Het karma van de wereld
Tekst paragnost / spiritueel schrijver Ron Malestein 

 

We leven in vreemde tijden. Er is (was) een coronacrisis, in Amerika dreigt een grote verscheuring van het land en meer dan ooit vertrouwen we minder op instituties en vieren complottheorieën hoogtij. Is dit nou allemaal toeval of we zijn al deze gebeurtenissen verbonden met elkaar. In dit blog probeer ik uit te leggen hoe het karma van de wereld werkt.

 

Ieder mens heeft een ziel. Wij allemaal samen vormen de Alziel. Ik wil hiermee aangeven dat we op een bepaald niveau met elkaar in verbinding staan. Ik vergelijk het maar even met een oceaan. Ieder mens (geest of ego enzovoort) is een druppel uit die oceaan en we vormen met zijn allen samen de oceaan.

Deze bijzondere verbindingen tussen alle levensvormen (natuurrijken) zou je ook iets anders kunnen uitleggen. Eerder schreef ik dat al het leven wat je om je heen ziet een aura heeft. Al het leven is verbonden met een kosmische aura. Alles staat dus met elkaar in verbinding. Dit is geen inbeelding van mij. Als helderziende zie ik dat 24 uur van de dag zonder daar iets voor te doen. Ik kan het ook niet uitzetten. Dit is een onderdeel van een paranormale gevoelige persoon die ook helderziende is.

 

Deze blik op het leven geeft een enorme verdieping en verrijking in je inzichten en bewondering en verwondering voor het leven. De voorgaande tekst is belangrijk om het thema ‘het karma van de wereld’ te begrijpen. Alles wordt ergens enigszins centraal geleid en begeleid. Dit is voor ons mensen op aarde ´in de stof´ nog heel moeilijk te begrijpen en voor te stellen. Ieder mens wordt geboren met bepaalde levensopdrachten. Je huidige levenssituaties hebben grotendeels te maken met handelingen uit vorige levens. Jij vormt of ‘schrijft’ zelf door middel van je handelingen jouw levensprogramma of ook wel je karma. Je komt in elk leven zowel positieve als negatieve handelingen uit vorige levens tegen. We hebben daarin een stuk vrije keuze gedurende enorm veel levens. Dus veel zaken veroorzaakt niet de schepper/God of een andere naam hiervoor, maar jijzelf/wijzelf.

Het is enorm boeiend om je in deze materie te verdiepen. Maar ik weet zelf maar al te goed dat niet alles goed te begrijpen en te aanvaarden is. Het kan heel makkelijk veel weerstand oproepen. Maar daar gaat het mij nu niet om. Een mens heeft dus een eigen levensprogramma en eigen karma. Een groep mensen hebben ‘groepskarma’. En zo gaat het eigenlijk verder. Zo heb je het karma van een regio, een bevolking, een land en je hebt karma van de wereld. Met het karma van de wereld moet je een klein beetje oppassen. Er kan in de wereld van alles gebeuren. Hele leuke en positieve zaken maar ook intens droevige zaken zoals bijvoorbeeld een oorlog tussen verschillende volkeren of landen en hongersnood op grote schaal.

Er is niets mis mee om dit te bestuderen. Maar je loopt zo makkelijk de kans dat je met diverse zeer droevige toestanden je emotioneel laat meetrekken. Pas hier voor op. Natuurlijk dit is een hele menselijke reactie. Maar in werkelijkheid is het niet zo'n hele zinnige reactie want jij en ik kunnen het karma van de wereld of problemen tussen bepaalde landen niet zomaar oplossen. Je kunt zo makkelijk door alle ellende en verdriet zwaar op de hand of depressief worden. Het is beter om je zoveel mogelijk op je eigen leven en de personen in je omgeving te richten. Heel eenvoudig gezegd, houdt het in je eigen straatje. Wees verantwoordelijk voor je eigen daden en uitspraken.

Wanneer iedereen in de wereld dit maar voor 25% zou toepassen dan zou de wereld bijvoorbeeld in een maand tijd behoorlijk ten goede veranderen. Het is niet mijn bedoeling om te zeggen hoe jij op allerlei landelijke of wereldzaken moet reageren. Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken. Je voelt je bij mensen in je eigen omgeving of in de wereld betrokken of je bent dat niet. Maar ik wil alleen maar zeggen bescherm jezelf en denk niet dat jij of ik zomaar het karma van een ander kunnen overnemen. Dat is absoluut niet mogelijk. Iedereen en alles heeft zo zijn eigen levensopdrachten. Dit kan je niet op je schouders nemen. Je kunt niet mee gaan lijden.

Ik zal proberen dit op een iets andere manier uitleggen. Ik betrek het nu even op mezelf. Wanneer ik een dag in mijn praktijk met de mensen met hun diverse levensopdrachten mee ga lijden en huilen dan is het met mij snel gedaan. Binnen een week is mijn gezondheid volledig verwoest door alle ellende van de mensen. Iedere lezer weet zelf wel hoeveel ellende er onder de mensen is. En hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook geen makkelijk leven. Mensen die geïnteresseerd zijn in het spirituele zijn en voelen zich vaak een beetje alleen. Je hebt niet zo veel mensen waar je met dergelijke zaken over kunt praten. Maar de cliënten die bij mij en mijn gidsen komen, schieten er ook helemaal niets mee op als ze een man zien die alleen maar meelijdt en meehuilt. Ze willen graag dat hun vragen beantwoord worden. Ik zou dat namelijk zelf ook willen.

Probeer een beetje door hetgeen wat het wil zeggen heen te kijken. Ik bedoel dit niet koud, ongevoelig en afstandelijk. Integendeel, maar het is wel zo dat iedereen zijn eigen levensopdrachten heeft te beleven. Individuen, groepen, bevolkingen, landen enz. Ga verder met je spirituele zoektocht. Maar pas wel een beetje op voor televisie, internet en social media. Want er wordt naar mijn mening veel te veel ellende van de wereld uitgezonden. Het zou iets beter in balans moeten zijn, de positieve en de ‘negatieve’ berichten.

Ik hoop dat je met deze tekst iets anders naar het leven gaat kijken. Niets gebeurt voor niets. Alles heeft zo zijn reden. Alleen wij zijn eigenlijk nog maar ‘ mensenkindjes’ in de ruimte. Vergelijk het maar met het kijken naar een mieren kolonie. Er is nogal een enorm verschil van bewustzijn tussen een mier en een hedendaags mens. Maar zo wordt er ook door Godsmensen of hoogontwikkelde engelen naar ons gekeken. Ook al moet ik er wel voor de duidelijkheid even bij zeggen dat we nooit een mier of een ander insect zijn geweest. Maar met deze vergelijking kan ik dit beter uitleggen. Wees verantwoordelijk voor je eigen gedrag, handelingen maar ook jouw gedachtes. Gedachtes zijn in werkelijkheid krachten. En die gedachtekrachten hebben veel meer invloed dan je beseft.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?  Neem gerust eens contact met mij op voor meer informatie.
Spiritueel studieboek - Jouw karma of vrije wil?