lang iemand leeft of nog te leven heeft. Misschien kan je dan beter begrijpen waarom soms iemand ineens iets kan voelen of doorkrijgt. Iets kan je in gevoel via telepathische overdracht bekend worden gemaakt.

Ik vind het over het algemeen beter dat we niet weten wanneer we komen te overlijden. Het is een moeilijk punt het ligt dikwijls heel gevoelig. En vaak heel emotioneel en dit komt eigenlijk omdat wij mensen veel te veel aan personen en spulletjes hechten. We zetten onszelf als het ware emotioneel aan van alles vast. Later na diverse levens zullen we dat anders gaan doen en anders gaan voelen. Maar voorlopig is het beter om dit niet te weten. Toch moet je dit ook niet altijd zwaar bekijken. Er zijn ook situaties waar het juist wel fijn is ook al is dat misschien een ongepast woord, om te weten wanneer iemand komt te overlijden. Ik bedoel wanneer iemand dood en doodziek is die alleen nog maar kan doodgaan om het zo te zeggen, is het misschien juist wel fijn om dit vooraf te weten. Je weet dan waar je aan toe bent en je kunt dan maatregelingen nemen. Ik maak dat weleens in mijn praktijk mee. Maar over het algemeen vind ik het doodstijdstip dus wanneer iemand dood gaat dat je daar heel voorzichtig mee om dient te gaan. Daar kan je beter niet te veel over vertellen. Ik moet er wel bij zeggen dat de een daar wel beter tegen zal kunnen dan de ander. Maar over het algemeen ben ik geen voorstander van deze informatie. Vraag daar ook niet te snel naar. Maar over het algemeen is het beter als jij zelf eigen informatie, bijvoorbeeld een voorgevoel, een getal of voorspellende droom krijgt, dan zal het wel goed zijn. Dan zal het wel als het ware zijn ‘voorgewogen’. Er zal een reden zijn waarom jij dat moet weten. Maar ga er niet te snel naar vragen. Ik ga hier in mijn praktijk altijd heel voorzichtig mee om.

 

7 – Wat gebeurt er rond het sterven? 

Over het algemeen trekt een aantal dagen voor het sterven bepaalde energieën zich terug. Deze energieën trekken uit het stoffelijk lichaam terug naar het geestelijk lichaam. Soms zie je ook wat kleurverandering of dat de persoon het wat kouder krijgt of weinig gevoel in een bepaalt onderdeel van zijn lichaam heeft. 

Energieën trekken dan al langzaam terug. Tegelijkertijd kan het zijn dat de persoon daardoor iets veranderd zelfs meer ‘vergeestelijkt’. Zijn geestelijke activiteit neemt geleidelijk aan toe met als gevolg hij wat scherper wordt. Misschien ook iets spiritueler. Dat geldt natuurlijk niet direct voor iedereen. Iemand die niet spiritueel is ingesteld zal rond deze fase dat ook niet zijn. Maar de energie trekt ieder geval terug. Van het stoffelijk lichaam naar het geestelijk lichaam. En als dat eenmaal in werking is getreden dan is er ook geen weg meer terug. Dit zijn voortekens, een voorfase van de naderende stoffelijke dood, de grote overgang. Het is spiritueel gezien interessant om aan dit soort zaken aandacht te besteden.

 

8 – Hoe komt het dat mensen soms van tevoren weten wanneer ze gaan overlijden? 

 

Dit hoor je nog wel eens. Dit is mij niet onbekend. Ik denk dat sommige mensen het kunnen voorvoelen. Dat ze op de een of ander wijze voelen dat het hun tijd is. Op zich vind ik dat helemaal niet zo vreemd. Ik bedoel er zijn wel meerdere fases in je leven dat je iets voelt, dat je al wat veranderingen vooraf weet. Bijvoorbeeld dat je je eerste relatie zal krijgen, of je eerste kind of dat er iemand gaat sterven in jouw omgeving. Er zijn wel meer momenten in je leven dat je iets aan voelt komen. Dit komt onder andere door het binnenste van de mens. De binnenkant van de mens om preciezer te zijn, zijn ziel weet gewoon veel meer. De ziel weet wat iemand zijn levensprogramma is. Dat is op zich natuurlijk moeilijk voor te stellen. De informatie stroomt als het ware van je ziel naar beneden naar je stoffelijk lichaam, dus naar je stoffelijk brein. En dat is de reden waarom sommige mensen hun eigen dood, hun overgang naar gene zijde kunnen aanvoelen. Ze weten dat, ze hebben een soort zekerheidsgevoel. In dit geval gaat het dus over het aanvoelen, het weten wanneer iemand komt te overlijden maar in feite geldt dit natuurlijk voor nog veel meer situaties in het leven.

 

9 – Is het waar dat mensen die spoedig dood gaan bekenden van tevoren zien of is dat ijlen?

 

Ik ga er van uit dat dat in de meeste gevallen te maken heeft met hoge koorts. Extreem hoge koorts kan heel makkelijk ijlen veroorzaken. Maar niet iedereen heeft rond de periode van zijn sterven koorts. En het kan natuurlijk ook zijn dat iemand wel koorts heeft en toch nog een echte verschijning ziet. Het is heel moeilijk exact te meten van bijvoorbeeld 100 gevallen wat werkelijk een verschijning is geweest. Ik denk niet dat dat te meten valt. Nog los van het feit dat sommige mensen zelfs daar nog heel erg boos over zouden kunnen worden. Omdat ze voelen dat ze niet serieus worden genomen. Maar ik weet zeker dat mensen soms al tijden van tevoren personen van gene zijde kunnen zien. Dat kunnen familieleden zijn, kennissen, bekenden of vreemden, dat maakt niet uit. Of zelfs iemand zijn astrale gids waarvan je op dat moment mogelijk niet eens weet dat het jouw astrale gids van gene zijde is. 

Het kan je weleens overkomen dat je bij iemand zijn sterfbed bent en dat de persoon ineens over iemand begint te praten. Ik raad je dan aan om naar iemand zijn ogen te kijken. Meestal kan je aan iemand zijn uitdrukking in de ogen wel zien wat er gebeurt. Wanneer mensen iets ‘zien’ hebben ze bijna altijd een vreemde blik in hun ogen. Zeg maar een soort lichte trance toestand. Je ziet dan een afwezig blik in de ogen. Ze ‘kijken’ overal doorheen. Dit zijn dezelfde waarnemingen die een helderziende beleefd.

