Paranormaal boek 'Tips voor een vermoeide aura'.

Lees gratis online het hele boek

 

Tips voor een vermoeide aura
Uit zowel spiritueel, paranormaal, psychologisch, Nieuwetijdsgedachten, gezondheid en natuurgeneeskundig oogpunt bekeken.

Met veel interessante en leerzame tips die iedereen makkelijk kan uitvoeren.
Paragnost/helderziende Ron Malestein

Boekentip: ‘Jezelf leren af te sluiten’ voor hinderlijke energieën. Schrijver Ron Malestein

 

Ron Malestein / Paranormaal studiecentrum De Aura
Titel boek: Tips voor een vermoeide aura

Auteur: spiritueel schrijver/paragnost Ron Malestein

Copyright:
© 2022, Ron Malestein / Paranormaal studiecentrum De Aura
Info websites: www.ronmalestein.nl of www.paranormaalbewust.nl

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 

Inhoudsopgave:

Woord vooraf. 5

In jezelf investeren. 6

Minimaal twee of drie kilo afvallen. 7

Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist 8

De invloed van betonnen muren. 8

Vermijd de onrustige aura's van sommige mensen. 9

De rustgevende werking van een klankschaal 10

Een warm bad. 11

De krachten van de natuur 11

Een vermoeide aura. 12

Zelf aura’s leren waarnemen. 13

Een extra vrije dag. 14

Te weinig nachtrust 14

Geneeskrachtige slaapkruiden. 15

Jouw helende handen en het afsluiten van je zonnevlecht 16

Rustig kauwen. 17

Thee voor een onrustige buik. 18

Jouw positief of negatief geladen gedachte-energieën. 18

De krachten van een magnetiseur 19

Jouw ruimte. 20

Bijvoorbeeld een week onthouding. 21

Sporten en je aura versterken. 22

Stoppen met roken. 22

Voorgevoelens en zielenonrust 24

Het verste geluid. 24

Medicijnen. 25

Winterhanden en wintervoeten (bloedsomloopstoornissen) 26

Helende muziek. 27

Ook een huilbui hoort erbij 28

Onder druk gezet 29

Meer je eigen energie inbrengen. 30

De rustgevende werking van intuïtief tekenen en schilderen. 31

Aum / Ohm / Om / de mystieke Uhm-klank. 31

Een onrustige ademhaling. 32

Je lichaamstaal 33

Verplichte nummers. 34

Verdeeld in verschillende hoofdstukken. 35

Een verbroken relatie. 37

Zonlicht 38

Een slaaf van je mailbox. 38

Karma en je gezondheid. 39

Naar een andere slaapkamer 40

Allerlei signalen. 41

Ik mag er ook zijn (met een visualisatie) 41

Een voetenbad met water 43

Verdriet en steun (een grote familie aan deze zijde en gene zijde) 43

Gewoon boosheid en de krachten van de geest 44

Ik weet het al maar…... 46

Aanvaard jouw levenslot 47

Overzicht paranormale / spirituele boeken van paragnost spiritueel schrijver Ron Malestein 48

Woord vooraf

 

Ik heb al meer dan 30 jaar als paragnost en als magnetiseur praktijkervaring met cliënten met allerlei lichamelijke en psychische klachten. Ik probeer zo goed als ik kan me een beeld te vormen van de oorzaak van de klachten van een persoon. Het is voor mij heel prettig en handig om gebruik te maken van mijn paranormale gaven. Het spreekt mij persoonlijk aan om iemand zoals ik dat zelf altijd noem, een zetje in de goede richting te geven. De bedoeling van het schrijven van dit boek is om de lezer enkele nuttige tips te geven om je gezondheid te verbeteren. Van stress, onrust, moeheid en zenuwzwakte wordt niemand gelukkiger. Ik ben me er goed van bewust dat iedereen vanuit zijn eigen achtergrond dit boek zal gaan lezen. Dat geeft niet.

Ik probeer vanuit verschillende richtingen goede tips aan te reiken. Ik zou willen zeggen: van zeer spirituele tot hele eenvoudige tips uit de volksgeneeskunde door de eeuwen heen. Het is mogelijk dat je sommige spirituele zaken niet direct makkelijk vindt om te begrijpen. Lees dan ook eens een ander paranormaal/spiritueel boek van mij, speciaal voor starters. Maak desnoods een kleine aantekening over datgene wat je verder nog een keer wilt gaan uitzoeken.

Dit boek kan je op twee manieren lezen. Van A tot en met Z of je leest een paar stukjes tekst waar je oog op valt. Dat maakt in dit boek niet zo veel uit. Ik probeer zoveel mogelijk, korte en duidelijke stukjes te schrijven. Het is wel belangrijk dat je een tip minimaal een maand rustig toepast. Je kunt namelijk niet verwachten dat iets wat bewust of onbewust in meerdere jaren er in geslopen is, in bijvoorbeeld 48 uur opgelost is. Het voelt veel beter als je lichamelijk en geestelijk goed in balans bent. Het is mijn ervaring dat in heel veel gevallen je inzet voor iets wel tienvoudig wordt beloond. Probeer een paar leuke tips uit. Ik hoop dat je het lezen van dit boek de moeite waard vindt.

Paragnost Ron Malestein

In jezelf investeren


De mens is een best gecompliceerd wezen en kan in diverse richtingen belangstelling hebben. Het is soms alleen een beetje jammer dat we ook makkelijk kunnen overdrijven. In de spirituele wereld lees je nog weleens: een gezonde geest in een gezond lichaam. Om een goede gezondheid te behouden of te krijgen moet je proberen om alles in balans te houden. Maar overdrijf niet. Sommige mensen geven honderden tot wel duizenden euro’s uit aan cosmetica of cosmetische ingrepen. Anderen kopen enorm veel psychologische boeken. Sla niet teveel in één (eenzijdige) richting door. Dit is uiteraard niet mijn zaak. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken. Maar je moet zelf jouw lichaam en geest wel gezond zien te houden. En dat vergt een (kleine) investering. Een investering die je eigenlijk alleen maar voor jezelf doet. Probeer eens wat kritischer naar je eigen keuzes en gedrag te kijken. Is alles bij jou wel enigszins in balans? Ben je niet bewust of onbewust ergens roofbouw op aan het plegen? Het is absoluut niet mijn bedoeling van het schrijven van dit boek dat we moeten gaan leven als een heilige boon. Je kunt natuurlijk wel proberen iets bewuster te leven. Dat is alles. Iedereen weet dat veel stress, te weinig slaap, eenzijdige en slechte voeding en veel te weinig beweging jouw gezondheid niet ten goede komt. Eigenlijk is het meer dan vreemd dat 's avonds zoveel reclames over allerlei gezonde maar meestal ongezonde voeding voorbij komt schieten. De handel is kennelijk voor velen belangrijker dan iemands gezondheid en welzijn. Dit zou toch eigenlijk iets anders moeten. Eigenlijk is er op alle vlakken nog veel werk aan de winkel. Ieder mens heeft van geboorte af aan een bepaalde hoeveelheid energie tot zijn beschikking gekregen. Iedereen heeft een sterke of minder sterke ‘levensaccu’ geërfd. Een paranormale persoon die auralicht om mensen ziet, spreekt over een gezondheidsaura. Aan dit deel van je aura kun je direct veel ‘aflezen’. In mijn praktijk is dat vaak makkelijk. Aan dit licht om iemand heen helderzie ik en heldervoel ik dat iemand bijvoorbeeld veel hoofdpijn of maagpijn heeft. Rond een orgaan is de energie iets gewijzigd. Dit wil niet zeggen dat je dan direct doodziek (bent) zal gaan worden. Mensen kunnen allerlei kleine en grote kwalen hebben. Het is heel belangrijk om je eigen levensaccu op peil te houden. Maar het is helemaal aan jou om te bekijken of je belangstelling hebt om in je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid te investeren. Wanneer je bijvoorbeeld nog een twintiger of dertiger bent, kan je veel beter hier al maatregelen voor nemen dan dat je bijvoorbeeld al een vijftiger of zestiger bent geworden. Ik bedoel te zeggen: in een vroeger stadium hoef je nog niet zoveel bij te schaffen. Bijvoorbeeld een buikje kun je veel beter voorkomen dan achteraf zien weg te werken. Het kost je dan vaak zoveel meer tijd en geld.

 

Gisterenmiddag was het een hele aangename zonnige voorjaarsdag. Ik had mij voorgenomen om aan het eind van de middag een half uur te gaan joggen. Door het voeren van een praktijk en het schrijven van spirituele boeken en paranormale cursussen zit ik erg veel. Ik heb dus voornamelijk een zittend beroep. Het is dan heel belangrijk om wat extra aan beweging te doen. Voor mij kost dat geen enkele moeite omdat ik altijd al sportief ben geweest. Ik vind het leuk om zelf te sporten en ook naar sommige sporten op de televisie te kijken. Toen ik ongeveer halverwege mijn jogroute was, kwam ik langs een gezellig stamcafétje met buiten een heel klein terrasje. Ik zag de mensen in de verte al zitten te genieten van de zon en met elkaar te keuvelen. Er was meer dan genoeg ruimte om voorzichtig langs hen heen te joggen. Er zat een clubje op het eerste oog vriendelijke mensen een biertje te drinken. Toen ik vlak erlangs liep, zei een man met een aanzienlijk grote bierbuik tegen mij: ‘drink een biertje want anders droog je uit’. De groep moest natuurlijk lachen om die opmerking. Ik vond het zelf ook wel grappig en gevat. Ik hou wel van een beetje humor. Het was inderdaad erg warm en ik transpireerde behoorlijk. Dat kon iedereen gemakkelijk aan mij zien. Wat ik met deze ervaring wil zeggen is dat iedereen vrij zijn eigen keuzes kan maken. Ik koos ondanks het mooie weer om een beetje voor ontspanning en voor mijn gezondheid te joggen. Deze man koos voor het verzorgen en onderhouden van zijn aanzienlijk grote ‘bierbuik’. Kijk eens iets kritischer naar jezelf. Misschien kan ik je met de diverse stukjes tekst in dit boek je een beetje inspireren om ook wat meer aan een gezondere balans tussen lichaam en geest te doen.

 

Het gemak en ongemak van je telefoon (mobieltje etc.).

Waar je tegenwoordig ook bent, je ziet overal mensen met een mobieltje rond lopen. Een mobieltje heeft zeker zo zijn voordelen maar ook nadelen. Ik vind dat je hier een beetje mee op moet passen. Want een mens heeft meerdere momenten van werkelijke rust nodig om zich van alle indrukken en externe prikkels te herstellen. De telefoon is een mooie uitvinding maar tegelijkertijd een boosdoener. Je kunt namelijk op de gekste tijden gebeld worden. En dit is niet goed voor je zenuwstelsel. Mijn advies is: leer jezelf aan om je mobieltje af en toe een paar uur weg te leggen. Maak jezelf niet te ‘belangrijk’. De wereld draait zonder jou of mij ook wel door. Het is niet mijn bedoeling om iets over verslaving aan het mobieltje te schrijven. Ik wil je waarschuwen dat geen enkel mens 24 uur van de dag als het ware aandachtig en alert moet zijn. Je kunt vandaag de dag heel makkelijk door zoiets geleefd worden. Ik snap best wel dat deze uitvindingen eigenlijk nog nieuw zijn. Ik denk dat we hier bijvoorbeeld over 20 of 30 jaar heel anders mee om zullen gaan. De meeste mensen zijn veel te gretig en mijn punt is: dit gaat dikwijls ten koste van je (innerlijke) rust. In mijn praktijk heb ik ook geleerd om niet dag en nacht telefonisch bereikbaar te zijn. Je kunt hier jezelf heel makkelijk mee opblazen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het gaat er mij niet om, om mensen in hun keuzes te beïnvloeden. Ik wil alleen iedereen waarschuwen om niet een overprikkeld zenuwstelsel te krijgen. Mensen met een overbelast zenuwstelsel hebben niet altijd een fijn gedrag. Het is jammer dat we op zo'n overdreven commerciële manier gek gemaakt worden om twee keer per jaar iets nieuws aan te schaffen. Het zou naar mijn mening veel beter zijn om meer te investeren in onze rust. We leven in een veel te onrustige samenleving. Ik hoop dat je met dit stukje tekst misschien een minuut of tien wilt nadenken hoe jij persoonlijk hiermee om wilt gaan.

Minimaal twee of drie kilo afvallen

De meeste mensen worden afgelopen jaren in een rap tempo steeds dikker. Wereldwijd worden we gewaarschuwd voor dit probleem. We moeten met z’n allen dit probleem krachtig aanpakken. Eigenlijk is het niet meer dan een welvaartsverschijnsel. We kunnen hier nog veel aan doen. Mijn advies aan alle personen die wat overgewicht hebben, probeer minimaal twee of drie kilo af te vallen. We eten gemiddeld op een dag vaak veel te veel. Probeer producten waar heel veel suiker in zit bewust te vermijden. Je zult snel zien dat je na enige weken je al een stuk beter en fitter gaat voelen. Te veel voeding maakt ons suf en niet scherp. Dit komt omdat er te veel voeding in je darmen gaat zitten. Je darmen raken overbelast en overvol met als gevolg: dufheid, passiviteit en moeheid en natuurlijk uiteindelijk overwicht. Al jouw energie (bloed) gaat voor de spijsvertering in jouw buik zitten. En dit is ook niet goed voor jouw aura. De energieën in jouw aura moeten goed kunnen stromen. Veel stress en een overdaad aan voeding en alcohol zet alles vast. Het is helemaal niet nodig om dwangmatig of als freak te gaan afvallen. Denk eerst eens na over wat je op de dag eet. Probeer een aantal producten te vervangen voor gezondere producten. Je maag zal ook geleidelijk aan bij minder voeding kleiner gaan worden. Kijk desnoods eens op het internet voor meer informatie. Je hebt vandaag de dag tientallen websites met allerlei goede tips. Je kunt zelf kiezen waar je wat mee wil doen. Probeer in één of twee maanden wat af te vallen. Schrap die grote hoeveelheden suikers en doe wat meer aan beweging. Je kunt bijvoorbeeld ook jezelf aanleren om je eten op een klein bordje op te scheppen in plaats van op een groot bord. Wat mij betreft hoef je echt niet minder lekker te gaan eten. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Wanneer je dit allemaal moeilijk vindt, drink dan twee glazen water vooraf. Je zult dan veel sneller vol zitten. Dit is beter voor je gezondheid en kost je helemaal niets. Het zal je in meerdere opzichten een goed gevoel geven wanneer je een paar kilo afgevallen bent.

 

Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat ik op paranormale wijze een minder prettig bericht van mijn gids van gene zijde kreeg. In gedachten hoorde ik op telepathische wijze tegen mij zeggen (helderhoren) dat ik aan de rechter zijde andere buren zou gaan krijgen. Daar schrok ik best van. Want tot dusver heb ik niet veel geluk gehad met mijn buren. Door mijn paranormale gevoeligheid heb ik af en toe extra rust nodig om de hoeveelheid paranormale prikkels/signalen van de dag tot rust te brengen. Het is helemaal niet eenvoudig om zulke extra door gene zijde gevoelig gemaakte zintuigen te hebben. Over het algemeen kan ik hier goed mee omgaan. Maar je moet niet dagelijks uren lang geluidsoverlast hebben van bijvoorbeeld je buren. Ik weet niet helemaal meer precies wat er op deze wonderlijke wijze tegen mij gezegd werd. Het was wel een luide en duidelijke boodschap. Ik weet uit ervaring dat ik me hier niet tegen kan verzetten. Ik zou dus nieuwe buren gaan krijgen. Wat ik me nog wel kan herinneren is dat ik er zo’n negen maanden last van zou hebben en dan zou gaan verhuizen. Negen maanden is toch wel een flinke tijd. Dit was voor mij geen makkelijke tijd. Af toe werd ik heel erg boos. Maar met ruzie maken schiet je ook niet veel op. Het werd een lange periode van behoorlijk slikken. Ik had geen zin om na een verhit gesprek die mensen dagelijks paranormaal te gaan heldervoelen. Het probleem zou voor mij alleen maar dan nog meer verergeren. Ik deed erg mijn best om door deze periode heen te komen. Uiteindelijk moest ik wel weg omdat aan de andere zijde van de muur van mijn praktijk er bijna dagelijks te veel geluidsoverlast was. Ik schaamde mij voor de cliënten hier een beetje voor. In die tijd was ik aan het experimenteren met allerlei oordoppen. Ik had eerst verschillende gele foam oordoppen. Dit zijn van die oordoppen die je overal ziet. Op mijn zoektocht naar betere oordoppen kwam ik onverwachts in een drogist een ander type oordoppen tegen. Op het plastic doosje staat ‘wasbolletjes’ geschreven. Ik noem het zelf een stuk transparante siliconen. De bolletjes zijn zeer flexibel. Je kunt ze makkelijk in je oorschelp drukken. Het neemt dan spoedig de vorm van het inwendige van jouw oorschelp aan. Eigenlijk lijkt het een beetje op een klodder kauwgom. Deze wasbolletjes sluiten bijzonder goed af. Ze werken wel tien maal beter dan de oordoppen van schuimrubber/foam. Ik raad iedereen die last heeft van geluidsoverlast deze wasbolletjes aan. Het scheelt enorm veel in de overlast van het geluid. Ik gebruik ze ook weleens als er 's avonds in de directe omgeving een luidruchtig feest is. Met deze wasbolletjes kom je veel makkelijker in slaap. Er zullen vast en zeker verschillende merken zijn. Het merk wat ik gekocht heb is: Otalgan Classic wasbolletjes/boules de cire. Ze kosten rond de drie euro. Je krijgt een setje. Het is echt de moeite waard om deze wasbolletjes tegen geluidsoverlast een keer uit te proberen. Ik hoop dat je met deze tip je zenuwstelsel een beetje beter kunt beschermen. Het is heel belangrijk om 's morgens goed uitgeslapen en fit de dag te beginnen. Je aura moet niet te lang door geluidsoverlast verzwakken. Dit kan allerlei psychische en lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

 

De invloed van betonnen muren

Zoals je weet bestaat alles uit energie. Door het geleidelijk aan steeds sterker zien van aura's, is mij opgevallen dat alle stof dus in werkelijkheid verschillende energieën, op een wonderlijke wijze met elkaar in verbinding staan. Alles is met elkaar door middel van een aura aan elkaar verbonden. Denk maar aan ontelbaar zeer kleine schakeltjes van (aura) energie. Op zich is dit natuurlijk logisch want anders zou alles zomaar uit elkaar kunnen vallen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hele kosmos zit door middel van verschillende energieën aan elkaar vast. Het zien en voelen van aura's heeft mij dikwijls aan het denken gezet. Ik kan me nog goed herinneren dat ik al weer lang geleden met een vriendin in een laagbouw flat woonde. Het was in die tijd sowieso niet zo'n makkelijke tijd. Mijn energieniveau was niet bijzonder hoog. Wat mij na een paar maanden op begon te vallen was dat ik een bepaalde werking vanuit de muren begon te voelen. De eerste keren toen mij dat opviel, dacht ik dat dat  inbeelding was. Maar na verloop van tijd begreep ik dat dit de invloed van de betonnen muren van mijn flat was. Ik had al zo'n vermoeden maar ik wist dat nog niet zeker. Toen ik mij realiseerde dat alles uit verschillende energieën bestaat dus ook deze betonnen muren, begreep ik dat de uitstraling van de muren mij op de één of andere manier nadelig beïnvloedde. Ik merkte dat de nogal levenloze energieën van de muren van invloed was op mijn energieniveau. Ik werd van die muren een beetje moe. De muren hadden geen goede invloed op mijn aura. Ik besloot om extra wandelingen in de natuur te maken om dit enigszins te compenseren. Allereerst wil ik zeggen dat ik niet iets tegen flats heb. Daar gaat het mij in dit verband niet om. En niet iedereen heeft zogezegd een gevoelige aura. Maar mocht je hier iets in herkennen dan kan je misschien een paar maatregelen nemen. Ga wat vaker in de zon op jouw balkon zitten of een wandelingetje maken. Of zet wat extra plantjes op bepaalde plaatsen meer. Planten hebben een hele krachtige aura. Haal maar eens bij een grote schoonmaak of een verhuizing alle planten even weg. Je zult ‘voelen’ dat er iets weg gehaald is. Dit heeft te maken met de aura van de plant. Ik kan niet voor iedereen praten. Ik weet dat de één meer gevoelig voor dit soort zaken is dan de ander. Maar ik vind het wel erg belangrijk dat je serieus naar dergelijke signalen kan luisteren. Nogmaals: alles bestaat uit energie. Je hebt positieve maar ook negatieve, afbrekende energieën. Probeer hier zowel creatief als bewust mee om te gaan. Het is jammer als door bepaalde muren van jouw woning jouw aura langzaam steeds vermoeider raakt.

 

Vermijd de onrustige aura's van sommige mensen

Wanneer je paranormale gevoeligheid toeneemt, merk je dat je steeds sterker op de energieën van een ander reageert. Sommige mensen hebben een vervelende energie om zich heen. Zij stralen onrust en soms ook veel negativiteit uit. Pas een beetje op voor deze personen want zij trekken een deel van jouw goede energie weg. Het is niet mijn bedoeling om lelijk over andere mensen te gaan schrijven. Ik wil je er alleen maar op wijzen dat sommige aura's van mensen je zowel positief als heel negatief kunnen beïnvloeden. Eigenlijk hoef je er alleen maar op te letten hoe je na een gesprek of bezoek bij iemand je bent gaan voelen. Wanneer je merkt dat je steeds doodmoe thuiskomt dan moet er een alarmbelletje bij je gaan rinkelen. Probeer mensen die voor jou een nadelige invloed op je aura hebben, dus je gezondheid, te vermijden. Ik weet dat dit in sommige gevallen heel lastig is. Want zo'n persoon kan bijvoorbeeld ook in de familie of aangetrouwde familie zitten. Je moet hier eens rustig over nadenken wat je hieraan allemaal kunt doen. Soms kan je de frequentie van een bezoek een stuk verminderen. Of de lengte van een bezoek inkorten. Bij personen die je eigenlijk helemaal niet meer ziet zitten, kan je beter het contact verbreken. Dit klinkt misschien een beetje hard. Maar wat heeft een ander er aan als jij niet meer in de persoon geïnteresseerd bent. Ik heb geleerd om dan voor jezelf zo eerlijk mogelijk te zijn en natuurlijk ook voor die ander. Dit is de eerste keren niet zo eenvoudig. Maar het is toch een onderdeel van het leven. Ik vind dat we naar elkaar het beste duidelijk kunnen zijn. Spiritueel technisch gezien loopt de aura van die andere persoon in de aura van jou over. Je kunt ook zeggen dat de aura's met elkaar botsen en elkaar beïnvloeden. Je kunt je wel voorstellen dat aura's van verliefde personen een heel andere invloed op elkaar hebben dan wanneer je te maken hebt met een egoïstische persoon. Eigenlijk loopt een deel van jouw goede energie naar die persoon weg. Met als gevolg dat jij je achteraf moe bent gaan voelen. Mensen die gevoelig zijn voor de energie van anderen zullen dit proces ook wel herkennen als ze even boodschappen zijn gaan halen in een winkelcentrum. De ruimte of beter de aura van de plaatsen waar heel veel verschillende mensen komen is als het ware ‘verontreinigd’. Ik loop hier meestal het liefst met een grote boog omheen. Ik ga echt niet aan iedereen vertellen dat ik erg vatbaar voor allerlei aura energieën ben. Dit hoeft toch niet iedereen te weten. Mijn tip is: houd extra goed in de gaten naar wie of waar je naartoe gaat. Het is prettig om lekker in je eigen energie te blijven en niet te veel energie te verliezen. Ik moet er nogal eens bij zeggen dat sommige mensen hier helemaal geen last van hebben. En misschien wel denken waar heb je het over. Toch ben ik van mening dat iedereen door diverse energieën beïnvloed wordt. Dergelijke energieën werken soms heel geniepig. Het is meer dan de moeite waard om je hier meer in te verdiepen en toe te passen. Ik ben niet altijd blij met deze gevoeligheid. Ik voel zelfs de aura’s van de mensen (bijvoorbeeld de buren) door de muren heen. Het is voor iedereen maar ook voor mij beter om hier bewust mee om te gaan. Je kunt jezelf echt heel veel ellende besparen.

