Wat neem je mee uit vorige levens?

Tekst paragnost / spiritueel schrijver Ron Malestein

Ieder mens heeft ontzettend veel karaktereigenschappen. Niemand is hetzelfde. Iedereen reageert zo op z'n eigen bijzondere wijze op diverse levenssituaties. Ieder mens heeft zich stapje voor stapje door meer dan duizend levens ontwikkeld. Sommige kinderen of volwassenen hebben bepaalde specifieke talenten. Je kunt zelfs pas op oudere leeftijd een bepaald talent voor iets bij je zelf ontdekken. Een collega van mij zei z’n 20 jaar geleden dat ik later zou gaan tekenen en schilderen terwijl ik op dat moment nog niet eens een klein poppetje met een balpen kon tekenen. Hij zag onder andere mooie spirituele kunstwerken. Een jaar of vijf later begon ik ineens met softpastelpotloden spirituele werken en gezichten te maken. 

 

Jaloezie en talenten

Het is een hele menselijke eigenschap om af en toe een beetje jaloers op iemand te zijn. Niet dat dit nou z’n prettig gevoel is. Je hebt er niets aan en je koopt er ook niets voor. Maar het hoort bij onze karaktereigenschappen. Ieder mens heeft in het verre verleden meerdere talenten ontwikkeld. Je kunt echt zeggen, er komt helemaal niets uit het niets. Dat zit ook niet in je genen van je ouders of voorouders. Dit wordt nog steeds verkondigd. Zelfs mensen die een universitaire opleiding hebben gehad. Zo zie je maar dat je op aarde maar ook aan gene zijde je in diverse richtingen kunt ontwikkelen. Wanneer sommige mensen nogal aards denken houd ik het een beetje af. Ik heb geen zin in ‘in wel waar of niet waar’ gesprekken. Vandaag de dag is bij iedereen in z’n regio een openbare bibliotheek of een goede boekhandel te vinden. Ik bedoel het is niet moeilijk om onder het hoofdthema parapsychologie of esoterie naar een bepaald spiritueel onderwerp te zoeken.

 

Iemand een zetje geven

We worden dus allemaal met allerlei talenten en bijzondere ervaringen geboren. Probeer hier op een andere manier naar te kijken. Onderzoek allereerst je eigen mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt en ziet dat ze bepaalde talenten uit vorige levens hebben meegenomen dan kan je ze helpen of tegenwerken. Ik vind dat het belangrijk is om een kind of een volwassene af en toe een zetje te geven. Mensen hebben diverse talenten. Maar ik heb gemerkt dat veel mensen nog niet zo veel vertrouwen in zichzelf hebben. En dat is jammer. Probeer de weg voor jonge kinderen en jonge mensen enigszins voor te bereiden. Je kunt misschien heel wat voor iemand betekenen. Je moet ook een beetje creatief zijn. Het hoeft niet direct altijd veel geld te kosten. Wees alert, kijk goed om je heen en handel. Ik vind wel dat je kinderen of volwassenen ook niet direct moet gaan pushen. Dat is ook niet nodig en voor de persoon zeer onplezierig. Door te veel te pushen zou iemand de belangstelling voor zijn talent kunnen verminderen. Dat zou toch heel erg jammer zijn.

 

Vragen over kinderen

Geregeld komen er ouders met vragen over hun kinderen in mijn praktijk. De kinderen hoeven niet per se zelf mee te komen. Als ze maar een duidelijke foto van de kinderen waar ze vragen over hebben meenemen. Ik kan op paranormale wijze aangeven waar iemand belangstelling voor heeft. Dit kan de begeleiding van een kind zeer ten goede komen. Maar daarnaast zeg ik ook altijd tegen de ouders, luister en observeer goed. Heel veel kinderen zeggen namelijk zelf wat ze graag zouden willen (hebben) gaan doen. Ik ga niet zeggen dat voor dat kind alles direct te realiseren valt. Het kan ook heel goed met veel geld te maken hebben. Wanneer een kind een paard of een viool wenst dan kan dat weleens lastig worden wanneer je de maand maar nauwelijks rond kan komen. Maar nogmaals: met een beetje creativiteit kan je zeker een eind komen.

 

Duizenden levens geleefd

Het mooiste zou zijn als alle mensen elkaar zouden helpen. Ik ben van mening dat iedereen diverse talenten heeft. De opmerking van een oude ziel zijn is echt 100% onzin. We hebben namelijk allemaal duizenden levens achter de rug. In dit verband zijn we allemaal oude zielen. Alleen heeft de één gedurende die vele levens wat meer aan zichzelf gewerkt dan een ander. Een beetje onaardig verwoord: een luilak zal niet snel vooruit komen. Ik hoop dat je iets anders naar je eigen talenten en die van een ander gaat kijken. We volgen allemaal een bepaald pad. Iedereen is daarbij nodig. En dat maakt het menszijn ook zo mooi. Wees trots op je eigen talenten en werk ze nog verder uit. Soms kost dat enige tijd. Maar je herkent en voelt dat je in de diepte er gevoel voor hebt.

 

Boekentip: dit blog komt uit mijn boek 'Jouw karma of vrije wil' dat je in de boekensectie op de website vindt.