Zo’n verschijning hoeft niet per se aan iemand zijn bed plaats te vinden. Het kan net zo goed op een stoel, onder de douche of op het toilet of waar dan ook gebeuren. Eigenlijk geldt dat natuurlijk voor iedereen. Iedereen kan zo maar spontaan een verschijning krijgen. Neem de persoon serieus. Laat de persoon vooral uitspreken en begin niet direct keihard te lachen. Want voor iemand die daar nog vrij weinig van af weet en zoiets voor het eerst iets meemaakt is dat toch heel erg moeilijk.  

Je denken kan op dat moment ineens helemaal overhoop worden gegooid. Wanneer iemand dat al van tevoren voor zijn sterven mag zien, beschouwd dat als een geestelijk cadeautje. Maar voor de duidelijkheid, ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat iemand die hele zware medicijnen gebruikt en hoge koorts heeft die kan natuurlijk ook ijlen. Maar je kunt niet zeggen dat iedereen die ijlt dat alle beelden onzin zijn. Wanneer je goed oplet, dan kan je veel van deze moeilijke maar wel bijzondere levenssituaties leren.

 

10 – Wat ziet iemand als hij een verschijning aan zijn bed heeft?

 

Dat kan een stilstaand beeld zijn net zoals een pasfoto. Het kan een kleine foto of een levensgrote foto zijn. Het kunnen bewegende beelden zijn. Het kan in zwart-wit zijn of in kleuren zijn. Het kunnen zelfs ook meerdere personen zijn. Van alles is eigenlijk mogelijk. In ieder geval moet je de persoon herkennen die daar staat. En meestal geeft dat wel direct een gevoel van vertrouwen. 

Gene zijde zal een beeld maken zodat de overgegane persoon wordt herkend. 

Gene zijde is creatief genoeg. Je kunt ook een bepaalde situatie laten zien of een bepaalde geur laten ruiken. Er zijn echt heel veel mogelijkheden.

 

11 – Wie staan je aan gene zijde allemaal op te wachten? 

 

Meestal al eerder overleden familieleden, vrienden, of kennissen of collega’s. Het kan ook een van je astrale gidsen van gene zijde zijn. Maar het is natuurlijk wel de vraag of je die ooit tijdens je leven op aarde hebt gezien. In principe kan iedereen naar jou worden toegebracht. Dat maakt verder niet veel uit. Maar dat wil niet zeggen dat alle personen die al aan gene zijde zijn nog de behoefte voelen om naar jouw sterfbed toe te komen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat iemand daar nog niet aan toe is. Of misschien heel erg druk met iets bezig is. Iemand zijn sterfbed is in veel opzichten een hele aparte en bijzonder moment. Meestal hebben de achterblijvers hier op aarde veel verdriet. Maar aan de andere kant van het bed om dat zo maar te zeggen, staan mensen de personen op te wachten. Zij weten dikwijls al het tijdstip wanneer iemand komt te overlijden. Daar is dan grote ‘vreugde’. Eigenlijk een raar idee, aan de ene kant groot verdriet en aan de andere kant zo veel vreugde. Wonderlijk dat dat allemaal in één kamer tegelijkertijd kan plaatsvinden. 

Voor de duidelijkheid degenen die dus aan gene zijde zijn, die zijn aanwezig met hun geestelijk lichaam. Zij hebben in een al veel eerder stadium hun stoffelijk lichaam (eigenlijk hun oude versleten jas) uitgedaan. Veel mensen vragen zich af of je daar iedereen terug zal zien. Dat wisselt nog al. Sommige mensen gaan hier op aarde ook hun eigen gang. De contacten nemen af, of worden verbroken maar zo is dat natuurlijk ook aan gene zijde. Mensen gaan daar ook allemaal weer verder. Zij krijgen ook weer nieuwe contacten en nieuwe bezigheden. Het kan zelfs gebeuren dat je personen tegenkomt, en ook weer spoedig herkend, die je goed gekend hebt in een vorige leven of misschien zelfs van een paar levens terug. Contacten met sterke emotionele bindingen blijven eeuwig bestaan. Door alle levens heen. Op aarde of aan gene zijde dat maakt verder niet uit. Of zelfs later op de volgende planeten na de aarde. Dat is hier voor ons op aarde moeilijk voor te stellen. Maar het is naar mijn mening heel goed om hier eens goed over na te denken. 

 

12 – Hebben engelen echt vleugels? 

 

Nee, dat moet je meer symbolisch zien. Er wordt teveel een vergelijking gemaakt met vogels. Hier op aarde hebben we te maken met de zwaartekracht en gewicht en dat heb je daar niet. Een persoon aan gene zijde heeft nagenoeg geen gewicht. Misschien hoog uit een of twee gram. Aan gene zijde is eigenlijk een heel ander soort energie. Meer geestelijke energie of etherische energie. Een persoon hoeft daar niet zo als hier op aarde zijn gewicht mee te nemen. Zij verplaatsen zich daar op een heel andere wijze. Dat noem je op gedachtekracht verplaatsen. Wanneer iemand ergens heel erg sterk aan denkt en iets wenst dan gaat die daar automatisch naartoe. Op zich is dat natuurlijk voor mensen die nog op aarde leven heel erg vreemd. Maar personen die bijvoorbeeld een uittredingservaring hebben gehad die zullen wel direct begrijpen wat ik hiermee bedoel. Er is eigenlijk geen gewicht. Vandaar dat je daar ook helemaal geen vleugels nodig hebt. Je kunt je natuurlijk wel afvragen waarom hebben sommige kunstenaars dit dan zo geschilderd. Hoe is dat dan ontstaan? Ik kan alleen maar zeggen en persoonlijk met eigen ervaringen getuigen dat de Bijbel vol staat met allerlei onwaarheden en met allerlei vaak onbegrepen symbolische betekenissen. Een persoon met een paar echte paranormale ervaringen bijvoorbeeld een uittreding, een bijna doodervaring of verschijning van een overleden familielid zal zoiets nooit gaan schilderen. Ookal zijn een aantal van die schilderijen met engelen best wel mooi om te zien. Maar daar gaat het nu niet om. Om hier een beeld van te vormen zou je kunnen voorstellen dat je in gedachte een familielid opzoekt. Je aards stoffelijk lichaam laat je dan thuis maar je gaat in gedachten met je energielichaam naar iemand toe. En stel je dan ook voor dat je dan werkelijk bij de persoon thuis bent of op een stoel zit. Ik zou niet zeggen dat dat nou een geweldige vergelijking is. Maar om er enigszins er een beeld van te vormen is dat nog zo gek niet. Het is eigenlijk in werkelijkheid niet veel meer dan dit. Normaal gesproken als mensen tegen mij zeggen dat ze engelen met vleugels hebben gezien dan geloof ik dat niet. Spiritueel gezien klopt dat niet. Maar ik moet er eigenlijk wel bij zeggen er zijn natuurlijk mensen die dat werkelijk als ‘een beeld’ hebben gezien. Hoe komt dat dan? Het kan best zijn dat de astrale persoon van gene zijde expres een beeld voor jou met vleugels heeft gemaakt. De persoon moet dan ook een beeld krijgen wat een beetje afstemt op zijn eigen denken. Je kunt moeilijk iemand dingen laten zien, die hij helemaal niet kent. Want anders gelooft die dat niet. Ik heb in mijn leven honderden verschijningen gehad. Maar nog nooit iemand met vleugels gezien. Voor mij is dat ook niet logisch. Het is te aards bekeken en onjuist.