 

De rustgevende werking van een klankschaal

Het is heel belangrijk om na drukke levensfases in je leven rust in je hoofd te behouden. Dit is doorgaans niet eenvoudig want ieder mens reageert regelmatig zeer emotioneel op diverse levenssituaties. Al die verschillende emoties hebben veel invloed op jouw aura. Door veel gedachten en gevoelens komen er kleine of grote stormen van energieën in jouw aura. Al die wisselende energieën moet je zo goed als je kunt onder controle zien te krijgen en te houden. Dit is een proces waar we echt meerdere levens voor nodig hebben om hier echt meer greep op te krijgen. Maar elke stap die je zet, is een stap in de goede richting. Des te bewuster en zelfbeheerder een persoon wordt, des te groter je aura wordt. Je aura wordt dus maar heel langzaam groter. Het is heel interessant om dit bijzondere licht te kunnen zien. Je kunt hier veel van leren. Niet alleen iemands gezondheid maar ook het karakter en emotionele zelfbeheersing. Ik heb door de jaren heen zelf ook diverse technieken bestudeerd om meer rust in mijzelf te krijgen. Het is voor mij heel belangrijk om voor een helderziend consult mezelf eerst ‘leeg’ te maken. Je probeert je eigen leven een beetje weg te drukken, iets te neutraliseren. Het is een prettig gevoel als je merkt dat je aura na vijf of tien minuten geleidelijk aan meer tot rust komt. Een van de hulpmiddelen die ik heel graag om tot rust te komen gebruik, is een klankschaal. Ik weet niet of je weleens een klankschaal gezien hebt. Het ziet eruit als een glazen schaal maar dan van verschillende metalen. Meestal zijn die te koop op een alternatieve/paranormale beurs of in een New Age winkel. Ik gebruik een klankschaal om de vele gedachtes en onrust in mijn hoofd tot rust brengen. Je tikt rustig een paar maal op klankschaal. Er zijn hier geen vaste regels voor. Je kunt dat dus op je eigen gevoel doen. Wanneer je hier een aantal keer mee experimenteert dan merk je dat je in z’n geheel wat rustiger wordt. Wat doet een klankschaal? Een klankschaal is niet meer dan een voorwerp met een bepaald geluid (toon) wat je doet afleiden. Wanneer je heel rustig naar het geluid van je klankschalen luistert dan stop je geleidelijk aan met het vele denken. Er komt dus na verloop van tijd meer rust in jouw gemoed. Dit is heel aangenaam gevoel. Natuurlijk zul je misschien de eerste tien keer hier wat aan moeten wennen. Maar dat is toch met alles. Het is de moeite waard om hier eens bijvoorbeeld een maand mee te experimenteren. Begin niet direct aan lange sessies. Begin met vijf of tien minuten. Als het je bevalt dan kan je het geleidelijk aan gaan opbouwen. Maar er is niemand die je gaat controleren. Doe het allemaal op je eigen gevoel. Dat is het beste. Je kunt de werking van zo'n sessie verbeteren door van tevoren een klein kwartiertje wat te drinken. Het is onverstandig om dit direct uit je werk of na de boodschappen doen te doen. Een klankschaal kan je dus gebruiken om je opkomende gedachtes enigszins te stoppen (te verminderen). Een klankschaal is in dit geval niet meer dan een voorwerp met geluid om jezelf af te leiden. Je hoeft dit natuurlijk niet per se alleen maar met een klankschaal te doen. Je kunt ook naar de wind of naar het verste geluid in jouw omgeving luisteren. Het principe blijft hetzelfde. Ik gebruik een klankschaal al meer dan vijftien jaar. Ik heb gemerkt dat mijn geest als het ware enigszins geprogrammeerd is. Wanneer ik een paar maal op de klankschaal tik, lijkt het net of mijn geest maar ook mijn lichaam zich al een beetje begint te ontspannen. Dit maakt mijn sessies wel een stuk eenvoudiger. Ik kan soms vrij spoedig een heel eind in rust wegzakken. Ik vind dat een heel aangenaam gevoel. Misschien kan je dit zelf ook eens gaan proberen. Maar verwacht niet direct de eerste of tweede keer al veel resultaat. Je zult wel hier eerst wat aan moeten wennen. Maar ik vind persoonlijk de tijd die je hier in steekt en de aanschaf van de klankschaal, meer dan de moeite waard. Een klankschaal is één van de technieken om jezelf meer onder controle te krijgen.

 

Een warm bad

Er zijn diverse methodes om jezelf te ontspannen en om wat meer rust in je aura te brengen. Het grappige is dat je vaak het niet eens ver hoeft te zoeken. Je kunt namelijk zelf op diverse wijzen met warmte gaan experimenteren. Warmte ontspant en ontkrampt. Ik raad je aan om 's avonds of op een ander tijdstip eens een warme kruik op je buik te leggen. Maar je kunt natuurlijk zo’n kruik ook op andere plekken leggen. Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit. Zolang warmte maar in je lichaam kan trekken. Misschien heb je wat last van spanningen in je schouders of in je nek. Je kunt een platte kersenpitten kruik kopen die je een paar minuten in de magnetron verwarmd, overal kan opleggen. Warmte heeft een goede invloed op de doorstroming van jouw energieën in je lichaam en aura. In mijn praktijk adviseer ik regelmatig mensen om eens een extra warm bad te nemen of als ze daarvan houden naar een sauna te gaan. Door allerlei spanningen verkrampen we. Dit heeft een negatieve invloed op allerlei doorstromingsprocessen. Veel mensen vergeten door hun drukke leven zichzelf een beetje extra te verzorgen en te verwennen. Het zal geen enkele gezondheid ten goede komen wanneer je 's morgens niet fit wakker wordt en aan het einde van de dag weer oververmoeid in slaap valt. Door allerlei vormen van zielenonrust (allerlei zorgen) word je ook nog eens regelmatig wakker. Ik denk dat je dan niet goed bezig bent. Je kunt met warm water op verschillende wijzen experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld ook met je gezin naar een subtropisch zwembad gaan. Als je dit leuk vindt, kan je hier ook nog eens met elkaar extra lol maken en dat werkt ook ontspannend. Voor degenen die van een warm bad houden kan je van het merk Kneipp lekker geurende etherische badolie op basis van geneeskrachtige kruiden kopen. In een drogist verkopen ze een hele serie heilzame badolie. Zo’n flesje Kneipp olie is ook een leuke tip om iemand als een cadeautje te geven. Voor degenen die een goede gezondheid hebben (en willen behouden) of terug willen, zou je ook met wisselbaden of douches kunnen gaan experimenteren. Maar het wisselen van een koude naar een warme douche en weer terug moet je wel rustig opbouwen. Je hebt zeker enige tijd nodig om hier aan te wennen. Het is belangrijk om zelf rustig te bekijken en uit te proberen wat bij jou persoonlijk past. Het heeft weinig zin om iets te forceren want met tegenzin laat je iets ook weer snel los. Dat is zonde van je tijd en misschien je geld. Kijk eens voor meer informatie onder ‘wisselbaden’ en ‘wisseldouches’ op het internet.

 

De krachten van de natuur

Het is ontzettend belangrijk dat je meerdere momenten in de week creëert om jezelf te ontladen van je spanningen. Ik raad iedereen aan om wat vaker een wandeling van minimaal een half uur te maken. Het mooiste is als je dit in jouw omgeving in de natuur kunt doen. De aura energieën van onder andere een groot stadspark, een bos, het strand van de zee of een dijk van een rivier zijn ontzettend heilzaam. Wanneer je met jouw aura ergens wandelt, dan trekken na verloop van tijd de aura energieën van de natuur in jouw aura. Je spoelt als het ware door deze energieën weer schoon en wordt weer aangevuld van goede energie. Je kunt zowel alleen als met iemand samen een wandeling gaan doen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Steeds meer mensen hebben problemen met het in slaap komen. Misschien is het raadzaam om ruim één of twee uur voor het slapen gaan een flinke wandeling te maken. Wanneer je overigens niet van wandelen houdt, dan kan je dit natuurlijk ook met je fiets gaan doen. De frisse lucht en beweging kan je hoofd wat leger maken. Het is heel belangrijk om je indeling van de dag te veranderen. Ik zeg altijd de boog kan niet dag in dag uit gespannen staan. Je pleegt dan bewust of ongemerkt roofbouw op je gestel. Ik merk dat tegenwoordig steeds meer mensen de prijs hier voor moeten gaan betalen. Dat is jammer en eigenlijk helemaal niet eens nodig. We zouden heel spoedig van die ‘tijd is geld economie’ afmoeten. Eigenlijk zijn we met z’n allen een beetje doorgeslagen. We buiten zelfs de natuur helemaal uit. Denk bijvoorbeeld maar aan het leegvissen van de zeeën. Terwijl we van de natuur in zoveel opzichten afhankelijk zijn. Welk wezen vervuilt op zo'n drastische wijze z’n eigen nest. We zouden van de natuur net als de indianen ooit deden niet meer moeten nemen dan nodig is. We zouden de natuur meer moeten respecteren. Ik hoop dat in de toekomst steeds meer mensen hier bewust van gaan worden. Een gezonde natuur is ontzettend heilzaam voor de mens. Alle natuurrijken zouden op een goede manier met elkaar moeten samenwerken.

 

Een vermoeide aura

In het leven kan er van alles gebeuren waardoor je erg vermoeid raakt. Ik denk dat iedereen weleens een fase heeft meegemaakt waarin hij opstond met het gevoel van behoorlijke uitputting. Het is niet prettig om de dag te beginnen met emotionele chaos en moeheid. Aan bijvoorbeeld de aura-energie rond iemand z’n hoofd, kan ik snel waarnemen hoe fit iemand zich voelt. De aura ziet er dan enigszins wollig en verzwakt uit. Het is best moeilijk uit te leggen wat ik precies zie. Mensen staan heel dikwijls vreemd te kijken wanneer ik in de eerste minuut van een consult al direct zeg, voel je je mentaal gezien niet helemaal fit of heb je pijn in je knieën? Het ijs is meestal dan direct al gebroken. Het is de eerste keer altijd maar even afwachten of je bij een goede paranormale begaafde persoon bent. Je kunt dat van te voren ook niet altijd weten. Tenzij je het adres van een ander hebt gehad. Ik heb daar alle begrip voor. Ik doe altijd extra mijn best om iemand zich op z’n gemak te laten voelen. Voor mij is het ook belangrijk dat er een rustige ontspannen aura ontstaat. Ik heb persoonlijk een hekel aan grote spanningen en drukte. Het kost mij dan iets meer tijd om me goed te concentreren. Ik moet me rustig in mijn hoofd kunnen voelen om naar ’binnen’ te kunnen kijken. Maar om eerlijk te zijn, ik heb in het verleden ook op drukke paranormale beurzen gestaan, ik ben wel wat gewend. Het is lastig als je een vermoeide aura hebt. Ik heb een heel eenvoudige tip waar ik mij misschien niet direct populair mee maak. Het kan namelijk gebeuren dat je zo onrustig 's nachts in je bed ligt dat je je levenspartner daarvan wakker maakt. Hier moet je mee oppassen. Want voordat je het weet ga je in gedachten op telepathische wijze allerlei gedachten naar elkaar sturen. Gedachten en gevoelens zijn zoals je waarschijnlijk wel weet ook energieën. En deze energieën kunnen elkaar hoe vreemd dat misschien voor je klinkt elkaar beïnvloeden. Met veel en onrustige bewegingen en deze gedachten energieën kan je heel makkelijk elkaar wakker houden. En dat komt je rust niet bepaald ten goede. Mijn advies is: om voor een paar dagen in een andere kamer te gaan slapen. Door in een andere kamer te gaan slapen heeft jouw aura de kans om meer tot rust te komen. Het is soms onverstandig om heel dichtbij in iemand anders zijn aura te liggen. Door heftige emoties en uitputting kunnen jullie aura’s als het ware met elkaar gaan botsen. Dit is ook één van de redenen waarom mensen dikwijls geïrriteerd op elkaar gaan reageren. Het is echt meer dan de moeite waard om hier eens rustig met je partner over te praten. Je moet door de keuze om even voor x-tijd apart te slapen, geen ruzie of spanningen krijgen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar je kunt voor het slapengaan eerst nog rustig bij elkaar liggen. Een leuk en ontspannend gesprek kan je behoefte aan slaap bevorderen. Maar wanneer je werkelijk wilt gaan slapen, ga je naar die andere slaapkamer. Ik heb deze tip wel vaker aan mensen gegeven. Niet iedereen reageert hier positief op. Ik begrijp dat. Misschien ben je erg aan iemand gehecht enz. Maar je moet je gedachten op de toekomst richten. Het is heel belangrijk dat je beiden gezond door het leven loopt. Het leven is dikwijls helemaal niet zo eenvoudig. Ik weet daar persoonlijk alles van. Ik heb ook heel wat moeilijke hoofdstukken achter de rug. Maar het apart slapen is in beider belang. Je moet hier misschien even wennen. Dat is logisch en helemaal niet vreemd. Ik hoop dat je deze tip eens wilt uitproberen. Ik kan je niet goed uitleggen hoe sterk mensen door middel van hun aura op elkaar reageren. Gedachten en gevoelens zijn voor een helderziende wel degelijk krachten. Je ziet dit als licht (auralicht) en je kunt het voelen een beetje als de werking van magneten. Deze energieën zijn zoveel maal sterker dan we vermoeden. Ik wil niemand bang maken. Dat is echt niet mijn bedoeling. Ik kan door mijn paranormale gaven mensen bijzondere tips geven. Ik vind dat heel nuttig en leuk om te doen. Haal uit dit boek de tips die jou persoonlijk aanspreken en voor jou of jullie uit te voeren zijn. Ik wil in ieder geval niet de oorzaak van een conflict zijn of gaan worden. Je zult in dit boek vast wel een paar goede tips vinden.

 

Zelf aura’s leren waarnemen

In dit boek wordt regelmatig over aura’s gesproken. Ik wil je uitleggen hoe jezelf een deel van de aura kunt waarnemen. Je kunt dan ook veel beter de diverse tips in dit boek begrijpen. Het is mij opgevallen dat zeker vijf van de tien mensen direct na een kleine oefening al een beetje een deeltje van de aura zullen gaan zien. Je moet even weten wat het is en hoe je daar naar moet leren kijken. Het is tijdens mijn cursussen over je intuïtieve en paranormale gevoeligheid altijd een leuk en leerzaam onderdeel. Het is me opgevallen dat in verhouding verschillende mensen een paar maal een witte of gekleurde mist om iemand zijn hoofd of schouder zag. Een beetje auralicht zien, is echt niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je moet kijken. Wat je mogelijk gaat zien, lijkt een beetje op de gloed die je op een mooie zomerse dag van het asfalt van een snelweg ziet komen. Je ziet dan een soort transparante gloed of warmte boven het asfalt hangen. Het is meer dan de moeite waard om deze oefening een paar maal te doen. De oefening kan je zowel op de dag als 's avonds in het donker in je bed doen. Mijn advies is: om dit 's avonds in het donker in de slaapkamer te doen. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit. Je kunt je eigen keuze maken. De reden waarvoor ik voor later op de dag in het donker in je bed kies, is omdat je dan waarschijnlijk veel rustiger in je hoofd bent geworden. Maar het is voor deze oefening wel heel erg belangrijk eerst even te wennen aan het donker. Je mag niet afgeleid worden door het licht of andere zaken. Wanneer je het gevoel hebt dat je aan het donkere gewend bent, kan je aan de oefening beginnen. Houd je hand veertig of vijftig centimeters voor je ogen. Het maakt niet uit of je dit zittend of liggend doet. Kijk maar wat jij het prettigste vindt. Probeer eerst zo’n tien tot dertig seconden gewoon naar je stoffelijke hand te kijken. Wanneer je dit gedaan hebt moet je proberen maximaal één minuut een paar millimeter langs een vinger of vingertop kijken. Het maakt niet uit welke vinger je hiervoor kiest. Je kunt ook langs je hand of pols kijken. Je moet proberen te zien of je een lichte gloed van een paar millimeter of centimeters langs je vingers of hand ziet. Je zult eerst op deze wijze van ‘kijken’ even moeten wennen. Het kan goed zijn dat je vrijwel direct of na een paar minuten ineens deze aura gloed gaat waarnemen. Wanneer dit lukt, moet je eens extra proberen om te kijken wat er van uit je vingertoppen straalt. Het kan zijn dat je hier wat meer energie ziet uitkomen. Het is zelfs mogelijk dat je pluimen van energieën hier uit ziet komen. Je zult vast verbaasd en opgewonden zijn als je dit voor het eerste keer waarneemt. Ga niet te lang experimenteren want door het activeren van je derde oog kan je een druk op je voorhoofd krijgen. Dit trekt na verloop van tijd vanzelf wel weer weg. Maar voor degenen die niets of heel weinig zien, raad ik aan om deze oefening op een andere dag nog eens te herhalen. Want ik heb bij mensen gemerkt dat wanneer ze slecht geslapen hebben of heel erg moe zijn door het werk of gezin ze dit minder makkelijk zullen gaan zien. Wees dus niet direct teleurgesteld. Ik ga er vanuit dat de meeste lezers dit echt wel zullen gaan zien. Maar je moet even weten hoe je hier naar kijkt. Tijdens mijn cursussen betrek ik altijd direct de cursisten erbij die deze aura gloed zien. Ik vraag altijd of ze aan de groep willen uitleggen hoe ze kijken. Soms krijg je voor de andere cursisten hele goede en praktische tips. Dit komt ook het vertrouwen en de rust van de groep zelf ten goede. Je moet even voor jezelf kijken wat er voor jou persoonlijk het beste is. De één kijkt liever op de dag en de ander liever ‘s avond laat als het donker is. Door het experimenteren met dergelijke oefeningen kan een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Een mens is veel meer dan alleen een stoffelijk lichaam. Het is leuk om verder te experimenteren.

 

Een extra vrije dag

De meeste mensen hebben tegenwoordig een heel druk leven. Het lijkt er weleens op dat onze agenda's alleen maar voller raken. Het is leuk als je veel te doen hebt. Maar het moet natuurlijk ook weer niet teveel gaan worden. Het is voor je gezondheid niet goed als je een paar maanden of nog langer nogal oververmoeid en overbelast door het leven loopt. Eigenlijk is dan de kwaliteit van jouw leven een stuk verminderd. Probeer alles eens wat beter te plannen. Schat eens scherp in wanneer je extra drukke dagen hebt of krijgt. En probeer vooraf of achteraf van zo’n periode een extra vrije dag in te lassen. Het is niet verstandig om dat steeds maar uit te stellen. Voor dat je het weet, ben je misschien al weer een jaar verder. Je pleegt met deze wijze van leven heel makkelijk roofbouw op je leven en gezondheid. Je kunt hier allerlei kleine maar ook grote gezondheidsproblemen door krijgen. En wat je door de jaren heen zelf ontwikkeld hebt, los je niet zomaar weer op. Het gaat je ook meestal veel tijd en geld kosten. Ik ben van mening dat je regelmatig meer tijd moet inlassen voor momenten van geestelijke en emotionele ontspanning. We moeten meer tijd nemen om wat dieper tot rust te komen. Het is niet goed voor je aura om continu als het ware innerlijk en uiterlijk een wervelwind te zijn. Het is jammer dat er op bijvoorbeeld de middelbare school geen aandacht wordt besteed aan bewust leven en ontspanning. Naar mijn mening jagen we maar door. Het is logisch dat in verhouding jonge mensen veel meer aan kunnen dan oudere mensen. Na je veertigste veranderen langzaam je hormonen. Denk maar aan het grijs en het dikker worden. Het is heel belangrijk dat je bijvoorbeeld als twintiger met het thema inspannen en weer goed ontspannen bezig bent. Probeer zo bewust mogelijk te leven en goed naar de signalen van je gezondheid te luisteren. Het is veel beter om in een vroeg stadium maatregelen te nemen dan wanneer het misschien al tien jaar te laat is. In mijn praktijk adviseer ik cliënten regelmatig om een extra vrije dag of minimaal een dagdeel aan je weekend te plakken. Iedereen maakt in zijn leven van alles mee. Het is heel belangrijk om na moeilijke periodes ook weer extra tijd voor ontspanning te zoeken. Innerlijke wonden hebben ook de tijd nodig om volledig te kunnen helen. Ik merk zo dikwijls dat mensen emotionele moeilijkheden niet volledig verwerkt hebben. En dit kan na verloop van tijd aan je gezondheid gaan knagen. Probeer zo bewust mogelijk te leven. En maak je eens een extra dag vrij.

 

Te weinig nachtrust

Ieder mens is met een ander gestel (constitutie) geboren. Sommige gezondheidsproblemen heb je van je ouders en voorouders geërfd. Je kunt daar enorm veel geluk mee hebben maar zeker ook pech. De mens zijn aura vergelijk ik weleens met een accu van een auto. Ik ‘zie’ verschillende zaken aan een aura. Maar ik moet altijd wel extra mijn best doen om mijn paranormale indrukken te vertalen in een voor iedereen begrijpelijke taal. Bijvoorbeeld stress, verdriet of slaapproblemen zijn vrij eenvoudig te zien. Ik heb door het voeren van mijn praktijk hier door de jaren heen best veel gezien en van geleerd. Het valt mij op dat veel mensen veel te weinig slapen. Ik weet natuurlijk dat er veel problemen onder de mensen kunnen zijn. Dat is logisch, dat is het leven. Maar ik wil graag als helderziende door middel van mijn gaven extra benadrukken dat we wel genoeg moeten slapen. Ik kan niet exact aangeven hoeveel uur iemand nodig heeft. De één misschien zes uur en de ander misschien bijna tien uur. Het is geen wedstrijd, wie met het minste aantal uren verder kan. Je moet heel goed naar je eigen lichaam en geest luisteren of je voldoende geslapen hebt. Iedereen voelt dit in de eerste tien minuten na het ontwaken zelf wel aan. Je moet hier natuurlijk wel eerlijk naar luisteren. Het heeft geen zin om met wilskracht jezelf te forceren. Probeer je programma zodanig in te delen dat er voldoende tijd voor jouw nachtrust is. Een fitte persoon functioneert veel beter dan iemand die een chronisch slaapgebrek heeft. Langdurig slaaptekort verzwakt je gezondheid. Je wordt sneller geïrriteerd en loop door energiegebrek regelmatig met een beetje hoofdpijn rond. Dit kan je aan iemand zijn aura zien. Probeer indien mogelijk jouw uren van slaaptekort in te halen. Sommige mensen kunnen tussen de middag of begin van de avond even één uurtje bij tanken.

 

Geneeskrachtige slaapkruiden

In de natuur heb je diverse geneeskrachtige planten die het slaapproces kunnen bevorderen. Het is vaak wel even belangrijk om zelf uit te zoeken welk middeltje het beste bij jou past. Want wat bij de één goed werkt, hoeft bij een ander niet veel te doen. Dit heeft onder andere te maken met de geneeskrachtige stoffen in de plant en jouw type constitutie. Ik vind dit soms weleens lastig om in mijn praktijk uit te leggen. Maar ik doe altijd extra mijn best om naast bijvoorbeeld een magnetiseerbehandeling een goed werkend middeltje te zoeken. Diverse geneeskrachtige planten, homepathische tincturen werken vaak heel goed samen. Het vult elkaar eigenlijk goed aan. Ik wil een paar geneeskrachtige planten vermelden. Je kunt zelf op het internet hier heel veel over vinden. Deze middeltjes kan je zowel als druppeltjes (tincturen) als in tabletvorm kopen in een drogist, apotheker en diverse natuurvoedingswinkels.

 

Passiflora incarnata

In het Nederlands passiebloem.
Dit plantje werkt ontspannend, kalmerend en slaapbevorderend.

 

Valeriana officinalis

In het Nederlands valeriaan.

Deze plant ontspant en werkt kalmerend op het centraal zenuwstelsel en vergemakkelijkt het in slaap komen.

 

Humulus lupulus

In het Nederlands hop.

Dit plantje kalmeert en werk slaapbevorderend.

 

Avena sativa

In het Nederlands haver.

Haver versterkt het zenuwstelsel, het werkt kalmerend en ontspannend en het verlengt na enkele weken van gebruik je slaaptijd. Je zult zien dat je na een paar weken minder vaak wakker wordt.

 

In Nederland wordt een aantal van deze planten in het middel Dormeasan van A.Vogel gebruikt. Maar elk merk heeft zo zijn eigen bijzondere samenstelling van planten. Het is toch een kwestie van zelf uitproberen wat het beste bij jou past.

 

Jouw helende handen en het afsluiten van je zonnevlecht

Zoals je waarschijnlijk wel op mijn website hebt gezien, ben ik van beroep zowel paragnost als magnetiseur. Ik moet na al die jaren nog steeds aan dat rare woord magnetiseur wennen. Want je praat over menselijke levenskrachten en niet over magneten en ook niet over de werking van magneten. Er is eigenlijk helemaal geen sprake van een magnetische werking. Het is niet meer dan het overbrengen van je eigen menselijke levenskrachten van jezelf op een ander. En echt nagenoeg iedereen kan dit een beetje. Dat is ook logisch want iedereen heeft levenskrachten nodig om hier op de aarde te kunnen leven en functioneren. Ieder mens straalt levenskrachten uit. Dat kan je voelen maar ook helderzien. Denk maar aan de aura. Tijdens het magnetiseren lopen jouw energieën over op de aura van een ander. De andere persoon kan een beetje warmte voelen. Magnetische krachten kunnen zowel sterk helend als kalmerend werken. Ik wil je uitnodigen om een paar maal een heel eenvoudig experiment met jezelf te doen. Hetgeen wat ik je wil uitleggen, valt goed beschouwd niet eens onder de noemer paranormale activiteiten. Ik heb het namelijk niet over ingevingen of paranormale beelden enzovoort. Ik heb het in dit geval gewoon over basisenergieën, die ieder mens en dier van nature tot zijn beschikking heeft.

