Ebook (download) 
'Tips voor een vermoeide aura'
Lees een deel van de tekst (boek)

Laat de webpagina even laden!

Ebook 'Tips voor een vermoeide aura' - paragnost/helderziende Ron Malestein
Praktijk website: www.ronmalestein.nl


Uit zowel spiritueel, paranormaal, psychologisch, Nieuwetijdsgedachten, gezondheid en natuurgeneeskundig oogpunt bekeken.

Met veel interessante en leerzame tips die iedereen makkelijk kan uitvoeren.

Bijzondere boekentip: ‘Jezelf leren af te sluiten’ voor hinderlijke energieën.
Paragnost / paranormaal schrijver Ron Malestein

 

Productinformatie
ISBN:9789463861465
Auteur:Paragnost Ron Malestein
Uitgave:Mijnbestseller.nl
Jaar van uitgave:2019
Taal:Nederlands
Illustraties:Ja
Bladzijden:120

 

Titel boek: Tips voor een vermoeide aura
Auteur: spiritueel schrijver/paragnost Ron Malestein

© 2021, Ron Malestein / Paranormaal studiecentrum De Aura
Info praktijk website: www.ronmalestein.nl en www.paranormaalbewust.nl

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 

Inhoudsopgave:

Woord vooraf
In jezelf investeren
Minimaal twee of drie kilo afvallen
Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist
De invloed van betonnen muren
Vermijd de onrustige aura's van sommige mensen
De rustgevende werking van een klankschaal
Een warm bad
De krachten van de natuur
Een vermoeide aura
Zelf aura’s leren waarnemen
Een extra vrije dag
Te weinig nachtrust
Geneeskrachtige slaapkruiden
Jouw helende handen en het afsluiten van je zonnevlecht
Rustig kauwen
Thee voor een onrustige buik
Jouw positief of negatief geladen gedachte-energieën
De krachten van een magnetiseur
Jouw ruimte
Bijvoorbeeld een week onthouding
Sporten en je aura versterken
Stoppen met roken
Voorgevoelens en zielenonrust
Het verste geluid
Medicijnen
Winterhanden en wintervoeten (bloedsomloopstoornissen)
Helende muziek
Ook een huilbui hoort erbij
Onder druk gezet
Meer je eigen energie inbrengen
De rustgevende werking van intuïtief tekenen en schilderen
Aum / Ohm / Om / de mystieke Uhm-klank
Een onrustige ademhaling
Je lichaamstaal
Verplichte nummers
Verdeeld in verschillende hoofdstukken
Een verbroken relatie
Zonlicht
Een slaaf van je mailbox
Karma en je gezondheid
Naar een andere slaapkamer
Allerlei signalen
Ik mag er ook zijn (met een visualisatie)
Een voetenbad met water
Verdriet en steun (een grote familie aan deze zijde en gene zijde)
Gewoon boosheid en de krachten van de geest
Ik weet het al maar…
Aanvaard jouw levenslot


Woord vooraf
Ik heb al meer dan 30 jaar als paragnost en als magnetiseur praktijkervaring met cliënten met allerlei lichamelijke en psychische klachten. Ik probeer zo goed als ik kan me een beeld te vormen van de oorzaak van de klachten van een persoon. Het is voor mij heel prettig en handig om gebruik te maken van mijn paranormale gaven. Het spreekt mij persoonlijk aan om iemand zoals ik dat zelf altijd noem, een zetje in de goede richting te geven. De bedoeling van het schrijven van dit boek is om de lezer enkele nuttige tips te geven om je gezondheid te verbeteren. Van stress, onrust, moeheid en zenuwzwakte wordt niemand gelukkiger. Ik ben me er goed van bewust dat iedereen vanuit zijn eigen achtergrond dit boek zal gaan lezen. Dat geeft niet.
Ik probeer vanuit verschillende richtingen goede tips aan te reiken. Ik zou willen zeggen: van zeer spirituele tot hele eenvoudige tips uit de volksgeneeskunde door de eeuwen heen. Het is mogelijk dat je sommige spirituele zaken niet direct makkelijk vindt om te begrijpen. Lees dan ook eens een ander paranormaal/spiritueel boek van mij, speciaal voor starters. Maak desnoods een kleine aantekening over datgene wat je verder nog een keer wilt gaan uitzoeken.

Dit boek kan je op twee manieren lezen. Van A tot en met Z of je leest een paar stukjes tekst waar je oog op valt. Dat maakt in dit boek niet zo veel uit. Ik probeer zoveel mogelijk, korte en duidelijke stukjes te schrijven. Het is wel belangrijk dat je een tip minimaal een maand rustig toepast. Je kunt namelijk niet verwachten dat iets wat bewust of onbewust in meerdere jaren er in geslopen is, in bijvoorbeeld 48 uur opgelost is. Het voelt veel beter als je lichamelijk en geestelijk goed in balans bent. Het is mijn ervaring dat in heel veel gevallen je inzet voor iets wel tienvoudig wordt beloond. Probeer een paar leuke tips uit. Ik hoop dat je het lezen van dit boek de moeite waard vindt.