 

13 – Ik heb weleens gehoord van het zilveren koord, wat is dat?

 

Je hebt het aardse grofstoffelijk lichaam en je hebt het geestelijk lichaam. De beide lichamen zijn verbonden met etherische energiekoorden. Het stoffelijk lichaam moet van energie voorzien worden. De Bijbel spreekt van het zilveren koord. De kleur van deze energiekoorden is zilverachtig, vandaar de naam het zilveren koord. Het zijn eigenlijk een paar koorden die aan elkaar vastzitten. Je hebt het bewustzijnsdraad een draad voor verbindingen met het bewustzijn (verbonden met je hoofd) en de levensdraad de draad voor verbindingen met je levenskracht (verbonden aan je buik). Ieder mens op aarde heeft een grofstoffelijk lichaam en ook een geestelijk lichaam. En dat is verbonden met die energiekoorden. Dit koord wordt door mensen die nog op aarde leven ondanks dat ze misschien uitgetreden zijn of misschien een bijna-dood-ervaringen gehad zelden gezien. Het wordt gezien door mensen die aan gene zijde zijn. Voor hen ligt dit allemaal veel makkelijker. Ze zijn gevoeliger en kunnen beter met de geestelijke zintuigen van hun geestelijk lichaam waarnemen. Tijdens de periode rond de laatste uren voor je dood wordt de energie van dat koord steeds zwakker. Iemand met een sterk helderziende gave of de persoon van gene zijde ziet dus al aan het licht, dus van de uitstraling van het koord wanneer iemand komt te overlijden. Soms zit ik weleens te denken kon je zoiets maar filmen (in beeld brengen) in het ziekenhuis. Een dokter zou daar veel aan kunnen hebben. Soms lijkt het net of iemand binnen 24 uur komt te overlijden. Terwijl die misschien nog anderhalve week, zes weken of nog veel langer in leven blijft. Dit filmen zou heel wat voor de medische wereld kunnen vergemakkelijken. Ik sluit zeker niet uit dat dat in de toekomst nog gefotografeerd of gefilmd zal kunnen worden. Op dit moment is het fotograferen van de aura nog niet mogelijk. De golflengte waar dit allemaal zich op afspeelt is met technische apparatuur nog niet vast te leggen. De aurafoto’s gemaakt op onder andere paranormale beurzen kloppen niet met de werkelijkheid. Iemand die echt aura’s ziet zal je daar direct op wijzen. Maar ik weet zeker dat er in de toekomst een tijd komt dat dat wel mogelijk is. Maar hoelang dat nog gaat duren dat weet ik niet. Sommige ontwikkelingen gaan wel ontzettend snel. 

Zo rond de periode van het overlijden helpt de geestelijke dokter mee om het zilveren koord als het ware te verbreken. Hij doet dat door middel van een vorm van handoplegging. De geestelijke dokter heeft net als hier op aarde de aardse dokter daarvoor gestudeerd. Bij een ieder zijn overlijden is er een geestelijke dokter aanwezig. 

 

14 – Wat zijn sferen aan gene zijde?

 

Met de astrale sferen wordt verschillende (bewustzijns)gebieden van gene zijde bedoeld. Zoals we hier op aarde diverse landen kennen, heb je aan gene zijde verschillende gebieden. Je hebt diverse hoofdgebieden en enkele tussen of overgangsgebieden. Alle mensen op aarde hebben ook op dit moment afstemming op één van die astrale gebieden daar. Door je te ontwikkelen in gevoel en bewustzijn kan je geleidelijk aan naar een hoger gebied toegroeien. De gebieden aan gene zijde zijn oneindig groot. Je kunt je misschien wel voorstellen dat daar heel veel mensen kunnen zijn. De sferen aan gene zijde lopen niet zomaar door elkaar heen. Je moet ze los van elkaar zien. Ik vergelijk dat weleens met een flatgebouw met verschillende verdiepingen. En dan door middel van trappenhuizen met elkaar verbonden. Hoe hoger de sfeer des te mooier en verfijnder het leven er uitziet. Simpel gezegd er zijn sferen die behoorlijk donker zijn en gebieden met heel erg veel licht. Denk dan maar aan een zomerse zonnige dag. Er zijn diverse gebieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook mensen die op dit moment nog op aarde leven. Zij kunnen dan tijdens hun slaap, meestal denken ze dan dat ze dromen maar in werkelijk is dat dan een uittreding, kunnen ze elkaar in een overgangsgebied zien. Dit wordt meestal geregeld door je eigen astrale gids van gene zijde. ‘s morgens bij het ontwaken heb je dan een bijzonder gevoel en herinnering aan die ervaring. Zo’n ervaring kan je bewust of onbewust beleefd enorm sterken. Iedereen treedt weleens uit zonder dat bewust te weten.

 

15 – Wie brengt je naar een sfeer aan gene zijde? 

 

Meestal is dat een samenwerking tussen een geestelijke dokter, je astrale gidsen en familieleden en kennissen. 