 

Ik wil je graag even laten experimenteren om jezelf of eventueel een ander, rustiger te maken. Je hebt hier alleen maar je eigen handen voor nodig. Ik kan me niet voorstellen dat elke lezer hier al ervaring mee heeft. Je zult eerst even moeten experimenteren om deze krachten te gaan voelen. Op zich is dit helemaal niet moeilijk. Om te beginnen moet je je handen even een beetje schuin en met de binnenkant op elkaar leggen. Haal daarna je handen één of twee centimeters hoogstens van elkaar. En probeer te voelen of je een lichte warmte of gloed tussen je handen voelt. Misschien kan ik beter zeggen of je een beetje warme uitstraling uit je handen voelt komen. Het is echt niet zo warm als bijvoorbeeld een kachel. Voor degenen die denken: maar dit is toch mijn eigen lichaamswarmte, heb ik een klein proefje. De grootste tijd van het jaar zullen je handen als je een tijd buiten bent geweest, koud aanvoelen. Dat is normaal en niets bijzonders. Probeer opnieuw met je koude handen deze oefening uit. Je zult zien dat je ondanks je koude handen tot je grote verbazing die warme gloed als nog voelt. Dit is een bewijs dat deze magnetische krachten niet uit je gewone stoffelijk lichaam komen maar uit de aura van je handen. Probeer dit maar eens een paar dagen uit. Wanneer je deze krachten dus tussen je handen voelt, dan kan je verder gaan met het experimenteren. Je kunt vervolgens je hand op dezelfde afstand van één of twee centimeters rustig in de richting van je pols of boven arm houden/schuiven. Je kijkt of je de uitstraling van je hand nog steeds blijft voelen. Doe dit experimentje één of twee minuten. Je kunt vervolgens verder gaan door je beide handen in de buurt van je wangen of slapen te plaatsen. Je kijkt nu weer of je dezelfde warmte voelt. Je kunt in principe hiermee eindeloos verder experimenteren. Want je kunt je handen een tijdje voor je ogen houden, op je voorhoofd, oren of bijvoorbeeld je keel of nek enzovoort. Ik wil je op deze wijze zelf laten voelen dat iedereen een beetje zijn eigen magnetische krachten praktisch kan toepassen. Ieder mens is zo nu en dan moe. Tijdens moeilijke levensfases kan je langdurig niet topfit zijn. Ik heb hier een goede tip voor. Ongeveer vijf centimeters boven je navel zit een belangrijk punt. Dit punt heet de zonnevlecht (Plexus solaris). Een zonnevlecht ligt in jouw aura. En wordt ook wel een chakra genoemd. Dit punt kan je goed gebruiken om jouw eigen magnetische levenskrachten terug in je lichaam te laten stromen. Hoe doe je dit? Eigenlijk een beetje hetzelfde als de experimenten. Leg je linkerhand op dit punt bovenop je buik en vervolgens je rechterhand weer op je linkerhand. Het zou mooi zijn als je de uitstraling van je linkerhand in je buik voelt en de warmte van je rechterhand op je linkerhand. Je hebt dan voor jezelf een bewijs dat dit geen inbeelding of een vorm van hocus pocus is. Dit zijn echter reële levenskrachten. Deze krachten gebruik ik in mijn praktijk voor het magnetiseren van cliënten met diverse klachten. Het is de bedoeling dat je op deze wijze je handen minimaal zo’n vijf tot tien minuten op dit punt houdt. Je zult na een aantal experimenten merken dat je wel degelijk hier een stuk rustiger en krachtiger van wordt. Het maakt overigens niet uit of je dit op een stoel of op je bed, op de dag of in de avond doet. Je kunt hierbij je eigen gevoel en intuïtie gebruiken. Jouw aura neemt op deze wijze via je handen meer krachten op. Ik doe deze oefeningen zelf ook bijna dagelijks. Je kunt jezelf ermee opladen maar ook energetisch gezien, jezelf een beetje afsluiten voor allerlei invloeden van anderen. Ik vind het een heel aangenaam gevoel. Het werkt en het kost je verder helemaal niets. Probeer deze oefeningen een paar weken op jezelf rustig uit. Als je dit leuk vindt dan kan je later dit ook eens op een bijvoorbeeld onrustige buik of verzwikte enkel van een ander gaan doen. Je kunt met deze basislevenskrachten eigenlijk eindeloos verder experimenteren. Maar in dit geval, gaat het mij er om dat dit een hele mooie en eenvoudige tip is om jezelf een beetje weer op te laden. Ik hoop dat je dit voelt en dit voortaan voor jezelf maar ook voor anderen gaat gebruiken. Je kunt als je het leuk vindt, dit natuurlijk ook aan andere belangstellenden uitleggen.

 

Rustig kauwen

Het is met de onderwerpen van dit boek niet mijn bedoeling om als een ‘zeurpiet’ of een gezondheidsfreak over te komen. Ik vind dat iedereen op zijn eigen wijze een leuk leven moet hebben. Ik gun dat iedereen van harte. Maar om een goede gezondheid te behouden of terug te krijgen, daar moet je wel wat voor over hebben. Gezondheidsproblemen hebben tegenwoordig ook veel te maken met de veranderde levensomstandigheden. Vroeger leefden heel veel mensen op het land, zij hadden dikwijls een zeer zwaar leven. Tegenwoordig werken veel mensen in een kantoor (of ander gebouw). Ik denk dat we vrijwel allemaal een zittend leven zijn gaan leiden. Iemand die bijvoorbeeld in de bouw werkt, heeft andere voeding nodig dan wanneer je jouw spieren nauwelijks gebruikt. Terwijl we misschien wel drie keer zoveel meer zijn gaan eten dan echt nodig is. Deze vorm van grote overdaad schaadt onze gezondheid. We noemen dat tegenwoordig ‘welvaartziektes’. Er zijn daar honderden studies over gedaan. Terwijl iedereen zelf wel snapt dat overdaad schaadt. Tegenwoordig leven heel veel mensen met een flinke dosis spanning en stress. Dit hoort een beetje bij deze tijd. Wanneer het de tijd is om alleen of gezamenlijk te eten, raad ik iedereen aan om minimaal een kwartier voor het eten een rustige, ontspannen sfeer te maken. Dit moet je natuurlijk met z’n allen doen. Het maakt niet veel uit hoe je een rustige sfeer maakt, als je maar een rustige sfeer creëert. Ten slotte zijn niet alle mensen hetzelfde. Kijk wat het beste in je eigen wereldje past. Veel onrust tijdens het eten is van grote invloed op je totale gezondheid. En ik vind het persoonlijk eigenlijk heel erg jammer. Want waarom zou je niet meer tijd voor elkaar maken. Het is toch in de meeste gevallen juist hartstikke leuk en gezellig om met jouw clubje mensen te zijn. Waarom zou je haasten en stressen. Maak er een mooi en gezellig moment van. Er zijn duizenden mensen die door allerlei omstandigheden helemaal alleen moeten eten. Zij zouden heel graag bij jou aan tafel willen schuiven. Het is niet altijd leuk om helemaal alleen te eten. Het is ook belangrijk om je voeding veel beter te kauwen. Je spijsvertering begint al bij het kauwen van je voeding. We hebben in onze mond niet voor niets allerlei enzymen gekregen voor onze spijsvertering. Wanneer er een goede sfeer is, zal je vanzelf rustiger eten en kauwen. Wanneer je veel te snel eet en slecht kauwt, belast je jouw spijsverteringorganen enorm. Je kunt hier allerlei buikproblemen door gaan krijgen. En wanneer je eenmaal last van allerlei spijsverteringsklachten krijgt, heb je vast en zeker hier enorm veel spijt van. Alle spijsverteringsklachten kunnen je leven behoorlijk verpesten. Kijk eens hoe je meer rust en natuurlijk gezelligheid aan tafel kunt krijgen. Bespreek het met elkaar. Misschien word je wel negentig jaar. Waarom zou je dan zo haasten en stressen? Dat is toch eigenlijk helemaal niet nodig. We doen dit grotendeels ons zelf aan. Een gebrekkige spijsvertering kan je ook enorm veel energie kosten. Je kunt hier ook enorm moe van worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is meer dan de moeite waard om hier bewuster mee om te gaan. En in dit geval hoeft het je niet eens extra geld te kosten.

 

Thee voor een onrustige buik

Het is mij door de jaren heen opgevallen dat heel veel mensen problemen met hun buik hebben. In heel veel gevallen heeft dit te maken met diverse vormen van stress en te veel eten (overdaad). Het is niet prettig als je een onrustige buik hebt. Onze emoties beïnvloeden de organen in je buik. De organen in jouw buik noem ik weleens ‘de gevoelsorganen’. Stress, verdriet en depressieve gedachtes kunnen bijna alle lichaamsonderdelen beïnvloeden. Het is maar net waar jij persoonlijk gevoelig voor bent. Ik heb in mijn praktijk dikwijls de rustgevende kruiden (citroen)melisse en zoethout geadviseerd. Deze geneeskrachtige kruiden hebben een goede werking op je buik in het algemeen. Door hier thee van te zetten, zullen je spijsverteringsorganen meer tot rust komen en beter gaan functioneren. Zelfs van mensen die een stoma hadden, kreeg ik positieve reacties. Ik vind het altijd leuk te horen als mijn tips werken. Naast mijn paranormale gevoeligheid heb ik iets met geneeskrachtige planten en gezonde natuurvoeding. Je kunt vrijwel overal deze twee geneeskrachtige kruiden voor een onrustige buik kopen. Dat zal niet veel problemen opleveren. Je moet alleen voor jezelf even zien of je wat losse thee koopt of in de vertrouwde kleine kant-en-klare theezakjes. Hier kan je even mee experimenteren. Het is de bedoeling dat je van deze twee kruiden een mengsel maakt. Ik zou alleen verhoudingsgewijs twee of driemaal meer citroenmelisse in een thee-ei of theelepel doen dan zoethout. Het makkelijkste is dat je gepulverde (ruw gemalen) zoethout koopt. Zoethout zijn eigenlijk kleine takjes, misschien ken je dat nog wel van vroeger. Zo’n takje waar je heel lang op kon kauwen. Vraag eventueel in de winkel om advies. Laat het gekookte water met het thee-ei rustig afkoelen. Ik zou een halve of een hele liter water koken. Je hebt dan direct genoeg voor twee of drie dagen. Het thee-ei kan je in je bijvoorbeeld glazen theepot laten staan. De thee wordt dan alleen maar sterker. Het maakt niet uit of je dit mengsel koud of warm drinkt. De werking blijft hetzelfde. Je kunt dus zelf kijken wat jij persoonlijk het lekkerste vindt, koud of warm. Het kan wel zijn dat je in het begin een beetje aan deze smaak moet wennen. Maar je kunt de eerste keer ook een lichtere thee zetten. Je haalt dan het thee-ei na bijvoorbeeld tien minuten uit de pot. Je kunt naar eigen smaak en inzicht experimenteren. Maar doe er geen gewone suiker in. Ik raad je aan om diverse malen per dag een paar grote slokken van deze thee te nemen. Probeer je speeksel extra met deze thee te vermengen. Dit zal de werking alleen maar ten goede komen. Je moet van dit mengsel ook geen wonderen verwachten. Maar je zult vast wel merken dat je buik een stuk beter aanvoelt. De druk en de kramp trekt weg. Eigenlijk moet je deze tip als een goede ondersteunende tip zien. Ik bedoel je moet natuurlijk wel kijken wat de oorzaak van jouw gevoelige buik is. Je kunt zonder problemen deze thee paar weken achter elkaar drinken. Kijk eens voor meer informatie in een boek over geneeskrachtige kruiden of op het internet. Of vraag informatie in een natuurvoedingswinkel om advies.

 

Jouw positief of negatief geladen gedachte-energieën

Ieder mens maakt in zijn leven van alles mee. Het is logisch dat je op al jouw belevenissen flink reageert. Iedere persoon is continu met zijn persoonlijke gedachtes en emoties actief. Zelfs als je mediteert of slaapt ben je nog steeds een beetje bezig. Ik kan dit proces aan de mensen hun aura zien, dat ze ergens mee bezig zijn. Ik heb geleerd dat onze gedachtes en emoties in werkelijkheid krachten zijn. Al die verschillende gedachtes en emoties als krachten, stralen we aan alle kanten van de aura een ruimte in. Meestal noemen we dit een sfeer rond iets of iemand. Een omgeving kan met deze energieën zowel positief als negatief geladen of meer opgeladen worden. Dit is op zich een wonderlijke wereld om te kunnen voelen of helderzien. Ik denk dat iedereen wel zo zijn eigen ervaringen heeft. Iedereen voelt de sfeer of in dit verband de energie van een ander weleens aan. Gedachtes en emoties zijn dus in werkelijkheid krachten. We zouden deze krachten beter moeten benutten en beheersen. Want door langdurige zorgen en allerlei vormen van stress beïnvloeden we onze geest en lichaam aanzienlijk. Van zware gedachtes kan je zelfs ziek worden. Ik wil je een beetje waarschuwen voor jouw gedachtes en emoties. Zend niet te lang zware gedachtes naar jouw lichaam (of naar anderen). Met hele zware of boze gedachtes vergiftig je in wezen jouw aura met alle gevolgen vandien. Het is beter om in de ochtenduren te proberen wat positiefs te denken en te gaan doen. Ik weet uit eigen ervaring dat dit niet altijd makkelijk is. Soms ben je zo verdrietig en boos dat het heel moeilijk is om je gedachtes en gevoelens om te zetten naar positievere gevoelens. Ik denk wel dat het goed is om af en toe eens flink boos te zijn omdat je dan goed kunt ontladen. Bijvoorbeeld verdriet en zorgen dat moet niet naar binnen slaan. Je kunt daar op den duur onder andere allerlei ontstekingen van krijgen. Wees ervan bewust dat je heel eenvoudig en actief jouw innerlijke krachten kunt gebruiken. Ik ga niet zeggen dat dit makkelijk is. Maar meer dan de moeite waard om uit te zoeken. Van de leuke momenten in je leven of bijvoorbeeld van het verliefd zijn, zal je niet slijten. Van positieve gedachtes en gevoelens ga je stralen. En dit komt je gezondheid ten goede. Het is niet mijn bedoeling om met dit stukje tekst zwaar te gaan doen. Ik wil je er alleen maar op wijzen dat je wel degelijk voor een deel verantwoordelijk ben voor je eigen gezondheid. Je kunt met je eigen gedachtes en emoties jezelf als het ware vergiftigen of een zonnetje zijn. Ik kan me goed voorstellen dat je misschien hier nog niet zo veel over nagedacht hebt. Ik ben door mijn paranormale gaven de wereld anders gaan zien. Ik vind het leuk en nuttig om iedereen jouw verschillende spirituele mogelijkheden te wijzen. Je kunt als je daar voor belangstelling hebt er zelf zoveel mee doen. Het is in eerste instantie mijn bedoeling van het schrijven van dit boek om diverse tips te geven om meer rust in jezelf en je aura te krijgen. Een goede gezondheid is voor iedereen een heel waardevol iets. In je ontdekkingsreis naar meer Nieuwetijdszaken kom je automatisch van alles tegen. Probeer je gedachtes en emoties iets beter te beheersen. Je kunt bijvoorbeeld je gedachtes met iets proberen af te leiden. Door jezelf af te leiden kom je vrij snel in een andere betere energie. En met een andere energie bedoel ik een andere stemming of sfeer komen. Dit lijkt misschien een beetje moeilijk maar het is het in veel gevallen toch niet. Je kunt jezelf dit vrij eenvoudig aanleren. Je moet voor jezelf eerst nagaan of je gelooft dat mensen in feite uit allerlei krachten bestaan. En dat gedachtes en emoties zoals ik al beschreef in werkelijkheid energieën zijn. Wanneer je dat ook zo ervaart dan kan je zelf je eigen krachten gebruiken. Je kunt zelfs met je gedachtes jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren. Maar ik ga echt niet beweren dat je met je gedachtes alles kunt oplossen en genezen. Ik hoop dat met deze tekst een hele nieuwe wereld voor je opengaat. De energieën die ik probeer te beschrijven gelden voor alle mensen en dieren.

De krachten van een magnetiseur

Een mens kan door diverse levenssituaties behoorlijk uitgeput raken. Er zijn soms momenten dat je van buitenaf hulp moet gaan zoeken omdat je er zelf niet meer goed uitkomt. Eén van de mogelijkheden is een behandeling van de magnetiseur. Een goede magnetiseur heeft door zijn intuïtieve of paranormale gevoeligheid snel een beeld van jouw klachten en persoonlijke levenssituatie. De magnetiseur kan bij allerlei vormen van lichamelijke en emotionele uitputting veel voor je betekenen. Door spanningen, verdriet en stress komen er allerlei energieblokkades in jouw lichaam en in jouw aura. Ik vergelijk dit weleens met een aantal behoorlijk verstopte sloten in een weiland. Zo'n verstopte sloot in het weiland moet doorgestoken worden. Wanneer je in staat bent om met het magnetiseren zo'n blokkade weg te halen, komt er heel snel een verbetering. Een goede magnetiseur is ook in staat om met zijn levenskrachten jouw ‘levensaccu’ op te laden. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat dit met goed geloof en inbeelding te maken heeft. Dit is echt niet zo. Lees het stukje: ‘Jouw helende handen en het afsluiten van je zonnevlecht’ nog maar eens terug. Ik heb door de jaren diverse mensen met allerlei vormen van moeheid en stress gemagnetiseerd. Ik durf rustig te zeggen dat zeker 80% van de cliënten van mijn behandelingen behoorlijk opknapte. De ene persoon na twee behandelingen en de andere persoon misschien na acht behandelingen of meer. Dit heeft ook te maken met het feit hoelang je al erg verdrietig of erg moe bent. Een innerlijk probleem van bijvoorbeeld een week is natuurlijk anders dan iets wat al twee of drie jaar of langer speelt. De meeste magnetiseurs zullen je al vrij snel zeggen of ze je kunnen helpen. Een goede magnetiseur kan namelijk zien en/of voelen of er verbetering in het energieveld van jouw aura is gekomen. Dit lijkt misschien allemaal ingewikkeld maar dat is het niet. Ieder mens straalt namelijk een bepaalde hoeveelheid energie uit. En dit kan je na enkele experimenten zelf al snel voelen. Wanneer je voelt dat je te weinig energieën hebt dan is het raadzaam om eens naar een magnetiseur toe te gaan. Ik wil er wel uit eigen ervaring bij zeggen, geef de magnetiseur wel vier of vijf behandelingen de kans om je gezondheid te verbeteren. Sommige magnetiseurs geven ook extra gezondheid tips. Af en toe krijg ik mensen die denken dat je na vijf of tien jaar last te hebben van bepaalde klachten na één behandeling hersteld bent. Dat is zelden mogelijk. Mijn advies is: denk van tevoren goed na of je voldoende geduld hebt om zoiets als een magnetiseerbehandeling uit te proberen. Ik heb zelf heel wat mooie resultaten bereikt. Het is niet mijn bedoeling om een hele lijst met resultaten te gaan vermelden. Ik haal de magnetiseerbehandelingen aan omdat dit wel degelijk een goede mogelijkheid is om meer rust in jouw aura te krijgen. Het mooiste is als je via via, een adres van een bekwame magnetiseur krijgt. Er zijn goede magnetiseurs in het land maar helaas ook personen die zich beter niet met deze vorm van healen kunnen bezighouden. Maar dit geldt natuurlijk uiteindelijk voor alles. Wanneer je belangstelling hebt om eens een paar magnetiseerbehandelingen te gaan doen, raad ik je aan om eerst even zorgvuldig te kijken wat het gemiddelde tarief voor een magnetiseerbehandeling landelijk is.

Het zou zonde van jouw geld zijn om twee keer of drie keer te veel te betalen voor een standaardbehandeling. Volg vooral je eigen gevoel en intuïtie bij het kiezen van een magnetiseur/paranormaal genezer. Misschien staat er van de magnetiseur een foto op zijn website. Ik ben persoonlijk een voorstander van het plaatsen van enkele foto's op mijn website. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat iemand zich een goed beeld van mij kan vormen. Verwacht ook niet te grote resultaten van een magnetiseerbehandeling. Er zijn geen twee mensen exact hetzelfde. Het is daarom moeilijk om hier een algemeen beeld van te schetsen. Het is mij opgevallen dat naast de magnetiseerbehandelingen het gebruik van geneeskrachtige kruidentheeën en homeopathische middelen heel goed samengaan. Probeer eens iets uit.

 

Jouw ruimte

Ons leven kan soms weleens in een korte of lange periode heel erg druk en onrustig verlopen. Het is dan belangrijk om je niet, iets overdreven gezegd, vol te gieten met alcohol (of drugs) om jezelf te verdoven. Dit klinkt misschien enigszins vreemd maar gebeurt in de praktijk erg vaak. Trek jezelf eens een halfuurtje terug uit die woelige wereld. Probeer een goed moment van de dag te zoeken om je gedachtes na te lopen, te ordenen en vooral tot rust te brengen. Het mooiste is als je daar een eigen kamertje voor hebt. Een ruimte waar je niet zomaar gestoord kan worden. Ik snap best dat je wel voldoende ruimtes in je woning moet hebben. Mensen met veel kinderen kunnen niet zomaar een ruimte missen. Dan moet je wat creatief zijn. Misschien kan je een hoekje voor jezelf maken of gebruik je tuinhuisje of misschien je boot of de caravan. Ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk om meerdere momenten in de week even bijvoorbeeld een halfuurtje te nemen voor een overpeinzing. Je kunt dit ook even tijd om te mediteren noemen. Het maakt niet zoveel uit hoe je dit noemt. Eigenlijk zitten heel veel mensen in een onrustige levensstroom. Het valt niet mee om hier uit te stappen en een moment van rust te creëren. Maar zoals jezelf ook wel weet, de boog kan niet continu gespannen staan. Hoe sterk je jezelf en misschien stoer ook mag vinden. Ik vind het wel belangrijk om de andere bewoners van jouw woning een klein beetje op te hoogte brengen van jouw plannen. Wanneer iemand naast jouw meditatiekamer onverwachts een gatje voor het ophangen van een schilderij in de muur wil boren of een muziekinstrument begint te spelen dan zal dat vast een vervelende ervaring worden. Je kunt zelfs wanneer je ver weggezakt bent, hier behoorlijk van schrikken. Soms kan het wel enkele uren duren voordat je er dan van hersteld bent. Ik vind dat niet bepaald een prettig gevoel. Stem je plannen een beetje op elkaar af. Het is trouwens helemaal niet ondenkbaar dat andere personen van je gezin of andere bewoners ook belangstelling hebben in een korte ontspannende meditatie. Het valt me op dat hier steeds meer mensen mee bezig gaan. Doe niet moeilijk en zoek het ook niet te ver. Het allerbelangrijkste is dat je de eerste stap zet. De eerste stap is eigenlijk de moeilijkste. Veel mensen hebben plannen maar zetten niet door. Ik kan dat wel begrijpen. Iets wat je nog niet goed kent, kan je ook nog niet waarderen. Soms is iets nieuws best een beetje eng. Ik ben na mijn twintigste begonnen met korte meditaties van rond de twintig minuten tot een half uur. De eerste keren moest ik hier ook best aan wennen. Maar wanneer je even doorzet dan ga je deze momenten van de dag waarderen. Je moet voor jezelf uitzoeken of je dit alleen of in groepsverband wilt doen. Want je kunt ook in je regio kijken of er bijvoorbeeld een yoga instituut is. In sommige Nieuwetijds centra of buurthuizen worden diverse vormen van ontspanning en meditatie gegeven. Misschien vind je het leuk om een gratis proefles te volgen. Het is erg belangrijk om af en toe jouw aura tot rust te brengen. Wanneer jouw geest redelijk rustig is, dan val je ook anders en beter in slaap. En voordat je het weet kom je in een vervelende vicieuze cirkel terecht met alle gevolgen vandien. Probeer je belangstelling enigszins te verbreden. Heb niet alleen belangstelling, voor je auto, je cosmetica, kleding enzovoort. Probeer zowel belangstelling voor het innerlijke als het uiterlijke te hebben. Het is niet mijn bedoeling om iedereen aan het overpeinzen of mediteren te zetten. Niet iedereen houdt van deze vorm van ontspanning. Je kunt ook een wandeling maken of fietstocht. Maar zorg dan wel voor momenten van diepe rust en ontspanning. Je zult merken dat je na verloop van tijd het leven ook veel bewuster zal gaan beleven. In dit verband durf ik rustig te zeggen, de tijd die je hier insteekt, komt zeker tienvoudig terug. En dat is toch mooi meegenomen. Kijk wat voor jou het beste is om meer rust in jezelf en aura te krijgen.