Paragnost Ron Malestein


In jezelf investeren
De mens is een best gecompliceerd wezen en kan in diverse richtingen belangstelling hebben. Het is soms alleen een beetje jammer dat we ook makkelijk kunnen overdrijven. In de spirituele wereld lees je nog weleens: een gezonde geest in een gezond lichaam. Om een goede gezondheid te behouden of te krijgen moet je proberen om alles in balans te houden. Maar overdrijf niet. Sommige mensen geven honderden tot wel duizenden euro’s uit aan cosmetica of cosmetische ingrepen. Anderen kopen enorm veel psychologische boeken. Sla niet teveel in één (eenzijdige) richting door. Dit is uiteraard niet mijn zaak. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken. Maar je moet zelf jouw lichaam en geest wel gezond zien te houden. En dat vergt een (kleine) investering. Een investering die je eigenlijk alleen maar voor jezelf doet. Probeer eens wat kritischer naar je eigen keuzes en gedrag te kijken. Is alles bij jou wel enigszins in balans? Ben je niet bewust of onbewust ergens roofbouw op aan het plegen? Het is absoluut niet mijn bedoeling van het schrijven van dit boek dat we moeten gaan leven als een heilige boon. Je kunt natuurlijk wel proberen iets bewuster te leven. Dat is alles. Iedereen weet dat veel stress, te weinig slaap, eenzijdige en slechte voeding en veel te weinig beweging jouw gezondheid niet ten goede komt. Eigenlijk is het meer dan vreemd dat 's avonds zoveel reclames over allerlei gezonde maar meestal ongezonde voeding voorbij komt schieten. De handel is kennelijk voor velen belangrijker dan iemands gezondheid en welzijn. Dit zou toch eigenlijk iets anders moeten. Eigenlijk is er op alle vlakken nog veel werk aan de winkel. Ieder mens heeft van geboorte af aan een bepaalde hoeveelheid energie tot zijn beschikking gekregen. Iedereen heeft een sterke of minder sterke ‘levensaccu’ geërfd. Een paranormale persoon die auralicht om mensen ziet, spreekt over een gezondheidsaura. Aan dit deel van je aura kun je direct veel ‘aflezen’. In mijn praktijk is dat vaak makkelijk. Aan dit licht om iemand heen helderzie ik en heldervoel ik dat iemand bijvoorbeeld veel hoofdpijn of maagpijn heeft. Rond een orgaan is de energie iets gewijzigd. Dit wil niet zeggen dat je dan direct doodziek (bent) zal gaan worden. Mensen kunnen allerlei kleine en grote kwalen hebben. Het is heel belangrijk om je eigen levensaccu op peil te houden. Maar het is helemaal aan jou om te bekijken of je belangstelling hebt om in je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid te investeren. Wanneer je bijvoorbeeld nog een twintiger of dertiger bent, kan je veel beter hier al maatregelen voor nemen dan dat je bijvoorbeeld al een vijftiger of zestiger bent geworden. Ik bedoel te zeggen: in een vroeger stadium hoef je nog niet zoveel bij te schaffen. Bijvoorbeeld een buikje kun je veel beter voorkomen dan achteraf zien weg te werken. Het kost je dan vaak zoveel meer tijd en geld.

Gisterenmiddag was het een hele aangename zonnige voorjaarsdag. Ik had mij voorgenomen om aan het eind van de middag een half uur te gaan joggen. Door het voeren van een praktijk en het schrijven van spirituele boeken en paranormale cursussen zit ik erg veel. Ik heb dus voornamelijk een zittend beroep. Het is dan heel belangrijk om wat extra aan beweging te doen. Voor mij kost dat geen enkele moeite omdat ik altijd al sportief ben geweest. Ik vind het leuk om zelf te sporten en ook naar sommige sporten op de televisie te kijken. Toen ik ongeveer halverwege mijn jogroute was, kwam ik langs een gezellig stamcafétje met buiten een heel klein terrasje. Ik zag de mensen in de verte al zitten te genieten van de zon en met elkaar te keuvelen. Er was meer dan genoeg ruimte om voorzichtig langs hen heen te joggen. Er zat een clubje op het eerste oog vriendelijke mensen een biertje te drinken. Toen ik vlak erlangs liep, zei een man met een aanzienlijk grote bierbuik tegen mij: ‘drink een biertje want anders droog je uit’. De groep moest natuurlijk lachen om die opmerking. Ik vond het zelf ook wel grappig en gevat. Ik hou wel van een beetje humor. Het was inderdaad erg warm en ik transpireerde behoorlijk. Dat kon iedereen gemakkelijk aan mij zien. Wat ik met deze ervaring wil zeggen is dat iedereen vrij zijn eigen keuzes kan maken. Ik koos ondanks het mooie weer om een beetje voor ontspanning en voor mijn gezondheid te joggen. Deze man koos voor het verzorgen en onderhouden van zijn aanzienlijk grote ‘bierbuik’. Kijk eens iets kritischer naar jezelf. Misschien kan ik je met de diverse stukjes tekst in dit boek je een beetje inspireren om ook wat meer aan een gezondere balans tussen lichaam en geest te doen.