Bij eenieder zijn overgaan staan er een aantal mensen op jou te wachten. Veel mensen voelen en zien soms al aanwezigheid tijdens de processen van hun overlijden. Dit kan je ongelooflijk sterken. Veel mensen beschouwen de dood als iets zeer negatiefs maar dat is het eigenlijk niet. Maar zoals iedereen wel weet een mens kan nooit eeuwig in zijn stoffelijk lichaam blijven zitten. Ons stoffelijk lichaam is uiteindelijk behoorlijk aan slijtage onderhevig. Het is toch fantastisch wanneer je je al eerder overleden familieleden terug kunt zien. 

 

16 – Wat is een herstellingsoord?

 

Verreweg de meeste mensen komen na hun overlijden in een oord om voor een korte of langere periode te herstellen. Voor iedereen is het even wennen als je eenmaal aan een gene zijde bent. 

Sommige overleden mensen zijn erg emotioneel en anderen zijn misschien erg moe vanwege een lang ziekbed of misschien een bepaald ongeluk. 

Een herstellingsoord dat kun je vergelijken met een tehuis of een aards ziekenhuis. Vroeger had je in Nederland herstellingsoorden maar die zijn vanwege bezuinigen allemaal verdwenen. Het is een plaats waar je een beetje bij kunt komen. Waar je kunt opknappen eigenlijk nieuwe geestelijke energie op doen. 

Ik denk dat iedereen wel weet wanneer je een flinke griep hebt gehad dat je soms wel een aantal weken nodig hebt om daar helemaal goed van te herstellen. Het griepje zelf duurt misschien een week of anderhalf week. Maar vaak duurt het wel een paar weken voordat je werkelijk weer echt helemaal de oude bent, en weer volledig op kracht bent gekomen. Je kunt je voorstellen dat iemand die komt te overlijden veel meer tijd nodig heeft om te wennen aan het nieuwe gebied. En te accepteren dat die is overgegaan, dus is overleden. 

De meeste mensen slapen gedurende eerste weken of maanden erg veel. Zo’n grote overgang is natuurlijk ook niet niks. Vergelijk het maar eens met een verhuizing naar een totaal vreemd gebied (land). In een herstellingsoord werken mensen net als eigenlijk bijvoorbeeld in het ziekenhuis op aarde. Daar heb je ook verplegers en andere vormen van hulpverlening. Sommige overledenen hebben enorme behoefte om met iemand te praten. Ze zitten met heel veel vragen. 

Het kan zijn dat je misschien na een week al naar je werkelijke sfeer, waar je gezien je innerlijke leeftijd thuishoort, wordt gebracht. Maar het kan ook zo zijn dat je misschien na een jaar nog aan het herstellen bent. Er is daar voor iedereen alle tijd. Iedere overgegane met een goed of slecht karakter wordt met alle liefde in een herstellingsoord opgevangen. Met heel veel liefde, respect en inzicht behandeld. Dit is natuurlijk al leuk om nu al op aarde te mogen weten. Het kan heel goed zijn wanneer het jouw tijd is, en een tijdje aan gene zijde bent, dat je zelf zo’n mooie taak wil gaan doen. Het is een hele mooie leerzame taak. Je kunt er ontzettend veel van leren. Want je krijgt met zoveel soorten mensen te maken. Zoveel soorten bijzondere overgangen. Overlijden door een ziekte, een vroege dood van iemand, allerlei oorlogstoestanden, natuurrampen, miskramen en abortussen enz. Je kunt er heel veel in een korte tijd van leren. Misschien ga je later zoiets zelf wel doen, je weet maar nooit. Voor iedereen is het heel belangrijk om je in het thema de dood te verdiepen. Het bespaart jou en astrale helpers veel tijd en uitleg. Er lopen aan gene zijde veel mensen rond die naar tientallen jaren nog niet geloven dat ze overleden zijn. Ze begrijpen niet wat hun is overkomen. Ze hadden zich op hun dood helemaal niet op voorbereidt of een totaal ander beeld van gevormd. 

 

17 – Wat is het verschil tussen aardse leeftijd en innerlijke geestelijke leeftijd? 

 

Je aardse leeftijd uitleggen dat is niet zo moeilijk. Je aardse leeftijd dat wil alleen maar zeggen het aantal jaren dat je op de planeet aarde rondloopt. Elk jaar vieren we onze verjaardag. Je aards lichaam ziet er weer een stukje ouder uit. Jouw innerlijke leeftijd dat is totaal iets anders. Dit zegt meer over jouw bewustzijn, over de innerlijke kant van jou. Hoe diep en ontwikkeld jouw gevoel werkelijk is. En hoe bewust je van jouw omgeving bent. Hoe bewust je van het leven bent.  

Onder de mensen is nog al wat verschil tussen hun innerlijke geestelijke leeftijd. Over het algemeen is dat niet zo heel eenvoudig te zien. Innerlijke geestelijke leeftijd is namelijk ook nog eens iets anders dan wat wij gewoonlijk intelligentie noemen of I.Q. Sommige mensen kunnen heel erg intelligent zijn. Maar zij luisteren bijvoorbeeld weinig of totaal niet naar hun gevoel of hun intuïtie. Dat is toch ook weer iets anders. Het heeft meer te maken met het bewustzijn. Hoe bewust ben je van alles. Geestelijke inzicht, een diep gevoelsleven hebben, het luisteren naar je intuïtie, dat soort zaken dat leer je niet in één leven. Daar heb je tientallen tot wel honderden jaren of beter diverse levens voor nodig. In al die levens kan tussen de mensen hun innerlijke geestelijke leeftijd nog al een groot geestelijk verschil ontstaan. 

Hoe meer een mens meemaakt, dus persoonlijk beleeft, hoe meer kennis die opdoet. Dit vertaalt zich uiteindelijk in meer en hoger bewustzijn. En tijdens je leven op aarde heb je afstemming op een van de bewustzijnssferen van gene zijde.