 

Bijvoorbeeld een week onthouding

We zijn tegenwoordig veel te druk. Dit vergt heel veel van onze gezondheid. Ik zie dikwijls aan iemand z’n aura dat de persoon al half afgebrand is. Ik vind dit altijd heel erg jammer om te helderzien. Te veel en te slechte voeding, te weinig slaap en bij sommigen verhoudingsgewijs te veel seks breekt je gezondheid af. Een mens heeft elke dag opnieuw een bepaalde hoeveelheid zenuwkracht nodig om de dag goed te volbrengen en goed te kunnen functioneren. Maar je hoort heel regelmatig om je heen dat mensen niet goed fit aan de dag beginnen. Wist je dat bij veel mannen ‘hun levensaccu’ in behoorlijk slechte staat is. Dit kan bijvoorbeeld tot slaapproblemen en gebrek aan energie op de dag leiden. Ik weet dat niet iedereen dezelfde constitutie heeft. Het ene lichaam is sterker dan het andere. Dit heeft natuurlijk ook met de genen van je ouders en voorouders te maken. Maar voor degenen die dit probleem hebben, raad ik je aan om eens bijvoorbeeld een week aan seksuele onthouding te doen. Ik bedoel eigenlijk te zeggen, wijzig eens de frequentie van jouw seksleven. En kijk of dit van invloed op jouw levenskrachten is. Ik wil geenszins de indruk wekken dat een seksleven verkeerd is. Het is een onderdeel van ons leven (liefde/uiten) en bescherming van de evolutie van alle levensvormen. Met deze tekst wil ik aangeven dat je levensaccu niet nagenoeg leeg mag staan. Doe er alles aan om dit te herstellen. Misschien kan je de tip op dit moment in een zware levensfase goed gebruiken. Probeer in ieder geval dit altijd wel duidelijk met je partner te bespreken. Je moet hier echt wel samen achter staan. Want anders werkt het niet. Je krijgt dan alleen maar extra spanningen en mogelijk ruzie. Misschien moet je wat creatiever naar dit onderwerp kijken. Aanraking hoeft niet altijd op een ontlading gericht te zijn. Een mens kan zich op verschillende manieren uiten. Het is mijn paranormale observatie dat hoofdpijn dikwijls te maken heeft met een lege levensaccu. De hoofdpijn is een signaal. Net als dat koorts is bij bijvoorbeeld griep.

 

Sporten en je aura versterken

In dit boek zul je zeker een aantal zaken tegenkomen die je eigenlijk zelf al wel weet. Ik ben me daarvan bewust. Maar door allerlei levenssituaties kan je veel praktische zaken (even) vergeten. Het is raar dat we dikwijls door al die lastige toestanden in een één of andere vervelende mistige innerlijke wolk terecht komen. Langdurige stress en problemen doen niemand goed. Het beïnvloedt je helderheid van denken en eigenlijk je totale gezondheid. Het is me door de jaren heen opgevallen dat er nog steeds veel mensen zijn die te weinig aan beweging doen. Ik adviseer iedereen om toch meer te gaan bewegen. Doe iets aan sport of bijvoorbeeld dans. Zoek iets wat bij jou persoonlijk past. Maar ga iets niet met tegenzin doen. Want dan loop je het risico dat je het na een paar weken laat verslonzen en dus weer stopt. Je kunt je gezondheid enorm verbeteren door allerlei vormen van beweging toe te passen. In mijn praktijk zeg ik altijd door flinke inspanning, krijg je automatisch ook een veel betere ontspanning. Maar ik moet er wel direct bij zeggen, je moet jezelf ook niet gaan forceren. Want dan loop je het risico om snel allerlei blessures op te lopen. Dat is ook niet de bedoeling. Je spieren en pezen moeten langzaam aan jouw nieuwe bewegingen kunnen wennen. Hier moet je toch al gauw minimaal een paar weken voor nemen. Het is me wel opgevallen dat je door oefeningen vrij snel meer spieren en spierkracht krijgt. In één of twee maanden oefenen, kan je een enorm goede conditie opbouwen. Door regelmatig te bewegen kan je een vermoeide aura vrij eenvoudig versterken. Je aura moet in staat zijn om allerlei levenskrachten via de grote en kleinere chakra’s in je aura uit de natuur op aarde op te nemen. Op de dag maar ook tijdens je slaap. Voor een deel kun je de aura vergelijken met een (levens)accu. Wanneer er door verdriet, spanningen of stress storingen ontstaan, stroomt het niet meer goed. Je krijgt allerlei blokkades in je aura met als gevolg een verzwakte gezondheid. Paranormaal gevoelige mensen kunnen dat voelen en soms zien. Het is helemaal niet mijn bedoeling om van iedereen een sportfreak te maken. Sporten of dansen moet ook wel een beetje bij je passen. Ik ken mensen die hier helemaal geen belangstelling voor hebben. Ik begrijp dat maar ieder mens moet wel zijn lichaam en geest toch enigszins onderhouden. Want door verwaarlozing verlies je je goede gezondheid. En dat is eigenlijk heel jammer en zeker niet nodig. Wanneer je door allerlei levenstoestanden behoorlijk vermoeid en verzwakt bent geraakt, dan kan je bijvoorbeeld gaan zwemmen of joggen. Maar je kunt ook diverse oefeningen in een sportschool of dansschool doen. Kijk eens terug naar wat je vroeger misschien in de periode van de middelbare school wel leuk vond om te doen. Er is vast iets wat je misschien opnieuw kunt oppakken. Door te gaan sporten krijg je ook een veel betere doorbloeding, een frissere huid en je gaat er ook een stuk beter van slapen. Dat zijn toch een paar mooie voordelen. Door regelmatig te gaan sporten ga je je fitter voelen en zal je verdraagzaamheid ook een aanzienlijk stuk gaan toenemen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je investeert eigenlijk alleen maar in jezelf.

 

Stoppen met roken

Dit is een onderwerp dat voor veel mensen erg gevoelig ligt. Wanneer je tobt met je gezondheid is het toch een goed plan om te stoppen met roken. Ik heb meerdere malen gezien dat personen die gestopt zijn met het roken na verloop van tijd veel meer lucht kregen. Voor mensen met toch al zwakke luchtwegen is dit grote winst. Het is overigens niet voor iedereen verstandig om nu op dit moment te stoppen met roken. Wanneer je bijvoorbeeld enorm veel stress of verdriet hebt, is dit niet het juiste moment. Je krijgt door het proberen te stoppen met roken een aanzienlijke hoeveelheid spanningen en onrust erbij. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Wanneer je de belangstelling hebt om te gaan stoppen met roken dan is het heel belangrijk om te bekijken of het tijdstip van het stoppen van roken geschikt is. Ik vind het ook belangrijk om dit goed te overleggen met eventueel je partner of andere bewoners. Het is onverstandig om dit rond verjaardagen of andere feestdagen te gaan doen. Je zit dan jezelf alleen maar onnodig te kwellen. Je moet elkaar kunnen helpen. Het is niet eenvoudig om te stoppen met roken. Zorg in ieder geval dat de basisvoorwaarden goed zijn om te stoppen met roken. Het belangrijkste om te stoppen met roken is een goede wilskracht en een goede reden. Je moet goed weten waarvoor je dit gaat doen. Ik denk dat de eerste stap zetten de moeilijkste is. Je moet als het ware in een goede flow komen te zitten. Wanneer je begonnen bent om te stoppen met roken, zal je lichaam snakken naar nicotine. Dit kan je opvangen door bijvoorbeeld een homeopathisch middel van tabak te bestellen. Je kunt op het internet kijken waar Tabacum d6 verkrijgbaar is. Dit heft de behoefte aan nicotine grotendeels op. Tegenwoordig zijn er ook andere producten waar je de behoefte aan nicotine mee kunt afleiden. Onderzoek eens in je vriendenkring of iemand hier ervaringen mee heeft. Of lees reviews op het internet. Er zullen vast wel verschillende tips op het internet staan. Het is in het begin beslist geen eenvoudig gevecht. Nicotine verslaving is een lastige verslaving. Maar als je al je innerlijke krachten aanwendt en een goede motivatie hebt, moet het lukken. Op de momenten dat je behoefte hebt aan een sigaret kan je jezelf afleiden met bijvoorbeeld een worteltje, stuk zoethout, een druif enzovoort te eten. Ga geen snoepjes of zo eten. Ik raad je echt aan om van tevoren je goed voor te bereiden. Zorg dat je de eerste week sowieso iets hebt liggen om te pakken. In de boeken over natuurgeneeswijzen staat, dat koffie en gebruik van alcohol tijdens het stoppen met roken een ongunstige invloed hebben. De stoffen in deze producten schijnen de behoefte aan nicotine te prikkelen tot gebruik. Zoek dit van tevoren eens goed uit. Ik heb in mijn praktijk als magnetiseur ook mensen van het roken afgeholpen. Sommige mensen worden vanwege het stoppen van roken wat onrustig, zijn snel geïrriteerd en voelen zich leeg. Een magnetiseur kan je hiermee goed helpen. Ik raad je minimaal vier à vijf behandelingen in de eerste twee weken aan. Je kunt dit al heel snel weer afbouwen. Maar als je iemand in de buurt hebt die ook weleens magnetiseert dan kan je dit ook aan die persoon vragen. Het maakt niet zoveel uit wie dit voor je doet. Als de persoon maar werkelijk sterke magnetische krachten tot zijn beschikking heeft. Het allerbelangrijkste om te stoppen met roken is wilskracht en motivatie. De meeste mensen stoppen met roken op eigen kracht. Ik heb hier enorme bewondering voor. Maar je kunt ook proberen te stoppen met roken met behulp van een acupuncturist of hypnotherapeut. Denk eens goed na wat het beste bij jou persoonlijk past. Jij moet iets zoeken wat goed voor jou is. Laat je niet gek maken door een ander. Natuurlijk kan je advies vragen aan andere personen die ook met roken gestopt zijn. Voor degenen die belangstelling hebben in paranormale zaken is het leuk te weten dat het stoppen met roken je paranormale gevoeligheid iets versterkt. Des te schoner en gezonder je aura, des te gevoeliger je zult worden. Misschien moet ik zelf besluiten om juist flink te gaan roken. Want van die paranormale gevoeligheid word ik af en toe bijna ‘ziek’. Ik ben alleen bang dat ik na twee sigaretten vanwege de rook stik. Dat lijkt me ook geen aangename ervaring. Voor degenen die besluiten om spoedig te stoppen met roken, adviseer ik ga iets meer aan beweging doen. Mensen die stoppen met roken komen namelijk dikwijls twee of drie kilo aan. Dit kan je dus vrij makkelijk zelf voorkomen door meer te gaan bewegen. Bij onrust kan je Avena Sativa tinctuur gebruiken. Dit middeltje sterkt je zenuwen. Het is gemaakt van haver.

 

Voorgevoelens en zielenonrust

Dit boek gaat over hoe je meer rust in jezelf kunt krijgen. In veel gevallen kun je zelf wel achterhalen waar je onrustig van wordt. Maar er zijn ook momenten in je leven dat je gewoonweg niet goed weet waar die onrust vandaan komt. Je moet dan altijd maar afwachten wat er gaat gebeuren. In mijn jeugd viel het mij op dat ik soms zo'n zes weken van tevoren ergens onrustig van werd. Vandaag de dag besef ik dat we allemaal op diverse levenssituaties al vooraf kunnen reageren. Er zijn momenten dat je als het ware een paar bladzijdes van je levensboek van te voren voorvoelt. Ik geloof persoonlijk niet in toeval. Ik heb daar te vaak van die bijzondere voorgevoelens voor gehad. We hebben niet zoveel vrije wil als we denken. Er is iets wat je het beste een levensprogramma kunt noemen. Ik geloof dat al het leven met elkaar in verbinding staat. Op een bepaald niveau stroomt de aura van alle levensvormen in elkaar over. Alles staat dus met de aura in verbinding. Er zijn allerlei wetten in het heelal werkzaam. Dit is mooi om te mogen (helder)zien. Er kunnen verschillende zaken in iemand zijn leven gebeuren. Niet in alles heb je inzicht of er greep op. Maar op sommige belangrijke momenten voel je iets onbestendigs. Je voelt iets maar je weet verder ook niet wat. Pas later kun je achterhalen waar die onrust vandaan kwam. Ik heb van tientallen mensen gehoord dat ook zij van allerlei levenssituaties vooraf onrustig werden. Wanneer je leuke en positieve veranderingen zoals het krijgen van je eerste woning of kind (voor) voelt dan is dat in de meeste gevallen een positieve onrust. Maar er zijn ook momenten dat je een vervelende onrust onbewust voelt. Dit zou kunnen inhouden dat je een scheiding van een kind of het overlijden van iemand voelt. Ik wil met dit onderwerp aangeven dat iedereen op ontzettend veel verschillende zaken vooraf kan reageren. Ik denk dat vrijwel iedereen dit soort momenten in zijn leven heeft. Maar de meeste mensen zijn niet met spirituele zaken zoals reïncarnatie, karma en je levensprogramma bezig. Dat hoeft ook niet per se. Daar gaat het mij in dit verband ook niet om. Ik wil alleen iedereen erop wijzen om het gevoel van onrust te analyseren. Want in sommige gevallen kan je wel degelijk aanvoelen wat er te gebeuren staat. Je kunt dergelijke gevoelens als voorgevoelens zien of een vorm van zielenonrust. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe je dit noemt. Je zult door hier meer acht op te slaan bewuster van diverse zaken in je leven worden. Die onbestendige onrust hoeft niet per se alleen maar op jezelf te slaan. Je kunt bijvoorbeeld ook reageren op toekomstige situaties van je familie of bijvoorbeeld je buren. Je kunt in feite overal en op iedereen reageren. Dat maakt het analyseren van deze vreemde gevoelens van onrust er niet altijd makkelijk op. Het leven is eigenlijk een groot ontdekkingsreis. In mijn praktijk adviseer ik mensen met dergelijke gevoelens van onrust om dat op te schrijven. Je kunt hier een soort dagboekje van maken. Wanneer je hier aantekeningen over maakt dan kan je na enkele weken of maanden terugkijken wat er werkelijk is gebeurd. Door dit te doen kan je hier veel van leren. Je zult tot de ontdekking komen dat we allemaal wel degelijk allerlei leven zaken voorvoelen. Dit is best interessant om je een tijdje mee bezig te houden. Wees een klein beetje alerter waar je onrustig van wordt en doorvoelt. Door dit te accepteren, zou je in sommige gevallen wat rustiger kunnen worden. Maar de bedoeling van deze tekst is, om iets meer te begrijpen waar deze vreemde vorm van onrust vandaan komt. Een mens is een zeer compliceert wezen. Er is nog zo ontzettend veel te leren.

 

Het verste geluid

In de spirituele wereld kom je van alles tegen. Op mijn zoektocht naar meer informatie over jezelf leren te ontspannen, kwam ik diverse technieken tegen. Eén daarvan was het leren luisteren naar ‘het verste geluid’. In het begin kwam dit mij nogal vreemd over. Ik vond het raar en een beetje flauwekul. Hoe kan je nou naar het verste geluid luisteren. Er zijn tenslotte altijd verschillende omgevingsgeluiden tegelijkertijd te horen. Ik begreep nog niet helemaal wat de bedoeling hiervan was. Voor degenen die wat meer rust in hun hoofd willen krijgen, is dit toch een mooie mogelijkheid. Je hoeft eigenlijk alleen maar ergens rustig te zitten of te liggen. Je moet voor jezelf uitproberen wat bij jou het beste past. Wanneer je aan deze oefening wilt beginnen, moet je even nalopen of je geen kleding hebt die nogal strak zit. Te strakke kleding kan na verloop van tijd gaan irriteren. En dit kan je ontspanningsoefening makkelijk verpesten. De kern van het leren luisteren naar het verste geluid is om je aandacht af te leiden. Ieder mens heeft tegelijkertijd diverse gedachten en emoties. Dit proces moet je proberen meer tot rust brengen. Je moet je eigen gedachten en gevoelens beter leren te beheersen. Dat is niet echt eenvoudig. Maar toch wel te leren. Ik vind dergelijke oefeningen om meer rust in je hoofd te brengen prettig. Ik doe dit zelf bijna dagelijks. Je merkt dat je na verloop van tijd ook veel makkelijker in diepere rust wegzakt. Probeer ontspannen en rustig naar de omgevingsgeluiden te luisteren. Je zult eerst de hardste geluiden in je nabije omgeving horen. Wanneer je als het ware verder luistert, gaan steeds meer geluiden je opvallen. De truc is om zo ver mogelijk te luisteren. Eigenlijk had ik al wel eerder moeten zeggen, dat je deze oefening niet op de drukste tijden van de dag moet doen. Je kunt veel beter een wat rustiger tijdstip uitkiezen. Op zich maakt het niet zoveel uit op welk tijdstip je deze oefening doet. Maar veel herrie is geen goed moment om je te ontspannen. Dit kan je zelfs onrustig maken. Wanneer je met deze oefening bezig bent, volg je al die verschillende geluiden. Je aandacht wordt dus van gewone gedachten en gevoelens afgeleid. En dat is waar het hier om gaat. De truc is dus de afleiding. Wanneer je jezelf leert om je gedachtes af te leiden, dan zal in de meeste gevallen ook de hoeveelheid gedachtes en emoties sterk verminderen. Eigenlijk moet je als het ware in je hoofd een knop om draaien. Misschien vind je dit moeilijk voor te stellen. Ik raad iedereen aan om deze oefening eens op een rustig tijdstip van de dag uit te proberen. Het is helemaal niet nodig om hier direct al een half uur mee te beginnen. Begin eerst eens met vijf of tien minuten. Kijk of je dit persoonlijk prettig vindt. Natuurlijk je zult hier eerst een paar keer aan moeten wennen. Maar dat is met alles. Probeer deze oefeningen zo relaxed mogelijk te doen. Je moet jezelf op geen enkele manier forceren. De oefening is niet echt moeilijk. Alleen het vergt even de tijd om hier aan te wennen. Je zult merken dat je na een paar maal vrij makkelijk in een andere ontspannen energie komt te zitten. Je kunt als je dit leuk vindt deze oefening ook met anderen samen gaan doen. Vraag eens aan een ander of die ook een keertje mee wilt doen om te proberen. Je kunt dit ook met kinderen doen. Je zult zien dat sommige kinderen hier heel veel gevoel voor hebben. Ik hoop dat je door middel van deze oefening te doen wat meer rust in je hoofd krijgt.

 

Medicijnen

Ik vind het leuk om een boek te schrijven met allerlei tips om jezelf beter te ontspannen. Ik hoop dat je al iets aan het uitproberen bent. Maar ik ben me er ook wel van bewust dat de diverse tips niet altijd afdoende zullen zijn. Ik bedoel in sommige noodsituaties moet er ‘stevig’ ingegrepen worden. Ik heb diverse malen met mijn eigen ogen gezien dat het in sommige situaties veel beter is om stevige (zware) medicijnen van jouw huisarts of specialist te slikken. Het is met het schrijven van dit boek niet mijn bedoeling om hier tegen in te gaan. Die verantwoording kan ik en wil ik ook niet op me nemen. Nog los van het feit dat elke situatie weer net iets anders is. Het is mijn bedoeling om diverse tips aan te reiken. Probeer in elke situatie zelf of als het om een andere persoon gaat, wel met beide benen op de grond te staan. Sommige mensen zijn door enorme zware levenssituaties zo erg vermoeid (en beschadigd) dat ze in bescherming genomen moeten worden. Hun hoofd draait door. Ze kunnen hun gedachtes en emoties niet meer beheersen. Je kunt hier in diverse graden behoorlijk last van hebben. Het is beslist geen prettig gevoel wanneer je je greep op je denken en voelen kwijt bent geraakt. Wanneer je iemand in je omgeving met grote problemen rond ziet lopen, probeer dan als het voor jou goed voelt een helpende hand te bieden. Ga eventueel naar een huisarts mee voor advies. Laat de persoon niet tussen de wal en het schip bengelen. Dat kan zelfs voor de persoon maar ook voor de omgeving gevaarlijk zijn. Want een persoon die vrijwel geen greep meer op zichzelf heeft, is dikwijls onberekenbaar. Met alle gevolgen vandien. Ik ben geen voorstander van antidepressiva of zware kalmeringsmiddelen. Maar ik moet er wel tegelijkertijd bij zeggen, het is maar goed dat ze er zijn. Want er zijn dikwijls situaties onder mensen dat iemand in bescherming genomen moet worden. Eigenlijk wil ik zeggen probeer ten allen tijde je gezonde verstand te gebruiken. En ga niet op de stoel van een therapeut of arts zitten. Dit klinkt misschien een beetje overdreven. Maar er zijn echt veel mensen die door allerlei redenen behoorlijk van het pad zijn geraakt. Je kunt iemand niet laten mediteren die door enorm verdriet of depressie weinig greep op zichzelf heeft. Onderschat dergelijke situaties niet. Iets waar iemand al jaren mee rondloopt, los je echt niet in één of twee weken zomaar op. Daar komt wel veel meer bij kijken. Het is niet mijn bedoeling om iemand te ontmoedigen, echt niet. Voor diegenen die al jarenlang zware medicijnen gebruiken, dezen kunnen wel met hun huisarts of specialist bespreken of het nog wel nodig is om zware medicijnen te gebruiken. Ik bedoel te zeggen wanneer je inziet dat jouw leven al meerdere maanden verbeterd is, dan moet zoiets als je een goede huisarts of specialist hebt bespreekbaar kunnen zijn. Niet alle mensen kunnen stoppen met hun medicijnen. Er zijn ook mensen die al maanden of zelfs jaren medicijnen gebruiken terwijl dat al lang niet meer nodig is. Probeer nuchter naar jouw eigen leefsituatie te kijken. Het kan geen kwaad om je eigen leven eens goed na te lopen. Misschien krijg je een nieuw beeld van jezelf. Het leven is een zich steeds verder verdiepend bewustzijnsproces.   

 

Winterhanden en wintervoeten (bloedsomloopstoornissen)

Tegenwoordig wonen we allemaal in een huis dat heel goed verwarmd kan worden. Het is prettig leven als de temperatuur thuis of op je werk naar jouw voorkeur goed dus aangenaam is. Tijdens enorme koude of warmte kan je niet goed functioneren. Ik heb zelf meerdere malen gemerkt dat als het in de zomerperiode precies boven 27° is, ik niet meer goed kan schrijven. Je raakt door de warmte bedwelmd, het kost dan veel meer moeite om te schrijven. Maar je kunt je werkzaamheden ook verplaatsen naar de vroege ochtenduren of later op de avond. Het nadeel van deze tijd is dat de meeste mensen veel zitten. We hebben dikwijls een zittend beroep. Natuurlijk heb je ook beroepen waar mensen veel moeten staan. Maar de meeste mensen zitten het grootste gedeelte van de dag. Nog niet zo gek lang geleden, werkten veel mensen het grootste gedeelte van de week op het land. Dat waren vaak harde tijden. De tijden zijn in dat opzicht enorm veranderd. Maar zeker niet altijd ten goede. Want doordat we te veel zijn gaan eten hebben veel mensen onder andere last van allerlei welvaartsziektes. En omdat we voornamelijk in een warme woning wonen en werken, bewegen we ons veel te weinig. Met als gevolg een verstoorde bloedsomloopcirculatie. Het is heel belangrijk om bij jezelf na te gaan in hoeverre je je wel voldoende beweegt. Door te weinig beweging kan je aura langzaam verzwakken met allerlei gevolgen vandien. Het is mij door de jaren heen opgevallen dat veel mensen koude handen en koude voeten hebben. Als je koude handen en voeten hebt dan is dat geen prettig gevoel. En zeker wanneer er door verstoorde bloedsomloopstoornissen stuwingen optreden. Ik heb daar zelf ook een beetje last van. Je kunt dit trouwens ook voor een deel van je ouders of grootouders geërfd hebben. Probeer hier iets aan te doen. Kies een vorm van beweging die bij jou past. Je moet jezelf beslist niet gaan forceren, je moet iets kiezen wat je leuk vindt om te doen. In één van de boeken van natuurgenezer Alfred Vogel las ik een paar eenvoudige behandelingen tegen winterhanden en wintervoeten. Misschien kan je iets met deze tips. Het volgende stuk tekst heb ik overgenomen uit één van de boeken van A.Vogel. Het is raadzaam om eens een keer op de website (avogel.nl) te kijken. Op de website staat goede informatie. Ik hoop dat je iets voor jezelf kunt vinden. De genoemde geneeskrachtige middeltjes op de website zijn bestemd voor zelfmedicatie. Je kunt dit dus zelf vrij kopen.