Het gemak en ongemak van je telefoon (mobieltje etc.).
Waar je tegenwoordig ook bent, je ziet overal mensen met een mobieltje rond lopen. Een mobieltje heeft zeker zo zijn voordelen maar ook nadelen. Ik vind dat je hier een beetje mee op moet passen. Want een mens heeft meerdere momenten van werkelijke rust nodig om zich van alle indrukken en externe prikkels te herstellen. De telefoon is een mooie uitvinding maar tegelijkertijd een boosdoener. Je kunt namelijk op de gekste tijden gebeld worden. En dit is niet goed voor je zenuwstelsel. Mijn advies is: leer jezelf aan om je mobieltje af en toe een paar uur weg te leggen. Maak jezelf niet te ‘belangrijk’. De wereld draait zonder jou of mij ook wel door. Het is niet mijn bedoeling om iets over verslaving aan het mobieltje te schrijven. Ik wil je waarschuwen dat geen enkel mens 24 uur van de dag als het ware aandachtig en alert moet zijn. Je kunt vandaag de dag heel makkelijk door zoiets geleefd worden. Ik snap best wel dat deze uitvindingen eigenlijk nog nieuw zijn. Ik denk dat we hier bijvoorbeeld over 20 of 30 jaar heel anders mee om zullen gaan. De meeste mensen zijn veel te gretig en mijn punt is: dit gaat dikwijls ten koste van je (innerlijke) rust. In mijn praktijk heb ik ook geleerd om niet dag en nacht telefonisch bereikbaar te zijn. Je kunt hier jezelf heel makkelijk mee opblazen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het gaat er mij niet om, om mensen in hun keuzes te beïnvloeden. Ik wil alleen iedereen waarschuwen om niet een overprikkeld zenuwstelsel te krijgen. Mensen met een overbelast zenuwstelsel hebben niet altijd een fijn gedrag. Het is jammer dat we op zo'n overdreven commerciële manier gek gemaakt worden om twee keer per jaar iets nieuws aan te schaffen. Het zou naar mijn mening veel beter zijn om meer te investeren in onze rust. We leven in een veel te onrustige samenleving. Ik hoop dat je met dit stukje tekst misschien een minuut of tien wilt nadenken hoe jij persoonlijk hiermee om wilt gaan.

Minimaal twee of drie kilo afvallen
De meeste mensen worden afgelopen jaren in een rap tempo steeds dikker. Wereldwijd worden we gewaarschuwd voor dit probleem. We moeten met z’n allen dit probleem krachtig aanpakken. Eigenlijk is het niet meer dan een welvaartsverschijnsel. We kunnen hier nog veel aan doen. Mijn advies aan alle personen die wat overgewicht hebben, probeer minimaal twee of drie kilo af te vallen. We eten gemiddeld op een dag vaak veel te veel. Probeer producten waar heel veel suiker in zit bewust te vermijden. Je zult snel zien dat je na enige weken je al een stuk beter en fitter gaat voelen. Te veel voeding maakt ons suf en niet scherp. Dit komt omdat er te veel voeding in je darmen gaat zitten. Je darmen raken overbelast en overvol met als gevolg: dufheid, passiviteit en moeheid en natuurlijk uiteindelijk overwicht. Al jouw energie (bloed) gaat voor de spijsvertering in jouw buik zitten. En dit is ook niet goed voor jouw aura. De energieën in jouw aura moeten goed kunnen stromen. Veel stress en een overdaad aan voeding en alcohol zet alles vast. Het is helemaal niet nodig om dwangmatig of als freak te gaan afvallen. Denk eerst eens na over wat je op de dag eet. Probeer een aantal producten te vervangen voor gezondere producten. Je maag zal ook geleidelijk aan bij minder voeding kleiner gaan worden. Kijk desnoods eens op het internet voor meer informatie. Je hebt vandaag de dag tientallen websites met allerlei goede tips. Je kunt zelf kiezen waar je wat mee wil doen. Probeer in één of twee maanden wat af te vallen. Schrap die grote hoeveelheden suikers en doe wat meer aan beweging. Je kunt bijvoorbeeld ook jezelf aanleren om je eten op een klein bordje op te scheppen in plaats van op een groot bord. Wat mij betreft hoef je echt niet minder lekker te gaan eten. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Wanneer je dit allemaal moeilijk vindt, drink dan twee glazen water vooraf. Je zult dan veel sneller vol zitten. Dit is beter voor je gezondheid en kost je helemaal niets. Het zal je in meerdere opzichten een goed gevoel geven wanneer je een paar kilo afgevallen bent.

Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist
Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat ik op paranormale wijze een minder prettig bericht van mijn gids van gene zijde kreeg. In gedachten hoorde ik op telepathische wijze tegen mij zeggen (helderhoren) dat ik aan de rechter zijde andere buren zou gaan krijgen. Daar schrok ik best van. Want tot dusver heb ik niet veel geluk gehad met mijn buren. Door mijn paranormale gevoeligheid heb ik af en toe extra rust nodig om de hoeveelheid paranormale prikkels/signalen van de dag tot rust te brengen. Het is helemaal niet eenvoudig om zulke extra door gene zijde gevoelig gemaakte zintuigen te hebben. Over het algemeen kan ik hier goed mee omgaan. Maar je moet niet dagelijks uren lang geluidsoverlast hebben van bijvoorbeeld je buren. Ik weet niet helemaal meer precies wat er op deze wonderlijke wijze tegen mij gezegd werd. Het was wel een luide en duidelijke boodschap. Ik weet uit ervaring dat ik me hier niet tegen kan verzetten. Ik zou dus nieuwe buren gaan krijgen. Wat ik me nog wel kan herinneren is dat ik er zo’n negen maanden last van zou hebben en dan zou gaan verhuizen. Negen maanden is toch wel een flinke tijd. Dit was voor mij geen makkelijke tijd. Af toe werd ik heel erg boos. Maar met ruzie maken schiet je ook niet veel op. Het werd een lange periode van behoorlijk slikken. Ik had geen zin om na een verhit gesprek die mensen dagelijks paranormaal te gaan heldervoelen. Het probleem zou voor mij alleen maar dan nog meer verergeren. Ik deed erg mijn best om door deze periode heen te komen. Uiteindelijk moest ik wel weg omdat aan de andere zijde van de muur van mijn praktijk er bijna dagelijks te veel geluidsoverlast was. Ik schaamde mij voor de cliënten hier een beetje voor. In die tijd was ik aan het experimenteren met allerlei oordoppen. Ik had eerst verschillende gele foam oordoppen. Dit zijn van die oordoppen die je overal ziet. Op mijn zoektocht naar betere oordoppen kwam ik onverwachts in een drogist een ander type oordoppen tegen. Op het plastic doosje staat ‘wasbolletjes’ geschreven. Ik noem het zelf een stuk transparante siliconen. De bolletjes zijn zeer flexibel. Je kunt ze makkelijk in je oorschelp drukken. Het neemt dan spoedig de vorm van het inwendige van jouw oorschelp aan. Eigenlijk lijkt het een beetje op een klodder kauwgom. Deze wasbolletjes sluiten bijzonder goed af. Ze werken wel tien maal beter dan de oordoppen van schuimrubber/foam. Ik raad iedereen die last heeft van geluidsoverlast deze wasbolletjes aan. Het scheelt enorm veel in de overlast van het geluid. Ik gebruik ze ook weleens als er 's avonds in de directe omgeving een luidruchtig feest is. Met deze wasbolletjes kom je veel makkelijker in slaap. Er zullen vast en zeker verschillende merken zijn. Het merk wat ik gekocht heb is: Otalgan Classic wasbolletjes/boules de cire. Ze kosten rond de drie euro. Je krijgt een setje. Het is echt de moeite waard om deze wasbolletjes tegen geluidsoverlast een keer uit te proberen. Ik hoop dat je met deze tip je zenuwstelsel een beetje beter kunt beschermen. Het is heel belangrijk om 's morgens goed uitgeslapen en fit de dag te beginnen. Je aura moet niet te lang door geluidsoverlast verzwakken. Dit kan allerlei psychische en lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

De invloed van betonnen muren
Zoals je weet bestaat alles uit energie. Door het geleidelijk aan steeds sterker zien van aura's, is mij opgevallen dat alle stof dus in werkelijkheid verschillende energieën, op een wonderlijke wijze met elkaar in verbinding staan. Alles is met elkaar door middel van een aura aan elkaar verbonden. Denk maar aan ontelbaar zeer kleine schakeltjes van (aura) energie. Op zich is dit natuurlijk logisch want anders zou alles zomaar uit elkaar kunnen vallen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hele kosmos zit door middel van verschillende energieën aan elkaar vast. Het zien en voelen van aura's heeft mij dikwijls aan het denken gezet. Ik kan me nog goed herinneren dat ik al weer lang geleden met een vriendin in een laagbouw flat woonde. Het was in die tijd sowieso niet zo'n makkelijke tijd. Mijn energieniveau was niet bijzonder hoog. Wat mij na een paar maanden op begon te vallen was dat ik een bepaalde werking vanuit de muren begon te voelen. De eerste keren toen mij dat opviel, dacht ik dat dat inbeelding was. Maar na verloop van tijd begreep ik dat dit de invloed van de betonnen muren van mijn flat was. Ik had al zo'n vermoeden maar ik wist dat nog niet zeker. Toen ik mij realiseerde dat alles uit verschillende energieën bestaat dus ook deze betonnen muren, begreep ik dat de uitstraling van de muren mij op de één of andere manier nadelig beïnvloedde. Ik merkte dat de nogal levenloze energieën van de muren van invloed was op mijn energieniveau. Ik werd van die muren een beetje moe. De muren hadden geen goede invloed op mijn aura. Ik besloot om extra wandelingen in de natuur te maken om dit enigszins te compenseren. Allereerst wil ik zeggen dat ik niet iets tegen flats heb. Daar gaat het mij in dit verband niet om. En niet iedereen heeft zogezegd een gevoelige aura. Maar mocht je hier iets in herkennen dan kan je misschien een paar maatregelen nemen. Ga wat vaker in de zon op jouw balkon zitten of een wandelingetje maken. Of zet wat extra plantjes op bepaalde plaatsen meer. Planten hebben een hele krachtige aura. Haal maar eens bij een grote schoonmaak of een verhuizing alle planten even weg. Je zult ‘voelen’ dat er iets weg gehaald is. Dit heeft te maken met de aura van de plant. Ik kan niet voor iedereen praten. Ik weet dat de één meer gevoelig voor dit soort zaken is dan de ander. Maar ik vind het wel erg belangrijk dat je serieus naar dergelijke signalen kan luisteren. Nogmaals: alles bestaat uit energie. Je hebt positieve maar ook negatieve, afbrekende energieën. Probeer hier zowel creatief als bewust mee om te gaan. Het is jammer als door bepaalde muren van jouw woning jouw aura langzaam steeds vermoeider raakt.

