Hoe leer je te luisteren naar jezelf (binnenste)?

Tekst paragnost / spiritueel schrijver Ron Malestein

Ieder mens heeft dagelijks allerlei gevoelens. Ik zie persoonlijk de mens meer als een gevoelswezen dan als een verstandswezen. Ook al moet ik er direct wel bij zeggen dat doorgaans veel mensen meer met hun gedachten bezig zijn dan met hun gevoelens. Zo krijg je de indruk dat we meer intellectuele wezens zijn dan gevoelswezens. Het is kennelijk voor veel personen erg confronterend om goed naar je eigen gevoel te luisteren. We drukken liever lastige gevoelens en emoties weg. Dat is op zich een begrijpelijke reactie maar dit gaat helaas dan wel vaak ten koste van je goede of bijzondere innerlijke ‘gevoelsreacties’.

 

Deze blogserie gaat voornamelijk over allerlei bijzondere gevoelens en paranormale/spirituele waarnemingen. Het is mijn bedoeling om je te adviseren om beter, scherper en alerter te leren luisteren naar je eigen innerlijk, of mooier verwoord je eigen zielenroerselen. Ik wil je met diverse onderwerpen aan het denken zetten en tegelijkertijd inspireren. Het is niet direct eenvoudig om dergelijke vaak innerlijke kwesties, onder woorden te brengen of op te schrijven. 

 

Ik heb gemerkt dat iedereen zo zijn eigen woorden en inzichten voor dit soort zaken heeft. Ik denk even aan de woorden/begrippen: je intuïtie, een voorgevoel, je geweten, de stem van God of een engel, helder weten of helder voelen, telepathisch overgebracht van overleden familie of vrienden of misschien van een gids van gene zijde en nog veel meer.

 

Ik wil met deze blogs diverse onderdelen aanhalen. Neem hier rustig de tijd voor. Schrijf eventueel jouw gevoelens en bijzondere indrukken ergens op. Je kunt dan later nog altijd terugkijken wat jouw gevoelens betekenden en of het waar was. Dit moet je in ieder geval niet zien als een innerlijke zelfstudie van bijvoorbeeld een maand. Geloof me, je bent er vast en zeker meerdere levens mee bezig. Wanneer deze onderwerpen echt van binnenuit zullen komen, dan ga je dit geleidelijk aan steeds sterker in je eigen individuele dagelijkse leven toepassen. Je zult bewust en onbewust beter naar binnen gaan luisteren. Ik vind het persoonlijk een verrijking. Het is ook een van de redenen waarom ik een blogserie over dit mooie maar wel enigszins ingewikkeld onderwerp wil schrijven. Ik doe mijn best.

 

Ik hoop in ieder geval dat je na het lezen van deze blogs een stuk verder komt. Dat je beter je eigen diverse gevoelsindrukken kunt scheiden en onderscheiden. Ik vind het persoonlijk meer dan de moeite waard om deze diepere innerlijke spirituele wereld verder uit te pluizen en vooral in het dagelijks leven toe te passen. Dit kan je zelfs sterken en kracht geven tijdens lastige levenssituaties.