Is de dood een grote bevrijding of kom ik terug op aarde?

Tekst paragnost / spiritueel schrijver Ron Malestein

Is de dood een grote bevrijding of kom ik terug op aarde?
De aarde kan je zien als een school met diverse klassen. Alleen gaat iedereen in zijn eigen tempo hier doorheen. Je kunt verschillende levens achtereen ruw en egoïstisch zijn maar je kunt ook je best doen om de mooiere karaktereigenschappen van het mens-zijn naar boven zien te halen. Tot op zekere hoogte heb je hier een vrije keuze en vrije wil in. Maar vanwege de verschillende kosmische wetten in het heelal word je wel beoordeeld op je goede of kwalijke inzet gedurende je levens op aarde.

 

Leiding of geen leiding van bovenaf?
Eigenlijk als je hier zo naar kijkt is dat toch zo vreemd nog niet. Ik bedoel er is sprake van leiding of geen leiding, kosmische rechtvaardigheid of geen rechtvaardigheid, een Schepper of geen Schepper. Ik heb honderden keren in mijn leven gemerkt dat er van buitenaf hele sterke beïnvloeding is. Leuke maar ook soms nare dingen moesten gebeuren. Ik kon me hier ook niet aan onttrekken. Die krachten waren zoveel malen sterker dan die van mij. Het is voor mij in deze blogs niet eenvoudig om dit soort zaken te verwoorden. Ik probeer alleen maar zo eerlijk mogelijk te beschrijven wat ik persoonlijk ervaar. Wat ik paranormaal zie of voel of vanuit mijn ziel ervaar. Ik blijf ook maar steeds herhalen, probeer de dingen waar ik over schrijf, te zien of je dit zelf ook al ervaren hebt. Ik ben geen persoon van inbeeldingen of fantasie. Ik ben eigenlijk heel erg nuchter. Ik ben en blijf tenslotte maar het aardse dierenriemteken Stier (mei).

 

Je kosmisch diploma halen: de grote bevrijding
Wanneer je een gewone opleiding hebt voltooid dan krijg je je diploma. Je kunt je kennis later op je werk gaan toepassen. Wanneer al je aardse levens met het daarbij behorende karma zijn afgerond, dan hoef je niet meer naar de aarde terug te komen. Jouw aardse school is dan afgerond. Dit is een punt waar iedereen naartoe groeit. Dit heeft allemaal te maken met de evolutie van de mens. Er komt dus een tijd dat je voor de laatste maal op aarde ‘doodgaat’. Sommige spirituele bewegingen noemen dit de ‘tweede dood’. Want een mens gaat na ieder aards leven dood. En zal later weer opnieuw incarneren. Maar er komt dus een tijd dat je voor de laatste keer op aarde doodgaat. Dit moment zal je ervaren als een grote bevrijding. Alle druk en spanningen van al die levens zullen van je afvallen. Je voelt je al snel als herboren. Dit noem je de tweede dood wat eigenlijk een enorme bevrijding is. Ik moet er wel direct mij zeggen dat je herinnering aan mensen en situaties natuurlijk niet kwijt bent. Metde mensen waar je van hield blijf je voor eeuwig verbonden. Je zult dan op een veel hoger plan voortleven.

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met mij op of kijk eens bij mijn boeken en cursussen op deze website.