Wat is verliefdheid? 

Tekst paragnost / spiritueel schrijver Ron Malestein

Het is niet mijn bedoeling om je de romantische gevoelens rond het thema verliefdheid je af te nemen. Integendeel, ik ben juist altijd heel blij voor iemand als iemand op een persoon verliefd is geworden. En vooral leuke en gezellige dingen samen kan gaan doen. Een mens kan best eens een tijd alleen zijn. Maar ik geloof meer dat de mens van nature een groepswezen is. Mensen moeten net als de dieren onder elkaar zijn. Het gezin is wel degelijk de hoeksteen van de samenleving. En ik weet, er zijn mensen die liefst alleen willen zijn en dat beslist willen blijven. Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt.

 

Vrijwel iedereen is wel eens verliefd geweest. Die gevoelens ga ik nu niet verwoorden. Ik wil iets schrijven over de achtergrond van het verliefd zijn en worden. Wat gebeurt er spiritueel gezien als we verliefd zijn. De buitenkant als je dat zo kan verwoorden, ziet er heel anders uit dan de binnenkant. Iedereen weet dat je positief of negatief op een ander kunt reageren en in dit geval verliefd kunt worden. Wanneer je verliefd wordt en met iemand een relatie krijgt, dan stond dit al op jouw levensprogramma. In de ruimte was het al bekend dat jij en die andere persoon elkaar tegen zouden komen. Vanwege het karma in vorige levens zijn er nieuwe opdrachten te volbrengen. Je komt elkaar dus weer opnieuw tegen. Je zult gezamenlijk van alles kunnen beleven en tegenkomen.

 

Er zijn bijzondere krachten die op dit proces inwerken. Je wordt als het ware met die persoon verbonden. Ik heb weleens van mensen gehoord dat iemand de persoon waar iemand op verliefd werd en later mee is gaan trouwen in het begin helemaal niet zo leuk of aantrekkelijk vond. Maar na verloop van tijd voelde de persoon ‘een werking’. Iets bracht de persoon naar de ander toe. De meeste mensen denken dat je zomaar op iedereen verliefd kunt worden. Ik vind dat prima om zo te denken maar in werkelijkheid zit dat toch net even iets anders in elkaar. Er zijn in ons heelal bepaalde wetten werkzaam. Er gebeurt niets zonder een reden. Natuurlijk kan je en hoef je het ook niet overal mee eens te zijn. Sommige situaties in het leven zijn heel moeilijk te begrijpen en te accepteren. Ik weet daar alles van. Vriendschappen, relaties en huwelijken hebben met jouw karma en levensprogramma te maken.

 

Ik wil je uitnodigen om tijdens een meditatie eens rustig na te gaan of jij die processen op de achtergrond ook weleens hebt gevoeld. Kon jij naast het verliefde gevoel ook deze processen ‘voelen’. Wanneer je dit één of meerdere malen ook zelf hebt ervaren dan zul je de onderwerpen in dit boek nog beter kunnen begrijpen en dus wat ik probeer te verwoorden. Het is mijn bedoeling om je aan te moedigen extra alert en verscherpt naar dergelijke spirituele zaken te kijken. Dit kan je leven enorm verrijken en verdiepen. Voor degenen die het moeilijk vinden om dit thema goed te begrijpen wil ik je nog een paar aanwijzingen geven.

 

Wanneer je in de beginfase op iemand verliefd bent, dan merk je dat je steeds aan die persoon zit te denken. Iedereen weet dat dit met verliefdheid te maken heeft. Maar eigenlijk word je steeds door die bijzondere krachten naar de persoon toegetrokken. Je komt er niet meer van los. Je blijft bijna dag en nacht over die persoon ‘malen’. Het is goed om hier eens aan terug te denken. Haal eens terug wat je toen dacht en voelde. Wat gebeurde er toen? Normaal gesproken wanneer je je niet met dergelijke thema’s bezighoudt, dan sta je bij dergelijke processen niet stil. Je plaatst het onder het thema het verliefd zijn.

Maar wanneer je in de toekomst nog eens opnieuw op iemand verliefd wordt, dan moet je eens extra opletten wat er allemaal gebeurt. Maar nogmaals je moet natuurlijk ook niet te moeilijk gaan doen, je kunt beter van al die momenten genieten. Des te meer je open staat voor diverse spirituele zaken des te meer zul je zien dat er zich steeds meer ‘nieuwe’ deuren gaan openen. Maar zoals het met alles is je moet er wel voor openstaan. Als het ware met je zoektocht beginnen. Elk leven opnieuw is eigenlijk een ontdekkingsreis. Stap voor stap evolueren we verder.

 

Liefde en spiritualiteit (door de ogen van een helderziende) - paragnost Ron Malestein
Bijzonder boek over liefde, tweelingziel, soulmate, huwelijk en scheiding - klik hier.