Vermijd de onrustige aura's van sommige mensen
Wanneer je paranormale gevoeligheid toeneemt, merk je dat je steeds sterker op de energieën van een ander reageert. Sommige mensen hebben een vervelende energie om zich heen. Zij stralen onrust en soms ook veel negativiteit uit. Pas een beetje op voor deze personen want zij trekken een deel van jouw goede energie weg. Het is niet mijn bedoeling om lelijk over andere mensen te gaan schrijven. Ik wil je er alleen maar op wijzen dat sommige aura's van mensen je zowel positief als heel negatief kunnen beïnvloeden. Eigenlijk hoef je er alleen maar op te letten hoe je na een gesprek of bezoek bij iemand je bent gaan voelen. Wanneer je merkt dat je steeds doodmoe thuiskomt dan moet er een alarmbelletje bij je gaan rinkelen. Probeer mensen die voor jou een nadelige invloed op je aura hebben, dus je gezondheid, te vermijden. Ik weet dat dit in sommige gevallen heel lastig is. Want zo'n persoon kan bijvoorbeeld ook in de familie of aangetrouwde familie zitten. Je moet hier eens rustig over nadenken wat je hieraan allemaal kunt doen. Soms kan je de frequentie van een bezoek een stuk verminderen. Of de lengte van een bezoek inkorten. Bij personen die je eigenlijk helemaal niet meer ziet zitten, kan je beter het contact verbreken. Dit klinkt misschien een beetje hard. Maar wat heeft een ander er aan als jij niet meer in de persoon geïnteresseerd bent. Ik heb geleerd om dan voor jezelf zo eerlijk mogelijk te zijn en natuurlijk ook voor die ander. Dit is de eerste keren niet zo eenvoudig. Maar het is toch een onderdeel van het leven. Ik vind dat we naar elkaar het beste duidelijk kunnen zijn. Spiritueel technisch gezien loopt de aura van die andere persoon in de aura van jou over. Je kunt ook zeggen dat de aura's met elkaar botsen en elkaar beïnvloeden. Je kunt je wel voorstellen dat aura's van verliefde personen een heel andere invloed op elkaar hebben dan wanneer je te maken hebt met een egoïstische persoon. Eigenlijk loopt een deel van jouw goede energie naar die persoon weg. Met als gevolg dat jij je achteraf moe bent gaan voelen. Mensen die gevoelig zijn voor de energie van anderen zullen dit proces ook wel herkennen als ze even boodschappen zijn gaan halen in een winkelcentrum. De ruimte of beter de aura van de plaatsen waar heel veel verschillende mensen komen is als het ware ‘verontreinigd’. Ik loop hier meestal het liefst met een grote boog omheen. Ik ga echt niet aan iedereen vertellen dat ik erg vatbaar voor allerlei aura energieën ben. Dit hoeft toch niet iedereen te weten. Mijn tip is: houd extra goed in de gaten naar wie of waar je naartoe gaat. Het is prettig om lekker in je eigen energie te blijven en niet te veel energie te verliezen. Ik moet er nogal eens bij zeggen dat sommige mensen hier helemaal geen last van hebben. En misschien wel denken waar heb je het over. Toch ben ik van mening dat iedereen door diverse energieën beïnvloed wordt. Dergelijke energieën werken soms heel geniepig. Het is meer dan de moeite waard om je hier meer in te verdiepen en toe te passen. Ik ben niet altijd blij met deze gevoeligheid. Ik voel zelfs de aura’s van de mensen (bijvoorbeeld de buren) door de muren heen. Het is voor iedereen maar ook voor mij beter om hier bewust mee om te gaan. Je kunt jezelf echt heel veel ellende besparen.

De rustgevende werking van een klankschaal
Het is heel belangrijk om na drukke levensfases in je leven rust in je hoofd te behouden. Dit is doorgaans niet eenvoudig want ieder mens reageert regelmatig zeer emotioneel op diverse levenssituaties. Al die verschillende emoties hebben veel invloed op jouw aura. Door veel gedachten en gevoelens komen er kleine of grote stormen van energieën in jouw aura. Al die wisselende energieën moet je zo goed als je kunt onder controle zien te krijgen en te houden. Dit is een proces waar we echt meerdere levens voor nodig hebben om hier echt meer greep op te krijgen. Maar elke stap die je zet, is een stap in de goede richting. Des te bewuster en zelfbeheerder een persoon wordt, des te groter je aura wordt. Je aura wordt dus maar heel langzaam groter. Het is heel interessant om dit bijzondere licht te kunnen zien. Je kunt hier veel van leren. Niet alleen iemands gezondheid maar ook het karakter en emotionele zelfbeheersing. Ik heb door de jaren heen zelf ook diverse technieken bestudeerd om meer rust in mijzelf te krijgen. Het is voor mij heel belangrijk om voor een helderziend consult mezelf eerst ‘leeg’ te maken. Je probeert je eigen leven een beetje weg te drukken, iets te neutraliseren. Het is een prettig gevoel als je merkt dat je aura na vijf of tien minuten geleidelijk aan meer tot rust komt. Een van de hulpmiddelen die ik heel graag om tot rust te komen gebruik, is een klankschaal. Ik weet niet of je weleens een klankschaal gezien hebt. Het ziet eruit als een glazen schaal maar dan van verschillende metalen. Meestal zijn die te koop op een alternatieve/paranormale beurs of in een New Age winkel. Ik gebruik een klankschaal om de vele gedachtes en onrust in mijn hoofd tot rust brengen. Je tikt rustig een paar maal op klankschaal. Er zijn hier geen vaste regels voor. Je kunt dat dus op je eigen gevoel doen. Wanneer je hier een aantal keer mee experimenteert dan merk je dat je in z’n geheel wat rustiger wordt. Wat doet een klankschaal? Een klankschaal is niet meer dan een voorwerp met een bepaald geluid (toon) wat je doet afleiden. Wanneer je heel rustig naar het geluid van je klankschalen luistert dan stop je geleidelijk aan met het vele denken. Er komt dus na verloop van tijd meer rust in jouw gemoed. Dit is heel aangenaam gevoel. Natuurlijk zul je misschien de eerste tien keer hier wat aan moeten wennen. Maar dat is toch met alles. Het is de moeite waard om hier eens bijvoorbeeld een maand mee te experimenteren. Begin niet direct aan lange sessies. Begin met vijf of tien minuten. Als het je bevalt dan kan je het geleidelijk aan gaan opbouwen. Maar er is niemand die je gaat controleren. Doe het allemaal op je eigen gevoel. Dat is het beste. Je kunt de werking van zo'n sessie verbeteren door van tevoren een klein kwartiertje wat te drinken. Het is onverstandig om dit direct uit je werk of na de boodschappen doen te doen. Een klankschaal kan je dus gebruiken om je opkomende gedachtes enigszins te stoppen (te verminderen). Een klankschaal is in dit geval niet meer dan een voorwerp met geluid om jezelf af te leiden. Je hoeft dit natuurlijk niet per se alleen maar met een klankschaal te doen. Je kunt ook naar de wind of naar het verste geluid in jouw omgeving luisteren. Het principe blijft hetzelfde. Ik gebruik een klankschaal al meer dan vijftien jaar. Ik heb gemerkt dat mijn geest als het ware enigszins geprogrammeerd is. Wanneer ik een paar maal op de klankschaal tik, lijkt het net of mijn geest maar ook mijn lichaam zich al een beetje begint te ontspannen. Dit maakt mijn sessies wel een stuk eenvoudiger. Ik kan soms vrij spoedig een heel eind in rust wegzakken. Ik vind dat een heel aangenaam gevoel. Misschien kan je dit zelf ook eens gaan proberen. Maar verwacht niet direct de eerste of tweede keer al veel resultaat. Je zult wel hier eerst wat aan moeten wennen. Maar ik vind persoonlijk de tijd die je hier in steekt en de aanschaf van de klankschaal, meer dan de moeite waard. Een klankschaal is één van de technieken om jezelf meer onder controle te krijgen.