 
‘Als onze bloedsomloop niet helemaal in orde is en we last hebben van stuwingen moet het ons niet verbazen wanneer we bij hevige kou last krijgen van die rood-blauwe, pijnlijke, jeukende plekken op handen en voeten die bekend staan als winterhanden en wintervoeten. Een goede behandeling bestaat uit het in de sneeuw lopen. Dit doen we elke morgen als er sneeuw ligt, waarna we direct weer in bed kruipen. Begin altijd met warme voeten en voer de duur van de ‘sneeuwwandeling’ (of in de ochtend dauw) langzaam op van 10 seconden tot wel 2 à 3 minuten, of zolang we het kunnen verdragen zonder het koud te krijgen. Na enkele dagen kunnen we al resultaat verwachten. Een andere behandeling is de toepassing van wisselbaden. We houden onze voeten 2 à 3 minuten in een warm voeten bad, daarna 2 á 3 seconden in koud water, vervolgens weer in warm, enzovoort. Dit kunnen we zo’n 6 á 8 keer herhalen. Wat voor de voeten geldt, geldt natuurlijk ook voor de handen.‘

 

Op de website avogel.nl kun je diverse middeltjes voor je gezondheid vinden. Ik mag vanwege de verandering in de wet deze middeltjes niet vermelden. Maar er zijn verschillende merken die goede geneeskrachtige tincturen adviseren. Kijk even op het internet of maak een afspraak met een fytoherapeut (kruidengeneeskundige) of homeopaat in jouw buurt.

 

Helende muziek

Geluiden hebben een grote invloed op de mens. Je hebt verschillende soorten geluiden. Geluiden die aangenaam zijn en geluiden waar je behoorlijk onrustig van kunt worden. Wanneer er op een rustig moment van de dag een politieauto, een brandweerwagen of een ambulance met gillende sirenes door de straat heen scheurt, dan draait mijn maag van de disharmonie soms bijna om. Ieder mens reageert zo op z'n eigen manier op geluid. Muziek kan je als je dat wilt als het ware ook ‘therapeutisch’ gebruiken. Je moet alleen in je leven even nalopen van welke muziek je een rustige gemoedstoestand kreeg. Voor de één zijn dat liedjes van André Hazes maar voor een ander klassieke muziek of Nieuwetijds muziek. Ik heb zelf een aantal zeer ontspannende Nieuwetijds cd's. Soms draai ik die tien minuten voorafgaand aan een korte meditatie. Wanneer je de pech hebt met buren die enorm veel geluidsoverlast maken dan is dat beslist niet goed voor je gemoedsrust. Wanneer dat af en toe gebeurt dan is dat nog te doen. Maar wanneer dat bijna dagelijks is dan heb je een groot probleem. Door geïrriteerde gedachten en gevoelens veroorzaak je een spanningsveld in je lichaam. Je aura gaat door al die verschillende gedachtenenergieën daar naar staan. Al die vervelende emoties kun je zien als mini-draaikolken in jouw aura. Het is logisch dat allerlei vormen van irritaties, verdriet je geestelijke en lichamelijke gezondheid niet bepaald goed doet. Het is jammer dat sommige mensen zich zo hard en asociaal kunnen gedragen. Het is moeilijk om de juiste houding te vinden wanneer je bijvoorbeeld door overlast van je buren langzaam gestrest, nerveus en overprikkeld raakt. In veel gevallen zal één van beiden tijdig moeten gaan verhuizen. Muziek kan je heel goed therapeutisch gebruiken. Je moet alleen een geschikt moment van de dag zoeken om iets op te zetten. Zet eens wat vaker jouw favoriete ontspannende muziek op. Zorg dat je bijvoorbeeld een half uur niet door iemand gestoord kunt worden. Neem je mobieltje ook niet mee of zet die even uit. Je kunt eventueel tijdens het luisteren van jouw favoriete rustgevende muziek je ogen sluiten. Je bent dan door het sluiten van je ogen anders zintuiglijk gericht. Eigenlijk wil ik zeggen: je moet je als het ware zo goed als je kunt helemaal leegmaken en alleen maar naar de invloed (helende trillingen) van de muziek luisteren en er op afstemmen. Je moet door het luisteren naar je muziek langzaam in rust wegzakken. De trillingen van de muziek kunnen een heel ontspannende en aangename werking hebben. Vandaar het kopje van dit stukje tekst: helende muziek. Wanneer je toch nog een beetje last van bijgeluiden uit de omgeving hebt, dan kan je nog altijd een koptelefoon opzetten. Een gewone koptelefoon met snoer of een speciale koptelefoon zonder snoer. Zo’n meditatieve/muziek sessie kan je alleen doen maar uiteraard ook met iemand samen. Het is maar net wat jij het prettigste vindt. Niet iedereen is namelijk hetzelfde. Ik mediteer zelf meestal helemaal alleen in een aparte kamer. Maar ik weet van anderen dat die het prettiger vinden om zo’n sessie samen te doen. Het is gewoon even een beetje experimenteren. Je eigen weg hierin zien te vinden. Op het internet kan je honderden verschillende liedjes vinden. Je kunt bijvoorbeeld even kijken op Youtube.com of The Piratebay.com. Tegenwoordig heb je steeds meer websites met muziek waar je eerst een liedje een minuut gratis kunt luisteren. Je kunt dan later besluiten of je het wilt aanschaffen. Van muziek kan je heel rustig worden maar ook heel erg opgeladen. Het is maar net welke muziek je opzet. Drukke dansmuziek is niet geschikt om je daarbij goed te kunnen ontspannen. Je kunt met muziek je aura na twee of drie dagen behoorlijk tot rust brengen. Op het internet kan je onder de woorden: New age music, healing music, chakra Music en ancient music veel vinden.

 

Ook een huilbui hoort erbij

Ieder mens heeft zo nu en dan heftige emoties in zijn leven. Het is mij opgevallen dat veel mensen hun emoties als het ware te vaak naar binnen gooien. Het is niet altijd eenvoudig om je emoties goed te kunnen analyseren en te verwoorden. Je moet ook het lef hebben om je gevoelens aan een ander te durven te vertellen. Dit zijn geen eenvoudige processen om te leren. En zeker niet voor degenen die van nature nogal op zichzelf leven en in minder of meerdere mate naar binnen gericht zijn. Als paranormaal gevoelige persoon is het me opgevallen dat alles wat je ziet en aan kunt raken uit verschillende energieën bestaat. Alles wat je ziet, heeft ook nog eens een grote lichtuitstraling. We noemen dat een aura. Emoties moet je ook zien als krachten. En deze krachten kunnen werkelijk naar binnen slaan, zich opstapelen. Het is beter om je af en toe flink te ontladen. Je kunt voor jezelf hardop zeggen wat je vindt maar je kunt natuurlijk ook je gevoelens uiten naar andere personen. En met andere personen bedoel ik eigenlijk de persoon waar je misschien een conflict mee hebt. Het is heel belangrijk om je te ontladen met een flinke huilbui. Heel veel mensen zijn gewend om hun emoties inclusief een opkomende huilbui weg te drukken. Ik vind dat onverstandig. En dit is ook niet goed voor je gezondheid en aura. Een mens moet kunnen lachen maar zeker ook kunnen huilen. Een flinke huilbui kan je heel goed ontladen. Dit is belangrijk voor je zenuwstelsel en de spijsverteringsorganen. In de natuurgeneeswijzen noem je de spijsvertingsorganen soms ‘de gevoelsorganen’. Al die verschillende spanningen slaan zo dikwijls op je gestel. Het is maar net waar jij persoonlijk gevoelig voor bent. Bij de een slaat dit op zijn nek of schouders en bij een ander op bijvoorbeeld zijn maag. Je kunt van veel ingehouden emoties ook makkelijk allerlei vormen van ontstekingen krijgen. Denk maar aan holteontstekingen en darm ontstekingen. Veel stress en verdriet is voor niemand goed. Zelfs dieren kunnen daar veel last van hebben. Het is ontzettend belangrijk om je af en toe flink te ontladen. Je kunt tot op diverse wijzen doen. Maar de mogelijkheid om te kunnen huilen, is naar mijn mening heel erg belangrijk en gezond. Bij sommige mensen is hun innerlijke badkuip gevuld met emoties nagenoeg helemaal vol. Dit is niet goed. Want als je vol zit met allerlei emoties dan kan er ook geen nieuwe (goede) energie meer instromen. Vol is vol. Je moet jezelf eerst van al die vervelende energieën ontladen om je zelf weer te vullen met nieuwe energieën. Het is belangrijk om hier eens even bij stil te staan. Een badkuip vol met emoties moet eerst geleegd kunnen worden. Haal de knop (de stop) van de badkuip los en laat je emoties vrij wegvloeien. Wanneer je een paar flinke huilbuien hebt gehad dan voel je je misschien even gammel en leeg. Maar in de meeste gevallen komt al snel het gevoel van opluchting. Probeer vanaf nu veel zorgvuldiger met je huilbuien om te gaan. Druk ze niet te vaak weg. Wanneer je een huilbui niet aan anderen wil tonen, loop dan even naar een toilet, badkamer of de tuin. Wanneer je voelt dat je last van emoties hebt dan kan je je hier altijd goed op voorbereiden. Een huilbui komt niet altijd uit. Ik heb in mijn praktijk tientallen keren gezien dat mensen hun emoties niet goed verwerkt hebben. Mensen kunnen door al die opgeslagen emoties in gedrag veranderen. Om meer rust in je aura te krijgen, hoef je het echt niet altijd ver te zoeken. Je hoeft niet direct naar een psycholoog te gaan. Probeer je huilbuien niet meer te blokken. Ik schreef al dat en mens moet kunnen lachen maar ook zeker zo nu en dan flink kunnen huilen. Het is niet stoer om je huilbuien in te houden. De Schepper van al het leven, heeft deze mogelijkheid niet voor niets in ons gelegd. Zoek hier in je eigen weg. Laat je niet meer beïnvloeden door mensen die al hun of jouw emoties willen dempen en blokkeren. Zij zullen later door deze houding de prijs nog zeker een keer gaan betalen. Ieder mens moet emotioneel gezien in balans blijven. Een paar flinke huilbuien luchten mij in ieder geval heel goed op. Soms voel ik al enkele dagen vooraf dat er huilbuien aan zitten te komen. Voor degenen die net nog niet kunnen huilen, raad ik aan om een cd met gevoelige muziek op te zetten. Sommige muziek of films kunnen je net dat ene zetje geven om te gaan huilen. De mens moet wat minder in zijn hoofd gaan zitten en veel meer naar zijn innerlijke gevoelens leren luisteren. Maar ik zal nooit beweren dat het leven makkelijk is. Met veel dingen heb ik ook moeite om ze te aanvaarden.

 

Onder druk gezet

Wanneer je al een wat langere periode problemen hebt dan kan je energieniveau behoorlijk zijn verlaagd. Je kunt in zo'n fase een stuk minder assertief zijn dan normaal. Wanneer je je emotioneel kwetsbaar voelt moet je proberen niet onder druk te worden gezet. Wanneer je ergens een keuze over moet maken dan kan je jezelf aanleren om hier minimaal eerst een nachtje over te slapen. Stel belangrijke beslissingen minimaal twee of drie dagen uit. Laat je door niemand onder druk zetten. Goede familieleden of vrienden zullen hier respect voor hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk dat ook zij iets van jou huidige leven moeten afweten. Want anders zal jouw houding mogelijk nogal vreemd over kunnen komen. Wanneer je door het leven wat verzwakt en verward bent dan moet je in alle rust je keuzes kunnen maken. Alle vormen van druk zijn in zo'n fase niet goed. Dit moet je natuurlijk wel durven doen. Maar probeer zelf maar ook anderen hier langzaam aan te laten wennen. Probeer een beetje consequent te zijn. Je kunt over je (nieuwe) houding wat aantekeningen maken. Het kan geen kwaad om een klein briefje met een paar korte aantekeningen naast je telefoon of pc te leggen. Dit kan je steunen als je ergens door overrompeld wordt. Gedraag je je in zo'n lastige levensfase niet stoer. Verbloem je ware gevoelens niet. Ik wil hier uiteraard natuurlijk niet mee zeggen dat je aan iedereen je gedachtes en gevoelens moet vertellen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Je moet wel weten wie je in vertrouwen neemt. Door regelmatig alles weg te drukken, bouw je voor jezelf en anderen een muur op. Het is logisch dat je jezelf enigszins in bescherming wilt nemen. Maar overdrijf niet. Pas hier een beetje mee op. Want meestal moet je later waarschijnlijk in een nieuwe levensfase zelf die muur weer volledig afbreken. Probeer in je leven zo goed als je kunt grenzen te stellen. Wanneer je jezelf dit aanleert dan hoef je ook niet terug te vechten als je onder druk gezet wordt. Het leven is beslist niet makkelijk. Er zijn ook zoveel verschillende karakters. Karakters waar je goed mee overweg kunt maar ook karakters van personen die je misschien beter kunt mijden. Denk er eens goed over na met wie je graag verder door het leven wilt gaan. Houdt er rekening mee dat mensen door de jaren heen naar elkaar toe kunnen groeien maar ook heel dikwijls uit elkaar. Dit heeft onder andere te maken met iemand zijn levenspad. Ik noem dat iemand zijn karma. Het is maar net waar je in dit leven voor geboren bent. We hebben allemaal korte en langere opdrachten. Ik noem dat in mijn praktijk ‘hoofdstukken’ te beleven. Paranormaal gevoelige mensen kunnen soms bepaalde bladzijdes van iemand voorvoelen of helderzien. Het is meer dan de moeite waard om dit te onderzoeken. Ik heb hier persoonlijk heel veel van geleerd.

 

Meer je eigen energie inbrengen

Het is niet bepaald prettig wanneer je al een langere tijd met een vermoeid gestel rondloopt. Je zintuigen komen ook extra op scherp te staan. Al die verschillende prikkels kunnen je heel erg vermoeien. Ik weet daar alles van. Ik voel zelfs de (aura) energie van de bewoners door de muren heen of van mijn woning. Ik kan je vertellen dat dit niet altijd een pretje is. Toch is het mogelijk om van je eigen huiskamer of werkkamer een prettige ruimte te maken. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij ergens zit dan stromen automatisch jouw levenskrachten (maar ook jouw gevoelens en gedachtes) vanuit je aura over in de aura van een stoel of bank. Ik kan dat op paranormale wijze voelen en zien. Maar dit is eigenlijk gewoon één van de natuurwetten. In die zin is er helemaal niets paranormaals aan. Je praat alleen maar over de verschillende aanwezige energieën in ons grote heelal. Het is wel zo dat ik geleidelijk aan door de toename van mijn paranormale gevoeligheid hier steeds bewuster van werd. Ik schreef al eerder dat alles uit verschillende energieën bestaat. Uit gewone stoffelijke energieën en minder stoffelijke etherische energieën. Er zijn trouwens verschillende niveaus van etherische energieën. Dit is ook de reden waarom we dit met gewone stoffelijke ogen niet kunnen zien. Het zou ons te veel gaan afleiden. Ieder mens kan praktisch zijn eigen energieën gebruiken. Je kunt de sfeer al heel makkelijk naar jouw eigen hand zetten door je huiskamer, werkkamer of meditatieruimte zelf te behangen, te verven of regelmatig te stoffen. Wanneer jij aanwezig bent, stromen automatisch al jouw (aura) energieën over op alle vormen en de aura van de ruimte. Je voedt als het ware door jouw aanwezigheid de aura van de spulletjes en de ruimte zelf. Dit proces is eigenlijk wat we normaal gesproken ‘een sfeer of de sfeer’ noemen. Ieder mens heeft een bepaalde sfeer om zich heen maar ook bijvoorbeeld in z’n huiskamer of op een werkplek. Je kunt je ruimte ook beïnvloeden met het plaatsen van mooie voorwerpen. Je bouwt als het ware je eigen energie in de ruimte op. Maar koop niet te snel tweedehands spulletjes. Want je weet niet wat voor energie de voorganger er aan gebracht heeft. Onderschat dat niet. Ik weet waar ik over praat. Ik ’lees’ op paranormale wijze bijna dagelijks diverse sieraden zoals een ring, een horloge ketting van cliënten met allerlei vragen. Voor mij hangt hier een bepaalde energie van de eigenaar aan vast. Het is voor mij heel eenvoudig om met deze energie me paranormaal te verbinden. Vrijwel direct krijg ik door deze bijzondere verbinding allerlei paranormale waarnemingen. Maar het is niet mijn bedoeling om hier nu te veel te gaan uitwijden. Het is mijn bedoeling om je erop te wijzen dat je wel degelijk iets met je eigen energie (aura) kunt doen. Je kunt de sfeer naar je eigen hand zetten en de ruimte hiermee als het ware positief voeden. Ik kan mij goed voorstellen dat sommige lezers even moeten slikken. En denken maar waar heb jij het nu allemaal over. Ik begrijp dat. Maar wanneer jezelf in een ruimte loopt waar veel geluk en liefde hangt of waar misschien een half uur geleden enorme ruzie is geweest, denk ik dat je dat vast ook zal opvallen (voelen). Maar we zijn hier doorgaans niet in getraind. Ik heb hier 24 uur van de dag veel plezier en tegelijkertijd ook heel veel last van. Maar ik kan je wel vertellen dat ik later op de dag heel graag weer in mijn eigen vertrouwde bed stap. Al die verschillende parazintuigelijke prikkelingen op een dag is echt niet zo eenvoudig. Je zou je werkelijk doodschrikken als je dit ook eens een dag kon beleven. Maar het is niet mijn bedoeling om moeilijk te gaan doen. Probeer voor jezelf een prettige ruimte te maken met jouw of jullie energieën. Je kunt dan veel sneller tot rust komen en je vermoeide aura laten herstellen. Denk eens goed na hoe jij je eigen ruimte op deze wijze positief kunt beïnvloeden. Echt iedereen kan dit toepassen. Het is een onderdeel van de wereld van diverse energieën.

 

De rustgevende werking van intuïtief tekenen en schilderen

Het is belangrijk om jezelf zo nu en dan in een andere energie te zetten. Het is voor iedereen ongezond om continu over je zorgen na te denken. Langdurige stress vreet aan je zenuwstelsel met alle gevolgen vandien. Er zijn diverse technieken om jezelf af te leiden. Wanneer je in het verwerken van moeilijke levensfase zit, raad ik je aan om eens te gaan tekenen of schilderen. Je kunt beginnen met een potlood of een balpen. Je hoeft niet direct veel geld uit te gaan geven. Dat is helemaal niet nodig. Je materialen kan je nog altijd later uitbreiden. Zoek een rustig moment van de dag. Ga je zelf in ieder geval niet forceren. Je kunt zelfs enkele dagen dat materiaal klaarliggen voor dat je werkelijk begint. Met dit soort dingen moet je langzaam er naar toe groeien. Je hoeft alleen maar naar je gevoel te luisteren wanneer je wilt beginnen. Wanneer je het goede gevoel hebt om te starten, probeer eerst dan eens 10 of 15 minuten iets te tekenen of schilderen. Zoek in je omgeving iets eenvoudigs om na te tekenen of schilderen. Je kunt ook op gevoel met een paar verschillende kleuren experimenteren. Kijk wat twee of drie verschillende kleuren naast elkaar doen. Kijk wat voor gevoel dat bij je oproept. Zie welke kleuren goed bij elkaar passen of misschien met elkaar botsen. Het is leuk om intuïtief te gaan tekenen of schilderen. Je hoeft hier geen opleiding voor te hebben. Je kunt natuurlijk op YouTube.com wel even kijken hoe anderen tekenen of schilderen. Maakt het voor jezelf niet te moeilijk. Dat is helemaal niet nodig. De eerste keren zullen waarschijnlijk enigszins stroef verlopen. Maak je hier over geen zorgen. Niemand zal je gaan controleren. Ik heb zelf ook verschillende periodes met softpastel potloden en krijten getekend. Het viel mij op dat je na een half uurtje in een totaal andere energie stemming kwam. Ik vond dat zeer aangenaam. Wanneer je lekker bezig bent dan verander je innerlijk. Je leidt jezelf af door het tekenen en schilderen. Het is een leuke bezigheid om meer rust in jezelf te vinden. Je kunt op de achtergrond jouw favoriete kalme en gezellige muziek aanzetten. En als je ervan houdt, kan je ook een wierook stokje er bij branden. Het is niet gezond om continu borende gedachtes te hebben. Zoek om jezelf af te leiden leuke mogelijkheden die bij jou passen. Dit is echt niet moeilijk. Dit kan iedereen. Je moet alleen even de discipline hebben om ergens aan te beginnen. Maar daarom schrijf ik ook bewust: leg je materiaal eerst een paar dagen klaar. Wacht op het goede gevoel. Dan moet je pas starten. Na een paar maal zou je merken dat je steeds sneller in een goede flow komt. Het is leuk om bij je eerste werken een datum te zetten. Je zult zien hoe snel je bijna vanzelf hier in groeit. Het is ook mogelijk om dit samen met je kinderen (of anderen) te gaan doen. Maar hier moet je even over denken wat het beste bij jou past. Ik hoop zelf in een paar maanden ook weer verder te gaan met mijn intuïtieve/mediamieke schilderijen. Ik vind het leuk om iets te creëren. De sfeer waar je in komt vind ik zeer aangenaam. Ik hoop dat ik je met dit stukje tekst kan inspireren om ook eens wat te gaan doen. Of misschien heb je in het verleden al eerder getekend. Degenen die echt totaal niets met tekenen hebben, kunnen ook kleine eenvoudige gedichtjes of verhaaltjes gaan schrijven. Het maakt niet zo uit wat je doet als je maar iets doet. Wanneer je meer rust in de aura wilt krijgen dan zou er ook iets voor over moeten hebben. Zo is het met alles. In verschillende therapieën worden ook diverse creatieve onderdelen toegepast. Dit werkt voor veel mensen.

 

Aum / Ohm / Om / de mystieke Uhm-klank

Je kunt diverse technieken toepassen om meer rust in je hoofd en je aura te krijgen. Natuurlijk is het even uitproberen om te zien of iets jou persoonlijk aanspreekt. Maar zo'n zoektocht is eigenlijk ook best een beetje spannend. Op je zoektocht kom je werkelijk van alles tegen. Er zijn ook technieken die soms al honderden of duizenden jaren oud zijn. Alle volkeren in alle tijden zijn op hun eigen wijze op zoek naar hoger, prettiger en bewuster leven. Er zit ‘iets’ in een mens wat hem stuwt (eigenlijk in alle levensvormen). Iets wat ons aanzet tot studie, zelfstudie en zelfonderzoek. Ik heb in mijn leven ook van alles onderzocht. Van het één rol je in het andere. Soms kwamen er privé of in mijn praktijk mensen met interessante boeken of spirituele voorwerpen. Ik schreef al over een klankschaal die ik lang geleden op een grote alternatieve beurs zelf had gekocht. In diverse oosterse boeken kwam ik het woord ‘Aum’ tegen. Je spreekt dit uit als het woord ‘oom’ van tante en oom. Ik wist dat dit iets met ontspannen, mediteren en je ademhaling te maken had. Maar het fijne wist ik daar niet van. Wanneer je je enkele maanden of jaren met mediteren bezighoudt, zoek je vanzelf aanvullende mogelijkheden. En één van die zaken was voor mij de Uhm-klank zelf neuriën/uitspreken. Het woord Uhm kan je op diverse wijzen schrijven. Zie de titel van deze tekst. Ik denk dat dat niet zoveel uitmaakt. Je kunt heel bewust de Uhm-klank of beter trillingen uitspreken. Om hier iets meer mee te doen moet je jezelf even zien als een grote klankkast. Net zoals bij een akoestische gitaar een grote klankkast zit. De trillingen van de snaren van de gitaar moeten versterkt worden. Dit doet de klankkast van een gitaar (of ander instrument). De Uhm-klank maken is zeer geschikt voor degenen die zelf iets actief willen doen om meer rust in je hoofd en je lichaam te krijgen. Ik bedoel te zeggen wanneer je naar klankschalen of rustige muziek luistert dan doe je dat in een enigszins passieve houding. Maar om zelf de Uhm-klank uit te spreken is een stuk actiever. Ook al is het doel uiteindelijk hetzelfde. Wat heb je aan de Uhm-klank? Door de Uhm-klank rustig en wat langere tijd uit te spreken, trillen de verschillende kleuren van deze klank in jouw hele gestel (en aura) door. Je spreekt deze klankkleur langzaam en heel rustig uit totdat je adem als het ware nagenoeg op is. Dat is alles. Jouw lichaam is dus in dit geval zelf de klankkast. Deze bijzondere trillingen gaan via je hoofd naar je buik en tenslotte naar je stuitje. Je beïnvloedt bij deze trillingen dus een groot deel van je lichaam en geest. Spirituele mensen die in een aura geloven, zeggen dat diverse chakra's in jouw aura hierdoor positief worden beïnvloedt. Ik ben het hier uit eigen ervaring helemaal mee eens. Op sommige momenten voel je echt deze trillingen van je hoofd naar beneden gaan. Dit is heel prettig en ontspannend. Ik raad je aan om dit zelf ook eens uit te proberen. Begin eerst met een paar minuten. Je voert het dan langzaam op. Je moet hier wel even aan wennen. En het is helemaal niet erg als je soms even in de lach schiet. Of als iemand anders die het per ongeluk hoort hard begint te lachen. Het is even wennen. De Uhm-klank zachtjes neuriën is heel eenvoudig. Iedereen kan dit doen. Het maakt niet uit of je de Uhm-klank vrij kort of heel langzaam uitspreekt. Hier valt niet echt een richtlijn over te geven want niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid lucht tot zijn beschikking. Je hebt kortademige mensen en sportmensen die veel lucht tot hun beschikking hebben. Het gaat er helemaal niet om hoelang je deze klank per keer vrij zachtjes neuriet. Het gaat om de uitwerking van deze bijzondere trillingen zelf. Ga er eens rustig voor zitten en probeer deze bijzondere mogelijkheid om meer rust in jezelf te vinden eens uit. Ik vind dit zelf erg aangenaam. Ik doe dit ook regelmatig. Soms maak ik een combinatie met een klankschaal. Ik bedoel ik tik een paar maal voor de klank op een klankschaal en ga dan vervolgens rustig verder met het uitspreken van de Uhm-klank. Ik wil nog even zeggen, laat je niet gek maken door anderen. Volg ook hier je eigen gevoel en intuïtie. Met veel van dit soort dingen maakt het niet zoveel uit hoe je zoiets doet als je het maar doet. Het kost wel enkele weken tijd om aan deze vorm van ontspanning te wennen. Maar wanneer je eenmaal de uitwerking van deze trillingen begint te voelen, dan ga je deze bijzondere mystieke klank vanzelf vaker gebruiken. Ook deze oefening kan je heel makkelijk met anderen doen. In de toekomst zullen mensen bewuster gaan worden van de helende werking van trillingen.