Helderziende mensen die aura’s zien, die zien aan de grootte en de kleuren van de aura, hoe ver iemand geestelijk is gevorderd. Je kunt ook zeggen op wat voor punt van de evolutie iemand is aangekomen. Ook aan gene zijde heb je met de innerlijke geestelijke leeftijd van de mensen te maken. Een persoon die bijvoorbeeld op aarde ongeveer 80 jaar is geworden, zal daar niet lang meer als een 80 jarige uitzien. Want die 80 jaar is immers de stoffelijke aardse leeftijd. Het zegt helemaal niets over de persoon zijn innerlijke geestelijke leeftijd. Wanneer iemand tijdens zijn overlijden, een jong iemand of een oud iemand, zijn stoffelijke jas uittrekt, dan blijft dat geestelijk lichaam over. Het geestelijk lichaam van iemand heeft een bepaalde leeftijd. Het geestelijke lichaam het gezicht althans daarvan heeft ook zo zijn eigen uitdrukking. Op dit punt is aan gene zijde alles andersom. Iemand die geestelijk innerlijk vrij onbewust is, ziet daar met z’n geestelijk lichaam er relatief oud uit. Bijvoorbeeld 50, 60 of nog ouder. Een persoon met heel veel diepgang met heel veel innerlijke kennis met een groot bewustzijn kan daar rond 35 of 30 of misschien rond de 25 jaar uitzien. 

Hoe hoger er iemand in een sfeer aan gene zijde leeft, hoe jonger zijn gelaatsuitdrukking zal zijn. Hoe stralender en krachtiger hij er uit ziet. De werkelijke innerlijke binnenkant van de persoon zie je dus al aan de buitenkant. Jouw opa om maar eens een voorbeeld te verzinnen die bijvoorbeeld 87 is geworden. Zal daar misschien al snel als een 30 of 35 jarige man er uit gaan zien. En dat geldt ook voor kinderen die bijvoorbeeld op 8ste of op hun 15de zijn overleden. Wanneer zij komen te overlijden dan blijft natuurlijk ook dat geestelijk lichaam over. En kan je ook zien wat hun werkelijke innerlijke geestelijke leeftijd is. Het is even wennen aan deze spirituele informatie. Maar een innerlijk zeer bewuste en levendige persoon kan je toch niet eeuwig er stokoud laten uit zien.

 

18 – Bestaat er een hemel en een hel? 

 

Ja en nee. Er zijn namelijk heel veel verschillende positieve gebieden, de Bijbelse hemelen en er zijn ook heel veel nare vervelende gebieden of sferen aan gene zijde vergelijkbaar met de Bijbelse hellen. Het is namelijk niet zo dat je alleen maar één hemel of één hel hebt. Het vagevuur en het eeuwig branden in de hel dat is er sowieso niet. Er is altijd in alles evolutie. Dat is alleen gezegd om mensen bang te maken of beter te onderdrukken. Dat slaat nergens op want ik ben nog nooit tijdens een uittreding een plaats tegengekomen waar vuur was. En zover ik andere boeken gelezen heb ben ik dat ook nooit tegengekomen. 

 

De hel: In het hiernamaals heb je verschillende lagen en hogere gebieden van ontwikkeling. Hele slechte mensen bijvoorbeeld massamoordenaars komen in sferen van duisternis terecht dus wat we een hel noemen. Ieder mens en dier heeft altijd afstemming op een van al die verschillende bewustzijnssferen. Je gaat direct na je dood naar jouw sfeer van bewustzijn toe. Door verschillende levens te beleven groeien we naar de hogere gebieden. Dit is dus door te reïncarneren mogelijk. Niemand blijft voor eeuwig in een naargeestige sfeer leven. Het vagevuur is er ook niet. Vagevuur enz. staat voor negatieve hartstocht. Het is een symbool voor moord en doodslag, bedrog, ziekelijke jaloezie enzovoort. Ieder mens doorloopt alle zeven sferen van duisternis en zeven hogere sferen van licht. Dit hoort bij de menselijke evolutie. Op de aarde begint ieder mens als kannibaal (zeer primitieve persoon) en eindigt als een geestelijk bewuste en liefdevolle persoonlijkheid. Daarna wordt hij naar een volgende planeet aangetrokken. 

 

De duivel: 

Er bestaat niet zoiets als de duivel. Er zijn wel hele slechte mensen die duivelse karaktereigenschappen hebben. Echte door en door slechte mensen komen na de dood in de lagere sferen gebieden van gene zijde terecht. Wat wij de hel noemen. De duivel is door de kerk verzonnen. De kerkelijke schriftgeleerden hebben een totaal andere kijk op het leven dan de oorspronkelijke Christenen, de Essenen. Er is geen vagevuur en eeuwige verdoemenis. Dit was om mensen bang te maken. Ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk om hier een beter en wat ruimer beeld van te vormen. Natuurlijk zijn er mensen die leven als een soort duivel. Maar een God aan de ene kant en een duivel aan de andere kant dat bestaat niet. Er is geen duivel. Wel hebben mensen duivelse eigenschappen. Ik vind dat we ook niet teveel moeten neerkijken op mensen met slechte eigenschappen. Wanneer je geleidelijk een beter beeld van de kringloop van de mens zijn ziel gaat vormen, zal je gaan inzien dat we allemaal dus niemand uitgezonderd in nare vervelende sferen hebben geleefd. Dat hoort bij de evolutieprocessen van de aarde voor mens en dier. Dus iedereen volgt hetzelfde pad van ontwikkeling. Hij evolueert van uit een diepste ‘hel’ naar eens steedse betere sfeer toe. Maar daar heb je dan wel zelf heel hard voor moeten werken, je best voor moeten doen. Niemand blijft op een punt eeuwig stilstaan. Iedereen krijgt elke keer opnieuw kansen om te groeien, te evolueren. Dat is de bedoeling van de Schepper. Dat is ook de reden waarom we honderden tot duizenden levens nodig hebben om verder te groeien. Het grote Licht zouden we nooit ineens aankunnen. Aan bewustzijn en de diepte aan gevoel, daar heb je zelf hard voor gewerkt in al je vorige levens. Nogmaals iedereen volgt hetzelfde pad van evolutie. Nu hier op de aarde en later op een weer hogere planeet (na de aarde).

 

19 – Kun je iets meer vertellen over de ziel die al onze daden ‘registreert’. 