Een warm bad
Er zijn diverse methodes om jezelf te ontspannen en om wat meer rust in je aura te brengen. Het grappige is dat je vaak het niet eens ver hoeft te zoeken. Je kunt namelijk zelf op diverse wijzen met warmte gaan experimenteren. Warmte ontspant en ontkrampt. Ik raad je aan om 's avonds of op een ander tijdstip eens een warme kruik op je buik te leggen. Maar je kunt natuurlijk zo’n kruik ook op andere plekken leggen. Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit. Zolang warmte maar in je lichaam kan trekken. Misschien heb je wat last van spanningen in je schouders of in je nek. Je kunt een platte kersenpitten kruik kopen die je een paar minuten in de magnetron verwarmd, overal kan opleggen. Warmte heeft een goede invloed op de doorstroming van jouw energieën in je lichaam en aura. In mijn praktijk adviseer ik regelmatig mensen om eens een extra warm bad te nemen of als ze daarvan houden naar een sauna te gaan. Door allerlei spanningen verkrampen we. Dit heeft een negatieve invloed op allerlei doorstromingsprocessen. Veel mensen vergeten door hun drukke leven zichzelf een beetje extra te verzorgen en te verwennen. Het zal geen enkele gezondheid ten goede komen wanneer je 's morgens niet fit wakker wordt en aan het einde van de dag weer oververmoeid in slaap valt. Door allerlei vormen van zielenonrust (allerlei zorgen) word je ook nog eens regelmatig wakker. Ik denk dat je dan niet goed bezig bent. Je kunt met warm water op verschillende wijzen experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld ook met je gezin naar een subtropisch zwembad gaan. Als je dit leuk vindt, kan je hier ook nog eens met elkaar extra lol maken en dat werkt ook ontspannend. Voor degenen die van een warm bad houden kan je van het merk Kneipp lekker geurende etherische badolie op basis van geneeskrachtige kruiden kopen. In een drogist verkopen ze een hele serie heilzame badoliën. Zo’n flesje Kneipp olie is ook een leuke tip om iemand als een cadeautje te geven. Voor degenen die een goede gezondheid hebben (en willen behouden) of terug willen, zou je ook met wisselbaden of douches kunnen gaan experimenteren. Maar het wisselen van een koude naar een warme douche en weer terug moet je wel rustig opbouwen. Je hebt zeker enige tijd nodig om hier aan te wennen. Het is belangrijk om zelf rustig te bekijken en uit te proberen wat bij jou persoonlijk past. Het heeft weinig zin om iets te forceren want met tegenzin laat je iets ook weer snel los. Dat is zonde van je tijd en misschien je geld. Kijk eens voor meer informatie onder ‘wisselbaden’ en ‘wisseldouches’ op het internet.