 

Een onrustige ademhaling

We leven in een zeer onrustige tijd. Afgelopen halve eeuw zijn er enorm veel veranderingen gaande. Op diverse vlakken komen uitersten met elkaar flink in botsing. Kijk maar eens een avondje naar de televisie. Dit heeft allemaal te maken met de grote de overgang van het Vissen tijdperk naar het Waterman tijdperk. Het Waterman tijdperk is net ongeveer na de Tweede Wereldoorlog begonnen. Het Waterman tijdperk kan je ook wel de nieuwe tijd of New age periode noemen. Je praat namelijk over hetzelfde. In deze tijd met enorm veel mogelijkheden, zijn mensen enorm onrustig geworden. Bijna iedereen loopt met een flinke partij spanningen en stress rond. Dit is jammer en zou eigenlijk juist in deze tijd niet moeten gebeuren. Want vrijwel iedereen heeft een huis tot zijn beschikking en minimaal een paar boterhammen te eten. Ik bedoel te zeggen waar maken we eigenlijk ons zo druk om. Hier en daar zijn we een beetje doorgeslagen en de verworven vrijheden kunnen we niet goed aan. Door hebzucht, materialisme zijn veel mensen in mijn ogen nogal op hol geslagen. Dit is eigenlijk jammer en eigenlijk doodzonde. Afgelopen eeuw hebben namelijk duizenden mensen geknokt voor meer vrijheid en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Het is jammer dat dit zo snel vergeten wordt. Het is belangrijk om zowel de rust in ons persoonlijk als in de samenleving te herstellen. Ik verwacht dat dit op langere termijn zeker zal gaan lukken. Want er zijn ook overal diverse mensen die veel bewuster zijn gaan leven. Je hebt bijvoorbeeld steeds meer spirituele centra en yoga-instituten. Het is belangrijk om bewust te worden van je spanningen en onrust. Waar ben je bang of onzeker over? En wie heeft een slechte invloed op jou of anderen bijvoorbeeld in jouw gezin. Door al die spanningen ga je anders ademhalen. Dit is eigenlijk een heel geniepig iets. Want je hebt het niet door dat je geleidelijk aan onrustiger bent gaan ademhalen. Heel veel mensen hebben een te korte, in plaats van een diepe en rustige buikademhaling. Door allerlei vormen van spanningen gaan veel mensen hyperventileren. Wanneer je veel last hebt van hyperventilatie dan is dit echt geen pretje. Je denkt af en toe zelfs te gaan stikken. Probeer eens wat meer op je ademhaling te letten. Met een slechte ademhaling verpest je namelijk een groot deel van je gezondheid. Dat is jammer en helemaal niet nodig. Probeer wat rustiger en dieper te ademhalen. Ga een extra keer op je gemak achter een groot raam in je woning of in de tuin zitten zonnen. De aura uitstraling van de zon kan je aura weer opladen. Laat de dingen van de dag even los. Probeer je zo goed als je kunt je spieren te ontspannen. Je zult zien dat je na verloop van tijd wat rustiger en beter gaat ademhalen. Eigenlijk moet je even tijd voor jezelf nemen, dat is in feite alles. Dit lijkt allemaal ingewikkelde materie maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Wanneer je gedurende langere tijd slecht ademhaalt dan raakt de doorstroming van energie in je buik (je buikorganen) verstoord. Door stress, allerlei vormen van spanningen, verdriet en eenzaamheid ontstaan allerlei blokkades. Probeer wat bewuster met je ademhaling om te gaan. Neem wat vaker even de tijd om rustig te ademen. Wanneer je hier toch niet goed uit komt, kijk dan eens op het internet of je een ademspecialist, Yoga docent kunt vinden. In de Nieuwe tijds wereld zijn er diverse vormen om aan je ademhaling te werken. Je kunt kijken onder de trefwoorden yoga, Tai Chi, mediteren, ademhalingtherapeut en natuurlijk hyperventilatie. Over hyperventilatie zijn diverse goede boekjes geschreven. Laat je leven niet verpesten door spanningen en slechte ademhaling. Je kunt hier echt veel aan doen. Er zijn op dit vlak enorm veel mogelijkheden. Je moet alleen eventjes goed rondkijken. Maar ik weet zeker dat je binnen een week iets zult gaan vinden. Bij alle vormen van spanningen kan je rustgevende geneeskrachtige kruiden tincturen kopen, maar je kunt ook een afspraak maken met een goede magnetiseur/healer. Goede magnetiseurs kunnen je namelijk in twee of drie behandelingen al een stuk rustiger maken. De helende krachten van de magnetiseur hebben veel invloed op een onrustige of verdrietige aura.

 

Je lichaamstaal

Het is algemeen bekend dat je veel aan iemand zijn ogen kunt zien. Je ogen verraden de ziel. Het is mooi om te zien wat iemands ogen allemaal kunnen zeggen. Aan iemand zijn lichaamshouding kun je ook veel aflezen. Wanneer iemand zich enigszins down en leeg voelt, zal die hoogstwaarschijnlijk onder andere met zijn hoofd naar beneden gaan hangen. Er komt een matte sfeer om iemand heen te hangen. Maar wanneer er in een hockey- of voetbalwedstrijd gescoord wordt, zie je mensen helemaal opleven of zelfs opstaan van opwinding en blijheid. Niemand gaat wanneer die blij is in een hoekje ineen getrokken en afgezonderd zitten. Je kunt dus erg veel aan iemand zijn lichaamstaal zien. Mensen die een hele moeilijke tijd in het leven beleven, veranderen dikwijls van lichaamshouding. Dat is logisch en heel begrijpelijk. Maar wanneer je te lang in een lastige levensfase zit, kunnen er heel makkelijk allerlei blokkades in jouw lichaam en aura ontstaan. Wanneer je het erg moeilijk hebt, ga dan niet vaak met je armen over elkaar op je buik en zonnevlecht (buikchakra) zitten. En ook niet met je benen over elkaar gekruist. Er is op zich helemaal niets mis met zo’n houding, dat is niet wat ik wil zeggen maar energetisch gezien sluit je jezelf af. En dat is niet goed. Alle energieën van lichaam en geest moet kunnen stromen. Wanneer je regelmatig allerlei vormen van angsten en onzekerheid hebt, dan blokkeer jezelf de doorstroming naar je buik. Met als gevolg diverse buikproblemen. Ook zal na verloop van tijd je hele ademhaling veranderen en slechter worden. Ik wil met dit stukje tekst je lichaamstaal absoluut niet de indruk wekken dat je alles moet weg te drukken of faken. Je moet doen en bewegen hoe jij je voelt. Dit gaat mij of een ander ook eigenlijk niet eens aan. Maar ik wil je wel erop wijzen dat je alle energieën van lichaam en geest niet moet blokkeren. Wanneer in een weiland een sloot door allerlei troep verstopt raakt, dan zal na verloop van tijd het water allerlei kanten opgaan wat uiteraard niet de bedoeling is. De eigenaar van het land zal maatregelen moeten nemen voordat iets misschien echt uit de hand zal gaan lopen. Probeer dit eens te vergelijken met de doorstroming van je eigen energieën. Door mijn paranormale gaven voel ik en helderzie ik veel aan iemand zijn aura. De aura geeft exact aan hoe het met iemand gaat. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dit is mooi om te kunnen zien. Maar soms schrik ik weleens van al die verschillende paranormale observaties. Voor degenen die nog niet zo vertrouwd zijn met de aura en chakra’s wil ik zeggen, de mens zijn innerlijk maar ook zijn gezondheid straalt als (aura)licht naar buiten toe uit. Ieder mens straalt dus een bepaalde hoeveelheid licht of misschien beter bewustzijn uit. En dit kan je ’lezen’ als je deze gevoeligheid bezit. Toch denk ik dat iedereen wel regelmatig verschillende stemmingen en problemen bij andere mensen voelt. Je voelt dan de energie van de persoon. Lees eens iets over de aura. Het is interessant om je in allerlei paranormale zaken te verdiepen. Maar ik wil door mijn ervaringen met mijn paranormale gaven in mijn praktijk mensen erop wijzen dat je niet teveel blokkades zelf moet optrekken. Leef bewust en observeer jezelf in diverse situaties. Je krijgt dan veel meer inzicht in jezelf en daardoor ook automatisch meer in een ander. Je kunt als je daarvoor openstaat dagelijks heel veel van leren. Je kunt natuurlijk ook met als het ware je kop in het zand door het leven lopen. Dat is de keus die ieder mens kan maken. Hier ligt een stukje vrije wil in besloten. Probeer jezelf niet teveel te blokkeren. Laat je energieën vrij stromen. Probeer je in verschillende situaties goed te uiten. Ga veel wandelen en af en toe sporten of dansen. Zorg dat je van lichaam en geest goed in balans blijft. Maar tast wel af wat bij jou persoonlijk past. Het heeft weinig zin als je jezelf ergens mee gaat forceren. Flinke tegenzin blokkeert ook alweer je energie. Dit boek gaat eigenlijk grotendeels over allerlei bewustzijnszaken en keuzes die je in je leven kunt maken. Ik hoop dat elke lezer met de verschillende tips uit dit boek zijn gezondheid kan verbeteren. Elke dag heb je opnieuw de kans om iets aan te pakken en op te starten.

 

Verplichte nummers

Ieder mens leert in zijn leven diverse mensen kennen. Eigenlijk zijn we in veel gevallen ‘passanten’ van elkaar. Je kunt allerlei soorten van contact hebben voor bijvoorbeeld een half jaar, wel tien jaar of voor het hele leven. Ik heb door mijn paranormale gaven ingezien en geleerd dat we allemaal korte of langere levensopdrachten hebben. Ik noem dat karmische hoofdstukken. Ik zie dikwijls allerlei levenssituaties van mezelf of anderen een paar maanden of een paar jaar vooruit. Dit komt dan in verreweg de meeste gevallen ook echt uit. Ik ben door deze ervaringen iets anders naar het leven gaan kijken. Wanneer je in een zeer moeilijke levensfase zit, kan het gebeuren dat je niet de behoefte voelt en de kracht hebt om aan allerlei familiaire of zakelijke bijeenkomsten mee te doen. Dat moment kom je makkelijk met jezelf in conflict. Want ergens voel je dat je min of meer verplicht bent om naar een personeelsfeest, verjaardag, feestdag of huwelijksfeest van iemand te gaan. We komen dus meerdere malen in ons leven in de verdrukking te zitten. Dit zijn beslist geen eenvoudig situaties. Wanneer je je ergens voor afmeldt, dan kan dat behoorlijke gevolgen voor jouzelf (of anderen) hebben. Ik kan voor jou geen beslissingen nemen. Maar als je moe of helemaal uitgeput bent, is het wel belangrijk dat je hier serieus naar luistert. Het heeft weinig zin om jezelf te forceren. Dit komt je gezondheid nooit ten goede. Mijn ervaring is dat je beter mensen laat zien dat je voor jezelf opkomt. Natuurlijk moet je wel even een duidelijke uitleg voor iemand hebben. Iemand moet ook begrip voor je situatie kunnen krijgen. Je kunt natuurlijk ook de signalen van je lichaam en geest negeren. Hoogstwaarschijnlijk zal je dan nog verder in de problemen komen. Het heeft geen zin om eerst tien of twintig keer aan verplichte nummers te gaan mee doen. Er komt in veel gevallen toch een moment dat je vanwege gezondheidsredenen voor iets wel af moet zeggen. Mijn advies is: leer in een vroeger stadium voor jezelf op te komen en te handelen. Laat de mensen in je leven hier geleidelijk aan wennen. Misschien hebben ze later wel bewondering voor jou. En zien ze jou als een goed voorbeeld. Het valt mij in mijn praktijk op dat veel mensen zelf niet zo duidelijk aangeven wat ze willen. Kennelijk is je aanpassen, jezelf opofferen en in allerlei bochten wringen makkelijker dan je gezondheid serieus nemen en wat assertiever te zijn. Denk eens goed na hoe jezelf verder wilt leven. Hoe kijk jij hiernaar? Wat is jouw levenshouding hierin? Geloof mij dat je in alles kunt veranderen als je dit ook echt wilt. Je moet wel een beetje lef hebben. Maar aan de andere kant wat heb je eraan als je door anderen geleefd wordt. Dat je jezelf niet kunt zijn. Dat je dingen als verplichte nummers moet doen. Je gezondheid moet je toch heel wat waard zijn. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voor jezelf of anderen de juiste keuzes te maken. Maar waarom zou je bepaalde contacten voortzetten als je niet eens jezelf mag zijn? En dat er geen respect is voor jouw vermoeidheid enzovoort. Natuurlijk is het leven een beetje geven en nemen. Maar ik vind, laat iets niet ten koste van jouw gezondheid gaan. Wees een duidelijk en eerlijk mens. Dit zijn levenssituaties die niet bepaald eenvoudig zijn. Ik heb in mijn leven ook diverse moeilijkheden met mensen gehad. Maar ik heb wel ingezien dat duidelijkheid en eerlijkheid je toch het verste brengt. Eigenlijk moet je een beetje zorgen dat je mensen om je heen hebt, die een beetje op dezelfde golflengte als jou zitten. Dan hoef je ook niet overal veel tekst en uitleg over te geven. Wanneer je het verschrikkelijk moeilijk vindt om voor jezelf op te komen, dan kan je nog altijd eens kijken of misschien een assertiviteitscursus wat voor jou is. Wanneer je in een goede groep zit, dan kan je hier zeker veel van leren. Mensen kunnen sowieso heel veel van elkaar leren. Maar in dit geval gaat het er mij om dat je wel heel zorgvuldig met je gezondheid om moet gaan. Zeker als jouw aura enorm vermoeid is. Mijn tip aan iedereen is: neem jezelf serieus en houd een beetje van jezelf.

 

Verdeeld in verschillende hoofdstukken

Van diverse levenssituaties kan je behoorlijk onzeker worden. Soms krijg je de indruk dat aan een bepaalde periode in je leven maar geen einde wil komen. Je krijgt meerdere malen de gedachtes: blijf ik hier voor eeuwig in zitten. Het leven is zo nu en dan behoorlijk hard. Ik probeer me in alle individuele mensen en volkeren met verschillende culturen te interesseren. Maar juist in deze tijd met enorm grote tegenstellingen tussen beschaafd en totaal onbeschaafd (onbewust) daar heb ik het regelmatig behoorlijk moeilijk mee. Ieder mens moet door duizenden ontwikkelingsfases heen. Dit heeft allemaal te maken met onze (innerlijk) evolutie. Evolutie door wedergeboorte (reïncarnatie). Dit geldt voor ieder mens maar ook het dier, plant en engelen of deva’s (natuurwezens). Het leven is ontzettend gecompliceerd en ingewikkeld. Er moeten daar boven Wezens leven met een enorm of beter goddelijk onfeilbaar bewustzijn. Ik bedoel wie kan hier overzicht in hebben en evolutionaire leiding in geven. Het leven verloopt in verschillende periodes. Je kunt een paar maal naar een andere regio zijn verhuisd maar ook diverse contacten en relaties hebben gehad. Ik wil in deze tekst aangeven dat geen enkel hoofdstuk in je leven eeuwig zal voortduren. Aan alles is een tijdskaartje gekoppeld. Probeer zo goed als je kunt iets van je huidige dag te maken. Richt je niet teveel op morgen, maar leef zo veel mogelijk in het heden. Probeer het beste uit het dagdeel waar je nu in leeft te maken. Ik weet uit eigen ervaring en praktijkervaring dat sommige levensfases maar niet tot een einde lijken te komen. Soms heb je het gevoel dat je bijna tot op het bot emotioneel of financieel gekraakt wordt. Ik ga niet beweren wanneer je aura doodmoe is en dat je zomaar even je levensomstandigheden door bijvoorbeeld het lezen van dit boek kunt wijzigen. Dat is niet mogelijk. Maar ik merk van de mensen in mijn praktijk dat ze het toch heel erg waarderen als ik een paar richtlijnen of psychische of lichamelijke gezondheidstips vertel. Iedereen wil een beetje duidelijkheid en houvast als het flink tegenzit. Ik ben er geen voorstander van om het leven maar lijdzaam aan je voorbij te laten gaan. Maar het heeft aan de andere kant ook geen zin om iets te gaan forceren. Leef zoveel mogelijk in het heden. Richt je niet direct op de grote en kleine dingen. Wat misschien nog niet in het groot kan (of mag) veranderen, kan misschien wel in tien kleine stapjes. En tien kleine stapjes vormen tezamen tenslotte ook één grote stap. Ik schreef al aan ieder levenshoofdstuk zit een ‘tijdskaartje’ vast. Dit kan je een goede helderziende of astroloog soms best aardig aangeven. Ik wil graag overbrengen dat werkelijk niets eeuwig voortduurt. Haal hier inzicht en kracht uit. Laat dit je toch een klein beetje steunen. Sommige levenssituaties zijn verschrikkelijk moeilijk, ik weet daar alles van. Maar laat dit niet ten koste gaan van je hoop en vertrouwen. Probeer helder te blijven in je denken. Dit is soms een flinke strijd. Iedereen heeft weleens een emotionele uitglijder. Val hier niet te veel over, sta dit jezelf toe. Het is niet leuk als je uit verdriet en onmacht meerdere keren enorm kwaad bent begint te schelden of te smijten. Dit is menselijk. Probeer jezelf niet te onderdrukken maar meer te beheersen. Onderdrukken is niet gezond. Dat werkt net als een boemerang dat keert eens toch weer terug. Je kunt van het ene op het andere moment flink in de problemen komen. Maar omgekeerd kan het leven in een uur of dag ook ineens ten goede veranderen. Het leven verloopt volgens mijn helderziende ervaringen in verschillende korte of langere hoofdstukken. Het kan goed zijn als je in een moeilijke levensfase zit dat je vandaag of morgen met de laatste bladzijden van iets bent begonnen. Denk eens goed na wat ik met deze tekst wil zeggen. Laat alle gebeurtenissen in het leven je innerlijke ‘geloof’ sterken. Er is niets dat zomaar gebeurt. Alles heeft een reden. Maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen de echte reden zullen we negen van de tien keer in ons huidige leven niet te weten komen. Dat is heel moeilijke en ingewikkelde materie. Iedereen wordt met een bepaalde levensopdracht geboren. Je kunt hier niet van weglopen. Veel huidige levensopdrachten hebben te maken met positieve en negatieve handelingen in andere, vorige levens. Over dit soort zaken mogen we nog niet veel weten. Er zit als het ware hier een deksel op. Ooit zal dit deksel vanzelf er vanaf gaan. Maar dat zal pas gebeuren wanneer we evolutionair gezien naar een bepaald punt gegroeid zijn. Het is meer dan interessant om hier eens in te verdiepen. Misschien wil je eens een keer mijn website bezoeken. Ik geef daar veel informatie over allerlei paranormale en spirituele zaken. Het is leuk om eens een boek te lezen over reïncarnatie. Maar ik herhaal nog een keer: we leven in het heden en vandaag moeten we doen. En het wordt vanzelf wel weer een keer morgen. Ik hoop voor de lezers die op dit moment in een hele moeilijke levensfase zitten, dat die spoedig ten einde mag komen. Ik zeg altijd tegen mensen in mijn praktijk dat je karma voor iets klaar of voltooid is.

 

Een verbroken relatie

Ik heb in mijn leven verschillende relaties gehad. Het mooiste is als je iemand tegenkomt die goed bij past. Ik vind het gezellig en aangenaam om met een (levens)maatje verschillende dingen samen te kunnen doen en te delen. Privé maar ook in mijn werk ben ik gesteld op verschillende samenwerkingsverbanden. Het is jammer dat in het leven ook bij aanvang hele goede contacten, toch kunnen veranderen. Iemand kan veranderen door allerlei levenservaringen zoals: gezondheidsproblemen, een sterfgeval binnen of buiten de familie, het werkeloos worden, geldzorgen, jaloezie, slechte invloed van andere mensen enzovoort. Er zijn tientallen redenen waarom een relatie verslechtert of zelfs uit elkaar gaat. Ik heb door de invloed van mijn paranormale gaven en inzicht ingezien dat het leven in diverse hoofdstukken verloopt. Je kunt kennelijk niet altijd iets blijven voortzetten. Wanneer het jouw levensopdracht (je karma) is om bij twee of drie personen kinderen te krijgen of te verwekken dan kan je nooit een huwelijk voor het leven krijgen. Dat is dan niet mogelijk. En dit geldt voor allerlei situaties in het leven. Ik denk dat iedereen weleens te maken heeft gehad met een verbroken contact of relatie. Wanneer je een aantal jaren met iemand samen veel gedeeld hebt, dan is het in veel gevallen erg moeilijk om hier los van te komen. Een verbroken relatie kan enorm veel pijn veroorzaken. Je kunt niet na één of twee weken hier zomaar weer van hersteld zijn. Een verbroken relatie kan heel veel invloed hebben op je gezondheid. Door het piekeren en huilen, zal je aura na verloop van tijd enorm vermoeid raken. Maar ik vind wel, je kunt beter proberen alles te verwerken dan je boosheid en verdriet weg te drukken. Dit zie ik toch wel regelmatig veel mensen om mij heen doen. Iedereen moet op z'n eigen manier zijn verdriet verwerken. Je kunt zoiets niet voor een ander overnemen. Door alle ervaringen kan je wel groeien. Alles zal uiteindelijk wel een reden hebben. Maar daar moet je op zo’n moeilijk en pijnlijk moment niet veel van horen. In praktijk krijg ik regelmatig mensen die te maken hebben gehad met een verbroken relatie of huwelijk. Niet iedereen komt na een verbroken contact weer snel op gang. Iedereen probeert op zijn eigen wijze iets te verwerken. We hebben niet allemaal hetzelfde karakter. Probeer jezelf na een verbroken contact zo goed als je kunt, enigszins af te leiden. Probeer de dag in diverse onderdelen te splitsen. Het beste is om bijvoorbeeld één of twee uur aan je verdriet toe te geven. Huil er zoveel mogelijk uit. Wanneer je dit gedaan hebt dan kan je iets opgeluchter iets anders gaan doen. Het heeft namelijk niet veel zin om nagenoeg de hele dag verdrietig rond te lopen. Je schiet hier ook niet veel mee op. Geef wel toe aan je emoties. Maar ga hier als het ware wat beter mee om. Luister naar je gevoel voor wat jou goed doet. Misschien kan je een warme douche of bad nemen, in de regen wandelen of bij familie of vrienden gaan eten. Ik kan niet zeggen wat voor jou persoonlijk het beste is. Je hebt na een verbroken relatie dikwijls heel veel tijd nodig om te herstellen. Je kunt dit niet bespoedigen of forceren. Je kunt wel heel makkelijk jezelf niet serieus nemen of voor de gek houden. Dit is natuurlijk heel erg onverstandig. Want onverwerkte emoties komen toch vroeg of laat weer boven drijven. Loop eens goed na wat jou in zo'n situatie goed kan doen. Vraag eventueel aan anderen hoe zij het na een verbroken relatie of scheiding hebben aangepakt. Ga jezelf in ieder geval niet teveel isoleren. Natuurlijk kan je je die eerste weken na de verbroken relatie even terugtrekken. Dat maakt niet uit dat bedoel ik ook niet. Maar als je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat 1001 gedachtes hebt dan zou je na verloop van tijd jezelf enorm gaan uitputten. En dat is niet goed. Dat is niet de bedoeling en ook niet echt nodig. Nogmaals: splits de dag in diverse delen. Er is een tijd voor verdriet en verwerking en er is een tijd voor andere zaken. Wanneer je erg onrustig en verdrietig bent, dan kan je allerlei rustgevende geneeskrachtige kruiden tincturen gebruiken. Ik vind zelf Passiflora complex altijd goed helpen. Kijk eens op het internet of iets kunt vinden. Wanneer je een rustgevend of slaapbevorderend middel hebt gevonden gebruik dit dan minimaal een maand om te zien of dit bij jou iets doet.