 

Ja, maar het is toch wel een heel erg moeilijk onderwerp. Ik zal het proberen hierover wat uit te leggen. Zoals ons stoffelijk lichaam gereedschap is voor onze geest, is de ziel dit eveneens. Probeer het zo te zien dat de mens uit verschillende onderdelen, lagen of schillen bestaat. Onze ziel registreert al onze daden, maar ook onze positieve en negatieve gedachtes. Door al onze positieve of negatieve handelingen zeg maar de oorzaken, komen er ook automatisch de gevolgen, het oorzaak en gevolg tot stand. Zo is de wet van karma ook wel de wet van oorzaak en gevolg. Ons huidige levensprogramma of misschien beter ons levenslot, wordt door onze eigen ziel als het ware ‘geschreven’. De mens heeft hier geen invloed op. Ik zou eigenlijk willen zeggen gelukkig maar. Want anders zou iedereen voor zichzelf een heel makkelijk leven kunnen kiezen. Iedereen ‘schrijft’ zelf door zijn eigen positieve en negatieve daden zijn toekomst. Je bent dus helemaal zelf verantwoordelijk voor je huidige prettige of onprettige levensprogramma. Dat is natuurlijk niet niks wat ik hier aanhaal. Maar voor mij persoonlijk houdt dit kosmische rechtvaardigheid in. Iets gebeurt gelukkig niet zomaar. Er bestaat geen toeval. Alles heeft altijd een oorzaak en gevolg. De ziel van de mens is onzijdig, neutraal en onpartijdig. Alles is gericht op het verkrijgen van meer bewustzijn. Het is belangrijk om te weten en te beseffen dat elk moment van ons leven wordt vastgelegd. Hoe dat precies gebeurt dat weet ik ook niet. Alle mensen staan met hun persoonlijke ziel altijd in verbinding met de Alziel van alle mensen tezamen. Door in je vorige levens veroorzaakte zaken, maakt onze ziel contact met de ziel van iemand anders. Zo worden indien nodig alle mensen waar dan ook in de wereld naar elkaar toe getrokken. De afstand speelt daar geheel geen rol in. Dit is een van de redenen waarom je soms iets van te voren kunt voorvoelen. Vanuit de diepte geeft je eigen ziel aan dat je bijvoorbeeld je eerste kind zal gaan krijgen. Of dat je spoedig zal gaan trouwen. Soms kan je ook je eigen dood, of die van een ander aan voelen komen. Dit is niet altijd makkelijke informatie. Je kunt ook niet altijd alles wat je voelt zeggen. Pas hier een beetje mee op. Uiteindelijk is het de bedoeling, maar dan praat je over tientallen levens, om een zuiver contact met je eigen ziel te krijgen. 

Dit is geen eenvoudig onderwerp maar wel meer dan de moeite waard om je er eens extra in te verdiepen. Het kan veel in je leven verduidelijken. 

 

Boekentips: voor meer dergelijke inzichten raad ik je mijn boeken: ‘Liefde en spiritualiteit’ en ‘Karma of vrij wil?’aan. Daar ga ik op enkele bijzonder karmische opdrachten in. Zie mijn website.

 

20 – Wat is een levensfilm en wat zie je dan?

 

Veel mensen die een bijna doodservaring hebben gehad praten over het zien van hun levensfilm. Ze kijken in een sneltreinvaart op heel veel momenten van een eigen leven terug. Ze zien tot dat moment van hun leven hun levensfilm. Het lijkt mij persoonlijk fantastisch om dit te mogen zien. Maar aan de andere kant moet ik er ook wel bij zeggen dat dat mogelijk zeer confronterend zal kunnen zijn. Want je ziet precies in ‘die film’ wie jij bent geweest. Wat jij hebt gedaan. Wat je allemaal hebt mee gemaakt. Ieder mens ziet rond zijn dood zijn eigen levensfilm. Niets wordt weggepoetst. Alles staat er exact en heel gedetailleerd op je levensfilm. Het mooie en het bijzondere van een levensfilm is, dat je niet alleen jouw gedachtes en belevenissen ziet, maar je voelt en ziet ook hoe jij op andere personen bent overkomen. Wat jij aan goede of verkeerde dingen of zelfs slechte dingen bij andere mensen hebt veroorzaakt. Je ziet dus alle voorafgaande momenten in je leven. Maar je ziet en beleeft ook andere personen waar je mee te maken hebt gehad van binnenuit. Soms kan iemand iets doen of zeggen maar dan zie je nog niet hoe iemand van binnen er werkelijk op reageert. Op je levensfilm zie je dus ook de reacties van mensen, dus binnenkant van de andere persoon. Nogmaals het zien van zo’n levensfilm is zeer confronterend. Je staat als het ware wel in je hempie. Van zo’n levensfilm kun je heel veel leren. Je kunt al snel zien en voelen wat je goed hebt gedaan en wat je misschien fout hebt gedaan en vooral wat je graag later weer zou willen herstellen, rechttrekken of weer terug in harmonie brengen. Ik denk niet dat je verplicht bent om al je handelingen direct recht te zetten. Ik denk dat er wel een gevoel moet ontstaan om dat te willen doen. Maar dat je dingen recht moet zetten dat heeft te maken met de wet van oorzaak en gevolg. Je eigen ziel schrijft het komende levensprogramma. De gemiddelde mens voelt na zijn overgaan de behoefte om samen met zijn astrale leider van gene zijde om fragmenten van z’n leven door te nemen. Nogmaals ieder mens of je nou wel of niet met het spirituele bezighoudt dat doet er helemaal niet toe, ziet aan het einde van zijn leven zijn eigen levensfilm, met alles erop en eraan aan zijn geestesoog voorbij trekken. Dit is voor iedereen een zeer indrukwekkend moment.

 

21 – Waarom kan je je veel beter laten begraven dan cremeren?

 

Dit is wat je zelf al kunt aanvoelen een heel gevoelig onderwerp. Een onderwerp wat veel meningsverschillen dus wrijving kan veroorzaken. Dat is in ieder geval niet mijn bedoeling. Ik wil je vanuit mijn helderziende gave hier iets over uitleggen. De keuze tussen het cremeren en begraven ligt ten alle tijden bij jou zelf. Het is tevens ook je eigen verantwoording. Ik ben persoonlijk een fel tegenstander van het cremeren. Eveneens andere goede helderziende mensen. Ze zullen je allemaal hetzelfde zeggen. Een mens en dier eigenlijk al het leven heeft zoals je weet een aura. Een helderziende noemt de etherisch krachten onder anderen ‘de gezondheidsaura’ van een persoon. Hieraan kan hij het een en ander zien over iemand zijn gezondheid. 

