Is er toeval of wordt alles bepaald door ons levensprogramma (je karma)?
Tekst paragnost Ron Malestein

 

In het leven zijn er vaak grofweg twee kampen mensen. Mensen die alles zien als toeval en mensen die geloven in een bepaalde voorbestemming die je weg bepalen. Het zal je niet verbazen dat ik als helderziende meen dat er voor alles een voorbestemming of levensprogramma is. Wat ik bedoel met een levensprogramma zal ik proberen uit te leggen aan de hand van voorbeeld.

 

Wanneer je besluit om een pittige studie te volgen, dan zie je al vooraf in de brochure van de school wat voor onderdelen je studie heeft. Je kunt soms al een aantal modules zien die je in het eerste of de volgende jaren zal gaan krijgen. De onderdelen zullen steeds ingewikkelder worden. Het eerste studiejaar is al heel anders dan bijvoorbeeld het derde of vierde studiejaar. Eenvoudig verwoord er is bij jouw studie een zekere opbouw en programma. Je kunt hier over eventueel aan de docenten vragen stellen.

 

Van jongs af aan heb ik allerlei paranormale gevoelens en beelden. Dit noem je heldervoelen en helderzien. Ik zie dikwijls stilstaande beelden of kleine filmpjes in mijn hoofd. Je zult zelf vast weleens een eigen ervaring hebben gehad. Wanneer je in iemands leven verschillende aangename of minder aangename situaties vooraf weet of ziet, dan ben je uiteindelijk geneigd om te denken dat er kennelijk voor de persoon een programma is. De persoon moet waarschijnlijk van ’hogere krachten en machten’ iets meemaken, persoonlijk ondergaan en natuurlijk van leren. Dit om op diverse situaties te kunnen reageren. Dit kan trouwens ook in groepsverband.

 

Vaak hebben meerdere mensen met een bepaalde situatie te maken. Je kunt dit een groepsopdracht of groepskarma noemen. Ik ben van mening dat ieder mens zijn eigen programma moet beleven en ondergaan. Een programma in iemands leven noem ik ‘je levensprogramma’. Net zozeer als er bij een bepaalde studie al bekend is welke vakken je krijgt en wanneer je ze krijgt, zo is er ook voor ieder individu een specifiek pad te bewandelen. Je kunt dit ook zien als een speciaal op jou afgestemd plan.

 

In de aankomende blogs zal ik aan de hand van diverse persoonlijke spirituele ervaringen en inzichten uitleggen wat allemaal onder een levensprogramma valt. En waar dat vandaan komt. Wat of wie regelt dit voor alle miljarden mensen op aarde maar ook die miljarden mensen aan gene zijde of zelfs op andere planeten in de grote kosmos? Misschien is het beter om te zeggen voor alle natuurrijken. Ik bedoel wanneer zoiets echt bestaat dan geldt dit voor alle levensvormen of helemaal voor geen.

 

Wil je weten wat er op jouw levensprogramma staat? Ben je nieuwsgierig wat een helderziende hierover kan en mag vertellen? Neem dan contact met mij op en ik vertel je er graag over. 

Tekst - paragnost / helderziende Ron Malestein