Zonlicht

Elke morgen wachten we weer opnieuw totdat het licht zal worden. We vinden dit vanzelfsprekend. Maar heb je weleens stilgestaan wie de zon ‘voedt’? Welke kracht (Wezen) zorgt er voor dat de zon zo lang achter elkaar licht kan geven? Wanneer een mens zich een week niet meer voedt, dan zal zijn vitaliteit enorm snel achteruit gaan. Terwijl de zon al miljarden jaren achter elkaar licht geeft. Het zonlicht is voor de aarde van groot belang. De mens neemt zowel in zijn stoffelijke lichaam als in zijn aura zonlicht (energie) op. Al het leven op aarde heeft zonlicht nodig. Wanneer mensen door allerlei levensomstandigheden het moeilijk hebben, trekken ze zich meestal terug. Het kan zelfs gebeuren dat je liever iets in het donker zit dan in het licht. Je moet doen waar je je goed bij voelt en behoefte aan hebt. Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Licht is van grote invloed op de mens. Er zijn zelfs speciale lichttherapieën om je weer beter te voelen. Sommige mensen hebben tegen de wintermaanden last van een najaarsdepressie. Zij voelen dat het steeds minder licht wordt. Ze voelen zich verzwakken en krijgen soms last van stemmingen en (kleine) gezondheidsproblemen. Dit komt omdat de kracht van de zon door het jaargetijde ‘afneemt’. In de zomer heb je de langste dag met licht en in de winter heb je de kortste dag met licht. Wanneer je in een moeilijke levensfase zit, is het belangrijk dat je af en toe een half uur in het zonlicht zit. Het maakt niet uit of je wandelt of bijvoorbeeld een tijdschrift op een stoeltje in de zon leest. Je gestel heeft dagelijks zonlicht nodig. Het is dus onverstandig om je helemaal terug te trekken. Wanneer je misschien even door je verdriet het licht niet goed aan kunt (verdraagt), zet dan eventueel een zonnebril op. Probeer je dus af en toe door het zonlicht op te laden. De zon is een grote genezer. Ga hier extra creatief mee om. Je zult zien dat je hier een stuk van kunt opknappen. De zon kan ook de aura van je woning reinigen. Zet eens een extra keer de ramen en de deuren open voor het zonlicht. Laat het licht in de aura van je woning trekken. Wanneer er een beetje wind is, kan je je ruimte(s) tegelijkertijd extra luchten. De aura–energieën kunnen dan van de tuin (natuur) langzaam naar binnen stromen. Je kunt dit dus mooi combineren. Er zijn in onze kosmos veel zichtbare en onzichtbare energieën werkzaam. De zon heeft net zoals wij een stoffelijke lichaam maar ook een aura. De aura van de zon geeft ook energie af. Het is wonderlijk hoe het leven allemaal op elkaar is afgestemd. Probeer eens wat vaker voor alle bijzondere levensvormen en krachten open te staan. Des te meer jouw belangstelling en liefde toenemen, des te groter zullen jouw chakra’s worden. Met als gevolg een veel grotere gevoeligheid, en dieper besef en toegenomen bewustzijn. Elke dag is een kleine mini-inwijding in het leven. Veel kleine bewustzijnsvermeerderingen vormen een grotere/diepere inwijding in het leven. Er worden in de ruimte geen diploma’s uitgedeeld maar je gaat dit wel degelijk bewust voelen. Het leven is een eeuwigvoortdurend en verdiepend proces. We hebben veel levens gehad en we zullen nog heel veel levens krijgen.

 

Een slaaf van je mailbox

Ik vind met het intreden van het computertijdperk het steeds onrustiger en onpersoonlijker worden. Het is een raar gezicht dat een grote groep mensen meer oog voor hun mobieltje/telefoon hebben dan voor een voorbijganger. Je zou elkaar ook even gedag kunnen zeggen. Het verbaast mij dat er hierdoor nog niet meer verkeersongelukken zijn veroorzaakt. Het wordt zo allemaal erg onpersoonlijk. Ik kan me voorstellen dat de jonge generaties dit niet eens doorhebben. Zij hebben geen vergelijkingsmateriaal. Ze weten niet hoe het daarvoor was. Ik hoop dat dat in de toekomst langzaam weer zal verbeteren. In deze tijd moet je heel erg oppassen dat je niet verslaafd raakt aan al die digitale berichtjes. Voordat je het door hebt, ben je verslaafd aan bijvoorbeeld je mailbox. Dit is niet goed voor je innerlijke rust. Anderen kunnen zowel privé als op het werk je de hele dag claimen. Vraag jezelf eens af, wil ik dat eigenlijk wel? Wanneer je ergens aan verslaafd raakt, dan verander je in gedrag. Om het maar eenvoudig te houden, je wordt daar meestal niet sympathieker van. Natuurlijk heeft het computertijdperk zijn voordelen. Ik maak daar ook elke dag veel gebruik van. Het is heel makkelijk om via het internet ergens informatie over te krijgen. Maar dat is niet zo zeer mijn punt. Het gaat mij om ieder zijn geestelijk welzijn en vooral je innerlijke rust. Blijf kritisch naar jezelf kijken. Kan jij zo nu en dan een uurtje of een avond afstand nemen van je pc of mobiele telefoon enzovoort? De mens heeft regelmatig tijd nodig om zich goed te kunnen ontspannen. Heb wat meer oog voor de natuur. Ga eens wat vaker bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Of geef je voor een dans, schilder of tekencursus op. Volg eens een proefles van iets. Stap in ieder geval nooit met allerlei moeilijke berichtjes en zorgen direct in bed. Dit komt je nachtrust niet ten goede. Het is belangrijk om je hoofd tot zekere hoogte enigszins leeg te hebben voordat je gaat slapen. Van teveel prikkels op de dag kom je ook niet meer makkelijk in slaap. Sommige ouders laten hun kinderen films op de televisie zien en stoppen hen vervolgens drie minuten later in bed. Dit is niet goed. Een kind of volwassene moet eerst even de tijd hebben om zich van de dag los te maken. Probeer hier eens anders naar kijken. Door hier veel bewuster mee om te gaan, zal je veel beter en dieper gaan slapen. Je zult dan 's morgens veel uitgeruster wakker worden. Het is goed als je gezond en gevarieerd eet, maar denk ook aan je geestelijke gezondheid. Alles moet met elkaar redelijk in balans zijn zonder een gezondheidsfreak te worden. Luister goed naar je lichaam en geest. De meeste mensen voelen en weten zelf wel wat goed voor hen is. Forceer jezelf in niets. Overal waar het woordje ‘te’ voor komt te staan, is meestal niet goed. Met een rustige en kalme geest is het veel prettiger leven.

 

Karma en je gezondheid

Ik heb al een paar keer in verschillende teksten ons levensprogramma en ons levenslot aangehaald. Ik ben door mijn paranormale gaven gaan inzien dat iedereen met diverse levensopdrachten wordt geboren. Ik durf rustig te zeggen dat al die levensopdrachten beleefd moeten worden. Er zijn duizenden verschillende levenssituaties waarin je bewust of onbewust in terecht komt. Ieder mens werkt zo zijn eigen specifieke levensprogramma af. Je zou dit heel goed kunnen zien als bepaalde lessen die je ‘moet’ volgen. Je hebt wel enigszins een beetje vrije wil. Je bepaalt zelf of je er met een positieve houding actief mee bezig wilt zijn, of de kantjes er vanaf zal gaan lopen. Het is uiteraard prettiger om een aangenaam levensprogramma te hebben dan een leven met allerlei grote moeilijkheden en zorgen. Ik weet uit diverse gesprekken met mensen dat dit een vrij gevoelig onderwerp is. Ik weet dat iedereen zo op z'n eigen manier naar dergelijke thema's kijkt. Het is in ieder geval niet mijn bedoeling om mensen op de kast te jagen of verdriet te doen. Ik wil gewoon even iets over dit bijzondere thema schrijven. De meeste mooie of lastige levensopdrachten in ons huidige leven hebben ook te maken met ons eigen gedrag (handelingen) uit vorige levens. Eenvoudig verwoord: je kunt in diverse vorige levens goede punten opbouwen maar ook als het ware ‘strafpunten’. Je kunt dus positief karma opbouwen maar ook toekomstig vervelend zwaar karma. Ieder mens krijgt in zijn leven met zowel positief als negatief karma te maken. Maar alles wat we meemaken heeft wel degelijk een reden. Er gebeurt niet zomaar iets in onze kosmos. Achter alle levensvormen schuilt een God of een denkend beginsel. Ik kan daar natuurlijk ook het fijne niet over vertellen. Sommige vervelende ziektes hebben ook met het karma van één van je vorige levens te maken. Iets overkomt je niet zomaar. Alle leuke en nare levenssituaties zijn ergens aan gekoppeld. Het is niet mijn bedoeling om allerlei ziektes karmisch uit te leggen. Om eerlijk te zijn, ik weet hier ook niet zo veel vanaf. Ik zou er eigenlijk liever direct bij willen zeggen, gelukkig maar. Het zal toch hoogstwaarschijnlijk allemaal te ver boven mijn pet gaan. Ik heb ook helemaal niet de behoefte om alles te weten. Ik ben ook helemaal niet nieuwsgierig van karakter. Maar door mijn paranormale gaven of beter mediumschap, krijg ik soms op helderhorende of helderziende wijze bijzondere informatie over mezelf of anderen door. Met dit mooie maar ook gevoelige onderwerp wil ik alle belangstellende lezers alleen maar aan het denken zetten. Alles wat je meemaakt heeft een reden. En natuurlijk: je hoeft het echt niet met alles eens te zijn want dat ben ik zelf dikwijls ook niet. Maar je flink verzetten of heel boos te zijn, brengt je ook niet veel verder. Wat moet gebeuren, zal gebeuren. Dit zijn ware maar soms wel heel harde woorden. Ik weet er alles van. Maar met meer psychologische en spirituele inzichten, ga je het leven toch anders bekijken. Geestelijk inzicht kan je soms zelfs in moeilijke tijden steunen. Maar spiritueel inzicht heeft mij dikwijls door hele moeilijke levensfases heengebracht.

Probeer anders naar grote gezondheidsproblemen van jezelf of anderen te kijken. Ik weet: spirituele inzichten zullen je echt geen betere gezondheid geven. Maar met meer inzichten en een opgeheven hoofd ervaar je dezelfde levensopdrachten net iets anders en bewuster. Sommige gezondheidstoestanden zijn heel moeilijk te aanvaarden en mee om te gaan. Maar ik hoop dat deze spirituele inzichten je toch wat kunnen sterken en steunen op je levenspad. Het zou toch verschrikkelijk zijn als alles voor niets beleefd is.

 

Naar een andere slaapkamer

Ik heb in dit boek al meerdere malen aangegeven dat alles uit verschillende zichtbare en onzichtbare energieën bestaat. Ik heb het voorrecht om door mijn paranormale gaven van het helderzien aura-energieën waar te mogen nemen. Het zien van dit bijzondere licht om werkelijk alles heeft mijn denken enorm beïnvloed. Ik moet er wel bij zeggen dat dit ook niet altijd eenvoudig is. Want wie kan bijvoorbeeld zeggen waar je buren in een stoel zitten. Je voelt de aura van de personen door alles heen. Deze sensitiviteit veroorzaakt dikwijls voor mij veel extra onrust. Ik moet er goed voor waken dat mijn zenuwstelsel door al die parazintuigelijke prikkels niet overbelast raakt. Je moet hier elke dag heel bewust en zorgvuldig mee omgaan. Je kunt jezelf geen dag verwaarlozen. Ik ben altijd aan het einde van de dag blij als ik weer kan gaan slapen. De nacht is in dit geval voor mij een grote vriend. Ik kan echt niet zonder want dan zou ik mezelf helemaal opblazen. Wanneer je in een hele lastige emotionele levenssituatie zit dan kan je dit heel erg uitputten. Langdurig verdriet put jouw aura uit met als gevolg dat je heel snel geïrriteerd kunt raken. Het is voor beide partijen niet prettig als iemand door vermoeidheid en verdriet snel opvliegend en geïrriteerd wordt. Soms is het beter om bij samenwonen 's avonds niet in één bed te gaan slapen. Wanneer je aura uitgeput is dan kom je heel moeilijk in slaap. Je kunt elkaar dan negatief beïnvloeden met als gevolg dat je beide niet voldoende nachtrust krijgt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer iemand echt volledig uitgeput is, dan raad ik jullie aan om in twee verschillende slaapkamers te gaan slapen. Dit klinkt misschien een beetje onaangenaam maar het is wel beter voor je herstel. Want wanneer je elke nacht alleen maar langdurig ligt te woelen daar wordt niemand beter van. Je kunt elkaar op deze wijze negatief beïnvloeden. Je aura moet in de nacht volledig tot rust kunnen komen. Tijdens je slaap neemt de aura de krachten vanuit de aura van de aarde op. Dit proces moet door niets worden verstoord. Het kan heel goed zijn dat bepaalde organen (bijvoorbeeld je lever of nieren) niet goed functioneren en je niet diep in slaap kunt vallen. Door zo'n storing word je uit je slaap gehouden of je wordt heel snel wakker. Stap met gezondheidsproblemen naar een arts of natuurgenezer. Blijf hier niet te lang er mee rondlopen. Misschien weet je intuïtief wel wat goed voor jouw gezondheid is. Intuïtieve en paranormale personen zullen snel last hebben van een partner tijdens de nachtrust. Maar pas op dit wil niet zeggen dat jij hier misschien geen last van hebt. Besef wel dat iedereen een aura heeft. En dat mensen van nature veel gevoeliger zijn dan dat ze daar bewust van zijn. Het gaat mij in dit geval helemaal niet om de aura. Ik wil alleen maar duidelijk maken dat alles uit diverse energieën bestaat. En dat deze energieën elkaar wel degelijk zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Misschien is het verstandig om in jouw geval dit een paar dagen uit te proberen. Ik heb dikwijls gemerkt dat de aura van een ruimte waar mensen in leven ook uitgeput raakt. Elke ruimte moet je regelmatig luchten. En laat als het mogelijk is ook meer zonlicht toe. De zon heeft ook het vermogen om onze aura te reinigen.

 

Opmerking: Ik heb over enkele onderwerpen al eerder geschreven. Ik wil dit zo laten staan.

 

Allerlei signalen

De aarde bestaat al meer dan miljoenen jaren. De mens heeft gedurende deze tijd heel wat te verwerken gekregen tijdens zijn voortbestaan. Ik denk aan enorme warmte, extreme koude, diverse overstromingen, uitbarstingen van vulkanen, kleine en grote aardbevingen, allerlei ziektes/epidemieën en constant gevaar om door hele grote prehistorische dieren opgegeten te worden. Ons lichaam heeft zich gedurende miljoenen jaren in allerlei situaties aangepast. Wij zijn het resultaat van al die processen. Ons lichaam is door al die evolutieprocessen sterker geworden. De meeste mensen worden geboren met een redelijk sterk lichaam. Het zou beter zijn om daar wat zuiniger mee om te springen. Je hebt zoals je weet maar één lichaam en daar moet je het in je huidige hele leven meedoen. Ik vind het belangrijk dat je beter naar de signalen van je lichaam en je geest leert te luisteren. De mens is niet zomaar ineens ziek en verzwakt. Hier gaat dikwijls een hele lange periode van allerlei kleine en grote ongemakken aan vooraf. We zijn in deze tijd een beetje gemakzuchtig geworden. Het gaat ons eigenlijk in veel gevallen te goed. Zo'n houding konden we ons pakweg twee of drie eeuwen geleden zeker niet permitteren. We hadden bijvoorbeeld een zwaar leven op het land of op de zee. Leer wat beter naar de diverse signalen van je lichaam en geest te luisteren. Waarom heb je regelmatig hoofd- of buikpijn? Waar ben je zo onzeker, bang of nerveus voor? Waarom heb je vaak zoveel dorst of erg droge lippen? Waarom slaap je geregelmatig zo slecht? Het lichaam geeft ons door middel van allerlei signalen werkelijk van alles zelf aan. We zouden wat blijer met al die signalen moeten zijn. Ik bedoel wanneer je ergens signalen over hebt dan kan je er iets aan gaan doen. Het lichaam geeft ons diverse signalen uit zelfbescherming. Al het leven is gericht om verder te groeien en te evolueren. Er moet iets zijn dat al het leven begeleidt en beschermt. Zonder diverse (natuur) wetten in het heelal was alles al lang verwoest. Probeer wat bewuster naar de signalen van je lichaam en geest te luisteren. Loop hier niet te lang mee rond. Praat eens met een ander om te zien of de persoon ook jouw signalen heeft gehad. En wat heeft de persoon daar dan zelf aan gedaan? Het is mij opgevallen dat veel mensen in heel veel gevallen zelf wel intuïtief weten wat er aan de hand is. Leer hier wat beter naar te luisteren en mee om te gaan. Wees wat alerter. Je kunt door zo’n veranderde houding ontzettend veel voorkomen. Hoe langer je iets verwaarloost des te langer hoogstwaarschijnlijk de periode van herstel zal zijn. Het is helemaal niet nodig om een gezondheidsfreak te worden. Dat is totaal niet mijn bedoeling van het schrijven van dit boek. Dit boek gaat over diverse bewustzijnsprocessen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar het is in deze tijd erg vreemd dat mensen wel hun auto regelmatig laten controleren op mogelijke mankementen maar hun lichaam dikwijls behoorlijk verwaarlozen. Dit is toch een beetje vreemd. Eigenlijk zouden we vanaf de lagere school wat meer aandacht aan preventieve gezondheid moeten besteden. Voorkomen is toch altijd beter dan genezen. Het liefste willen we dat iedereen een hoge functie later krijgt. Dit gaat dikwijls ten koste van een beetje liefde en respect voor elkaar en aandacht voor je gezondheid. Ik wil niet zwaar gaan doen maar luister beter naar de signalen van je lichaam. Wanneer iets aan je lichaam of geest beschadigd raakt of helemaal kapot is dan is dit vaak ook niet meer volledig te genezen. Met alle gevolgen en verdriet vandien.   

 

Ik mag er ook zijn (met een visualisatie)

Er zijn momenten in je leven dat je vanwege grote problemen je totaal niet goed in je vel voelt zitten. Een beetje vreemd verwoord, verdriet, ellende en zorgen maken je in gevoel een beetje klein. Het is logisch wanneer je je niet lekker voelt dat je zeker niet in het midden van een kring van mensen wilt gaan zitten. Een verdrietige persoon trekt zich meestal terug. Iedereen reageert zo op z'n eigen wijze op verdriet en tegenslag. Het is ontzettend belangrijk om na een lastige levenssituatie alles goed te verwerken. Neem hier altijd voldoende tijd voor. Wanneer je door toedoen van anderen je behoorlijk gekwetst voelt, moet je jezelf weer proberen ‘uit te deuken’. Je kunt hiervoor je eigen geest goed gebruiken. Ga voor een grote spiegel staan en zeg tegen jezelf, nu is het genoeg, ik wil mezelf uitdeuken en ook weer heel goed gaan voelen. Of zoiets in de strekking van: ik mag er ook zijn! Ik heb meerdere malen in dit boek geschreven dat alles uit verschillende stoffelijke en verschillende etherische energieën bestaat. Probeer deze energieën bewust en creatief te gebruiken. Zeg een aantal leuke en positieve dingen tegen jezelf. Het maakt niet uit als dit misschien nog even een flinke huilbui bij je oproept. Zie dit als oudzeer wat er nog uit moet komen. Dat geeft niets. Wanneer je hardop veel positieve dingen zegt dan maak je zelf (aura)energieën aan. Je moet proberen de zwaarte (verdriet en stemmingen) weg te laten vloeien of wegdrukken. Zet jezelf bewust in een andere en betere energie. Je moet natuurlijk niet denken dat je na één keer al zal sterk zal opknappen. Je moet hier echt minimaal wel een paar dagen mee bezig gaan. Wanneer je dit echt, eerlijk en serieus aanpakt, zal je na verloop van tijd zeker een verbetering gaan voelen. Je kunt trouwens ook met kleuren experimenteren. Diverse kleuren roepen een bepaalde sfeer of stemming op. Lees eens een boekje over de werking van kleuren (kleurentherapie). Dat is zeer interessant om te bestuderen. Loop eens na in welke kleur jij je het beste en sterkste voelt. Welke kleur kan jou helpen om je beter naar buiten te laten brengen? Wil je een zachte of een hardere kleur gebruiken? Kleuren hebben een veel grotere invloed op mensen dan waar je doorgaans bij stilstaat. Probeer eens wat met verschillende kleuren van kleding uit. Het is mij persoonlijk opgevallen dat mensen bij blauwe kleding heel anders op mij reageren dan als ik rode kleding draag. Het is grappig en tegelijkertijd heel leerzaam om dit te zien. Voor degenen die zich door allerlei nare levenssituaties zich ‘klein’ zijn gaan voelen, heb ik een eenvoudige visualisatie. Ga in je huiskamer of in de tuin op een makkelijke stoel zitten. Eigenlijk moet je jezelf even als een gezonde en stevige boom zien. Voel eerst even rustig aan hoe het op dit moment met je is. Wanneer je dit gedaan hebt, moet je proberen om jezelf bewust uit te deuken. Visualiseer een aantal wortels onder je voeten. Probeer al gaande deze wortels flink in de grond te laten groeien. Probeer je in gedachte zo krachtig mogelijk in de grond vast te zetten. Laat in de grond de denkbeeldige wortels alle kanten opgaan. Doe dit net zo lang totdat je denkt dat je je wat uitgedeukt voelt. Voor degenen die dit een rare of vreemde visualisatie vinden, wil ik iets uitleggen. Wanneer jij met een vervelende dominante of agressieve persoon te maken hebt, ga je vanzelf jezelf afsluiten en terugtrekken. Je zou kunnen zeggen dat je jezelf klein maakt. Je trekt onbewust je aura voor een deel in. Je wilt een situatie met iemand misschien niet laten escaleren. Of je zit bijvoorbeeld op je werk in een situatie dat je niet de mogelijkheid hebt om van je af te bijten. Flink van je afbijten zou namelijk kunnen inhouden dat je je baan kwijtraakt. Dus je moet op je hoede zijn. Dit is geen gezonde levenssituatie, maar soms kan het niet anders. Ik wil hiermee aangeven dat mensen hun aura als het ware intrekken. Kijk maar naar mensen die ontzettend bang zijn. Door hun grote angst zie je ze ook in elkaar duiken. Met deze eenvoudige visualisatie, doe je het omgekeerde. Je probeert jezelf energetisch en psychologisch gezien weer te laten gelden. Dit kan in principe iedereen doen. Alleen je moet wel even de tijd nemen om aan jezelf te werken. Je hebt de mogelijkheid om zowel positief als negatief te denken. Gedachten en emoties zijn in werkelijkheid zeer werkzame krachten. Je kunt deze krachten van de geest ook positief gebruiken voor een betere gezondheid. Maar ik denk niet dat er veel mensen op aarde zijn die hun gebroken been weer heel kunnen ‘denken’. Zo is het ook weer niet. Maar je kunt wel degelijk iets met jouw energieën positief beïnvloeden.