De krachten van de natuur
Het is ontzettend belangrijk dat je meerdere momenten in de week creëert om jezelf te ontladen van je spanningen. Ik raad iedereen aan om wat vaker een wandeling van minimaal een half uur te maken. Het mooiste is als je dit in jouw omgeving in de natuur kunt doen. De aura energieën van onder andere een groot stadspark, een bos, het strand van de zee of een dijk van een rivier zijn ontzettend heilzaam. Wanneer je met jouw aura ergens wandelt, dan trekken na verloop van tijd de aura energieën van de natuur in jouw aura. Je spoelt als het ware door deze energieën weer schoon en wordt weer aangevuld van goede energie. Je kunt zowel alleen als met iemand samen een wandeling gaan doen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Steeds meer mensen hebben problemen met het in slaap komen. Misschien is het raadzaam om ruim één of twee uur voor het slapen gaan een flinke wandeling te maken. Wanneer je overigens niet van wandelen houdt, dan kan je dit natuurlijk ook met je fiets gaan doen. De frisse lucht en beweging kan je hoofd wat leger maken. Het is heel belangrijk om je indeling van de dag te veranderen. Ik zeg altijd de boog kan niet dag in dag uit gespannen staan. Je pleegt dan bewust of ongemerkt roofbouw op je gestel. Ik merk dat tegenwoordig steeds meer mensen de prijs hier voor moeten gaan betalen. Dat is jammer en eigenlijk helemaal niet eens nodig. We zouden heel spoedig van die ‘tijd is geld economie’ afmoeten. Eigenlijk zijn we met z’n allen een beetje doorgeslagen. We buiten zelfs de natuur helemaal uit. Denk bijvoorbeeld maar aan het leegvissen van de zeeën. Terwijl we van de natuur in zoveel opzichten afhankelijk zijn. Welk wezen vervuilt op zo'n drastische wijze z’n eigen nest. We zouden van de natuur net als de indianen ooit deden niet meer moeten nemen dan nodig is. We zouden de natuur meer moeten respecteren. Ik hoop dat in de toekomst steeds meer mensen hier bewust van gaan worden. Een gezonde natuur is ontzettend heilzaam voor de mens. Alle natuurrijken zouden op een goede manier met elkaar moeten samenwerken.

Een vermoeide aura
In het leven kan er van alles gebeuren waardoor je erg vermoeid raakt. Ik denk dat iedereen weleens een fase heeft meegemaakt waarin hij opstond met het gevoel van behoorlijke uitputting. Het is niet prettig om de dag te beginnen met emotionele chaos en moeheid. Aan bijvoorbeeld de aura-energie rond iemand z’n hoofd, kan ik snel waarnemen hoe fit iemand zich voelt. De aura ziet er dan enigszins wollig en verzwakt uit. Het is best moeilijk uit te leggen wat ik precies zie. Mensen staan heel dikwijls vreemd te kijken wanneer ik in de eerste minuut van een consult al direct zeg, voel je je mentaal gezien niet helemaal fit of heb je pijn in je knieën? Het ijs is meestal dan direct al gebroken. Het is de eerste keer altijd maar even afwachten of je bij een goede paranormale begaafde persoon bent. Je kunt dat van te voren ook niet altijd weten. Tenzij je het adres van een ander hebt gehad. Ik heb daar alle begrip voor. Ik doe altijd extra mijn best om iemand zich op z’n gemak te laten voelen. Voor mij is het ook belangrijk dat er een rustige ontspannen aura ontstaat. Ik heb persoonlijk een hekel aan grote spanningen en drukte. Het kost mij dan iets meer tijd om me goed te concentreren. Ik moet me rustig in mijn hoofd kunnen voelen om naar ’binnen’ te kunnen kijken. Maar om eerlijk te zijn, ik heb in het verleden ook op drukke paranormale beurzen gestaan, ik ben wel wat gewend. Het is lastig als je een vermoeide aura hebt. Ik heb een heel eenvoudige tip waar ik mij misschien niet direct populair mee maak. Het kan namelijk gebeuren dat je zo onrustig 's nachts in je bed ligt dat je je levenspartner daarvan wakker maakt. Hier moet je mee oppassen. Want voordat je het weet ga je in gedachten op telepathische wijze allerlei gedachten naar elkaar sturen. Gedachten en gevoelens zijn zoals je waarschijnlijk wel weet ook energieën. En deze energieën kunnen elkaar hoe vreemd dat misschien voor je klinkt elkaar beïnvloeden. Met veel en onrustige bewegingen en deze gedachten energieën kan je heel makkelijk elkaar wakker houden. En dat komt je rust niet bepaald ten goede. Mijn advies is: om voor een paar dagen in een andere kamer te gaan slapen. Door in een andere kamer te gaan slapen heeft jouw aura de kans om meer tot rust te komen. Het is soms onverstandig om heel dichtbij in iemand anders zijn aura te liggen. Door heftige emoties en uitputting kunnen jullie aura’s als het ware met elkaar gaan botsen. Dit is ook één van de redenen waarom mensen dikwijls geïrriteerd op elkaar gaan reageren. Het is echt meer dan de moeite waard om hier eens rustig met je partner over te praten. Je moet door de keuze om even voor x-tijd apart te slapen, geen ruzie of spanningen krijgen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar je kunt voor het slapengaan eerst nog rustig bij elkaar liggen. Een leuk en ontspannend gesprek kan je behoefte aan slaap bevorderen. Maar wanneer je werkelijk wilt gaan slapen, ga je naar die andere slaapkamer. Ik heb deze tip wel vaker aan mensen gegeven. Niet iedereen reageert hier positief op. Ik begrijp dat. Misschien ben je erg aan iemand gehecht enz. Maar je moet je gedachten op de toekomst richten. Het is heel belangrijk dat je beiden gezond door het leven loopt. Het leven is dikwijls helemaal niet zo eenvoudig. Ik weet daar persoonlijk alles van. Ik heb ook heel wat moeilijke hoofdstukken achter de rug. Maar het apart slapen is in beider belang. Je moet hier misschien even wennen. Dat is logisch en helemaal niet vreemd. Ik hoop dat je deze tip eens wilt uitproberen. Ik kan je niet goed uitleggen hoe sterk mensen door middel van hun aura op elkaar reageren. Gedachten en gevoelens zijn voor een helderziende wel degelijk krachten. Je ziet dit als licht (auralicht) en je kunt het voelen een beetje als de werking van magneten. Deze energieën zijn zoveel maal sterker dan we vermoeden. Ik wil niemand bang maken. Dat is echt niet mijn bedoeling. Ik kan door mijn paranormale gaven mensen bijzondere tips geven. Ik vind dat heel nuttig en leuk om te doen. Haal uit dit boek de tips die jou persoonlijk aanspreken en voor jou of jullie uit te voeren zijn. Ik wil in ieder geval niet de oorzaak van een conflict zijn of gaan worden. Je zult in dit boek vast wel een paar goede tips vinden.