Je hebt wel 1001 omstandigheden waardoor je kunt overlijden. Je aardse stoffelijk lichaam laat je na je dood heus wel los. Dat is ook niet het punt. Het punt is het heeft allemaal te maken met de levenskrachten. Er zijn bepaalde energieën die je niet zomaar bij de dood als het ware terugstromen. Sommige energieën, ik noem dat etherische energieën, blijven nog in je stoffelijk lichaam hangen. Na je stoffelijke dood blijft er nog een deel etherisch energie in de aura van het stoffelijk lichaam zitten. Deze energieën kunnen alleen maar door de ontbinding of het verteringsproces langzaam vrijkomen. Zeg maar van stof tot weer stof uiteen vallen. Een overgegane persoon van gene zijde heeft er last van als zijn stoffelijk lichaam te snel wordt verbrand. De energieën in dat stoffelijk lichaam dat komt heel langzaam vrij naar gelang de fases van ontbinding. En hier gaat het dus om. Dit proces moet je niet verstoren. Deze handeling gaat als het ware tegen de natuur in. Een persoon aan gene zijde voelt dit, echt iedereen. Ze ervaren dit als een stukje gemis van iets. Het ontbreken van een stukje energie. Ik wil eigenlijk heel simpel tegen je zeggen: laat de natuur haar werk doen. Laat die krachten langzaam terug vloeien naar de persoon aan gene zijde. Wees niet zo eigenwijs om te denken van, och dat kan hij wel vertellen het gaat voor mij niet op. Het gaat voor iedereen op ook voor mijzelf. Nu kun je nog handelen. Straks heb je spijt en is het te laat.

Natuurlijk krijg ik vaak de reacties van mensen: maar in Azië doen ze het allemaal, het is een volksgebruik. Dat is waar maar dat wil natuurlijk nog steeds niet zeggen dat het goed is wat ze doen. 

Ik weet zeker dat in de toekomst de aura en de overlijdingsprocessen beter gefotografeerd of gefilmd zullen worden. En dat het cremeren tot de verleden tijd gaat behoren. Maar nogmaals, ik wil je er niet bang mee maken. Ik probeer zo goed als ik kan als medium informatie doorgeven. Iedereen heeft uiteindelijk zijn eigen verantwoording en moet zijn eigen keuzes maken.

 

Opmerking: voor ongelukken met verbranden daar gelden andere natuurwetten voor. De ziel trekt zich ineens met een klap zich terug.

 

22 – Hoe kan je in contact komen met overgegane personen?

 

Ik ben persoonlijk er helemaal geen voorstander van om uit jezelf contact te leggen met gene zijde. Ik vind dat het veel beter is om af te wachten dat iemand spontaan naar jou toe komt. Of dat iemand tijdens je slapen verbinding met je zoekt en in je droom ‘verschijnt’. Natuurlijk begrijp ik het gevoel dat mensen heel graag willen weten hoe het met bijvoorbeeld hun overleden familieleden gaat. Maar toch moet je met deze wens een beetje oppassen. Je bevindt je al heel gauw op glad ijs. Je kunt in deze wereld heel makkelijk worden bedonderd. Misschien is er maar één op de 1000 mensen die regelmatig contact mag leggen met gene zijde. Contact proberen te maken met gene zijde is eigenlijk heel erg gevaarlijk. Je weet namelijk niet met wie je contact gaat krijgen. Op aarde zijn er prettige en nare mensen, zo is dat ook aan gene zijde. Daar is in dat opzicht niets veranderd. Dat zou ook niet logisch zijn. Hoe kan je weten of de informatie die iemand doorkomt wel zuiver is? Je hebt sowieso iemand nodig die heel sterk helderziend en helderhorend is. En eigenlijk wat nog belangrijker is, de persoon moet een hele sterke astrale gids hebben. De gids van gene zijde moet in staat zijn om vervelende personen aan gene zijde weg te sturen. Ik kan je vertellen dat het heel veel kracht kost. Dat doe je niet zo maar even. Ik hoop dat het je wat kracht geeft met de wetenschap dat er altijd wel familieleden en gidsen in jouw nabijheid zijn om je te beschermen en te begeleiden. Natuurlijk je kunt ze over het algemeen niet zien en voelen maar ze zijn er wel. Ik denk dat je beter kunt wachten tot dat je een heel sterk gevoel krijgt om naar een bepaald iemand toe te gaan. Iemand die wel astraal contact met gene zijde mag maken. In mijn praktijk wordt heel vaak door mensen tegen mij gezegd dat ze heel sterk het gevoel hadden dat ze moesten langskomen. Probeer dit gevoel te herkennen en naar te luisteren. Dan weet je je pas wat je moet doen en dat het goed is om ergens naar toe te gaan. Ik durf rustig te zeggen dat 9 van de 10 mensen grote onzin vertellen, als je vraagt hoe het met iemand aan gene zijde gaat. Die informatie mag niet zomaar prijs worden gegeven. Iedereen heeft zich aan de speciale kosmische wetten te houden. Zuiver mediumschap komt niet vaak voor. Bekende helderziende mediums van afgelopen jaren zijn Rosemary Althea en Gordon Smith. Zij zijn Engelse mediums. De door hun geschreven boeken kun je vast nog in de openbare bibliotheek, boekhandel of het Internet vinden.

Nogmaals wacht rustig af op een berichtje van gene zijde. Wanneer iets werkelijk nodig is, dan is gene zijde meer dan creatief genoeg om op de één of ander manier contact met je te maken. 

 

23 – De universele waarheid overal ter wereld. 

 

De dood houdt al duizenden jaren de mens bezig. Mensen hebben heel erg veel verdriet van iemands dood. Velen denken dat de dood het einde van alles is. Toch vind ik dat niet helemaal terecht. Want er zijn altijd al mensen geweest die ervaringen met gene zijde hebben gehad. Eigenlijk zo lang de mensheid bestaat. Het is aan onszelf om de dood als dood te zien, of als iets wat te maken heeft met het eeuwige leven met allerlei overgangen. De dood is voor mij een onwaarheid eigenlijk een illusie. En daarom kan het dan maar beter zo snel mogelijk verdwijnen. Onze verkeerde gedachtes daarover veroorzaakt extra en eigenlijk onnodig veel verdriet. Ik wil natuurlijk niet de indruk geven dat de dood iets is wat je niet raakt. Iedereen vindt het moeilijk om een persoon af te staan ookal is er een voortbestaan aan gene zijde. Ik vind dat op dit punt de opvoeding van kinderen heel drastisch zou moeten veranderen. En dat kan best wel. Maak het allereerst bespreekbaar. Als je eens zou weten hoeveel kinderen ik heb gesproken met allerlei paranormale ervaringen. Waar onder bijvoorbeeld verschijningen van familieleden en andere bekenden, toekomst beelden. Het zou veel beter zijn als we hier openlijker over zouden gaan praten. Natuurlijk kost het enige tijd om onze gedachtes hierover te veranderen. Dat kost tijd maar dat geeft verder niet. De geboorte en de dood hoort bij elk leven, bij ons stoffelijk aards bestaan. De dood, de grote overgang is universeel. Ieder mens waar dan ook in de wereld ervaart dat hetzelfde. Natuurlijk is er wel een groot verschil tussen degenen die meer over gene zijde en het voortbestaan afweten en de personen die heel van angst hebben voor de dood. 