 

Een voetenbad met water

Ieder mens heeft zo nu en dan last van wisselende stemmingen en andere kleine gezondheidsongemakken. Dat geeft verder niet en hoort bij het leven. Zelfs dieren in de natuur zijn af en toe even ziek. Zij staan gelukkig nog heel dicht bij de natuur. Ze weten meestal zelf wel hoe ze moeten handelen om hun gezondheid weer te verbeteren. Slechte voeding en te weinig beweging kan je allerlei doorstromingsproblemen geven. Veel mensen hebben het regelmatig koud. Voor degenen die vaak last van koude voeten hebben, heb ik een leuke en eenvoudige tip. Kijk eens in de winkel voor een voetenbad. Sommige voetbaden hebben zelfs een kleine whirlpool functie. Het is aangenaam om het verwarmde water langs je voeten te voelen stromen. De warmte en het stromen van water langs je voeten geeft een prettig en ontspannend gevoel. Je wordt in lichte mate gemasseerd. Je kunt zelfs allerlei etherische geneeskrachtige kruidenoliën aan het water toevoegen. Ik heb zelf vroeger ook een voetbad gehad. Ik had allerlei flesjes met de lekkere geuren van het merk Kneipp staan. Je hebt ook een speciaal uitprobeer setje. Wanneer het in het najaar of winter erg guur is, is een voetenbad met verwarmd water erg aangenaam. Wanneer je het koud hebt, functioneer je niet zo goed. Je kunt een voetbad tijdens het lezen van een boek of het kijken van een televisieprogramma klaarzetten. Ik zette er altijd een volle waterkoker met gekookt water en een grote handdoek naast. Je kunt het water in het voetbad geleidelijk aan naar eigen voorkeur warmer maken. Je kunt zelf bepalen hoe lang je dit wil doen. Een enkele keer merkte ik dat de warmte als het ware een beetje in mijn hoofd ging zitten. Ik kwam toen op het idee om mijn voeten na de sessie met koud water onder de kraan af (na) te spoelen. Ik had sindsdien geen last meer van dat gekke gevoel in mijn hoofd. Het zal iets met mijn bloedsomloop en het uitzetten van bloedvaten te maken hebben gehad. Een voetbad is niet zo duur. Je kunt dit ook natuurlijk als een cadeautip voor je eigen verjaardag, Sinterklaas of Kerst aangeven. Maar je kunt ook iemand anders hiermee erg blij mee maken. Je kunt zowel met koud als warm water experimenteren. Water is een heel belangrijk onderdeel van het leven en voor het menselijk lichaam. Ons lichaam bestaat zoals je weet grotendeels uit water. Drink regelmatig eens een gewoon glas water extra. Dit komt je gezondheid enorm ten goede.

 

Een bijzondere extra tip van ‘Dierenwelzijnsorganisatie Stichting Vier Voeters’.

 

‘Hondeneigenaren moeten goed opletten als ze met hun viervoeter door de sneeuw wandelen. Dat adviseert dierenwelzijnsorganisatie Stichting Vier Voeters. Zolang het winterweer aanhoudt, liggen ijsklontjes, zout en zand op de loer die wondjes in de voetzolen van de hond kunnen veroorzaken. 'Ook al zijn ze erg klein, wondjes aan de poten kunnen voor dieren zeer pijnlijk zijn', stelt Barbara van Genne, programmahoofd van de stichting. 'Pas daarom op voor strooizout. Behalve dat het zout vooral bij wondjes onaangenaam is, likken honden na een wandeling vaak hun poten schoon. Hierdoor kan het zout in de hondenmaag belanden, wat weer maagletsel kan veroorzaken.' Daarom kan het volgens de organisatie geen kwaad om wegen waar gestrooid is, te vermijden. Is het daarvoor al te laat, dan helpt een lauwwarm voetenbad na de wandeling om kleine steentjes, strooizout en ijs te verwijderen.’

 

Verdriet en steun (een grote familie aan deze zijde en gene zijde)

Het is logisch dat ik een aantal onderwerpen uit dit boek iets anders bekijk door mijn paranormale gaven. Ik heb heel bewust de titel van dit boek gekozen. Dit boek geeft tips over je gezondheid in combinatie met enkele natuurgeneeskundige en spirituele inzichten. Het was niet mijn bedoeling om te veel paranormale zaken aan te halen. Het woord paranormaal trekt altijd alles zo snel in één richting. Dit is wat ik nooit zo bedoeld heb. Ik vind het weleens jammer want zo kan ik me niet volledig uitdrukken. Je krijgt zo snel een stempel paranormaal. Alles is voor mij eigenlijk normaal. Maar wat voor een persoon normaal is, is zeer persoonlijk. Want wat de één normaal vindt, vindt de ander abnormaal of paranormaal enzovoort. Dit stukje tekst gaat heel bewust over het paranormale, spirituele of beter misschien religieuze zaken. Ieder mens krijgt namelijk vroeg of later te maken met een overlijding van een persoon. Dit kan ook niet anders want het hoort bij het leven in ons heelal. Ik bedoel waar geboorte is, volgt automatisch datgene wat wij de dood zijn gaan noemen. De dood van iemand kan veel verdriet en ellende veroorzaken. Maar ook opluchting en bevrijding. In enkele gevallen wil je mensen beslist geen minuut meer langer laten lijden. Ik kan dit grote verdriet van iemand niet afnemen of zelfs overnemen. Maar ik kan wel door mijn paranormale gaven die ik van jongs af aan heb, er iets over zeggen of getuigen. Er is namelijk in werkelijkheid helemaal geen dood. De aarde kan je beter zien als een tijdelijke verblijfplaats en een mogelijkheid om in bewustzijn te groeien. De aarde is eigenlijk een leerschool. Mijn overtuiging is sterk. Ik heb te vaak in mijn leven overleden familieleden of voor mij vreemde mensen ‘gezien’. Soms hoor ik in mijn hoofd zachtjes maar wel heel duidelijk van alles tegen mij zeggen. Het maakt niet uit waar ik ben. Soms hoor ik tijdens een behoorlijk luidruchtig concert tegen mij praten. Want dit gebeurt namelijk op een andere golflengte. Je hoort het niet met je gewone oren maar met je geestelijke oren of paranormale zintuigen. Ik weet dat als je iemand door de dood moet loslaten dat dit verschrikkelijk veel pijn doet. Het is jammer dat dit onderdeel ook bij de evolutie hoort. Maar ik denk dat dit niet anders kan. Het is niet mogelijk om in een aards stoffelijk lichaam geboren te worden dat eeuwig en gezond en wel kan blijven functioneren. De mens bestaat trouwens niet eens uit één lichaam. Jij die dit op dit moment leest, bent niet het stoffelijke lichaam. Jij als persoon, individu, ego, geest enzovoort leeft en zit als het ware in een tijdelijke aardse jas of astronautenpak. Het is maar net hoe je hier naar wilt kijken. Een mens bestaat eigenlijk uit twee onderdelen. Jij als geest en het stoffelijke lichaam. Jij bent als geest tijdens de zwangerschap van je moeder ingedaald (opnieuw op de aarde gereïncarneerd). Overleden personen laten zich niet zien met hun stoffelijke lichaam. Dat kan niet want dat is al begraven of gecremeerd. Maar zij laten zich zien met het tweede andere lichaam. Dit lichaam kan je beter het geestelijk lichaam noemen. Het geestelijk lichaam heeft in wezen exact dezelfde zintuigen als de zintuigen van jouw stoffelijk lichaam. In mijn praktijk en tijdens paranormale waarnemingen avonden of lezingen, spreek ik regelmatig mensen die zelf dit soort ervaringen ook meerdere malen hebben meegemaakt. Je hoort hier eigenlijk mensen over de hele wereld over praten. De mens is tenslotte overal in de wereld hetzelfde. Het is niet eenvoudig om iemand door overlijding te moeten loslaten. Maar ik hoop voor degenen die zoiets hebben meegemaakt dat zij uit deze woorden een beetje kracht en steun kunnen halen. De echte zuivere en eerlijke contacten met personen op de aarde, kom je aan gene zijde weer tegen maar ook in de komende levens. Echte liefdesbanden met bepaalde personen worden namelijk nooit verbroken. Probeer hier iets anders naar te kijken. Geestelijke inzichten kunnen je in moeilijke tijden opbeuren en sterken. Het mooiste is als je zelf een paranormale of spirituele ervaring krijgt. Dit kan zomaar ineens gebeuren. Echt, of je nu wel of niet gelovig of paranormaal gevoelig bent, het maakt namelijk niets uit. Want iedereen is bereikbaar. Ik kan wel twee of misschien drie boeken vullen met de bijzondere ervaringen die mensen mij door de jaren heen hebben verteld. In feite zijn het allemaal dezelfde getuigenissen. Neem wel voldoende de tijd om je verdriet te verwerken. Dat is erg belangrijk. En natuurlijk ook beter voor je gezondheid. Ik hoop dat je wat aan deze spirituele informatie hebt.

 

Gewoon boosheid en de krachten van de geest

Ik heb het in dit boek al een paar maal over huilbuien en boosheid gehad. Ik wil over dit belangrijke onderwerp nog iets meer schrijven. Ik wil nog een keer herhalen dat alles in het leven uit verschillende energieën bestaat. Ook jouw positieve en negatieve gedachtes en gevoelens zijn in werkelijkheid energieën. Ik ben door mijn gaven van helderzien hier iets anders en bewuster naar gaan kijken. Wanneer mensen bijvoorbeeld verliefd zijn, dan stralen zij hele andere energieën uit dan wanneer ze erg boos of agressief zijn. Bij elke emotie komen er etherische energieën vrij. Deze energieën kan een helderziende die aura’s ziet, werkelijk zien maar ook voelen. Dit laat zich als ‘witte of gekleurde wolken’ van energieën zien. Dit is gewoon een onderdeel van de natuur en zou eigenlijk helemaal niet ‘paranormaal’ moeten heten. Ik moet er wel direct bij zeggen dat de meeste mensen dit ook waarnemen. Alleen waarnemen is in dit verband dan meer ‘het voelen’. Op deze wijze voelen, noem je in de paranormale/spirituele wereld heldervoelen. Ieder mens en dier heldervoelt. Natuurlijk zal de één dit sterker hebben dan de ander. Maar ik weet zeker dat iedereen dit in een bepaalde graad heeft en voelt. Ik weet dat ik in mijn verschillende boeken er regelmatig de nadruk op leg dat onze gedachtes en emoties in werkelijkheid energieën zijn. Wanneer je het ermee eens bent dat alles uit verschillende energieën bestaat, kan je de diverse (spirituele) natuurwetten in ons actief werkzame heelal veel beter begrijpen. Omdat allerlei positieve en negatieve emoties energieën zijn, beïnvloeden we onze gezondheid enorm. We zijn voor een belangrijk deel zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze gezondheid. We zijn eigenlijk datgene hoe wij denken en voelen. Maar ik weet natuurlijk ook wel dat we ons lichaam voor een belangrijk deel ‘erven’. We krijgen door middel van de genen informatie van onze ouders en voorouders mee. Dit valt onder het hoofdstuk erfelijkheidsleer. Maar ook allerlei virussen en bacteriën in je omgeving kunnen je ziek maken. Maar ook dit hoort bij de evolutie van de aarde. De aarde is altijd in beweging. De aarde past zich continu aan de veranderde omstandigheden aan. Je kunt naar mijn mening beter met allerlei griepjes mee evolueren dan ze blokken. Alles bestaat uit energie. Wanneer je in je leven met veel moeilijkheden te maken krijgt, is het logisch dat je het niet overal mee eens bent. En dat je van sommige levenssituaties enorm veel irritatie, verdriet of boosheid voelt. Zeker in een relatie of huwelijk of de opvoeding van je kinderen kan het heel moeilijk worden. Het leven op aarde is niet zo makkelijk. Ik heb er dagelijks ook veel last van. Het valt voor mij ook niet mee om altijd maar mijn balans te houden. Ik heb bijvoorbeeld vrij regelmatig pech met mijn buren. Vaak vervelende en harde mensen. Je hebt niet altijd invloed op wie je nieuwe buren zijn/zullen worden. De meeste mensen gaan niet goed met hun emoties om. Veel emoties worden als het ware naar binnen ‘gegooid’. Dit is heel begrijpelijk maar natuurlijk niet bepaald gezond. Al die energieën die naar binnen slaan, zullen ergens hun invloed op krijgen. Het is maar net waar jij van nature gevoelig voor bent. Je kunt heel makkelijk allerlei spanningen in het gebied van je keel krijgen, problemen met je neus- of voorhoofdholtes, in je buikorganen en zelfs in je onderlichaam. Ik kan misschien wel honderd verschillende stoornissen benoemen, maar daar gaat het mij in dit verband niet om. Ik adviseer iedereen om zijn naar binnen gegooide energieën meer naar buiten te brengen. Dit is niet zo eenvoudig. Ik zie in mijn praktijk dagelijks mensen met allerlei naar binnen ‘gegooide’ emoties. Verdriet en boosheid ontkennen en wegdrukken is voor zoveel mensen veel makkelijker dan er iets op goede wijze mee doen. Laat je gezondheid op deze wijze niet verpesten. Want de naar binnen gegooide emoties kunnen jouw gezondheid in enkele maanden of jaren behoorlijk ruïneren. Dit is zonde van je levenskwaliteit en eigenlijk helemaal niet eens nodig. Wees hier bewust van. En doe hier iets ook aan. Probeer iets te zoeken waarin jij je goed mee kunt ontladen. De stop van een badkuip vol met emoties moet er uit gehaald worden. Maar hoe doe je dat? Dat is moeilijk voor mij om aan te geven. Omdat geen enkel mens exact hetzelfde is. Alle mensen hebben een ander karakter. Het gaat er mij ook meer om dat je je hier bewust van wordt. En dat je wel degelijk verschillende mogelijkheden hebt om aan je gezondheid te werken. Het klinkt misschien simpel maar echt van binnenuit flink huilen, is heel erg ontladend en gezond. Gooi bijvoorbeeld eens een paar grote stenen al vloekend en tierend in een rivier of meer. Visualiseer tegelijkertijd sterk de persoon waar je moeilijkheden mee hebt. Het is belangrijk dat je je ongegeneerd kunt laten gaan. Natuurlijk hoeft een ander dit niet te zien of te weten. Dit is ook iets wat in eerste instantie jou alleen zelf aangaat. Maar je kunt je verdriet en boosheid ook aan iemand vertellen. Stap eens naar een vriend of psycholoog. Het belangrijkste is als je maar van al die negatieve ervaringen afkomt. Zoek een mogelijkheid die bij jou persoonlijk het beste past. Ik speel vanaf mijn 14e levensjaar elektrisch gitaar. Ik kan zelf hierin heel veel kwijt. Voor sommige mensen kan zingen ook heel erg helend zijn. De mens is een ontzettend ingewikkeld wezen. Zoek hier in je eigen weg. Ik kan je wel persoonlijk advies in mijn praktijk geven. Maar omdat ik de lezers niet ken, is dit moeilijk om iets persoonlijks te schrijven. Ik ben al heel blij als iedereen er meer bewust van wordt dat alle positieve en negatieve emoties in werkelijkheid energieën zijn. Je kunt voor een deel met al die verschillende krachten van de geest het zowel positief als negatief aanwenden. Boosheid en irritaties zijn hele menselijke reacties. Dat is niet mijn punt. Maar in het belang van je gezondheid, geef ik je een belangrijke mogelijkheid om hier bewuster van te worden en indien nodig aan te werken. Ieder mens moet kunnen lachen maar ook huilen. Laat deze emoties de vrije loop. Sta jezelf niet toe om alles te blokkeren en naar binnen te gooien. Dit zal eens tegen je gaan werken. Denk maar aan een boemerang. Alleen komt de boemerang een tijd later terug. Maar dat die terug komt is zeker. Werkelijk alles wat ooit weggedrukt is, komt ooit weer terug naar de oppervlakte.

 

Ik weet het al maar…

We leven in een tijd met een groot aanbod van allerlei Nieuwetijds boeken en spirituele cursussen. Er is de laatste twintig jaar veel veranderd. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Het is alleen jammer dat er nog zo weinig controle van uit de staat is. Vrijwel iedereen kan met belangstelling voor Nieuwetijds zaken iets gaan opzetten. Natuurlijk is het mooi dat iedereen de kans heeft om een centrum of praktijk te starten. Ik sta persoonlijk achter veel nieuwe initiatieven, maar er is nog zo weinig controle. Iedereen kan in deze tijd zelf bijvoorbeeld een vakopleiding of wat dan ook opzetten en geven. Maar wie weet of zegt of de mensen die een instituut of centrum opzetten zelf wel vakkundig genoeg zijn? Vrijwel iedereen kan tegenwoordig iets gaan opzetten. Dit klinkt misschien een beetje kritisch. Maar wie controleert wie? En in deze tijd heb je tientallen verschillende bewegingen. De één biedt zijn programma nog mooier aan dan de andere. Ik begrijp heel goed dat het voor de belangstellenden erg moeilijk is om een goede keuze te maken. Zij zien vaak door het grote aanbod de bomen in het bos ook niet meer. Ik wil niet moeilijk gaan doen, maar er moet toch een keer een betere controle gaan komen. Het kaf moet toch eens van het koren worden gescheiden. Zo'n vijftien jaar geleden had ik het idee dat dit nog volop in ontwikkeling was. De laatste jaren zie ik eerder een teruggang. Het lijkt erop of alles op een dood punt is beland. Gelukkig kunnen mensen onder anderen via het internet zelf hun keuzes maken. Het aanbod is vrij groot. Het valt me op dat steeds meer mensen één of meerdere cursussen hebben gevolgd. Sommige mensen hebben tientallen Nieuwetijds boeken in de boekenkast staan. Dat is op zich een mooie ontwikkeling. Maar je kunt natuurlijk van alles volgen en gelezen hebben maar stel jezelf eens vaker de vraag: in hoeverre leef ik bewust na de informatie uit de boeken. Je kunt van alles gelezen en gevolgd hebben maar als je dit nog niet in de praktijk bewust toepast dan heb je er nog weinig aan. Veel boekenkennis hebben is leuk maar je moet natuurlijk wel wat praktisch met al jouw inzichten gaan doen. Ik weet zeker dat diverse thema's waar ik over geschreven heb, je eigenlijk zelf al wel grotendeels bekend waren. Probeer je eigen inzichten beter in je leven toe te passen. Heb wat meer lef om eens met iets te experimenteren. Van verschillende experimenten kan je enorm veel leren. En je bepaalt zelf of je ergens mee verder wilt gaan. Volg niet teveel je gevoel van onzekerheid. Sta jezelf meer of weer nieuwe uitdagingen toe. Werk jouw eigen psychologische en medische inzichten verder uit. Je kunt de diverse onderwerpen waar ik over geschreven heb verder uitwerken en onderzoeken. Het één laat je schieten en het ander ga je weer verder mee. Je volgt zo goed als je kunt, je eigen verstand, intuïtie, ook je gevoel en voorgevoel gebruiken. Er is hoogstwaarschijnlijk niemand die je gaat controleren of overhoren. De weg naar meer spiritueel inzicht (hoger bewustzijn inclusief gezondheidszaken) staat voor iedereen open. Het is toch heel interessant om je zelf van lichaam en geest beter te leren kennen (ontdekken). Het is veel prettiger leven wanneer je een redelijk goede gezondheid hebt. Een zwakke of slechte gezondheid kan veel in je leven verpesten. Denk eens goed na hoe je de rest van je leven graag zou willen leven. En wat heb je er voor over om je goede gezondheid te behouden of misschien (grotendeels) terug te krijgen? Eigenlijk is het een meer dan een waardevolle investering in jezelf.

 

Aanvaard jouw levenslot

Ik vind dat de meeste levens van mensen niet bepaald eenvoudig verlopen. Ik moet er natuurlijk wel even bij zeggen dat ik verhoudingsgewijs door mijn praktijk met meer problemen en leed te maken krijg. Ik weet door het voeren van mijn praktijk aardig wat er onder diverse mensen leeft. Door dit bijzondere werk krijg je wel een beter en dieper inzicht in het wel en wee van de mens. Ik houd van nature van allerlei psychologische en spirituele zaken. Iets in mij wil altijd meer weten over allerlei bewustzijnszaken rond lichaam en geest. Dit viel mij in mijn puberteit al heel sterk op. Terwijl ik niet voor een gewone studie koos. Ik wilde graag in de muziek. Het was mijn plan om de betere pop of rock songs te gaan componeren. Maar na een paar jaar zei iets in mij dat dit niet de bedoeling van dit leven was. Rond mijn 22ste ben ik met mijn praktijk begonnen. Ik maakte toen de switch van rockmuziek naar de alternatieve gezondheidszorg. Ik heb inmiddels meer dan honderden magnetiseerbehandelingen en helderziende consulten gegeven. Dit werk spreekt mij vandaag de dag nog steeds enorm aan. Het is mij opgevallen dat ieder mens met een aantal levensopdrachten geboren wordt. Ik merkte aan mijn helderziende beelden dat er veel zaken wel moesten gebeuren. Ik heb nooit mijn beelden kunnen voorkomen. Als ik iets sterk helderzie of heldervoel dan weet ik uit ervaring dat het zal gaan gebeuren. De krachten die op ons inwerken zijn honderden malen groter dan de sterkste wilskrachtigste persoon op aarde. Ieder mens is geboren met een vastomlijnd levensprogramma. In die zin zou je zelf kunnen zeggen dat er niet zo gek veel vrije wil is. Mijn advies aan alle lezers is: leef zoveel mogelijk in het heden. Haal het beste uit de dag die nu voor je ligt. Maar zorg dat de boog niet te lang gespannen staat. Want dit gaat zeker ten koste van je gezondheid. Morgen komt er vanzelf wel weer een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden. Dingen kunnen in je leven in een dag tijd zowel in je voordeel als nadeel veranderen. Wanneer je nu in een lastige levensfase zit, dan is het mogelijk dat je misschien al met de laatste lastige bladzijde van een moeilijk hoofdstuk in je leven bezig bent. Aanvaard je levenslot/karma met een opgeheven hoofd. Werkelijk aan elk boek (levenssituatie) komt een keer een einde. Na regen komt werkelijk weer een keer zonneschijn. Maar ik weet ook uit eigen ervaring dat dit soms wel enkele jaren kan duren. Zie het leven als een bijzondere leerschool met diverse mogelijkheden en richtingen. Waar je vandaag de dag misschien nogal moeite mee hebt, kun je bijvoorbeeld over tien jaar alweer anders zien. Het leven is een eeuwigdurende verdieping. Het leven zit vol met allerlei beproevingen. Geloof mij als ik zeg dat ik ook zelf meerdere malen enorm boos op het leven ben geweest. Ik snapte van diverse zaken ook de reden niet. Maar zo reageert een jong kind ook dikwijls op de handelingen en keuzes van volwassenen. We moeten in bewustzijn groeien om het leven beter te begrijpen. Maar dit gaat zoals je zelf wel weet dikwijls met heel veel bloed, zweet en tranen gepaard. Je krijgt in onze kosmos niet zo maar iets cadeau. Je moet er zelf hard innerlijk voor werken. Eigenlijk is dat heel rechtvaardig. Maar soms vind ik het leven te hard. Dan vraag ik me af, moet dit echt zo en waarom kon dat niet anders.

 

Dit boek ging grotendeels over allerlei gezondheidszaken en ontspannen. Ik hoop dat je hier minimaal een paar stapjes mee verder bent gekomen. Ik vind het altijd mooi om te zien als mensen zich weer herpakken en behoorlijk opknappen. Het leven is zoveel maal aangenamer als je een beetje redelijke gezondheid en innerlijke rust hebt. Probeer op je eigen wijze bewuster met je gezondheid om te gaan. Richt je meer op preventieve gezondheid. Grijp iets met twee handen aan nu het misschien nog niet te laat is. Ik wens iedere lezer een goede gezondheid en een bewust(er) leven toe.

 

Overzicht paranormale / spirituele boeken van paragnost spiritueel schrijver Ron Malestein.

 

Zie voor de grote previews van de boeken op de website van mijn praktijk: www.paranormaalbewust.nl

 

Als boek en als Ebook verkrijgbaar.

De boeken:
Allerlei paranormaliteiten
Leuk beginnersboekje met uitleg over de paranormale wereld.

 

Ik ben hooggevoelig geboren
Voorbeelden van paranormale ervaringen van jong en oud. Inclusief woorden- en begrippenlijst.

 

Van een haastig bestaan naar dieper inzicht
Over interessante paranormale en spirituele bewustzijnszaken.

 

Op paranormale wijze berichten opvangen!
Dit boek geeft een goed beeld over het op paranormale wijze ontvangen van paranormale waarnemingen.

 

Jezelf leren afsluiten voor allerlei energieën
Veel tips en oefeningen om jezelf beter te leren af te sluiten voor zware energieën van andere personen.

 

Tips voor een vermoeide aura
Uit zowel spiritueel, paranormaal, psychologisch, Nieuwetijdsgedachten, gezondheid en natuurgeneeskundig oogpunt bekeken.


Liefde en spiritualiteit (door de ogen van een helderziende bekeken)
Wat is de spirituele reden dat we zowel een korte of een lange relatie kunnen krijgen? En waarom worden we eigenlijk verliefd?

 

New age zaken
Uitleg over diverse Nieuwetijdszaken wat vandaag de dag veel mensen bezighoudt.

 

Jouw karma of vrije wil?
Over je karma, je levenslot en in hoeverre je kan spreken van een vrije wil?

 

En verder op de website:
Paranormale ontwikkelingscursus: ‘Help, ik ben hooggevoelig, wat nu?’ Een leuke, betaalbare paranormale thuisstudie cursus voor iedereen!

Numerologie/getallenleer werkboek: Wat getallen onthullen aan de hand van een geboortedatum.
Diepzinnige spirituele doordenkers werkboek.

Gratis paranormale blog:
Paranormale blog: ‘Ron’s spirituele vijver’. Met veel paranormale teksten, luisterbestanden, video’s etc.

 

Nieuwetijds schilderijen van Ron Malestein
Moderne kunst
Nieuwetijds kunst
Spirituele kunst
Excentrieke kunst

Zie website: www.kleurrijkeschilderijen.com