Zelf aura’s leren waarnemen
In dit boek wordt regelmatig over aura’s gesproken. Ik wil je uitleggen hoe jezelf een deel van de aura kunt waarnemen. Je kunt dan ook veel beter de diverse tips in dit boek begrijpen. Het is mij opgevallen dat zeker vijf van de tien mensen direct na een kleine oefening al een beetje een deeltje van de aura zullen gaan zien. Je moet even weten wat het is en hoe je daar naar moet leren kijken. Het is tijdens mijn cursussen over je intuïtieve en paranormale gevoeligheid altijd een leuk en leerzaam onderdeel. Het is me opgevallen dat in verhouding verschillende mensen een paar maal een witte of gekleurde mist om iemand zijn hoofd of schouder zag. Een beetje auralicht zien, is echt niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je moet kijken. Wat je mogelijk gaat zien, lijkt een beetje op de gloed die je op een mooie zomerse dag van het asfalt van een snelweg ziet komen. Je ziet dan een soort transparante gloed of warmte boven het asfalt hangen. Het is meer dan de moeite waard om deze oefening een paar maal te doen. De oefening kan je zowel op de dag als 's avonds in het donker in je bed doen. Mijn advies is: om dit 's avonds in het donker in de slaapkamer te doen. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit. Je kunt je eigen keuze maken. De reden waarvoor ik voor later op de dag in het donker in je bed kies, is omdat je dan waarschijnlijk veel rustiger in je hoofd bent geworden. Maar het is voor deze oefening wel heel erg belangrijk eerst even te wennen aan het donker. Je mag niet afgeleid worden door het licht of andere zaken. Wanneer je het gevoel hebt dat je aan het donkere gewend bent, kan je aan de oefening beginnen. Houd je hand veertig of vijftig centimeters voor je ogen. Het maakt niet uit of je dit zittend of liggend doet. Kijk maar wat jij het prettigste vindt. Probeer eerst zo’n tien tot dertig seconden gewoon naar je stoffelijke hand te kijken. Wanneer je dit gedaan hebt moet je proberen maximaal één minuut een paar millimeter langs een vinger of vingertop kijken. Het maakt niet uit welke vinger je hiervoor kiest. Je kunt ook langs je hand of pols kijken. Je moet proberen te zien of je een lichte gloed van een paar millimeter of centimeters langs je vingers of hand ziet. Je zult eerst op deze wijze van ‘kijken’ even moeten wennen. Het kan goed zijn dat je vrijwel direct of na een paar minuten ineens deze aura gloed gaat waarnemen. Wanneer dit lukt, moet je eens extra proberen om te kijken wat er van uit je vingertoppen straalt. Het kan zijn dat je hier wat meer energie ziet uitkomen. Het is zelfs mogelijk dat je pluimen van energieën hier uit ziet komen. Je zult vast verbaasd en opgewonden zijn als je dit voor het eerste keer waarneemt. Ga niet te lang experimenteren want door het activeren van je derde oog kan je een druk op je voorhoofd krijgen. Dit trekt na verloop van tijd vanzelf wel weer weg. Maar voor degenen die niets of heel weinig zien, raad ik aan om deze oefening op een andere dag nog eens te herhalen. Want ik heb bij mensen gemerkt dat wanneer ze slecht geslapen hebben of heel erg moe zijn door het werk of gezin ze dit minder makkelijk zullen gaan zien. Wees dus niet direct teleurgesteld. Ik ga er vanuit dat de meeste lezers dit echt wel zullen gaan zien. Maar je moet even weten hoe je hier naar kijkt. Tijdens mijn cursussen betrek ik altijd direct de cursisten erbij die deze aura gloed zien. Ik vraag altijd of ze aan de groep willen uitleggen hoe ze kijken. Soms krijg je voor de andere cursisten hele goede en praktische tips. Dit komt ook het vertrouwen en de rust van de groep zelf ten goede. Je moet even voor jezelf kijken wat er voor jou persoonlijk het beste is. De één kijkt liever op de dag en de ander liever ‘s avond laat als het donker is. Door het experimenteren met dergelijke oefeningen kan een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Een mens is veel meer dan alleen een stoffelijk lichaam. Het is leuk om verder te experimenteren.'

 

Titel boek: Tips voor een vermoeide aura
Auteur: spiritueel schrijver/paragnost Ron Malestein

© 2021, Ron Malestein/uitgeverij De Aura Gouda.
Info praktijk website: www.ronmalestein.nl

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.