Leren luisteren naar je binnenste, hoe doe je dat?
Tekst paragnost Ron Malestein

 

Spirituele schilderijen / moderne kunst van Ron Malestein 
Website: www.kleurrijkeschilderijen.com

 

Eén van de eerste zaken wanneer je je met spirituele zaken gaat bezighouden is, je innerlijke rust. Iedereen weet dat onrustig water niet veel weerspiegelt. Zo werkt dat ook met spiritualiteit. Wanneer je graag gevoeliger voor allerlei spirituele, paranormale en zielenindrukken wilt worden, dan moet je hier meer tijd in steken.

Voor degenen die op het punt staan zich hier meer mee bezig te willen gaan houden zeg ik: de tijd die je hier in steekt, krijg je echt wel tienvoudig terug. Want een rustige, weloverwogen geest neemt veel meer op. Probeer dit maar eens bijvoorbeeld een maand uit. Ieder mens kent periodes van geluk en ongeluk in zijn leven. Zowel heftige positieve als negatieve emoties hebben een grote invloed op jouw aura.

Gedachtes en emoties zijn in werkelijkheid energieën. Deze energieën zijn voor een helderziende die aura’s ziet, werkelijk te zien maar ook te voelen. Jouw gedachte energieën trekken ook in de spullen van jouw woning. Voor een groot deel maken mensen zelf ‘hun sfeer’. Ik denk dat iedereen deze aura-energieën wel kan voelen.


Door allerlei positieve of negatieve opwindingen in het leven verandert je aura. Jouw aura gaat anders trillen. Dit proces is te vergelijken met een storm. Een mens wordt door allerlei emoties vertroebeld. Met als gevolg dat je alle uiterlijke en innerlijke signalen een stuk minder waarneemt. En dat is heel jammer. Leer jezelf aan om momenten van werkelijke rust te creëren. Ook al begin je maar met een paar kwartiertjes in de week.

Je zult eerst moeten ervaren of dit wel bij je past en natuurlijk werkt. Wat mij betreft hoef je geen ingewikkelde dingen te doen. Loop voor jezelf eens na wat voor jou goed zal kunnen werken om wat meer afstand van de wereld te nemen. Iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen en trucjes.

Ik kan wel een boek schrijven over allerlei zaken die je zou kunnen toepassen. Maar daar gaat het mij nu niet om. Op het internet kan je trouwens over dit onderwerp ontzettend veel vinden. Doe gewoon normaal en doe het vooral op jouw eigen manier. Of vraag eventueel een paar tips uit je eigen familie- of vriendenkring die zich hier ook mee bezighouden. Leren te ontspannen en beter leren te luisteren naar je innerlijke signalen is niet zo moeilijk. Het allerbelangrijkste is om de eerste stap te zetten. Je probeert het een paar maal uit. Je ziet dan vanzelf wel wat bij jou goed werkt of niet. Zet gewoon de eerste stap en maak geen al te hoge verwachtingen.

 

Iedereen weet dat je na hele heftige belevenissen in het leven veel tijd nodig hebt om weer wat meer tot rust te komen. Jouw aura komt niet in één of twee minuten weer tot rust. Dat heeft tijd nodig. Neem die tijd. Een persoon met een doorgaans rustige aura ervaart veel meer innerlijke signalen. Het is meer dan de moeite waard om je hier verder in te verdiepen. Je zult zien dat je na verloop van tijd meer waarneemt en je je een stuk prettiger zal gaan voelen.

Meer rust kan je gezondheid ook ten goede komen. Harde negatieve gedachtes ketsen lichtere aura-energieën af. Ieder mens is vrij om hierin een keuze te maken. Ik heb zelf in de loop der jaren van mijn leven gemerkt wanneer je paranormaal spiritueel gevoeliger wordt, je vanzelf meer behoefte hebt aan rust. Je wilt meer controle over je denk- en gevoelswereld hebben en houden. In mijn eigen wereld noem ik dat altijd: ‘even mezelf weer stemmen’. Net als het stemmen van een muziekinstrument.

Gemiddeld neem ik voor een korte ‘meditatie/overpeinzing’ zo’n 20 tot 25 minuten. Meestal merk ik dat ik na ongeveer 10 minuten mijn innerlijk/aura al meer tot rust komt. Maak dit onderwerp voor jezelf niet te moeilijk. Dat is helemaal niet nodig. Doe het vooral op jouw eigen manier. Trek je af en toe eventjes terug. Dat is alles. Je kunt dit later dan nog eventueel verder uitwerken. Het is wel prettig als je een ruimte hebt of zoekt waar je je af en toe even terug kunt trekken. Je moet er ook zeker van zijn dat je niet onverwachts gestoord wordt. Want in een weggezakte toestand, schrik je je van onverwachtse zaken en geluiden een ongeluk.

 

Voel je innerlijke onrust, spanningen of stress? Maak je je zorgen over de toekomst? Soms kan een beetje hulp je helpen bij ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door je te laten magnetiseren. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.