Ik hoop ook niet dat je te lang met deze materie bezig gaat houden. Voor een tijdje in je leven is dat goed. Maar ook weer niet te lang. Wordt zogezegd geen ‘freak’, overdrijf niet. We leven namelijk nu op aarde en daar moeten we het nu doen. Je bent nu op aarde in incarnatie. Je hebt je eigen bijzondere levensprogramma te volbrengen. Blijf daar ook op gericht. Dat is de bedoeling van je huidige incarnatie.

 

Ik hoop in ieder geval dat je door deze informatie over de dood een veel beter beeld hebt gekregen van dit zeer boeiend thema. Tot slot: er is geen reïncarnatie mogelijk zonder de stoffelijke dood. De dood hoort net zo goed als de geboorte bij het stoffelijk leven.

 

24 – Interessante boeken 

 

Boeiende en leerzame boeken voor degenen die op het gebied van onder andere leven na dit leven meer willen weten. 

 

‘Gidsen, beschermengelen en het voortbestaan’ – Ron Malestein

‘120 vragen over uittredingen’ – Ron Malestein

‘71 vragen en antwoorden over reïncarnatie’ – Ron Malestein

‘Liefde en spiritualiteit’ – Ron Malestein (Boekentip bij tekst 19). 

Voor meer info zie mijn website: www.malestein.info

 

‘Stemmen van de overzijde’ en ‘Wegen van de ziel’ van de Engelse Rosemary Altea. – Tijdens haar jeugd vertelde Rosemary niets over de overgegane personen die ze ’s nachts hoorde of zag, omdat ze niet, net als haar grootmoeder, voor gek versleten wilde worden. Gelukkig ontdekt en ontwikkelt zij later in haar de gave als medium en genezer. Zij treedt met de hulp van Grey Eagle, haar gids en leermeester, in contact met ‘de overzijde’. Haar contacten met dierbaren die niet meer onder ons zijn vormen een aangrijpend onderdeel van Rosemary’s geloofwaardigheid en eerlijkheid.

 

Jozef Rulof – (Nederlandse helderziende uit de vorige eeuw)

De boeken van de Nederlandse helderziende/medium/schrijver Jozef Rulof (1898 – 1952) hebben op mij en inmiddels vele belangstellende lezers een grote indruk gemaakt. De boeken zijn echte aanraders, het zal je kijk op het leven direct in positieve zin veranderen. Het zijn allemaal interessante boeken, voor iedereen die op zoek is naar meer informatie over onze spirituele wereld, waar we allemaal in leven. 

 

Opmerking/tip: De boeken zijn inmiddels al ruim een halve eeuw geleden geschreven. Het christelijk taalgebruik is voor sommigen erg storend. Maar kijk naar/herken de boodschap in deze zeer bijzondere boeken. Jozef Rulof was geen geschoolde schrijver. Hij moest de informatie als medium van zijn astrale leiders ‘doorgeven’.

Ik raad je wel aan om met de eerste boeken van die grote serie te beginnen.

 

‘Een blik in het hiernamaals’ – Tijdens de slaap wordt Jozef Rulof in uitgetreden toestand door zijn astrale leider/gids Alcar opgehaald. Jozef Rulof krijgt de moeilijke opdracht om ‘in de zeven sferen van licht’ en ‘in de zeven sferen van astrale duisternis’ voor ons op aarde uitgebreid verslag te doen. Ieder mens heeft altijd tijdens z’n leven ‘afstemming’ op één van de sferen van ontwikkeling. Hij ontmoet bijvoorbeeld zijn vroeg overleden dochtertje en z’n tante. Het is een mooi boek om een goed beeld te krijgen van waar we later, na dit huidige bestaan, allemaal naar toe zullen gaan. (Een excursie aan gene zijde).

 

‘Zij die terugkeerden uit de dood’ – De helderziende Jozef Rulof leerde tijdens z’n leven drie personen kennen die allemaal door verschillende redenen overlijden. Na verloop van tijd komen ze allemaal ‘terug’ naar de aarde om verslag te doen over hun ervaringen van gene zijde. Jozef Rulof kan door gemaakte ‘verbinding’ met zijn geestelijk leider (zuiver mediumschap) op helderhorende en helderziende wijze met hen ‘communiceren’. Het geeft een mooi beeld van wat je na je overgang (je dood) kunt verwachten. Dit boek zal veel mensen aanspreken. 

Website/ uitgever van de boeken van Jozef Rulof: https://rulof.org/nl

 

De meeste boeken van Jozef Rulof zijn rechtstreeks te bestellen bij: 

www.theageofchrist.com (uitgeverij van alleen de spirituele/paranormale boeken van Jozef Rulof)

www.bol.com (internet uitgeverij online bestellen)

Boek- en tijdschriftenwinkels 

Te lenen of te bestellen in de meeste openbare bibliotheken

 

Enkele andere goede (helderziende) oude schrijvers zijn: 

Gijsbert van der Zeeuw

Helen Greaves

Mevrouw W.A.H. Mulder-Schalekamp 

Edgar Cayce (Amerikaanse helderziende) voornamelijk in het Engels.

White Eagle boekjes

Sommige boeken zijn of in het Engels of nog tweedehands verkrijgbaar.

 

Copyright:
Spiritueel schrijver / paragnost Ron Malestein © copyright 2021.
Mijn teksten kan je voor eigen gebruik lezen en/of printen. Voor commercieel gebruik eerst schriftelijke toestemming vragen aan de auteur. Op alle teksten bestaat in Europa automatisch copyright.
Ron Malestein website: www.ronmalestein.nl