Wat is helderziendheid?

Tekst paragnost/helderziende Ron Malestein

Je kunt op diverse wijzen informatie over jouw levensloop krijgen. Eén daarvan is door middel van helderziende beelden. Je kunt hier ook heel veel van leren (Nieuwetijds inzichten). Je kunt je bijvoorbeeld afvragen, is iets je karma of vrije wil? En waar ligt dan de grens hiertussen? 

 

Ik wil in dit blog iets over helderziendheid uitleggen. Hoe ik dat persoonlijk beleef in het dagelijks leven en mijn praktijk. Helderziendheid is met behulp van een ander zintuig beelden zien. Je kunt met je gewone ogen kijken maar je hebt in je geestelijk lichaam ook zintuigen. Wanneer je even uittreedt (denk maar aan een bijna-doodervaring) met je geestelijk lichaam dan gebruik je deze zintuigen. In een van mijn boeken noem ik dat ‘parazintuigen’. Afkomstig van de twee woorden
paranormaal en zintuigen.

 

Allereerst wil ik graag zeggen, zoek het niet te ver. Ik weet zeker dat je in je leven misschien zonder dat je daar bij stilstond al allerlei beelden hebt gehad. Maar je zult waarschijnlijk de beelden voor een onderdeel van je gewone gedachtes hebben aangezien. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om je gewone gedachtes in beelden te onderscheiden van helderziende beelden in je hoofd. Toch zul je na verloop van tijd dit toch makkelijker kunnen onderscheiden. Je leert dat geleidelijk aan. Je kunt verschillende soorten beelden krijgen. Een beeld van iets in zwart-wit of in kleur. Een beeld als een ‘foto’. Je kunt dat vergelijken met een pasfoto van iemand. Dit kan de grootte hebben van een pasfoto maar ook van een a3 bij wijze van spreken. Het is ook mogelijk dat je hele korte of wat langere filmpjes in je hoofd ziet. Meestal zie je losse fragmenten of korte levenssituaties in een klein filmpje.

 

Oefening in helderziendheid trainen

Je kunt werkelijk overal beelden van door krijgen. Je kunt zelfs rond die beelden ook een bepaald gevoel hebben. Maar het gaat me nu niet zo zeer om in dit blog de verschillende onderdelen van helderziendheid uit te leggen. Het is meer mijn bedoeling om je erop te wijzen dat je zomaar een beeld van je eigen toekomstige leven (je levenslot) kunt krijgen. Voor degenen die nog nooit bewust een helderziend beeld hebben gehad, heb ik een kleine oefening. Ga eens rustig en ontspannen op een stoel of bank zitten. Zorg dat je niet gestoord kunt worden. Maak je even een klein beetje leeg. Laat alle dingen van de dag even los. Probeer in gedachte sterk aan bijvoorbeeld je auto, caravan of fiets te denken. Wanneer je dit rustig doet dan zie je in gedachte (in je hoofd) het door jouzelf geprojecteerd beeld. Je kunt allerlei dingen van de dag in je gedachten creëren. Dit doe je op je innerlijk gedachtescherm. Denk maar aan een presentatie van iets, geprojecteerd op een scherm. Heel vroeger had je een speciaal scherm voor dia’s. De diaprojector en het scherm. Het grote verschil met helderziendheid is dat
verreweg de meeste beelden uit een andere bron komen. Ik noem dat telepathisch overgebracht. Je hebt hier de uitzender en natuurlijk de ontvanger bij nodig. Je creëert of fantaseert de beelden niet. Je kunt zelfs gezichten van personen zien die je nog nooit van je leven bent tegengekomen.

Ik zie dagelijks mensen die nog op aarde leven (die even sterk aan mij denken) als personen die een korte of veel langere tijd geleden overleden zijn. Je kunt werkelijk overal en zomaar op alle momenten van de dag beelden doorkrijgen.

De reden waarom ik over helderziendheid schrijf is, dat dit een bijzondere mogelijkheid is om op paranormale wijze informatie over jouw leven en levenslot te krijgen. Probeer eens je eigen leven terug te kijken of je dit al eerder hebt meegemaakt. Maar je kunt dit bijzondere onderwerp ook met anderen bespreken. Je moet wel een beetje oppassen. De personen waar je mee wil praten, moeten er wel voor over openstaan. Je kunt hier hele leuke en leerzame gesprekken over krijgen. Maar je kunt natuurlijk ook altijd een keer naar een goede helderziende in jouw eigen regio gaan om dit eens te beleven. Maar de bedoeling van dit blog is meer om zelf bewuster van jouw intuïtieve en paranormale ingevingen en zielenreacties te worden.
Mede door de eerste paranormale waarnemingen merkte ik al vrij snel dat veel zaken kennelijk niet te vermijden zijn of voorkomen kunnen worden. Dit was één van de redenen dat ik geleidelijk aan inzag dat er voor iedereen een pad, een weg te bewandelen is. Ik voelde zelf wel aan dat je niet zomaar al beelden en indrukken aan iemand kan

vertellen. Zoals je waarschijnlijk zelf wel weet, reageert niet iedereen daar positief op.

Ik gebruik mijn helderziende gave meer in mijn praktijk. Mensen komen met allerlei vragen. Vragen over bijvoorbeeld hun relatie, huwelijk, een kind, studie, gezondheid, spirituele groei en overleden personen enzovoort. Ik vind dat goed en heb
daar ook helemaal geen moeite mee. Mijn gedachte is: alles is uiteindelijk menselijk en wie ben ik om daar over
te gaan oordelen. Ik kijk liever naar mijn eigen tekortkomingen en fouten. Ik wil daar van zien te leren.
Elke dag hebben we toch opnieuw de kans om dat te doen.

Nogmaals je eigen paranormale ingevingen kan je goed gebruiken voor jouw spirituele/geestelijke zoektocht. Ik wens je daar veel succes mee. Wil je over dit onderwerp iets meer weten of zou je je eigen paranormale bewustzijn verder willen ontwikkelen, neem dan gerust eens contact op.

Misschien kan ik je helpen met een boek  een paranormale cursus of middels een persoonlijk consult. Zie een helderziend consult op mijn andere website - klik hier.